Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga..... Asyik Tumpah je...

Harini sesi mencurah perasaan..... hari semalam serba x menjadi je.... 2 kali air tumpah..... 2 kali basuh beg....
Kisahnyer cenggini..... mlm rabu aritu aku msk seafood tomyam ... tomyam tu xabis mkn jadi hari khamis smlm aku bwk la gi keje utk mkn sarapan nnt.... aku isi dlm bekas tupperware microwaveble supaya senang boleh panaskan dlm microwave je.... tup..tup .. sampai ofis... masa nak angkat bag... habis kuah tomyam tu tumpah.... dah la aku letak dlm beg pam susu aku... bawah tu pam spectra aku lak ... habis satu kete bau tomyam..... nasib baik xkena seat kereta....
jadinyer sampai ofis aku pun keluarkan semua brg... cuci beg n lap pam spectra aku.... tomyam lak tinggal stengah je..... sib baik still ade lagi... kalau dah habis.. kesian aku xdpt mkn... huhuhu...
ok la.... aku ingat tu je..... nak balik keje ptg smlm aku angkat beg susu yg aku jemur... wah dah bersih n bau wangi... bestnyerr..... kalau nak tau... kat ofis aku pam susu 2 kali - kul 12 tgh dan 5 ptg..... jadinye ptg smlm kul 5 tu aku perah dpt la 8 ouns... aku guna botol susu MLO... dan aku simpan dlm cooler bag simpan dlm beg susu aku....
nak jadikan cerita... dah sampai kat parking rmh aku... aku pun angkat la beg susu aku.... nak tau ape pulak yg terjadi??? susu ku pulak yang tumpah.....habis seat kereta..... aku bukak cooler bag... susu yg aku perah ptg td 1 botol tumpah... dah la aku perah sampai penuh botol tu... 5oz lebih... bila aku check rupanya tutp dia x tutup rapat... adusss.. skali lagi tumpah..... masuk rumah.. aku kena basuh skali lagi beg susu ku.... seat kereta lak.. aku letak surat khabar n biarkan satu mlm.... aku ni dah la dok apartment.... xkuasa nak naik turun mengejakan saet kete yg dah basah lencun tu.... harap2 esok kering lah tu....
haa!! xke tragedi aku tu mcm sudah jatuh ditimpa tangga???? 2 kali tumpah air... yang paling aku sedih n rasa ralat sgt.. bila susu tu tumpah.... susu tu boleh minum 2 kali tu... sbb Irfan minum... 2.5oz skali minum.... mlm tu aku perah susu mcm biasa tp susu xmau keluar pulak.... stress sgt kot... pg td pun aku perah susu dpt 3 oz je.... still xckp nak antar kat rmh babysitter Irfan.. last2 aku kena top up dgn frozen EBM 2 botol.... rugi ooooo...
Inilah rupa beg susu ku dan coller bag ku
ok la tu je nak cerita.... sekadar nak luahkan perasaan.... pasni aku kena lebih hati2....
oh ye... lg satu pengajaran... tupperware yg berbentuk segiempat adalah jenis x liquid tight tp air tight... jadi... nak letak makanan berkuah... letak dlm bekas tupperware bentuk round atau oval...
p/s: utk bekas Tupperware original je... bukan bekas plastik biasa ye....

6 comments:

Dilla Zaidi said...

iela,

isk dugaan demi dugaan ye..takpe sabar..jgn stress..nnti tak cukup lak irfan nk nyusu..

bestnye tgk umah iela yg on construction tu..bile la turn dilla nk rase heppi ade umah sendiri ye..doakan ye iela..

Iela Fazielah said...

dilla: tu lah pasal.... dugaan ku tempuhi dgn redha.... n mmg xleh stress....

nnti ila doakan semua kwn ila dpt bl rumah jugak mcm ila... tp dilla jgn risau... dah 3/4 thn kawin baru stabil.. boleh bl rumah...

Mummy_Sofea said...

waa dilla pun penah alami kes tumpah ebm ni...sedih woo..pam dpt 5oz lbih da tp tumpah lak....syg2...

nza said...

Mmg tension kn kalu bnde camtu brulang...Kalu kak nza pn akn stress...hu. sabar jelh.

Iela Fazielah said...

dilla: tu la pasal...akak rasa sedih n terkilan sgt..nak dpt 2oz pun susahkan... niekan pulak 5 oz..huhuhu

Iela Fazielah said...

kak nza: thanks sbb memahami....

Related Posts with Thumbnails