Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

fenugreek pils - utk bykkan susu

dah lama x cerita tntg penyusuan susu ibu nih.... sbenarnye... dah sebulan 2 ni penghasilan susu ku kurang memberangsangkan... dulu kalau pam - pagi 6oz, tghari 8oz, ptg 6oz, mlm 4oz.... sekarang ni kalau pam, pagi 4oz je, tgh 5-6oz, ptg 5oz, mlm 1oz.... huh.... frust giler.... frozen EBM pun tinggal 12 botol je.... asyik curik pakai je... nak menggantikan nye punyelah susah sbb susu pun cukup2 makan je....

Irfan sekarang dah minum 3oz @ 4oz every meal setiap 2.5jam..... fenin aku.... susu anmum still aku minum lagi, diet mmg dah lama xde.... semua aku belasah.... cuma kurma aku ganti dgn kordial kurma power root je... tp tiap2hari aku minum air longan... aku masak sendiri, dptlah 2 jug tahan 1 minggu.... kalau ikutkan hati nak je bagi Irfan makan cepat2.....

tadi aku ajak hubby gi Mines lagi.... gi butik GNC.. aku baca dlm blog SuPer DooPer KaWaii MoMMy & LiL' One antara milkbooster yg berkesan pil fenugreek dari GNC... aku malas nak bl online tp sesape nak boleh beli kat sini.. online store ni
SuPer DooPer KaWaii MoMMy & LiL' One yg punyer.... so, aku gi beli kat butik GNC terus sbb hubby ahli GNC... jadi dpt harga murah - 100 tabs lepas less 20% dpt harga RM47.80.... murah tu... ni rupa pil tu



aku harap suppliment ni dpt bantu aku membanyakkan susu.... "Ya Allah... Engkau banyakkanlah susu ku untuk diminum oleh anakku Iman Irfan... semoga Irfan menjadi anak yg pintar dan soleh berkat dari susu ku..." Amin.....

update tentang Irfan, dia dah umor 6 bln harini.... dah boleh golek2 sendiri dan suka membebel sorang... dah pandai pegang n main mainan... sume nak masuk dlm mulut dia... tp aku boleh bagi Irfan mkan ms umir dia 6bln setengah atau 7 bln nnt... doc xbg bg skrg sbb kalau ikut umor sebenar dia br 4bln 1/2....

aku harap susu aku cukup nak bekalkan kat Irfan sblm dia stat mkn nnt... Amin


3 comments:

Miela77 said...

salam..k.iela pun dlm proses nak beli gak..susu sikit giler..nnt gtau keberkesanannya ye..

Cloth Diapers termurah dipasaran..RM28 je termasuk 2 insert..meh tengok

Iela Fazielah said...

ok kak.... nnt kalau berkesan ila bg tau

Dilla Ady said...

hai kak iela,

thanks tuk doa, kate2 semangat n your concern..

alahai sedih lak bile baca pasal bf nih..dilla pnye susu stop mase Sasha umur 30 ari..

minum gak anmum..tp makin lame makin kurang..mungkin dilla tak cukup passionate kot nk bf nih..

tapi alhamdullilah la, kalu sasha bf, mesti dia mengaruk sakan mase dilla kat spital 7 ari..

Related Posts with Thumbnails