Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

rawatan stiap 6 bulan

alhamdulillah...
bersyukur sgt sbb aku bekerja di dalam sektor perubatan & pergigian
jadi..kalau nak jumpa doktor tu sesuatu yg sgt xmeyusahkan
cuma kita kena cr masa la..
ni aktiviti cuti sekolah aritu..
dental app. utk syfqah...
diaorg dah remind...6 bln sekali mesti bwk anak2 utk cek gigi

jd... as usual...
syfqah akan jumpa dental nurse utk buat scalling
n kebetulan ada sebatang gigi geraham gia dah longgar

ni ms scalling
ngilu la tu muka kerut2

aku pun seriau kalau buat scalling ni...
darah2 gusi oo...haha
sib baik gigi syfqah ok...
xbyk cravity


lepas scaling ms utk cabt gigi susu yg dah gorang..
biasa mmg akan diletak ubat bius..
yg bwh ni dia sapu ubat bius perasa strawberi

kanak2 diaorg x inject....


tgk ni ha... ms utk cabut gigi pakai spana..
muka bukan main..mcm sakit sungguh
2saat dah cabut...!

lepas cabut mcm biasala...
kena taklimat pergigian

dah cara memberus dgn betul
sbb syfqah ada cravity dibahagian blkg gigi


lepas 15 minit buat dental treatment
dpt ubat kumur2 dan ubat gigi mini...daaaa

bday imran coming soon

tiap2 hari si kecik ni masuk je kete bila blk dr taska mesti sebut..
"mama...wan nak bday batman!!!!"
jgn xtau... imran bahasakan diri dia "wan" sbb dia xleh sebut "ran"
lidah tergeliat..haha
papa diakan nama irwan... dia imran....nak jd "imwandi jr"..kiki

sebab setiap minggu ada je sambutan bday party kat sekolah imran..
blk mesti dpt goodie bag tiap2 kali blik taska...

so... xlama lg dah...
minggu depan je...
td br tempah kek coklat tema batman kat M&M cupcake
aku suka design simple je...
yg penting rasa sedap...
goodie bag dah ready

cuma tgh pikir...
nak msk something utk budak2 kecik2 tu nnt
mostly kwn2 imran umor 3-4 tahun sahaja..
ada 37 org kata cikgu dia...
plan nnt nak bg nugget n sosej suruh cikgu gorengkan
bday buat ptg ms minum petang..
nnt cikgu akan sediakan mknn... xtau menu apa..
aku top up jelah dgn nugget n sosej tu
rasa cam nak buat dadih je utk bebudak tu
kalau rajin nak buat cupcakes
comel..... kalau rajin...kiki...

ok...
cuci mata sikit...






anak buah baru yg ke 3

Alhamdulillah dan tahniah  utk adik ku yg kelima...
norazura namanyer...aku n family panggil dia manja...
smlm 23 Mac 2015...
manja selamat nmelahirkan seorang lg puteri nyer yg kedua di h.kota baru kot...
berat 3.5kg... boleh tahan besor...

punyerlah putih melepak si dobot ni...
kontra betul dgn kakak dia si aira...
kami semua adik beradik ckp ni betul2 anak manja....
kakak dia si aira anak papa dia....
sbb kulit dpt mcm mummy dia....haha
birthday si comel ni selang sehari dgn bday papa dia



tgk ha.... geramnyer...


gambar si manja sblm lahirkan si dobot ni...
manja yg tgh tu tudung corak2..
n aira yg tersenyum nmpak gigi blkg syfqah tu....

insyaallah.. kalau xde aral...
lepas kami selesai kerjakan umrah di tanah suci nnt...
kami ramai2 cari flight ke KB utk lawat manja di sana...
skrg manja berpantang di rmh mertua dia di kota bharu kelantan...
manja sorang je yg kawin org jauh....
sbb yg lain dlm adik beradik aku semua kawin org kl jugak.
insyaallah nuyun nnt bakal kawin dgn org batu pahat johor bln disember nnt....
daa


byrn balik LHDN..ye haaa!

korang...
2 minggu je uolls...
duit lebihan byrn blk LHDN dah kredit ke dlm akaun hari ni...
pg td bgn tido tgk ada emel...



thats y....aku ckp..
pengisian borang m-filing or e-filing adalah sesuatu yg sgt menggembirakan aku...
sib baik bkn pegawai kan..
kalau pegawai..mesti isi borang e-filing adalah yg membencikan,..haha...
korang dah siap buat belum??
cepat2 buat ae...
tunaikan tanggungjawab sabagai rakyat malaysia....
daaa

main pondok2....

Eceli..aku bkn jenis org yg suka biarkan rmh bersepah...
pantang bantal jatuh lantai..aku mesti nak angkat n letak atas sofa semula...
tp bila sekali sekala anak2 nak main dgn bantal sofa buat pondok2 tu..biarkan jelah...
asalkan x pijak2 bantal sudah
mmg aku sgt pantang bantal di pijak2 or diduduk
sbb kita guna bantal buat alas kepala nak tido kan..
lg satu..jgn naik atas sofa n lompat2....
mmg bergema rmh aku jerit..haha


So..inilah kisah budak berdua ni dgn rmh pondok mereka...
teringat zaman kecik2 dulu...
main gak pondok2 guna bantal sofa
cuma dulu kerusi rmh mak kerusi rotan kan...

Sgt menggamit memori lama ms kecil2 dulu....







Related Posts with Thumbnails