Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Pandora: Gift from Heart Charm... my new collection

hemm..ehem2...
bl lg sebijik charm
sukanyer!!!
kira hadiah bday utk diri sendiri la
hubby dah xkuasa nak layan..
kiki... xpe...




nama charms ni : Gift From Heart Charm RM295
soooo cute kan??
ada cincin comel dgn batu zubic zirconia dlm dia..

lepas pasang di gelang
buat masa ni hampir penuh dah dibahagian hadapan
means antara 2 clips

lepas pakai kat tgn...
ok.. stop for awhile...
kita gi terjah tomei pulak nak tgk gelang emas ala pandora tu
baik melabur kat situ lg untung kan?? 


oh ye... sejak gelang pandora dah sarat dgn charms ni aku dah x pakai selalu dah
means pakai tiap2 hari, tp balik keje or blk jalan mesti cabut n simpan dlm kotak
giler tgn berat sebelah... lg pun sayang la
aku risaukan chams jenis dangle tu.. 
takut patah mcm charms mother doter dulu tu
aku kan ganas...huhu
lg pun SA kat butik pandora dah pesan...
lagi selalu pakai, lg cepat rosak n buruk gelang kita
 jadi, kekalkan kilat n kecantikan dia dgn penjagaan sebaik nyer
ewah... mcm poyo je..kiki

orait.. one more...
kalau nak hantar cuci gelang kat butik pandora
ianya percuma..
tp kena tunggu 1jam 30 minit
so...kalau smapai mall... hantar gelang dulu utk cuci then br gi jalan
nnt nak blk br collect...
itulah kisahnyr,,

er... aku br nak hntar cuci gelang...
dah setahun.... 
mcm2 kerak ada kat gelang sbb dulu pakai tiap2 hari xpernah cabut...
daaa

gelang emas 916 original ala pandora

ya allah...
serius aku teruja dgn satu dealer ni jual brg kemas
eceli dia ni jual tudung faridah original
tp dlm ms yg sama dia jual jugak benda lain


ni post terbaru dia jual gelang emas 916 original ala pandora.
mmg aku teruja...
ape tak, kita bl pandora sterling silver 925 bkn leh jual blk pun
ni original punyer emas 916...
dia design sebijik mcm gelang pandora

gelang yg bukaan kepala dia mcm pandora.
dlm tu ada tulis 916 n betul2 emas

buat ms skrg dia jual RM150/g ikut harga semasa sekali dengan upah

tentang charms dia pun menarik
aku rasa kita boleh je bl buah loket n pakaikan pada gelang tu....
comel sgt!
tp leh tanya dia mcmmana nak bl charms dia pulak

ni kalau bosan boleh je jual balik kat kedai pajak or kedai emas...







ok..sesapa berkenan leh gi FB Almahijjaz Collections Butik dia n PM dia harga n tanyalah pape nak tanya
or wassup dia wawa 01112671850
sbb aku pun dah PM dia tnya harga bagai...
mak SUKE!!!!!!!

err dia lom jawab lg PM aku..huhu

sejuk perut mama

sekali sekala snap gmbar aktiviti budak berdua ni
irfan ebenarnyer dah boleh solat dgn baik n bacaan ayat2 hafazan pun lancar
tp dia malas solat kat rmh
kalau kat sekolah, selalu cerita dia jd imam la...
jadi bilal la.... tp bila suruh solat sama2..
asyik main2...

ni saje snap gmbar budak berdua kebetulan mama tgh bendera jepun
dpt la snap gmbar dorang
adik pun semenjak dua dah pandai solat
kat nursery ada ajar solat jugak
kalau xdulu nak suruh dia rukuk n sujuk, keras kaki..
ni eh...cnatik pulak dia sujud n rukuk...


tp tulah.... adik masih solat main2...
tgh2 solat masuk toilet...
tanya apasal??
tah apa dia buat dlm toilet...
kuar balik muka n kaki dah basah...
ambik air sembayang katanyer...
tgk smapai basah kaki seluar tu....


irfan suka menyanyi nasyid  dan lagu doa n mengaji
bila dia bc surat2 lazim n baca doa...
suka baca kuat2...
alhamdulillah... nampak minat dia pd agama
cuma perlu gilap lg....
insyaallah... kalau ada kewangan yg mengizinkan...
mmg hasrat nak hantar irfan sekolah tahfiz...
moga niat dimakbulkan....amin




Photobook free dari kelab susu...

lama dah xjoin aktiviti dr kelab Wyeth S-Mama Club
sejak imran xleh minum susu wyeth ni
so...stop la hanatar potongan barcode pada wyeth
dulu antar sudu
sejak pakai NAN H.A dr nestle ni xde pe yg best pun
sbb susu NAN HA susu special

ok...nak cerita..every year aku mesti dpt bday kad dr wyeth mama club ni
thn ni mmg best la
sbb dpt dgn 1 kupon 
kupon yg mmg pd aku best sgt! 

tgk kad dia dulu ye
bungkusan dr wyeth

ni kad dia... 
cun sgt..! bentuk butterfly...love it!
dlm dia ada sebuah kupon dr Photobook

walla...
free sebuah photobook tu....
dah lama ngidam nak buat photobook ni...
tp asyik betangguh2...
ni dah dpt free rugilak xredeem kan
tgh berusaha pilih gmbar n buat photobook ni

voucher ni valid samapi hujung bln ni je

tq to Wyeth S-Mama club...
siap dpt free 50gold point lg... 
daa



Jamuan Raya jiran Paragon Jalan LEP 1/12

salam selala uolls...
hampir terlupa nak update kisah openhouse geng jiran2 rmh tahun ni
mana boleh xupdate certia...
cerita wajib kami2 jiran paragon buat utk tiap2 thn beraya
ok..thn ni kengkawan geng beraya dirumah jiran nak buat pembaharuan
kami adakan jamuan raya besar-besaran pada semua rmh di row kami
means.. kami ada 32 buah rumah utk jalan LEP1/12
jadi semua kami suruh join utk majlis hari raya ni
thn ni utk julung kali, kami buat aktiviti pot luck
pd rmh yg xmenyediakan pot luck
mereka boleh bg sumbangan kewangan..xsalah RM30-Rm50 kot 1 rmh
duit yg disumbangkan utk kegunaan sewa khemah n membeli makanan tambahan

so... menu utama kami yg ditempah adalah 500 batang sate dan grill beef n lamb
n kebetulan hubby blk dr memancing pg tu dapat seekor ikan siakap besar..
ikan tu pun jd santapan panggang utk majlis hari raya tu


aktiviti memanggang makanan oleh kaum bapa...

antara makanan yg disumbangkan...
masyaallah... byaknyer


lemang 10 batang
kambing & lembu panggang, sate
nasi impit n kuah kacang
sate n buah-buahan rambuatan n duku langsat
meehoon goreng 2 jenis

pulut kunig n rendang daging
meehoon sup + bergerdil
laksa 
nasi impit dan rendang minang (ada pucuk ubi) 

aku mcm biasa...
diaorg request laksa.... ingat nak tukar menu.. tp diaorg xnak..
rendang je smapai 4 jenis


desert pulak, sebut je nak apa
dadih ada, cupcakes ada, kek lapis ada, brownies ada, cocktail berkastard pun ada

mmg makan smapai sengkak perut la..

xdilupakan ikan hasil pancingan en suami ku...



ni ms aktiviti dimulakan...
ucapan wakil penduduk dri EN Hafiz 
seterusnya kami menjemput ustaz Abdullah utk sedikit ucapan n tazkirah serta bacaan doa
kami juga menjemput anak2 tahfiz sekali utk mkn bersama
kalau nak tau, di kaw perumahan kami ada anak2 tahfiz yg menetap disini dibawah ustaz Abdullah

ni kami mama-mama Hot Paragon..kiki

sambungan... meja belakang kang xnampak lak



ni mama-mama ho dgn baby2 kecil dorang...yg lahir thn ni
shomel2 belaka...
kami yg xde pegang baby ni maknanyer anak dah berumur 2thn ke atas la..haha

xlupa geng2 papa Cool paragon...
semua macho2 belaka kan??hihi
dah kata umor semua sebaya...
yg berusia pun nmpk mcm sebaya je...kan?

lagi aksi masing2... 


 
lepas memasang selesai mkn...
tp mknn byk lagi..
kami sempat buat 1 meeting berkenaan isu keselamatan
memandangkan persatuan dah xprovide security guard, so kami berbincang utk mengupah sendiri security guard di lorong rmh kami
alhamdulillah... lepas berbincang,
semua sepakat utk mengupah kawalan keselamatan.
siap buat election ko....

alhamdulillah...
majlis stat jam 2 pm dan berakhir jam 5 pm
tp mknn mmg byk la xhabis
pelagi memasing tapau mknn la...
insyaallah next year nak buat lg program raya mcm ni
tp mungkin bab mknn xleh buat portluck mcm ni
sbb terlau byk n mknn byk yg sama
next year rasanyer kena buat menu n buat cabutan kot
kos mknn berdasarkan kutipan...
rasanyer lg bagus mcm tu...

so pd semua warga jaln LEP1/12
uolls the best!!!!







Related Posts with Thumbnails