Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

majlis perpisahan guru kelas irfan dan ramah mesra ibubapa kelas 1 utm

25hb november 2016 lepas..
atas inisiatif ibubapa pelajar kelas 1 UTM..
Kelas irfan sebenarnya...
byk kali dah para ibu khususnya rancang nak buat mkn2...
since raya yg lepas tp xkesampaian..
kebetulan guru kelas 1 UTM cikgu Nurhana Firhani akan bertukar sekolah...
jadi si ibu2 ni bersungguh nak buat majlis
aku ok je memandangkan guru kelas irfan cikgu nurhana ni adalah anak bekas staf PKU...mak cikgu nurhana ni ketua jururawat di PKU...Sr. Nahariah
dah arwah dah Sr. Nahariah ni
xsalah di tahun akhir persaraan arwah ms umur 59 thn..arwah disahkan mengidap kanser ...tp lama juga arwah survive
almost 5thn...
cikgu nurhana ni aku kenal since dia sekolah rendah..
msk sekolah menengah..
then sambung bljr di maktab perguruan di terengganu..then posting mengajar di SKTU
Dah 3 tahun xsalah dia mengajar di sktu.
this year kebetulan dia jadi guru kelas irfan
dia ajar math

majlis ni berasaskan pot luck
meriah dgn makanan ko



buat di pejabat zhulian bandar putra permai di pinggiran putra
kebetulan sorang parent ni mmg aktif zhulian


siap ada produk promosi la kejap oleh owner zhulian bndr putra permai ni

ada persembahan oleh anak2 1utm

dan last sekali sedikit ucapan ringkas ibu bapa dan cikgu nurhana sendiri


siap ada sponsor kek sampai 2 bijik ko

last dari aku n irfan
tq cikgu...semoga gembira di sekolah baru di bukit mahkota kajang..

bersama ibu2 yg hadir...punyerlah ramai bergambar
tp gmbr dapat separuh...
aku pun xmsk frame...
sabar jelah...
daa




majlis agm bsmm c upm kali ke 2

sedikit catitan mengenai majlis agm bsmm kali ke 2 yg tlh diadakan pada 23 november 2016 lepas..
bertempat di bilik seminar pku
sepatutnya AGM ini diadakan pada bln Mei 2016 yg lepas
tp disebabkan pertukaran dan peralihan pengerusi induk penasihat bsmm dr.yahaya kepada Dr. Fauziah...
berlaku kelewatan...
walaubagaimana pun...
alhamdulillah aktiviti dapat dilaksanakan dengan jayanya..

alhamdulillah utk 2 semester ini bsmm c upm mempunyai pelajar dan ahli tetap yg insyaallah boleh aktif utk 2 semester atau 2 penggal..
tanpa pelajar BSMM C UPM tidak boleh bergerak aktif



ketibaan pengerusi bsmm dr. Fauziah 

majlis bermula...

semua dok tgk mc 

selepas bacaan doa
majlis diteruskan dgn nyanyian lagu negaraku, putra gemilang n bsmm


seterusnya ucapan pengerusi bsmm dr. fauziah adnan
memandangkan ocvad penggal lepas telah bergraduat... tiada ucapan dr ocvad..
majlis diteruskan dgn sesi fotografi bersama penasihat



selepas itu majlis makan mlm
selepas majlis mkn mlm..aktviti diteruskan dgn mesyuarat agung  ....



aktiviti pemilihan ajk induk pelajar

undian



inilah ajk induk baharu
diketuai OCVAD saudara Quah Kah Meng
dan pen. OCVAD yuki


sebelum tamat...sesi fotgrafi bersama ahli2 baru yg kebanyakannya dari fakulti perubatan dan sains kesihatan upm


aktiviti kempen derma darah nov. 2016


bismillah

alhamdulillah...akhirnya aktiviti KDD 2016 untuk kali ke2 tahun ini terlah berjaya diadakan dgn sempurna
sepatutnya aktiviti ni dibuat menggunakan budget HEP UPM
tp disebabkan ada beberapa masalah tentang persatuan...
kami xdpt budged..
so jadilah aktiviti bwh PKU
tp still juga anjuran BSMM...
aku cukup bangga dgn student2 bsmm aku this year,...
student pusat koko QKU2102 batch 2016/2017
mereka sgt la aktif n rajin...
insyaallah la..suruh buat mmg jadi

mcm aku mention dlm n3 sebelum ni
aktiviti diadakan di bangunan pentadbiran UPM
bila buat kat bengunan pentadbiran...sambutan mmg hangat la
dah kawasan center kan
pelajar gi fakulti...
dekat dgn bank bagai...
ramai je yg nak menderma
even kalau student dari koleh 16 dan 17 pun nak dtg just amik 1 bas berbanding buat di PKU atau area kolej
kalau msk koleh diaorg kena amik 2 bus

jom tgk gambar utk 2 hari berturut kempen ini diakan

hari pertama..
meja pendaftaran



lepas dAftar kat luar...
kena isi borang dulu

lepas isi borang br ke kaunter 2 utk cek jenis darah..
seterusnya jumpa doktor n baru tunggu turn utk menderma darah

hari pertama KDD pusat darah dapat kumpul 93 beg sahaja
biasanya mmg hari 1st day ni mmg mcm ni

bergambar dgn student


bergambar dgn petugas hari pertama

2nd day tu ramai betul org




dalam ni je bedratur org menunggu

yg kat luar dewan pun sama...
dlm dah penuh sgt...
ramai yg jugak kami terpaksa tolak utk menderma sbb beg darah xcukup
PDN bwk xsamapi 200 beg



ptg hari meriah student bertugas








maklumat untuk menderma






xlupa juga...dr yahaya dan dr. fauziah dtg melawat kempen kami...


last..... antara ajk KDD november 2016
insyaallh.next year, next sem..kita buat awal februari 2017 lak



sepanjang persediaan aktiviti kempen derma darah

aku xtau nak tulis apa..haha
skrg hidup agak bosan..boleh?
bosan part kat rmh sbb xde benda menarik
perkara yg sama je
yg xbosan aktiviti bersabit dgn student2 bsmm
now sedang berlansung aktiviti kempen derma darah
sblm aktiviti..byk gak persiapan yg kami kena buat
cuma sayang xdpt sponsor dari hep
ada problem sikit
jadi just kempen biasa je
xde cabutan bertuah bagai

ok..standard sblm aktiviti kdd biasanya ada aktiviti buat banner
aku suka part buat banner
tp budak2 selalu xsimpan banner
tu yg every semester kena  buat baru

cara aku buat banner pun simple je
since aku student 16 thn lepas...
aku guna kaedah ni
cuma zaman dulu pakai OHP projektor
skrg ni xde lg dah OHP tu..
melukis huruf untuk banner
skrg guna projektor
just pancarkan kat dinding tp pastikan banner dah gantung kat dinding tu
then ko ikut je la tulisan yg ada
makesure bwk pensel n pembaris

dah siap..masa utk mewarna
pakai cat pelaka








\dah siap pun banner
lega....haha
KDD ni yg penting promosi...
ada pembahagian tugas di mana student kena tampal poster KDD di sekitar UPM
n ada jugak aktiviti naik ambulans n pusing 1 UPM utk buat pengumuman..
ala..rakam je suara dlm hanpon
then naik ambulans..guna speaker ambulans,,ko ulang ayat2 jemputan KDD yang dah di rakam..
senang kan???

1 lg..pastikan masa dan tempat sesuai
mcm kat UPM ni biasanya aku pilih hari xde exam..
sbb kalau ada exam biasanya pelajar ni xcukup tido
jadi..kreteria nak derma darah mesti cukup tiod at least 5 jam..
xde mkn ubat2an cth panadol...suplliment vitamin xpe...
n tekanan darah kena cantik
b4 menderma kena mkn dulu...
n berat tu...mesti lebih 45kg...


ni adalah tempat kami akan buat aktiviti derma darah tu...
di foyer dewan taklimat 


nnt masa aktivit aku share ye...
daaa


aku dan kelas BSMM semester ni

dah masuk 8 minggu amali dgn kelas BSMM bawah pusat koko UPM
this semester silibus dah berubah...
lepas ni sapa join kursus BSMM QKU2102 dia kena join utk 2 semester
xperlu amik kursus lain..
tp pada aku bagus sbb aku dpt maintainkan ahli utk 1 tahun...
so...next september 2017 baru amik ahli baru lagi...

cuma this semester aku rasa agak kelam kabut sikit aktiviti PKPP
mananye kelas nak buat..
pastu universiti sibuk buat aktiviti jugak...
student kena pull sana sini...
last2 kelas byk kena tunda...
ganti dgn aktiviti universiti
aku nak habiskan silibus pun x boleh...serius stress

insyaallah...this sem aktiviti untuk projek mega aku nanti adalah perkhemahan di Berhulucamp Hulu Serting N. sembilan
semalam (ahad 20/11/2016) student akan gi meeting dgn tok penguhulu kg. serting Hulu.
n aku xjoin..serius xlarat..
byk aktiviti BSMM aku kena handle
harap student berjaya incharge dan handle aktiviti dgn fasilitator baru
this sem aku combine dgn group pandu puteri pulak
dalam masa yg sama xsabar nak buat aktiviti....


ni kalendar aktivi amali utk pusat koko UPM

aku n student masa seminar KI Kebangsaan yang diadakan pada 12.11.2016 lepas..
pg samapi petang ko....

ni kelas aku buat sabtu lepas...
inilah muka2 budak BSMM utk 2 semester dgn aku nnt...
ada 27 orang....alhamdlillah....sgt sporting n baik2..
mendengar kata gitew...:D

ni ms amali buat hemlich manuver (tercekik)

taklupa...aktivit wajib walau sekali...
kawad kaki.....haha




ni ms aktiviti kemahiran insaniah minggu 2 dan 3 awal bulan oktober lepas

aku suruh buat games utk setiap KI..
ni utk komponen Kepimpinan

ni pulak aktiviti teka tempat untuk elemen komunikasi

ni penghasilan benda dari barang terpakai untuk elemen Teamwork

ok...
tu je.... catitan untuk kelas BSMM semester 1 2016/2017

daaaa




Related Posts with Thumbnails