Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Irfan's 1st meal

N3 pasal first meal Irfan ni dari hari Isnin aritu aku nak taip tp xberkesempatan.... keje byk sgt... dgn nak lupuskan aset lagi.... nak siapkan fail meja lagi... nak clearkan payment lagi... tmbah 1 keje lagi... Selasa minggu dpn ada audit Aset pulak... mmg bz giler aku...

Berbalik pada kisah Irfan, hari Ahad lepas (8 November 2009) 1st time aku bagi Irfan makan.... aku bagi dia mkn Nestum Rice... Irfan dah 6 bln 7 hari.... kalau ikutkan Dr suruh tunggu smpai 6 1/2 bln baru bg mkn tp aku tgk mamat tu mcm xsabar nak mkn je.... air liur meleleh2.... tgn dia habis dihisap2nyer... niat hati aku mmg nak masakkan bubur nasi utk Irfan n blend.... tp masa xmengizinkan.... pergi rmh mak kat Sentul ari Ahad tu.... jadinye memandangkan aku nak start kan Irfan mkn jugak.... aku bagi la dia cuba mkn nestum tu...

ptg tu.... Irfan berak taik hijau.... sbb mkn le tu.... pastu mlm tu adalah beberapa kali dia terberak2.... agaknye usus dia baru nak biasakan diri terima mknan baru kot.... so esoknye hari Isnin Irfan gi taska aku bekalkan dgn 2 sudu nestum lg utk meal Irfan seminggu ni...

utk 3 hari pertama Irfan mkn mmg dia terberak2... alhamdulillah.... msk harini hari ke4... dah xberak3 lagi.... w/pun Irfan berak2, tp dia xmeragam... Insyaalah.. hari minggu ni aku masak puri buah2an utk Irfan pulak.... yang nyata bkn sabtu tp ari Ahad sbb Sabtu ni aku dpt tawaran ngajar kursus 1st Aid kat kilang kat Shah Alam pulak... 1st time ngajar luar kwsn UPM... gabra pun ada...

Seronok tgk Irfan mkn.... badan dia pun aku rasa mcm bertambah berat pulak.... td sambil duduk kat sofa dgn Syafiqah yg tgh syok mkn roti Sweetie.... aku sesaje je amik sikit roti tunjuk pd Irfan... punyerlah besar Irfan ngaga mulut nak mkn tp aku terus masuk kat mulut aku... pastu menjerit Irfan sbb aku tipu dia... huh! baru aku tau Irfan mmg betul2 nak mkn.... !!!


aku terlupa nak snap gambar ms bagi Irfan mkn aritu...tp insyaallah... nnt aku dptkan gambar Irfan mkn yek..... now nak basuh botol susu Irfan n nak sterill... pastu nak kemas beg Irfan utk taska esok, solat n tido... byk keje menantiku di ofis esok.... opssss lupalak... Irfan batuk2 skrg... mcm kritikal.... biasalakan penangan taska... kena bwk Irfan jumpa doc pg esok dulu... msk ofis lmbtla jwb nyer esok.... dah...


No comments:

Related Posts with Thumbnails