Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

seronok tgk buku ni...

seronok dok godek buku katalog ni...
buku terbaru dari andalusia utk pakej haji dan umrah..
juga lawatan islamik tour...


insyaallah.... 
memula tgk dulukan...
then kira budget...
nnt kumpul duit n boleh pergi...
stat tanya2 kawan2 opis yg ah pernah tunaikan umrah....
azam 2015.... inysallah....daaa

klia2 n chatime

ahad lepas 19/10/2014.....
akhirnya berjaya tiba di klia 2....
menghantar si suami yg bertugas di over the sea...haha
(bukan oversea yea.. over the sea yg dekat2 jew....)
selalu dia naik MAS...
kebetulan, tiket MAS abis ke labuan...
so, dia terpaksa bl tiket air asia ke miri dulu then baru amik flight ke labuan...
jadi, merasalah kami tiba di klia 2

still tmbg dr stesen putrajaya ke klia2 xmahal mana
dalam rm6.20 xsalah sehala.... ke KLIA pun RM6.20 gak seorg
kira ok la kan.....
semenjak dua ni dah mcm tradisi lak menghntar papa ke klia utk kerja sambil2 tu melayan anak2 yg sgt excited bila dpt naik train...

kami sampai awal di stesen putrajaya..ada 1/2 jam lg b4 train sampai...
jd kami bergmbar dulu n jln2 sekitar putrajaya central ni...
see..budak 2 org ni jln sana sini sambil m
inum air kotak...


budak cenonet ni dgn aksi dia...

then dlm train...
apa ntah dipandangyer...
dlm train kami dok berinstax.. puas ko...
br lah dpt bergmabr dgn papa diaorg...
papa siap amik sekeping n simpan dlm purse lg...



then lepas 20 minit kot... smapai jugak ke KLIA2

owh ye... ucu ali pun ikut sama...
aku xconfident jln KLIA 2 tanpa teman,,,
dah la 1st time...
kang ada yg sesat xjumpa stesen balik kang

memasing heret barang..
papa siap heret batang pancing... xleh tinggal nyawa dia tu

kalut mamat ni 1st time tiba di KLIA2...
sbb rasa mcm pelik...nape ramai sgt org ni....???


settle check in brg...
papa belanja mkn kenny rogers...
ok lah harga di KLIA 2...
pada aku makann dia semua harga little bit up sikit je berbanding kat KLIA
set family meal KR harga KLIA2 Rm81 w/o tax...

oh ye...
sebenarnyer ms ni lagi syfqah dah nampak lemah..
asyik la nak baring n muka muram giler
ms tunggu papa check in bag pun boleh sempat dia tido...
dia dah nampk lemah..tp dia follow jugak...
mg ni mmg dah standby mental dah ni...
tp masih berdoa jgn la kena warded ke apa...
badan dedar2 eje

syfqah tido mcm adik dia...
adik imran lak.. beg instax mama jd harta dia...
xleh pegang ko.... tido pun nak atas badan dia

then...lepas mkn settle hntar papa
kami pun round2 sekitar KLIA2...
nak kata heaven sgt shopping xpun...
pd aku penuh dgn kedai mkn je adalah....
ko sebt je nak mkn apa..semua ada..
Johhny Rockets pun ada...haha

then dah puas tawaf..
naik train blk ke putrajaya


dlm train xpuas...gedik dgn intax lg...
adik la yg hover..
tgk muka kakak...still ketat je muka dia...
org xsihat kan...
paksa pulak ikut gi tmepat crowded dgn org...


so..kami ke alamanda lak balik KLIA2 tu..
kat sana..jln2 lagi...
xde jln mana pun...
saje tgk2 loomband utk syfqah...
tp mahal2 belaka... aku xde la beli..
sekali diaorg request nak minum chatime
aku xbg...
tp dah menangnis2 muka monyok2...
adik siap guling2 nak minum chatime...
so...bl gak la...layankan...

chatime kami standart xde ais or bkn iceblended

ni lepak tepi kolam depan area tempat mkn tu...
kakak muka senyum paksa je

gmabr akhir sama2...

lepas tu kakak terus flat..
stroller buat tolak dia la pulak...
adik jln kaki...
esok tu... bermula la certia di wad pulak...nnt smabung lg ye..daaa




penghuni setia hospital

isnin lepas 20/10/2014,
syfqah kena warded lg..
dah lama xwarded  ni..
last msk thn lepas bln 10...
tp thn lepas juara msk spital smapai 2-3  kali gak..,,
kes masih sama...
bronkities..xleh salah makan or minum...
terus sakit dada n xleh bernafas...
time papa xde..time tu kena sakit....

hirarki camne syfqah boleh kena warded nnt aku citer
abis lintang pukang hidup mana nak urus anak kat rmh lg, 
syfqah kat spitl lg
papa lak xde.....
tp alhamdulillah..masih ok n terkawal
n tq tu my sister nuyun yg sudi tlg jagakan anak kat rmh...
juga pada my MIL yg tlg jagakan imran & irfan






jom masak buttercake!

hmm..
sekali sekala mood baking kembali
tgk oven dah lama xberasap
dah lama xmegeluarkan aroma butter yg harum mewangi...
so.. godek2 dlm peti sejuk tgk apa yg ada
godek2 dlm gobok tgk tepung apa yg ada...

so..lepas godek2..
aku jumpa 1 kotok tepung cake...urk buat buttercake
aku pun xtau ms bila aku dapat tepung kek ni
bahan pulak...nak 2 benda je...telur n butter
sempoi...!
pelagi....
kuarkan mixer...
bc arahan n buat
aku xsnap pun gmbar

yg aku snap cuma hasil lepas buat...
gmbar budak2 dok jilat besi mixer tu


serius kek ni mmg gebu...
nak tau aku pakai apa apa..?? 
jeng jeng jeng....
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
vv
v

v
vv
vv
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v

nak....instant cake nono

cara n bahan masak: 
senang x?
senang ok...
kompom jadi!

siap menggunung lagi kek tu..
gebu ko.!

selamat memasak..
aku mmg sempoi...!!!!!
daaa



my new black instax mini 50s..my new baby...

owh...
sgt teruja dgn kamera instax sekarang...
lepas sebulan lebih pakai instax 8...
aku cadang jual camera tu n ganti dgn instax 50


nape aku ganti baru??
aku nak lg somehting yg canggih
bila dah bc review n tgk spec..
instax 25/50 lebih canggih sbb dia auto
berbanding dgn instax 8/7s...dia kamera manual
bila on n nak snap gmbar kita pakai instax 8 ni..
 kena set kan ikut kecerahan or kegelapan n outdoor or indoor mood
aku rasa agak confuse sikit disitu
lg pun instax 8 agak bulky berbanding instax 25/50

orait....
utk yg nak tau serba sikit tentang kamera instax...
ada beberapa jenis n version pd kamera instax..

ada instax mini 7s, 8, 25, 50s & 90
utk instax wide adalah instax wide 210

kalau tgk gamabr kat atas...kalau lihat dr segi design..
instax 7s & 8 berada dlm design yg agak trendy sbb dia ada byk warna
tp dr segi spec..instax mini 7s paling rendah sebb dia manual diikuti dgn mini 8
instax mini 25 & mini 50 berada dlm kategori middle sbb spec dia lebih kurang sama..
auto n slim menggunakan bateri CR2
so lebih ringan 
manakala instax 90 design dia lebih classic tp spec dia mmg canggih...
ok....
kalau tgk spec instax mini 25 n 50s...
hampir sama.... tp ada kelebihan pd instax 50 sikit je dr 25

part aku paling suka kat instax mini 50 adalah part boleh set timer, ada port utk tripod socket dan boleh snap 2 picture dalam 1 masa....
3 perkara yg sangat best
cuma xde self shot mirror je...
tp its ok... xde masalah pun...

instax wide, instax mini 8 & instax mini 50s


All features in Instax 25 are available on Instax 50s except Instax 50s doesnt have self mirror. And the added featured on Instax 50s ; has self timer, can be mounted on tripod and take two pictures consecutively. Use 2 CR2 Lithium batteries.
LIGHTEN & DARKEN feature available on INSTAX 25, Instax 50s & Instax 210 only.

so.... itulah serba sedikit tentang instax mini ni...
so lepas timabng tara...
aku decided bl terus instax mini 50s berbanding instax 25..
lg pun aku suka warna hitam..
utk instax mini 25.. hanya ada warna putih sahaja..
adala tmabahan biru or pink or hello kitty edition...tp stil aku xminat

then bila riki2 harga di lazada...
harga instax mini 50s aritu aku dpt grab dgn harga RM350 sahaja berbanding harga asal dia almost Rm500
then...b4 tu aku dpt grab pulak beg baru utk letak kamera n album..
plus bl mini film dgn harga dlm Rm18 sekotak utk filem yg bercorak..
lg la buat aku rasa...eeeeiiii bestnyer!

so..this is my new collection utk instax mini...
kalau korang perasan...
bab gadget..
aku suka sampul or something berkaitan dgn gadget yg berwarna hitam, pink n merah...
xtau nape..tp warna tu buat aku rasa....cool n lebih feminin...

ok..cerita tentang beg instax ni...
nama dia Caiyoule Instax Mini Butterfly Shoulder Bag Pink

apa yg buat aku jatuh cinta dgn dia adalah...
dia sgt chomel uolls....



aritu beli instax mini case utk camera dia betul2 ngam2
lepas snap gmbar dah payah nak simpan gmabr lak
tp bila pakai min handbag yg comel ni...siap leh masukkan sekali mini album instax..
kan senang di situ..... nak simpan extra film dlm ni pun boleh...
senang n chomels....

kesimpulan.... puas hati!!!

antara gmabar2 yg dah di snap...

daaaa...

Related Posts with Thumbnails