Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Emas 916 ala pandora @masdora...1st collection...

Dah lama aku mengidam nak gelas patent ni....
Setahn lebih....
Last year aku ada tukar gelang emas br...
Ms tu bln 9 n patent emas ala pandora ni masih lom masuk dlm kedai lg...
Aku pernah up dlm 1 n3 pasal emas ala pandora ni..tp tu pun jual online
Tup2 bln 11 tu stat msk semua kedai emas dlm malaysia
Memandangkan aku br je tukar gelang 2 utas n spend hmpir 1.2k...
Xde la aku bl or tukar lg...
Jdnyer..simpan jelah hajat nak bergelang emas ala pandora ni...

N akhirnyer tertunai gak bila aku nekad nak bl gak...
Ecelk.... aku jenis cepat bosan dgn satu2 design.
N aku bkn pengumpul brg kemas
Tp pemakai yg tegar
Bila dah bosan...dah patah or putus aku akan trade in...
Itu peel aku...tp..bila trade in still kena tmbah duitkan.....
Emas makin mahal..bkn makin murah...
N biasanyer bila trade in aku akan tmbah berat gelang br tu...

So...aritu ke alamamda utk bl gelang ni
Biasanyer aku suka rikki n bandingkan harga
1 lg tgk design..
Lepas pilih2..aku decided amik emas tomei




Lepas sejam lebih pilih sana sini n congak2 harga ikut budget..
Inilah hasilnyer...
Untuk 1st koleksi..aku amik 6 biji charm + dangle...

Harga emas ms aku bl 2minggu lepas rm178 
Ms n3 ni ditaip sekrg..emas dah cecah rm190 segram



Takut tgk harga emas yg melambung...
So..kita kena fikirkan cara utk meny8mpan emas ni...
Dgn nilai wang malaysia yg dah merundum teruk...
Hanya emas je nilai dia xsusut dek zaman...


Sgt puas hati dgn gelang baru...
Kanan masdora...kiri pandora..haha
Dora2 kita ye...
Sib baik xjd doraemon...haha..
Daaa

Aktiviti family.... berkelah di Lubuk Manggis Pangsun

saje mengabadikan gmabr2 anak2 n family mertua picnic di Pangsun sabtu lepas
mandi sungai n mkn barbique
tgk gmabar jelah aku
sbb kena bertugas kan....



tgk anak2 la genbira mandi sungai
siap bwk brg mainan tu ha...
korek pasir sana sini...



tgk ha...ayam..sedapnyer..
ada lg... daging kambing, ikan, sotong n udang..
siap msak nasi lemak lg..
xpe... next time... leh follow kan....daaa

Pendaftaran pelajar baharu upm

sabtu n ahad lepas x ke mana...
bekerja sbb pendaftaran pelajar baharu di UPM....
dari jam 7.30 pg ke jam 5 ptg berada di UPM...

utk hari pertama sabtu aku bertugas di Kolej Pendeta Zaaba...
dewan xde aircond... membahang oo kepanasan...

utk 2nd day ahad bertugas di Kolej 12 pulak..
sib baik dewan beraircond..selesa sikit...
tugas aku key in data pelajar yg hantar report madical check up n xray...


keje xle rasa stress sbb byr OT kan..
tp xbest sbb xdpt join family di picknic kat tepi sungai....huhu

Subway Buy 1 Free 1

xpernah aku gi bl offer bawah subway ni
biasa gi Kenny Rogers punyer offer je...
kebetulan...
this week mmg dah sebut byk kali kat budak2 nak ajak mkn subway
tp xpergi2...

smlm...kebetulan bc kat FB pasal ada offer Buy 1 Free 1 di subway..
nak jugak grab offer ni..
untung di situ...
lg pun dah plan nak ke Alamanda..
nak gi kedai emas ko....
nak bl gelang tgn baru..ewah!!! hihi

so.,..... smapi2 terus ke Subway 
baca offer dulu....betul x??



ok betul!
tp masih confuse..ni bl apa jenis burger ni???
xpe..beratur dulu...

ko tgk......
berapa ramai daaaaa

samapi ke Parkson...
tp sib baik ms ak smapai xpanjang mana...
ni gmabar lepas mkn br aku snap....hihi


disebabkan kami dtg jam 8mlm..
terus dinner kat sini..
aku beratur n bebudak gi cop tempat dulu...
lama gak la...

lepas beli...
amik chicken teriayki n tuna je....
Rm15.35 je utk 2 sandwish n 1 air cup besar
tgk imran..suka buat muka

alhamdulilah kenyang...

lepastu....misi ke kedai emas..
nnt aku cerita ye...daaa

rezeki bershopping

Adik aku sorang ni....
Mmg rezeki melimpah ruah...
Pastu mmg sentiasa ingat utk org lain...

Smlm..tetiba dpt wssup group dr adik bongsu aku ni fadlisyah ...
Tetiba dia ckp tlg bg idea dia nak amik brg apa...
Dia dpt join soping contest anjuran U mobile dan giant...
Shop till u drop...
Dlm tempoh 5 minit ambil la sebanyak mana brg mknn di giant ni nilai xlebih rm1000...

Aku ingatkan dia cr partner in crime nak join aktiviti tu
aku ckp aku ok je...
rupanyer dia dah ada kat Giant Kota Damansara n tinggal tunggu turn je nak soping...

ni gmabar dia dgn partner dia nak soping
xtau la kawan ke aweks tu....


mcm2 cadangan kitaorg bg...
sbb 5 minit je kan...
kitaorg suruh amik milo 10 pek, sabun bau bj 5, pampers 5, 
beras 10 kg 5.. apa2 jelah yg tercapai....

dia siap tunjukkan makcik depan dia ni amik bendalah ni


akhirnya...
ni antara peserta yg join n dapat mengambil barangan dgn nilai yg paling hampir dgn Rm1000 tu
pememang ni bukan je dpt brg bwk blk..
dpt jugak 1phone sebijik sorang


adik aku jumlah belian dia RM994 sahaja...
inilah hasil belian dia...


tgk beras,,,,,n milo...
penuh boot kete ko...
rezeki utk mak n org2 kat rumah sentul....
daaa


Related Posts with Thumbnails