Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

My pandora: koleksi baru

Lama xsoping beriya2 charm pandora.
Jenuh penuhkan tabung nak bl blet baru...
Alhamdulillah..dapat gak blet kedua...

Then skrg ni dah kuar koleksi Spring Collection..
Cantik giler....


Jenuh pulak pujuk hubby mintak sponsor nak bl charm koleksi spring ni....
haha...
tq en Don bg sponsor sikit...
menggembirkan hati isterikan dpt pahala...haha
br la seronok isteri nak dok rmh sorang2 jaga anak walaupun suami jauh dimata...
xgitewwww...haha....
eh.... xle nak harapkan balasan je...tp kita win2 lakan...


Taraaaaa...

new bracelete.... heart claps..
eceli dah sebulan dpt..tp xdann nak snap gmbar..
lembut sikit dah...
safety chain tu pakai yg lama punyer...
dah blet lama xde safety chain...
xpe... kumpul duit lain bl safety chain lain lak....kiki



ni koleksi spring 2016.....
aku beli dangle spring time, charm spring garden dan dazzling daisy fairy...

dah ada 2 blet..yeay!!!!!



lama x mencoret

aduhai...
sian blog xde coretan...
jarang2 nak mencoret
kalau blog walking tu lg la x...

hmmmm....
kehidupan sebulan 2 ni agak sibuk
laki pun lama xbalik...
jadi mmg havoc la...
mana anak...mana keje....
ada duit tp xde org tersayang pun bosan jugak....
lama pulak nak mengadap keadaan ni..
tp redho kan jelah...
time2 gawat ni xleh pilih keje kan....



ni aktiviti last 2 weeks...
akhirnya si dia blk gak...
walau pun sekejap..
terubat rindu...
bwk anak2 gi jln2...
seronok rasa...
sian kan sikecik imran la...
asal call ckp..."wan nak tido dgn papa"
alahai...anak sedih..mak lagi sedih tau...huhu

papa balik  kejap kami pun ajak la mkn kat noobleboat ni...
lepas sekali yg adik aku ajak dulu pergi mkn kat sini..
terus ketagih nak mkn....sedapnyer...
anak2 mmg kaki mkn....lebih2 lg mee sop..
masam ke..pedas ke...semua lanjan...haha


tgk...irfan...
dia sorang leh habis 4 mangkuk

selain mkn noodle dia..kena jugak mkn nasi dia....
mmg sedap la...pedas nak mam..haha

tp penutup mkn roti kaya mmg best la..hilang rasa pedas tu..




satu lg..... 
bila papa blik mmg memasing aim nak hadiah mcm2 la...
yg ni dari dulu asyik la nak transformers...
abg nak botol air starwars....
kakak lak giler nak main chess...
memacam budak2 ni
papa byr....muka xsabar ko


suka..dpt kete transformers...


koleksi cinonet budak2 ni...haha



korang2 jgn marah aku xblogwalking..
aku skrg dgn teamwork aku dah nak pindah jabatan...
dia staf kontrak je....
10thn ko..dia kontrak....
akhirnya..dpt gak jwtn tetap.
tp tulah.... kalau dpt tetap harapan mmg tipis la nak stay kat jbtn yg sama
nak xnak mmg kena pergi juga...
utk carrier path dia....
utk masa depan dia....teman baik aku curah perasaan....
aku dgn dia beza umor 13thn ko....
tp seorg pendengar yg baik....
sedih sgt.......
semoga En. Zam sentiasa berjaya dlm kehidupan...

akhir kata...
muka dah lama xselfie...



Shopping bj anak2 lak

Wah...mcm bulan soping je aku bln ni...
Eceli bkn beriaya pun nak soping..
Tp last month aku ada blkan budak2 ni sorang sehelai tshirt transformer
dah rasmi pakai pun...

Then....ari isnin aritu....
Tetiba adik lelaki aku yg keje kat h&m wassup...
H&m buat sales 50% sehari je...
All item xkisah new or old season
Tp hanya utk staf je...
Dia terus send aku gmabar bj punyer byk
Teringat last month aku ada masuk h&m usha2 tshirt

Ada bj baru batman v superman tu...
Just tgk je...mahal gak....sehelai RM59.90
tp xle beli...
Tp bila adik kata offer ni termasuk utk new arrival pun dapat offer 50%...
Bagus beli ni....harga sehelai rm59.90 leh dpt utk 2 org sekali...

Then wassup hubby...
Boleh x blanja baju bang selai dua...
Ada offer...
Lg pun budak berdua tu dah lama mintakkan bl bj batman n superman
Kata papa dia ok je...
Terus la adegan pilih memilih secara online berlaku...
Ewah....

baju yg dipilih...
irfan n imran dpt sorang 4helai
syfqah dapt 3

ni pun cantik..blouse utk syfqah
sbb syfqah badan beso amik yg ladies punyer...
tp aku rusai xmuat..aku ckp..xyah amik blouse ni..
just pilih swater je


ni swater utk ladies...
syfqah pakai sai XS..
sehelai RM59.90....dpt terus 2 helai kan....

ni gmbar tshirt adik aku send

ko tgk...segalam cm dia snap n hntar

ni pun sama,.,,
siap suruh amik kemeja


aku prefer lengan panjang ni...
tp saiz lak xde...
so xjadi amik ni...

so,,,,memasing dpt la bj sperman batman tu...
kerugian dalam RM 200..
tp dapat 11helai baju...
ok la kan

Jln2 mkn2 @ chillis

Aku ni..
Lama dah nak repeat mkn kat chillis.
Ala nak mkn skillet choc cookies tu sebenarnyer...
Bkn xleh msk sendri..sekali sekala tekak nak mkn kat kedai punyer..hihi

So..ahad lepas blk sentul
Mak la...nak mkn pulut kuning dgn rendang katanyer...teringin...
Tp dia nak msk...kalau xde org dia xmau msk....
Dia ajak semua org blk..
Aku lak....saje je pun nak singgah rmh mak...
Jenguk org tua tu jap..
Then kebetulan adik aku fadlisyah cuti...
Boleh la ajak dia mkn kat chillis klcc jap
Lg pun xleh lama
Ptg nak kejarkan hntar budak2 takwando
So....

Jam 11.30 ke klcc
Terus naik ke chillis n order mknn
Aku suh asik aku order dulu...
Leh dia order 2 maindish n dia order sandwish ko...
Dah dia order 2 main course..aku xjd nak order lain...just order mknn utk budak2 n skillet choc cookies
Eceli adik aku xpernah mkn kat chillis...
Portion mknn dia byk...
Aritu mkn pun xabis ko....

Kami.....tq sbb teman

Kakak mood xbape baik...
Ckp sakit perut la...pening la...
Tp paksa suruh senyum..dia senyum gak la

Adik layan mewarna b4 mknn sampai


Ok..kids set sampai dulu...suka dorang

Set 1 samapi...sandwish dia order

Yg ni aku suka..nama lupa

Jemput mkn

Last sekali mkn skillet cookies ni
Sedapnyer sbb coklat dia byk giler...


Masing2 xsabar nak mkn...

Alhamdulillah kenyang...
Blk tu jln2 kejap kat klcc 
Tgk aksesori gopro...
Kamera gopro aku byk adik yg pakai sbb dia kaki travel...
Then singgh sentul blk hntar adik n tapau pulut rendang mak...
Terus blk serrdang n hntar budak2 gi taekwando lak....
Abis sehari ahad jln2 last week ...
Daaa

Syafiqah dah anak dara!!!

Ohoho.....
do u know how i feel?????
ya Allah....xtergamabr dgn kata2...
bersyukur..tp...risau...
well..aku xyah describe apakah itu ... rasanyer korang paham kan???

tarikh keramat adalah semalam (12 April 2016)
aku sibuk dgn aktiviti pelupusan aset opis...
mmg xpegang hp la...
dah settle dlm jam 1.30pm baru naik opis blk n nak rehat konon
terus amik hp n telek..
sekali ada msg ko dr cikgu transit syfqah...
berderau darah aku bc bila cikgu sahkan kakak dah P...
terus tanya.....terus call...
dia tanya cikgu ke....camne cikgu check...
cikgu bagi extra pad ke??byk ke???
aduhai...
sekali cikgu ckp cikgu xde spare n cari2 dpt pun yg nipis...
apakah?? itu pantyliner...aduhhh...katanyer dah kuar byk...

pelagi..xmkn tghari n xrehat aku....
aku solat dulu n terus stat enjin kete singgah ke petronas bl sepek bendalah tu n ke sekolah
terus naik kelas n jumpa cikgu kelas
sebelum tu aku call dah cikgu kelas tp cikgu xjwb..
tu yg aku panik terus gi sekolah....

smapai sekolah terus ajak syfqah ke toilet n ajar cara2 tukar bagai...
cara nak basuh n nak buang...
risau la.....anak br darjah 4 kot...umor 10 thn
aku dulu nak msk darjah 6 br dtg,...

aku siap call hubby n nenek dia...
papa dia ckp...cepat gi sekolah resque..
kang bocor kang..seumur hidup org ingat....
sekali gi sekolah sib baik syfqah pakai bj sukan...
aku pun lupa..hihi...selamat..
xde la terbocor pun....

eceli.....since hari ahad aritu syfqah dah lain mcm...
dia bgn tido n ckp pening2...
perut sakit xleh berak...pastu badan lesu...
samapi xgi taekwando la
aku gi klcc aritu pun dia buat muka letih n xmau jln..
rupanyer badan dah tunjuk tanda2..
tp manala kita tau n xterfikir pun..
eh tipu...aku ada terfikir..tp aku xsangka la secepat ni...
budak sekarang kan....
pemakanan.....bentuk tubuh......mmg mempengaruhi....

jadi...mmg aku akan sentiasa hati2 n pesan byk2 kat syfqah..
jaga diri...jaga maruah...awak bkn bdak2 lagi...
kena ada sifat pemalu....
semoga Allah permudahkan semuanya.... 
Amin Ya Rabbal alamin...

Related Posts with Thumbnails