Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kesiannnn Irfan... kesian lagi mama Irfan nih.. pening2

Sesi nak luah perasan lagi.... smlm... baby sitter Irfan tipon... dia cakap dia xnak jaga irfan lagi... terkejut jugak aku dgr pengakuan Ikhlas kak Ina.... kesiannnn Irfan...

Kata kak Ina, Irfan asyik nangis je dok kat rmh dia... tp bila irfan balik rmh, dia ok je... takde pun nangis2.... lg pun, kak Ina ada jaga 4 org budak lain yg umor dia 2 - 4 thn... sume budak pompuan tp masyaallah... lasak giler n kuat gaduh....

inilah rupa bebudaknye... ni br 2 org... mmg kuat gaduh sbb sebaya

rupa irfan tido masa 1st time dok kat rmh kak Ina

Kesian aku tgk kak ina.... aku dah agak dah.... larat ke kak ina jaga anak aku n 4 budak2 yang lain tu.... akhirnye... kak ina bgtau dia xlarat.... sbenarnye Irfan ni perangai dia agak manja sikit dan dia nak ada org sentiasa ada kat sbleh dia... agaknye sbb dia kembar... dari dlm perut ada arwah kakak dia... bila dah lahir... dia mesti nak ada org kat sblh dia... pastu kata kak ina, bila dia marahkan budak2 tu kalau buat bising, nnt irfan pulak terasa mcm org marahkan dia.. pastu nangis sekuat hati pulak... nak tido nangis, nak mandi nangis, pakai baju nangis... boleh kata semua nangis2 lah


jadinyer.. dlm kes ni... yg paling kesian n susah 4sure lah aku kan.. sbb dia bgtau smalam ptg kul 3 lebih.. (28hb 10)... aku ada ms 4 hari je nak cari babysitter baru utk jaga Irfan... mana nak cekau??? nak antar nursery aku xyakin sbb Irfan Ex-prem baby... senang kena jangkitan... nanti lagi satu hal lah pulak... hr ni gi keje aku mmg xsenang hati... nasib baik esok aku mmg apply cuti, jadinyer esok aku kena round kat area rmh utk tgk iklan babysitter dan nak gi round nursery tgk mana yg sesuai (in case still xdpt babysitter gak)... huhuhu.... org buat lawak, aku senyum pun dengan dahi berkerut sbb hati tgh susah selagi irfan xpdt pengasuh baru....


tolong lah aku.... ada saper2 nak bg cdgn ke kot tau ada org nak asuh anak kat area seri kembangan ni??? tulunnnnnnn....


2 comments:

nza said...

kesiannya....2lh masalah ibu2 yg keje. kak nza pn prnah rasa sume ni. kak nza hrp agar iela cr babysitter yg betul2ok. Kesian nnti kt baby cz irfan msh kecil n sensitif lak tu...moga dpt penganti babysitter.

Iela Fazielah said...

kak nza... sedih dan terasa pun ada...tp nak wat camne kan?? org xlarat xkan nak paksa... kalau xjumpa gak irfan dok nursery lah jawabnyer

Related Posts with Thumbnails