Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

union jack deco theme n i love'n it!

owh...
dulu ada sorang tu post dlm group Deco Rumahku Syurga Ku..
bilik dia..dia deco dgn brg2 union jack...
aku suka sgt!
bkn nak banggakan bendera tu...
tp aku suka warna biru merah putih tu...,

smlm ke SSF Home Deco...
suka betul bila dpt jumpa brg2 dgn deco union jack tu....
nasib la tgh kering ni...,
kalau x.. mmg aku bl blanket n bantal cusion tu..
comel giler!

i really love it!

jom cuci mata tgk brg2 dgn tema Union jack flag

 Union jack sofabed n small cusion...


 Bed frame pun ada...siap 3/4 drawer chest

 Single sofa seater n small cusion...
love it!

 And last one meja study n chair!

Venue: ssf home dec puchong

perodua axia.....my dream

impian....
nak bl perodua axia...



dah apply loan dah..
dah lulus dah....
booking fee dah byr dah...
tapiiiiii.....

uwaaaa....
sob sob....
xjadi...
xdpt restu....
burn semua fee....

sedihhhhhhh!

babai axia.....
baru nak make up jd kete hello kitty



baru berangan nak buat kete hellokitty black...
macam gamabr ni.....
uwaaaaaa.....



ok... cukup....
terkilan simpan dlm hati....
nnt kita make over kete kancil lama je...
ok bai!
1st time mkn di souel garden ioi mall sebenarnyer
selalu tgk n dgr..
kalini mencuba....
ajak suami.... mkn steamboat grill ni kena bwk org yg kuat mkn..
kalau x....
rugi... bayar memahal...
aku sbenarnyer xla kuat sgt mkn... tp dah lama xlayan steamboat...
nak jugak la gi mkn...

kami ke seoul garden IOI mall... betul2 depan stall neelofar ko...
sambil mkn...smabil tgk je tudung neelofar...
wajib pow selai ni lepas mkn nnt...haha


muka kami yg xsabar nak mkn
jgn caya harga dalam nternet ok...
ni harga betul dia..
lunch adult RM40.45 n kids RM24.35..
utk dinner RM52.05 sorang,...
mahal dowh! aku ingatkan xsmaapai RM40 sbb tgk harga dlm web..
rupanyer lain..



memandang kan ini 1st time kami mkn...
so..kami dafar sekali sebagai ahli...lepas ni..mkn leh dpt diskaun
nak lg jimat..mkn hari ahad...
sbb kids eat free!




dpt la kad keahlian, 2 biji keychain dan voucher bernilai Rm40
lepas bayar..
terus jenguk2 tgk maknan...
leh tahan byk...
kalau ayam n daging.. byk jenis perapan la...


pinjam gmabar kat mr.G

sayur pun leh tahan byk

aku suka dgn ayam kari n ayam bbQ tu




kami pun memulakan proses mengrill n mengukus...


sushi pun ada...


my hubby... ni mmg hantu steamboat n grill

lepas sejam setengah ulan alik mkn...
syafqah dah bersandar kekenyangan..
mana x... menu utama dia mee n udang..
tu je ulang2

irfan pun sama...

tp imran.....


asal org gi mkn je.. dia tido...
time dia tido je.... org nak mkn...
kejut pun xmau bangun ko...

lepas abis seround...
sibuk nak gi toilet lak...
ni blk dr toilet..
wajib amik last round


dessert la... ape lagikan...

ABC n ice cream

banrang2 utk ABC dia

dalam 2 jam dok mkn kat sini...
kami pun gerak la,...
balik tu dpt la selai tudung neelofar...
dah dok sebelah stall kan....
tq my hubby... belanja tudung selai.....daa..

.







hero yg kecundang II

 Dulu aku pernah cerita kisah hero kecundang...
kisah si irfan... KLIK SINI
jatuh tersembam...
mulut darah bagai...
kali ni....
adik dia pulak si imran...

dok memanjat..
pastu lompat...
mmg kegemaran dia...
sekali...
salah landing kot...kata irfan..
sebab kejadian berlaku kat family hall atas...
aku tgh jemur kain kat blkg rmh.
tetiba dgr bunyi bedebuk kuat...
terus dgr si kecik ni nangis kuat..
turun bwh mulut n hidung berdarah2....

ni muka budak lepas basuh darah di hidung dia...


kejap je pun nangis dia...
xmcm abg... jatuh sikit nangis 1/2 jam..
siap boleh suruh senyum... relex je dia


suruh dongak....
tgk bibir dia.... besor terus bengkak dia...sian...


dah rupa mcm itik dah dia....
xhencem dah...
letak minyak jeslin...
ptg tu dah surut...



sape pernah pakai or guna minyak ni???
mmg sgt berkesan!
bkn uk bengkak2 je..
lebam, gatal, luka...
cepat sembuh...

ok da....


dinner arabian night pku 2015

Event 14 feb 2015 lepas....
malas nak menaip sebenarnyer...
ok..utk dinner ni serius aku mmg dressing sempoi...bj lama pakai semula...
tp xsangka make up aku lak over...
sabar jelah dgn adik aku ni
sbb dia tukang make up aku...

eceli cerita tentang preparation..
akak2 opis aku la yg happening...
siap jln reramai lg je bangi utk tgk n bl dress
aku tukang bwk...xde bl pe pun...
just bl sepasang sarung tgn kat al humaira contemporari hari jumaat tu

Ok layan gambar  jelah ye...
daaaa


aktivit memasing sibuk soping baju...
boleh kata ramai gak yg bl hud tu...
murah je pun..RM29.95 xsalah

ok...ni dressing aku ms kat dinner aritu

gambar...
aku dgn adik aku nuyun...
dia jugak tukang solek aku..
headchain pun punjam dia punyer
dress aku pakai ms ngandungkan imran dulu ms gi dinner PBJV 2011 yg lepas..haha
tudung pakai neelofar shawl je..
sarung lengan yg aku bl kat al-humaira komtemperori tu...
simple kan..
ni 2nd time aku make up beriya...
1st time ms kawin... ni 2nd time..
aku pun xtau nape gatal sgt aku hari ni nak bermake up bgai..
kena lak adik aku gi kejekan muka aku dgn xdpt bayangan
syafiqah n irfan dah menjerit2 kata aku dah rupa hantu
punca dia...sbb aku xtgk cermin pun...
dok make up kat area meja mkn..
lepas selesai kata syfqah..
mama nampak ok tp kakak xsuka kat mata mama tu..mcm hantu katanya...
aku terus tgk cermin..
sekali... mmg menjerit aku! terkejut..!
tp sbb dah lambat.... pakai tudung terus gerak la...
xdann nak padan n make up semula


mostly semua org pakai kalerful..
aku xde colourful pun..
sewarna je...
mcm xseswai nak dressing melampau..
cuma xtahan dgn make up sendiri...
naik malu lak nak tgk gmabar n kamera

close up sikit tgk muka aku...
mata dah naik sepet dah tu adik aku punyer keje
dah sebijik rupa adik aku pulak...kiki

dinner stat jam 8.30 mlm
tp kami sampai lambat 10 minit
semua pasal makeup la...gerak jam 8.10 ke equatorial bangi
dptla tgk persembhaan pertama..
ok2 la..

then jam 9 stat dinner..
mkn semua sedap..
tp xlalu mkn..
semua mknn berat yg agak creamy..
makan le jugak spiral with carbonara sos ni..



snap gmbar sikit sana sini
yg lelaki jd pak aji semua haaa

tiba time games - bekas beracun..aku lari keluar.. takut oo..
kang kena denda buat persembhaan depan pentas.. malu ok...

satu-satunyer gmabar aku beramai2 dgn budak2 lain..
aku segan la nak bergmabar...kiki

tgk ha budak2...
beriya2 dressing..lawa2 weh.

last sekali...
pergi pun xrasa nyesal sbb balik bkn tgn kosong
dpt hadiah cabutan bertuah weh!


apa hadiahnyer?
kipas sebijik.... boleh la.... haha...
ok tu je citernyer...


Related Posts with Thumbnails