Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

soping last utk diri sendiri...

salam raya ke5  uolls....
wah... dah ada yg dah stat keje???I DAH!
mcm xpuas raya la rasanyer
 br stat keje ari jumaat ni...
tgk cari mood dulu
tak tau nak update cerita yg mana satu...
jd meh bc citer soping last raya...

nak abadikan kisah soping kasut utk raya thn ni...
aritu dah bl sepsg kasut kan,,,yg jenama Scholl tu
tp bila tgk2 blk mcm xbest je kasut tu
jd..ari jumaat lunch hour hr terakhir bkerja b4 cuti...
gagah gi alamanda mencr kasut idaman hati....
puas meround satu alamanda...
last2 kedai kasut clarks jugk destinasi terakhir aku berhenti...

tgk kasut semua cantik...
disbbkn thn ni punyer plan nak kasut bertali....
so usha kasut bertali jelah....
dlm byk2 aku berkenan pd design ini




semua lawa2 kan.....

ok...lepas belek2 n try....
aku decided bl kasut bertali ni warna biru...
suka sbb senang nak bukak talitu..sbb jenis strap on

blk rmh dok belek2 blk kasut ni...
tetiba rasa mcm x best pulak...muahaha,,,,

last2 hari sabtu...
pergi blk ke alamanda semata2 nak tukar blk kasut ni
gigih ko jam 10pg dah terpacak kat alamanda ni.
jadi...lepas pilih2 semula
inilah kasut replacement aku tukar...
cute x?

tp kasut ni tinggi ok..

ini kasutnyer...
haha...

blk tu tunjuk kat laki aku....nak tau  dia ckp apa??
"mcm kasut BOHSIA je..."
aduhai...
sabar jelah...
lama ai x dressing ala2 remaja cam ni
dia jeles le tu..kiki

nah...
satu2nyer bergmabr dgn kasut baru ms gi JPO ari tu


tetiba aku rasa aku nampak langsing la pulak pakai kasut tinggi...haha

ok...abis citer kasut baru...
daaaa

salam 1 syawal pd semua...

salam 1 syawal pd semua muslimin dan muslimat...
thn n beraya rmh mertua....
antara gmbar2 kami sekeluarga....
pd semua...sekali lg nak ucap...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!!!!!!

yg memandu semua...hati2 di jln raya...,
mkn berpada-pada.....
dan ingatlah pd yg tersayang....daaa

macam2 aksii n angle kami snap...
nnt detail kemudiannye...daa


m




kenangan ramadan 2014

xde benda nak citer pun..
dah bebel kat n3 ni td kan
cuma nak simpan memeori mskan sepanjang bln ramadahn...
lak berbuka yg mana dan aku snap gmbar...
aktiviti masak2 ni pun ms hari minggu je...
hari biasa lauk biasa2 je...

mcm masak roti jala yg lepas...

bila en suami mintak nak mkn roti jala...
ai is ok je....pi bl tempat menjala n bhan2 nak buat kari ayam...
terjadilah roti jala nyer...

ada tu sekali... teringin nak mkn popia goreng....aduh...sedap nyer...
masa ni teringin punyer pasal nak mkn popia...
apa je sayur yg ada dlm pei kami bantai mkn...
sampaikan timun pun aku masukkan sekali
pastu goreng n mkn panas2 cicah sos Life Thai..sedapnyer...


ni resepi last week...
hubby request nak mkn nasi ayam..
layan kan
irfan mkn smapai menjilat periuk ko...
abis semua nasi dia mkn berpinggan2...

tp part paling best mkn ayam panggang lemon ms 1st week puasa...
esok nak repeat msk lg....
hmmm sedapnyer!


ok dah... dah hujung2 puasa...semua rasa nak mkn kan??
pd semua..salam aidilfitri...
harini last keje...jumpa jumaat depan...
\berhati2 di jalan raya semua
kot rajin aku update certia tru tablet je... daaaa

salam Aidilfitri 2014

salam aidilfitri semua...
e-Kad raya dari aku sekeluarga..


mood raya sudah mali......

owh....
salam jumaat semua...
ya allah...pejam celik, pejam celik...lg 3 hari nak raya...
on radio...semua dah stat bukak lagu raya
ni yg buat aku dah mula feeling raya ni...
pg td sanggup panjat kabinet...
semata2 nak kuarkan bekas kuih raya...hihi
maklumle...benda setahun sekali guna
wajib simpan kat tempat paling atas sekali...

1st collection kaler merah maroon tu... ada 2 bijik..
siap buat hantaran kawin lg ms tu bekas ni isi cookies famous amos.......
canggih x aku dulu...hntaran bg cookies dlm bekas tupperware thn 2005

then aku bl lg 3 bijik thn 2009 warna biru tu...
pastu lama xkuar bekas ni smapai la last year kuar blk tp kaler pink pulak
so..dah ada 8 bijik..tp warna maroon tu pecah sebijik..
dpt return duit bila hntar utk tukar dlm Rm40 jugak la
tu untung pakai tupperware
eh! tercerita pasal bekas tupperware pulak..

ok...
esok sabtu ada last family gathering iftar kumpul semua adik beradik aku kat rmh mak kat sentul
thn ni turn beraya rmh mertua...
so..sblm semua yg dah berumah tangga blk ke kmpg suami masing2...
kita gather2 dulu sesama...
katanyer menu nasi arab....aku kena bwk ayam panggang...ok..bereh!
so pg esok leh la kemas kuih raya n susun dlm balang...
balang ada 7, kuih ngam2 7 gak....
5 jenis aku buat, 2 jenis aku bl kuih tart nenas n almond london)
ptg msk ayam panggang n terus ke sentul nnt

plan raya thn ni sehari b4 raya (ahad) akan berkampung di rmh mertua kat BTS, sg. besi je
tlg2 merebus ketupat, merendang n mempalas...(ayat...sesuka hati...)
mcm biasa... aku kalau xde ketupat palas rasa mcm raya tu xlengkap...
my father in law suka ketupat palas...
 so....mmg keje aku buat ketupas palas ni sbb belah hubby xbape tau masak n bungkus ketupat palas ni
tido mlm raya di BTS n esok pg raya di BTS
dgr citer lepas salam2 kami akan terus blk Batu pahat beraya kat kg. hubby
rasanyer tido semalam kot...
nak kena pack bj byk ni
sbb kalau jd mcm nak bercuti ke JB je....dah separuh jln ni...
kalau jd.... kalau x...2nd day raya dah turun KL semula
then....xtau apa next program raya....

yg nyata.....
aku ada je kat KL ni..dah kata org KL kan...
pastu raya ke 3/4 blk rmh mak kat sentul pulak....
pusing2 situ jugak..
paling2 pun bosan nnt... gi la ngukur IKEA ke...MV ke, KLCC ke...haha

ok...lg buat mood raya aku mari ni bila semalam berjaya membeli sepasang kasut raya utk diri sendiri
aritu ms bl kasut anak2 kat clarks aku xdann nak bl kasut snediri
sbb bl kasut anak je dah sejam lbh dok pilih kasut...
smapai kedai nak tutup le...ngam2 aku kuar kedai lg 10 minit kul 10 mlm...
dah xbl kasut sendiri
jd nyer nak ke Alamanda blk cam malas je...
so smlm blk keje singgah Aeon Equin je... 
jln2 tgk kasut pe yg best utk di beli
aku aim kasut kaler BIRU....
tp xde yg berkenan di hati...
last2 jumpa yg berkenan kat butik Scholl
ala xde design gempak pun...biasanyer kasut scholl ni makcik2 rajin bl...
sbb selasa utk kaki kan.... so...paling2 canggih yg aku kenan pun yg ni le...

nak pilih mana ni?? kiri or kanan
siap wassup hubby suruh pilih....
hubby buka puasa dgn opis dia smlm...tu yg aku rajin gi mall tu sbb malas msk
buka puasa kat f/court je dgn budak2
kasut ni ada kaler merah n hitam je....
sekarang ni design semua jenis wedges kan...
aku kureng pakai wedged ni sejak kes aku tergolek ms dukung irfan 5 thn lepas
serik ko....bwk anak kecik pakai wedges..hishy! 
tp lani xde choice...beli lah jugak...

ok le kan....
kang kalau xpuas kang aku lari gi alamanda bl kasut lg kang....kiki

lg...
aritu hari gaji...UPM buat carboot sale...
aku malas nak pergi sbenrnyer..tp adik aku la sibuk ajak pegi jugak
pergi la naik moto dgn adik aku...
aku ckp kalau ada jual bj kurung budak...mmg aku bl 
sbb syfqah thn ni ada sepasang je bj kurung
sekali ada ko...
Rm55 je sepasang... pelagi ..samabr 2 pasang la...
now mood....
lg sukati...semua dah settle...
cuma ada 1... bab kain smaping si imran yg aku bl thn lepas
bl saiz besar dah...
tp kan.... xmuat.... imran perut muncit sgt!
adeh....

ok la.. panjang no bebelnyer,,,,
tunggu e-kad raya ye....
nnt aku post utk gantung ye...daaa

Related Posts with Thumbnails