Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jatuh cinta dgn Nasi Arab dan Nasi Beriyani Mychef

kisah aku stat membeli nasi beriyani dan nasi arab kabsah Mychef ni bermula bila ada sorang x- opismate bercuti di Jepun tahun lepas
aku lak suka je  tgk gambar dia bercuti kat tokyo dia share dlm fb
sampai la ke part dia bwk mknn sepanjang bercuti...
mcm biasala...xlalu nak mkn mknn jepun je...
so dia bwk makanan preheat ni
aku tertarik dgn pek makanan dari myChef
sbb biasa tgk org bawak pek makanan Brahims je
then kata kwn lg sedap
tp katanya hanya boleh beli online sahaja


so kebetulan nak gi jepun next week ni..
aku n kakak opis nak mencuba nasi beriyani mychef ni
jadi kami pun order beramai2
n myChef pun sedang buat promosi..
mmg beli kaw2 byk2 la
postage pun flatrate je tau RM8.80 je tau
masa kami beli haritu Buy 9 free + extra 2 = 17 pek x 2 set


ms beli ni bulan lepas...
terus habis stok lepas tu...
kami beli utk test rasa...
masing2 cakap sedap n nak repeat order
sabtu lepas dapat msg kata stok dah ada semula
apa lg.... order lagi lah
sbb yg 1st trial masing2 order nak rasa n serius mmg sedap ok...


kalau beriyani ayam ..ayam mmg ada beberapa ketul
gamabr nasi aku terdelete lak...haha



ni msg aku terima dari pihak my chef bila stok dah restok semula sabtu lepas

korang kalau nak rasa nasi beriyani ayam n kambing dari mychef ni boleh la beli 
sehingga harini nampaknya nasi arab ayam kabsah dah abis dlm tempoh 7hari je wei...
sib baik aku dah siap2 order lastweek...😊

nak beli nasi putih dan samabl hitam pun ada...

ada tanya mcmmana nak masak or mkn nasi ni..?
senang je weh...
kalau guna microwave, cuma potong sikit pek ni dan terus masukkan dlm m/v selama 1 minit dan ready to eat

kalau gi travel tp xde microwave..
xyah pening2.... korang masak air dan masukkan pek ni dlm air panas tu selama 2 minit....
lepas tu barulah korang bukak pek n masukkan basi dlm pinggan utk di makan...


ok...ni xde bayaran pun iklan ni ye...haha
cuma nak share kat korang
kot yg tercari2 nasi yg sedap time travel leh cuba mychef
aku beli extra utk stok kat opis
kot malas nak kuar gi bl mkn ... mkn jelah nasi arab or beriyani ni kan... hihi😆😆 

oh ye.... 1 pek ni leh simpan or tahan selama 2 thn...
daa


wishlist: new baby G watch

bismillah....

bercinta nak update..haha..
ok saje ank citerpasal wishlist
dah almost 2 thn xbeli jam baru
tgk byk je new arrival babyG masuk pasaran...
tp last year mmg sesi penuhkan tabung nak bercuti...n misi membeli gelang idaman...
so kita simpan wishlist utk beli jam baru to this year 2018

dan kebetulan mmg this year tabung bercuti ke jepun dah pun penuh...
boleh la tunaikan impian kita kan....
dan kataorg kalau gi jepun...
nak beli jam G shock or Baby G murah2...
boleh beli kat sini...
tu kata org...
aku lom sampai lg xleh nak bygkan...
tp bila baca2 blog n fb...
gitewlah ceritanya

disebabkan itu...
aku pun mulalah rikki jam baru yg berkenan kat hati
klau ikutkan nak design rare yg xde kat malaysia...
tp harga leh tahan...
sudahnya nnt jadi xmampu nak miliki...
maka jom kita usha2 jam yg cantik tp dlm budged je...

1.
jam pertama adalah koleksi Running series with step tracker ni.  
serius cun  dan jenis anadigi
new collection katanya...
since last year kot dah nampak


harga kat butik G jepun ¥16500 hampir RM500 gak...tp still lebih murah dr beli kat KL...

jam idaman aku yang seterusnya adalah..dari koleksi RUNNING SERIES gak..
aku suka dgn paparan dan tali dia

aku sgt berkenan dgn tali dia.  
serius lawa ok

tgk tali dia ada lobang2 udara..
mmg cun weh...
harga kat jepun ¥13000 dalam RM450 gak
kat malaysia aku gi rikki kat G Factory dalam RM659 sebijik



dan last sekali aku aim adalah...


woah...
ni mmg cun habis...harga leh tahan...
mmg cantik sgt
koleksi  Urban Utility series utk unisex...
function standart anadigi punyer...
harga leh tahan mahal tp sbb design cantik...

harga di G-Factory malaysia starting RM649 dan ke atas


insyallah...kita tgk apa yg aku dpt sambar nnt....
silap2 lain yg aku aim..lain lak aku g beli..kiki
ok tu je wishlist pertama utk thn ni...
kita tunggu hasil dia ye...
daaa



instax mini film murah di lazada

salam semua
lama x beli instax mini film ni...
last aku beli awal tahun lepas...
sbb masa tu tgh deal murah mcm yg aku beli kali ni...
kalau yg minat simpan gambar instax mcm aku leh rikki kat lazada ye...


aku aim yg ada corak...
yg jenis instax mini plain aku beli kalau mmg xde offer murah utk yg design2
dan harga 2 kotak serendah below Rm50...
kalau x sekotak ni rm40 la jugakkan



ni pun preparation nak gi hokkaido...
entah snap gambar ke x...
bwk gadged byk...
pastu lupa nak snap gambar...bahaha
kenetulan jugak stok film dah habis...
so kena lah beli....
soping kat lazada ni kan...
bodo2 mmg sebulan sekali mesti nak beli...
konun2 xnak beli ke..mesti terbeli jugak...
kiki


berbaloi aku beli camera instax ni....
dah 4 thn ni album instax sendiri dah masuk buku ke 3
antara memori cepat yg dpt aku pegang n lihat berulang kali selain photobook...
nak harapkan simpan dlm hp bape lama je...
kang memori penuh pindah ke komputer xdpt tgk balik dah...
kan...

ok saje je nak buat posting...
sian blog ni bersawang...jaranf2 nak hapdate... ok daaa




photobook 6x6 softbook serendah RM1

korang yg giler buat photobook mcm aku..
jom beli kupon kat ShopBack ni....serendah RM1 je... jarang2 lintas lalu dgn harga semurah ni....

last aku beli pun dapat RM10 OR Rm15 je...
ada sekali tu beli RM3.90



aku dah beli 3 keping...
expired 30.04.2018....
xpe..lama lagi...gamabr2 dlm instagram leh masukkan..

xpun gambar2 bercuti thn lepas kan...
jgn lupa beli ok....

kenangan umrah Suami ku pada 17 - 28 Januari 2018

bismillah...
hi semua.... sidikit update
saje nak upload gambar2 sepanjang suami mengerjakan umrah bersama Andalusia pada 17 - 28 Januari 2018 yg lepas
alhamdullillah semua berjalan lancar....
niat suami nak mengerjakan umrah dapat dilaksanakan dgn izin Allah Taala...
biarpun dia pergi sorang loneranger...
insyaalallah ada rezeki lagi...
aku sentiasa berdoa dapat pergi seklai lg dgn suami mengerjakan haji bersama-sama...

sepanjang dia kat sana mmg aku suruh dia wassup gamabr dia byk2..
sbb laki aku ni susah sikit nak bergambar...
pakai iphone tp memori kecik..
gamabr simpan byk2 memori penuh...
haha
so aku ckp awk send je gmabar kat sy banyk2...
nnt sy tlg simpan kan

lg pun dia jauhkan...
at least kita tau update dia kat sana...

masa dlm flight nak pergi



selesai umrah wajib
selepas umrah sunat pertama..kepala dah botak



miqat kedua utk umrah ke 2


impian hubbu nak rupa mcm Pit Bull..kepala botak dan xde misai

muka baru lepas buang misai

ni aku request gambar full..asyik selfie muka sendiri je...
dia snap gamabr depan cermin..haha


lawatan ke hudaibiah


di kaabah

gambar akhir sebelum tawaf wida

di masjid nabawi

cuaca di Madinah 9degree... 

di masjid quba

fav makanan hubby semasa di madinah - Al Baik

Related Posts with Thumbnails