Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sandal baru n kasut lama yg rosak

lama betul x soping sandal baru..
ahad lepas aku dpt job mengajar student kelab kembara kolej ke5 UPM
dpt la sikit habuan.....
pastu nak gi jenjalan nnt aku perlukan sandal baru
kasut crocs band aku yg kaler pink tu dah tahap nazak...
semua tapak dia dah tercabut...
jadi... ms utk ganti sandel baru..
kebetulan ms gi IOI aritu ada offer....
aku mmg nak beli sepasang je...
tp offer dia... buy 1pair with normal price n get 2nd pair at 80% diskaun
memula tu mcm owh...aku terpaksa gak spend kat rm300 kat sini kalau bl 2 pasang
sekali sambil2 acu kasut aku tgk ada sorang kakak ni macam nak beli sepasang je jugak
saje la tegur dia....rupanya dia mmg betul  nak beli sepasang je
lepas bincang2..kami decided utk kongsi beli...
dia dpt sepasang..aku dpt sepasang...harga kami devide 2...
aku dpt jimat RM 63.60 sbb sandal aku RM209 harga asal
n akak tu dpt jimat lg banyak sbb dia beli kasut yg harga asal RM249..
tp kami masing2 byr RM145.40 je... mmg jimat bykkan ??

yg buah tu cenderahati dari pihak kolej....

oh ye...citer pasal sandal ni...
aku saja nak pakai sandal clarks lama aku
bukak kotak nampak cantik..sekali pegawai relai kasut tu...
waaaaa sedih aku....

sayangnyer kasut ni...
xpela nak buat mcmmana
dah tiba masa tu....




shopping baju sekolah tahun 2018

hi semua...
aku tgh rajin mengupdate blog ni...
sapa dah soping bj skolah anak awal?
sila angkat tgn mcm aku..
haha...
mmg dah lama aku menunggu saat2 nak dptkan less bila beli baju uniform sekolah..
akhirnya...
utk persiapan sekolah tahun depan 
kalini kami mmg terpaksa prepare awal...
lgpun hubby antara yg kena tempias akibat masalah minyak yg gawat skrg...
dia skrg jadi nelayan tegar je... tiap2 hari tebar jala kat kolam ikan
haha..xde benda nak buat selain senaman sampai muka dan badan naik cengkung
akut tgk dia dah makin melengkung badan 
bila ckp dia x caya...lantok la dia di situ ye


jadi...dah alang2 ada sikit duit ni hubby kata kita beli siap2 baju sekolah anak utk next year

aku yg mmg jenis kaki window shopping ni mmg la selalu jenguk2 kat aeon
ada diskaun 15%

baju sekolah pun boleh tahan makin mahal harganya..
selai leh cecah RM40 ke 49 ikut saiz
thun ni just belikan syafiqah bj kurung n tudung baru je..
kain sekolah x beli sbb ok lg n xketat...

while irfan mmg kena belikan semua baru..
baju sekolah kebangsaan dia berkepam giler
bj seklah agama lutut mmg hitam teruk
selauar sekolah kebangsaan semua berlobang kat lutut
ganas budak lelaki kan
so bj sekolah settle

kasut sekolah pun beli sorang 2 pasang..

so keperluan sekolah diaorg tinggal sedikaan duit utk beli buku sekolah dan yuran PIBG, yuran sekolah agama dan  buu sekolah agama je...

oh ye... jumaat ni dah mula cuti sekolah kan...
selamat cuti sekolah pada semua ye...
dah plan nak kemana tu???









Melawat Kem untuk Program Mega KKB semester 2017

salam semua...
sedikit catitan kisah kem bsmm untuk semester ni
kisah last week seminggu sebelum projek mega pada 10.11.2017
thn ni planning aku nak msk sekolah..
alhamdulillah terlaksana...
kebetulan sekolah syafiqah masih lom buat kem perkhemahan badan beruniform....
peluang aku lah dpt buat projek usahasama
win2 situation....
nnt detail aku citer dlm entry lain ye...
ni kisah gi rikki tempat...
kami pergi berlapam..penuh kereta ko
aku kalau buat program x gi rikki tempat mmg aku rasa xlengkap
mesti kena gi tgk dulu suasana n situasi tempat
sekurang2nya senang nak bg tau pelajar...
terutama tempat tido dan tempat mkn
selain tu utk set up aktiviti aku perlu tahu keadaan tempat
sbb ada aktiviti survival orientering 
baru la rasa lega

aku seawal pagi jam 5.00 dah bgn n kejutkan budak2 sbb nak ajak dorang follow
 bkn apa...budak2 ni teringin nak mandi sungai
nnt masa hari kejadian tu imran xdpt ikut sbb dia ada hari anugerah kecemerlangan tadika dia
jd...bawak budak2 mandi sungai mmg suka je dia
siap2 bl nasi lemak 10 bungkus sbb nnt lepas tgk tempat leh mkn tepi sungai
tu xcampur lg aku siap msak nugget n goreng telur dadar ko buat menu tambahan...

janji dgn student jam 8 pg aku dah sampai
boleh bdak2 ni turun lewat...
tempat program kat sg. congkak...jln ke hulu langat tu biasanya jemmed teruk
aku nak elakkan jemmed kat pekan langat...
so mmg nak gerak awal2 pg

kami samapi dlm jam 9.30 pg
pada aku tempat dia boleh la.... gitew2 ajelah...
xde wow pun.... bilik pun soso jelah
siap gi manjat bukit lg konun2 nak rikki tempat...
xsesuai nak buat survival orientering
mmg berpeluh2 la sbb aku ni siap pakai bj cantik2...
kunun blk tu nak singgah ikea..
ni ms kami baru lepas turun dari bukit belakang kem...
ada sungai yg cetek...
utk tempat penginapan ok jelah


budak2 ni aku suruh gi mandi buat lepas gian

student aku chang yg rajin layan budak2 ni
tgk si imran dah berenang atas pasir....haha


dalam jam 11 kami dah abis melawat n budak2 dah siap mandi
ms utk picnic mkn nasi lemak
tp aku lupa bwk tikar
terpaksa duduk tepi batu


mkn nasi lemak tatang..best ooo...
xbwk pinggan haha




imran yg comel...mkn nasi lemak 2 bungkus ko...

lepas abis lawat kem kami ke IKEA cheras..
memula ingat nak gi sendiri..
tanya budak2 kot diaorg free nak ikut aku bwk sekali
diaorg kata free... so...jom ke IKEA cheras



suka je bebudak...diarg kata 1st time dtg Ikea...
dok round2 dlm ni dari jam 12 tgahari 

abis round smapai food court singgah mkn lunch...
tp byr sendiri la kan..haha
hepi dorang

last sekali kami beli hadiah utk majlis Hi-tea BSMM pada 18hb Nov nnt...
the best part aku lupa aku bwk budak dlm kete ni samapi 8 org...
boleh aku terbeli rak kayu ikea utk letak dlm stor...
syok beli bn byr
time nak masuk dlm kete baru aku teringat aku bwk org...
nasib baik muat ko...

rak ni rm59 je... 
:D


nnt kisah detail program perkhemahan kat sg. congkak aku buat ye... masih xde mood menaip ni..hihi...ok daaa

novel titian cinta dan drama

bismillah..hi semua
baru perasan..lama betul x cerita pasal novel
mmg membaca pun tidak
sejak dah hmpir 2 thn ak mmg xaktif membaca novel lansung
mungkin sebab sibuk n mungkin jugak sbb dah hilang minat

skrg ni kalau ada masa je layan drama kat tv
tu pun kalau drama tu best...
kalau x best n rasa mcm ntah apa2 ntah mmg xlayan la....
baik masak, bg anak mkn, mandi, solat n tido awal..haha
ok citer pasal drama titian cinta last month kat tv3 jam 7 mlm


antara drama yg aku layan sbb entah la mcm best....
kisahnya pasal starting citer dia mcm best...
then aku lak tergatal bukak novel online
baca pasal novel ni...
pelik sbb kat novel starting lain dlm tv citer lain....
tp bila dah bc samapi bab 35.... best la pulak
tp.....pastu xde dah kesudahan kena beli novel
pelakon pompuan dia pun cun...
kenalak berganding dgn zul arifin body mantops...haha



aku ni xleh nmpak lelaki kulit putih..badan sado...xsado pun x pe..
janji kulit putih melepak.... cair makkkkk..haha😍😍

ok sambung kisah drama titian cinta ni
sbb xmenahan nak tau ending cerita ini
gigih aku gi klik online beli novel ok
kat Idea Kreatif 

novel ni aku beli 8 oktober 2017...

3 hari je dah dapat novel ni....
excited bukan main...
sekali aku baca 5 muka je
asal nak baca tertido
haremmmmmm..haha
serius xde mood lansung nak baca novel
sedangkan dok bc novel online sikit pun aku xliat..mmg gigih baca
dpt novel kat tgn tertido2 aku bc
maybe xde efek lampu kot...haha😝😝

kesudahannya.... novel titian cinta sampai ke sudah aku xbaca pun...
gigih tgk tv n siap rakam lg drama dia time aku xdann tgk
tp kata org ending dlm novel mmg lain dgn ending dlm tv

itulah kisah aku n novel sekrg...
masih belum dpt minat semula...
so terperam la novel
yg gigih baca novel aku skrg adalah adriana syafiqah....
dlm aku x bg dia baca..dia tetap curi2 baca novel gak



kisah durian

bismillah....
hi semua....
kisah durian...yummy...sedap bg penggemar durian
tgh musim kan?
kalau nak bl tepi jalan pikir byk kali kot sbb mahal betul
musang king mmg berastus harganya
even duriam kampung biasa...
selonggok 3 bijik pun cecah rm30...
sebijik rm10 ko....
kalau dia kita timbang kati...
cecah sebijik durian kampung kat 18 ke rm20....

aku ni mmh minat durian...
suka mkn tp bukan la fanatic durian
kalau org giler durian ni ko bg dia 10 bijik durian...dia boleh mkn gitew je smapai 5 bijik kan
aku bkn cenggini...
aku suka mkn durian to x memilih...
ko bg durian kg sku mkn...ko bg durian musang king pun aku mkn...
janji durian tu manis.😋😋😋

pastu aku xreti hadap durian mkn sampai sebijik sekali mkn...
aku jenis mkn 3 ulas dah serender
cepat rasa muak
pada aku asal dpt mkn durian hilang rasa ketagih..haha


so....kisah pasal durian ni jugak...
pak mertua aku ada kebun kat perak
dulu aku pernah up citer aku gi kutip dorian kat dusun trolak bapa mertua aku
ms memula bapa bl dusun tu....haail dia mmg xputus2...
bapa mmg bg je sapa2 nak mkn durian gi kebun n kutip sendiri
since awal2 durian guvur tu adik ipar aku bergilir2 ajak family mertua n kwn2 gi kebun....
aku lak sabtu ahad sibuk jela madang...huhu
ibu n bapa kata nak mkn durian kena gi ambil sendiri..jwbnya mmg xmerasa la

entah mcmmana hari aku gi camping tu  tetiba mak mertua call hubby ajak gi kebun....
aku mmg xdpt ikut la....
so hubby gi dgn imran n ibu n bapa dia

kata hubby byk durian dah gugur....
pokok musang king bapa ada 2 btg je...
tp tupai lg cekap mkn durian...
tupai pilih musang king je...abis ditebuknya

arini ms gi merasa la aku 2 bijik durian musang king n 2 bijik durian d24
si imran peneman dok gi dusun...
mcm nak gi mall lagaknya

antara durian yg dikutip...
byk la jugak dptnya


imran dgn musang king khas utk mama...😊😊😁

ada jugak rambutan, mister dan langsat
tp hubby bwk blk rambutan n durian je

ptg tu kat depan pintu aku bukak durian
bau dia..masyaalalh harum semerbak 1 rmh
irfan mkn 2 ulas..kakak mkn 3 ulas...
aku mkn 5 ulas gak la...
setiap 1 bijik aku rasa
baki tu xlarat mkn ko
apalagi...masuk tupperware la




puas tgk durian ni...
yg d24 mmg sepangsa dia seulas je....
isi tebal
yg musiang king kuning n manis kelat2 gitew...
penuh isi...

hari selasa lepas amik durian d24 buat serawa mkn dgn pulut...
mmg terbaek....


ni ada baki lg dyrian nya...
sehari mkn seulas je...blk keje..
samaada time dinner tu aku mkn dgn nasi 
atau ratah mcm tu je 

Related Posts with Thumbnails