Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Tinggal sehari je lagi....

Tinggal sehari je lagi aku dok bersenang lenang...... tido n main tenet tanpa henti di rumah..... 1hb 9 ni aku dah stat keje balik...... huhuhu...... rasa berdebar pun ade..... mcm xbiasa lak..... w/pun dah seminggu aku dtg n lepak kat ofis.... tp still rasa berdebar je.... mcm nak msk keje kat tempat baru laks.... hehehe....

yela.... dah 6 bulan cuti..... lama tu.... 1/2 tahun.... tp aku xwat pape pun selain menambahkan kos letrik n menghabiskan duit hubby jek..... hehehe.... tp yg paling best.... aku dpt spend hampir 4 bln masa bersama anak bujang ku Irfan.......

PKU.....here i come........



yang nyata nye juga.... selamat bersiap awal2 utk gi keje n antar anak....selamat menempuh jem pepagi..... dan selamat menghadapi kerja yg melambak2 yg menanti aku settlekan kepada diri ku...... :D


Irfan's 4 months jab...

hem.... aritu 25hb aku bw Irfan gi Klinik Seri kembangan utk check up dia.... Masya Allah... aku hampir salah hari nakdtg.... kalau xdtg pd 25hb hari tu.... xtau la bape haribulan pulak appoiment br dia nnt.... jdnyer.. niat nak gi shopping pagi2 yg dah dirancang pd 25hb hari tu.... terpaksa ditunda ke petang n paling best... nenek n mak Long Irfan pun follow skali gi check up nie.....

Aku suke bw anak gi check up ni sbb xsabar nak perkembgn anak2 tp yg aku xsuke kalau appoiment kena kul 10pg.... biar kena kul 8pg sbb biasanye aku dtg awal kul 7.30 n dpt no. awal n dpt pulang awal.....ari selasa ari tu appoinment dah la kul 10... last2 abist kul 12.30 tghari....

masa check up sume berjln lancar.... berat Irfan naik lg ke 5.88 kg berbanding 5.68kg pada 20hb aritu masa gi H.Putrajaya... pastu Irfan kena enjet n amik ubat..... cuma 1 je yg merunsingkan aku...since aku puasa sabtu lepas hinggalah sekarang Irfan xberak pun walau sedikit!!!! normal ke bg baby yg menyusu badan sepenuhnyer....??? nurse kata ok selagi baby x meragam n xkembong... so far Irfan xdela meragam n kembong.... cuma dia akan kentot yg amat bucuk sekali sbb x berak..... tp kata nurse lg, klau seminggu xberak dia suruh dtg utk check....

okeh! ni la suasana semasa gi check up.....




Amik Tag IV dari Erin Da Pink

WHAT IS THE MOST IMPORTANT THING IN YOUR LIFE?
of couse my hubby n my kids~~~~ my family



WHAT IS THE LAST THING THAT YOU BOUGHT WITH YOUR OWN MONEY?
banyaks sgt nih ~~~ antaranye mama bag & nursing top from Modernmum

WHERE DO YOU WISH TO GET MARRIED?
kalau ikutkan teringin nak kawin kat dlm taman ~~~ garden wedding gituuu....
tak jauh... wat kat malaysia pun xperrr... tp dah kawin dah punnn

HOW OLD DO YOU THINK YOU WILL BE PERMANENTLY OWNED BY UR LOVE?
biarlah seumor hidup ~~~ untill death apart

ARE YOU IN LOVE?
Yessss!!! wif Mr. Momoks!!!

WHERE WAS DA LAST RESTAURANT YOU HAD DINNER?
Kat Kenny Roges Tmn Equin ~~~masa nih dinner buka puasa sunat Nisfu Syaaban..

NAME THE LATEST BOOK THAT YOU BOUGHT?
Buku dah lama xbeli tapi majalah adalah....~~~ majalah PA&MA

WHAT IS YOUR NAME?
~NoRFaZiLaH AbdULLaH~~

DO YOU PREFER YOUR MOTHER OR FATHER?
Mak!!!

NAME A PERSON THAT YOU REALLY WISH TO MET IN REAL LIFE FOR THE FIRST TIME?
Members blogger!

CHRISTINA OR BRITNEY?
Britney leeer

DO YOU DO YOUR OWN LAUNDRY?
Nop!!! My washing machine yg buatkan.... tq mr. machine!!

THE MOST EXCITING PLACE YOU WANT TO GO?
Hawaiii...

CAMERA OR MP3 OR HP?
Handphone yg canggih..
leh amik gambar, amik video, jwb pggilan, bc msg, bukak internet & dgr MP3 n radio.. semua mesti ada...

POINT OUT 5 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED YOU?
~~about erin Da Pink~~
Suke kaler pink, suke menjahit, seorg Cikgu, lil princess dia nama Nur Natasya Jazlina & tringin nak gi Disneyland

3 THINGS I SAY TOO OFTEN?
i. sabo jela..
ii. nak kena dok luar?? (ckp kat Fiqah sbb suke buat bising n kacau adik Irfan.. ganaz nye aku nih)
iii. pape jelah

BOOK I'VE RECENTLY?
~~Buku hadiah dr FIL - Indahnye Hidup Bersyariat oleh Ustaz Ismail Kamus

4 SONGS I COULD LISTEN TO OVER AND OVER AGAIN?
Sorry ek... aku suke dgr lagu omputih..
i. Kristy Are U Doing OK by The Offspring
ii. Know Your Enemy by Greenday
iii. Beautiful by Akon
iv. Poker Face by Lady Gaga



3 THINGS I LEARNED LAST YEAR?
tak tau le.... nnt aku pikirkan....

8 PEOPLE TO TAG?
aku xnak dere org... jadi... sesape yg suke menjawab tag... sile le jawab ye..... mcm aku...




Berbuka puasa di rumah mertua... 2nd puasa

Selamat berpuasa semua... semua org sibuk cerita bab menu buka puasa... hehehe... aku cerita pasal buka puasa kat rmh MIL kat Sg. Besi pulak ye.... actualy n3 ni dah nak lapok dah.... sbb aku bz sgt.... xsempat nak tulis....

buka puasa ni hari ahad (2nd day puasa) yg lepas.... alang2 tu sambut b'day MIL and anak menantu yg lahir bln 9 skali.... terpaksa buat awal sbb semua org ada n dpt berkumpul... seronok sgt.... lepas tu kami solat hajat n terawih sama2... solat hajat utk adik hakim yg nak amik SPM thn ni.....

Menu hari tu byk gile... family aku menyumbangkan popia goreng istimewa (ala sbenarnye biasa2 je).... yg lain tu MIL n SIL yg msk... aku biasala... bz dgn anak... jd hubby pun tlg2 masak popia n ikan terubuk bakar...




Mlm tu... lepas buka puasa, kami solat magrib n solat hajat sama2.... pastu sementara nak tunggu solat isyak n terawih.... kami celebrate b'day dgn nyanyian lagu hepi b'day pada Ibu, Abg Lan (abg ipar aku), aku sendiri dan Adik Kamal (adik Ipar aku).... lepastu terus bagi hadiah pd ibu.... hadiah dr aku... sebiji kerongsang emas..... simple je.... 1st time bg ibu hadiah... sbg tnda ingatan n terima kasih aku pd ibu yg byk berjasa pd aku n family ku spnjg aku berpantang kedua2 anak ku.... terima kasih ibu....

selesai tu.... kami solat isyak n terawih...... b4 balik kami tapau makanan2 yg xhabis dimakan utk lauk sahur esok pagi..... sekian....

Shopping baju raya....

Dah 4 hari aku xjenguk blog nie......bukan pe.... since awal puasa hari tu sampai la ni.... bz skit.... puasa pun dah 5 hari n mcm2 aktiviti aku dah buat.... yg paling best mestilah shopping.... my fav activity.... kuang... kuang...kuang...kuang.... puasa br 5 hari tp dah soping bj raya awal2..... bukan pe... sbrnarnye aku xsempat pun nak bl bj n hantr tempah... jdnye baik bl bj dah siap.... kalau nak bj siap kena soping awal2...nnt saiz n design lawa2 sume dah kena kebas org betul x......

jd nye... hari selasa smlm... aku dan bertemankan ibu mertua ku... n kakak ipar ku.... kami gi Jln TAR utk perabih duit kat situ.... seronok tp penat!!!! Cerita penat ni bkn sbb berpuasa n byk jln tp sbb aku kena bwk Irfan gi check up kat klinik seri kmbgn umor 4 bln yg aku ingat kena gi besok (rabu) tetapi rupanye harini (Selasa).... spatutnya planing soping gi pg kul 10 dah jd kul 2ptg sbb settle bw irfan gi klinik kul 12.30 tghari......

ok... cerita nye kul 1 dah kat lrt sg. besi.....kul 1.30 smpai terus solat dulu... kul 2 terus start soping dimulai dgn butik Gaya Warisan Collection (my fav butique every year) sbb aku suka bl bj batik sutera utk jd bj raya... alasan nye boleh pakai kat ofis setiap hari khamis.... hehehe Dlm LRT ms ond d way nak pergi KL with MIL n SIL

ni je gmbor yg sempat aku hambik.... pastu dah syok soping... dah tak ingat nak ambik gambor lagi... hehehe... kat 2 jam dok cari n pilih baju aku kat butik gaya warisan tu... belinye selai je... MIL yg bl byk... pastu gi Semua House... aku xbeli pape kat situ tp MIL & SIL yg beli brg....

next ye... beli bj melayu Irfan kat butik Jln TAR... hehehe.... buatan kemas n ada saiz SS utk baby... suke sgt!!! tahun ni ingat nak pakai kaler GOLD tp xjadi.... aku pilih kaler BIRU Terqoise.... bj kurung Fiqah xjumpa yg kaler mcm yg aku nak... last skali gi SOGO..... MIL yg belikan baju utk cucu2 nye... aku xtau nak beli ape....lg pun jam dah kul 5 lebih...

Last2 kul 6 br smpai Sg. Besi balik..... hantar MIL kat rmh.... kul 6.30 aku smpai Serdang n jemput Irfan kat rmh pengasuh dia... kul 7.15 br sampai rmh.....hubby dah bising sbb balik lambat... nasib baik dah beli nasi Beriani INSAFtadi n air soya kat LRT... inilah menu berbuka aku harini....

paling sadis hari ni gi soping... aku dgn sengaja xbwk breastpump!! xharu dibuatnye!!! last pump kul 5.30pg... mcm nak pecah B**** aku dibuatnye.... sumpah lain kali aku xkan tinggalkan kau whai B/pump ku....

dan harini aku skali lagi sambung soping cari baju kurung fiqah kat PKNS Bandar Baru Bangi pulak...n aku ketemu.... kain jenis Thai Silk.... n pastu gi Alamanda lak... beli la lagi sehelai gown utk fiqah kat Parkson....
sekian cerita soping ku utk kali ni... meh layan gambar...

Masa gi bl bj fiqah kat Alamanda (hari Rabu)





Pergi check up Irfan di HPJ

Hari khamis lepas aku n hubby ke Hosital Putrajaya bw Irfan gi 1st check up utk tgk progress perkembgn Irfan sbb dia baby prem...... temujanji Irfan kul 9.30 dgn pakar telinga.... nasib baik org xramai n keadaan x sesak..... cuma aku n hubby ambil lgkah berjaga2 pakai mask.... mklmlah dtg tempat org sakit... takut berjgkit lak....

1st jumpa dr pakar telinga utk cek tahap pendengarn irfan.... alhamdulillah... dr kata saraf telinga irfan berfungsi dgn baik.... xde mslh.... kami tanya kenapa mesti bayi prem kena buat check up mcm ni..... kata dr. tujuan cek ni sbb bayi2 prem ni lahir x ckp bln.... n semua organ2 dia xberkembang dgn sempurna lg... tmbhn pulak kesan penggunaan ubat antibiotik dan jaundis ms dlm NICU dulu boleh beri kesan pd deria pendengaran dia n oksigen pulak beri kesan pada pembentukan mata... ooo... baru lah kami faham.....


ni gambar dlm klinik pakar telinga.... tgh tggu dr. masuk utk buat ujian pendengaran..

pastu... dah habis check kami ke klinik pediatrik pulak utk jumpa dr. pakar.... lama lah jugak kat sini.... lepas register gi ke tempat timbang berat baby... alhamdulillah.... 20hb 8 berat irfan 5.66kg... panjang 58cm

Sehingga harini..... kata doc walaupun Ifran dah hampir berumur 4 bulan, tp kalau ikut perkembangan mengikut tarikh sepatutnye dia bersalin dia baru je berumur 2bulan 1/2.... no wonder la irfan lom boleh golek2 lagi... tp irfan dan pandai senyum n mengagah.... xpe la.... lambat sebulan je... yg penting dia sihat dan mengikut carta tumbesaran dia.... semuanya normal..

Irfan suka tido kalau bawa gi jalan-jalan....



Akhirnya..... dapat jugak!!!

Emm.... dah lama aku ngidam nak beli bendalah ni..... aku tau pun lepas aku baca majalah Pa&Ma bln Jun xsalah aku..... nak kuar duit rasa sayang sangat..... mahal tu.... xpe, aku beli yg biasa2 je.... tapi bila pakai kejap je dah rosak..... pastu bergulung2 lak tu...... aku order lagi jenama yg lain lak.... alamak terkecik pulak..... cutting xbest langsung.... akhirnye pakai 3 x pastu xpakai lagi....

Last2 ku nekad.... gi ASB kuar duit simpanan utk beli bendalah ni... (er utk mkluman dah 2 bln aku xde gaji ye.. cuti half pay... tp byr sana sini tinggal ckp belanja jek... uwa..uwa...) dengan lafaz Bismillah..... jam 11 pagi hari Isnin aku klik pada web Bengkungmoden.com utk beli Bengkung Moden 4 panel siap gel Sirih Emas n sehelai nursing Bra...... pastu klik lak kat CIMBcliks transfer duit kat Pn. Fazidah....

tik...tok...tik...tok... ms berjalan..... kul 10 pagi esoknye hari selasa dtg la abg Pos Laju kat ofis aku (aku xkeje lg tp saje jek lepak kat ofis) bwk brg yg aku nanti-nantikan....

Horei!!! akhirnya aku miliki jua dirimu wahai Bengkung Moden ku.....

Inilah bungkusan pos laju yg telah robek ku kerjakan..... dan barang2 yg kuterima...siap ada sup ikan haruan lagi tuh...

And seriously.... memang best pakai bengkung moden ni...... yg pertama support habis kat perut aku yg dah kena toreh dulu (ceaser)..... rasa kejap je perut ni..... pastu support lemak2 ku yg kat belakang dari pinggang ke punggung...... xde lagi nampak spare tyre kat pinggang ku.... kena pulak letak gel sireh emas yg panas berapi nie..... lg cepatlah perutku kempis dan lemakku terbakar...... bra dia pulak mmg best n selesa... kira mcm pakai korset la tp nak pakai 1 minit je.... tak susah...

so.... pada kwn2 yg rasa nak kuruskan badan dgn cepat n nak cutting balik lepas beranak ni.... cubalah bengkung moden ni... boleh klik kat sini..... nak tau lebih lanjut boleh bc testimoni pengguna kat blog Mama Modern..... serious ni sbb b4 aku pakai bengkung moden ni aku pakai gel sireh emas je... kesan penurunan saiz amat ketara.... w/pu xpakai bengkung moden tp pakai bengkung biasa (jenis strap on)... lepas 3 bln bersalin aku dah boleh pakai jeans Levi's (original tau) aku yg lama saiz 32 (kalau seluar lain saiz 29....).... Levis aku ni low waist cutting tau!!!

Aku mcm korang tau... bukan pregnent anak sorang tau... tp kembar.... mmg lepas beranak aritu perut aku mengelebeh giler...... aku pakai gel sireh emas ms hari ke 14 lepas luka bedah dah sembuh.... jadi cubalah ye.... sekadar nak kongsi pengalaman n rahsia turunkan berat badan...

Sekian....

Salam Ramadhan......

Assalammualikum pd semua kwn2 n blogger.......

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak........



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

ikhlas dari

Ilah Fazilah dan keluarga

Ke Expo Parenthood 2009 di Midvalley....

Hari ni hari last sebelum puasa esok.... kebetulan harini dah start parenthod exibition di Midvalley dari 21 - 23 Ogos 2009..... jadinye... aku mintak izin dr hubby nak gi expo nie.... bkn pe... aku kan cuti lagi... irfan pun dah dok kat rmh pengasuh dia... jd byk la ms terluang ku....

So..... pg2 lepas antar Irfan, aku yg ditemani oleh Syafiqah pun bertolak ke Midvalley..... jln lengang n parking pun senang... kul 10.40 dah sampai Midvalley..... perut lapar... so gi b/fast dulu kat mc D.... lg 10 minit nak tukar menu ni...... aku bl srpn big b/fast....


dah kenyang kami pun mulakan operasi window shopping.... xde yg menarik.... er bkn x menarik sbenarnye duit nye yg x menarik.,,huhuhu... kul 12.30 kami pun msk ke exibition... siap wat screening dulu tu... tembak dahi b4 masuk ... nak elak H1N1....

mcm2 ada.... syok jgk..... adalah beberapa booth yg aku singgah n aku bl brg..... nnt aku tnjuk kat last n3 ni.... pastu Fiqah haus la pulak..... aku lupa bwk susu dia.... jadi aku pun singgah ke booth wyeth..... minum susu free..... siap tangkap gmbar lagi..... senang mama.... hehehe....sbenarnya dah lama da fiqah x minum susu ni.... dia minum susu murah je skrg...Dutch Lady 123 perisa coklat.....hehe...balun je la janji fiqa xhaus kan Fiqah.....


pastu kami dok kejap dpn pentas... ada pertandingan bayi merangkak.... bestnye.... nasib baik irfan xleh merangkak lagi.... pastu posing2 gambar kejap...... sambil tunggu fiqah abiskan susu dia....


dah habis relex.... kami ke exibition hall lg sbelah.... kat sini aku tertarik pulak nak ambil fotoshoot utk fiqah.....murah je....RM60 utk 3keping gmbar saiz 8R n 1 keping 4R....fiqa pakai bj penari bellet.... lama gak kat sini pasal budak ni tak moh senyum lak..... nak dekat sejam br dpt mood dia....adalah sikit gmbr aku snap ms tgh siap2kan dia....


okeh.... kat kul 2lbh.... aku stop gi pumping susu kat booth yg dikhaskan utk bf mommy....pastu collect gmbr fotoshhot td, solat jap n gi mkn tghari... xde idea mkn ape, aku mkn Mc'D lg....mkn Mc Chiken je... b4 balik gi cari fotoframe utk letak gmbr fiqah td.... snap gmbar sikit b4 balik.....



huh!! penat gak ari ni..... kul 3.15 br gerak blik serdang semula.... fiqah dah tido dlm kete spnjg perjalanan balik.... aku pun dah ngantuk sbenarnye.... tp drive steady lg.... kena jemput irfan dulu b4 balik umah.... smpai rmh pengasuh kul 4... borak2, kul 5 smpai rmh.....

Solat jap...pastu dok begger brg yg aku bl tadi..... tamat lah kisah ku sehari dlm hr jumaat ni b4 puasa esok..... jom tgk brg2 yg aku beli..... layanzzzzz

mama bag (nak letak brg b/pump nak gi keje) & sehelai nursing tops dr Modernmum

mesh airbag dr MLO utk letak part2 botol susu n b/pump ....


avent siling disc - paling susah nak dpt (aku beli kat butik Moms Care)

and last skali 2 keping frame utk letak gambar fotoshoot fiqah.....


my new collection.....

Ape koleksi kegemaran ku???
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
ini dia......gelang emas ku..... hehehe.... aku ni skrg.... pengumpul barang2 kemas....
tapi yg ni aku bl guna duit sendiri.... xkacau hubby ye..... actualy... new collection ni aku tukar brg lama ganti design br.... tu je... xde bertambah brg pon... tp tambah duit adalah.. hehehe

layanzzzzz



Merdeka Belly Contest



Sekarang ni nampaknye sume org suke buat contest dan suke masuk contest.....macam aku..... bagus...bagus..... mungkin aku pun patut anjurkan 1 contest gak nanti...hehehe..... tp sblm tu aku nak join contest anjuran CikMin.... bertajuk Merdeka Belly Contest..... contest ni sdg berlansung dengan meriahnye hingga 31 Ogos 2009 (dah nama pun merdeka belly contest kan... sure la sampai hr merdeka).... jom join ramai2 pd ibu2 yg sedang atau br je melahirkan cahya mata.... mcm aku....

Jom tgk syarat2 penyertaannye:

1)Peserta hanya dikalangan Blogger yg preggie2 and new mummy yg baru melahirkan pun buleh..sila jadik Follower jika belum okeh...paksa neh..huhuhu. - Dah jd Follower dah...

2)Copy Logo kt atas tu dan backLink Entry ini(mcm kt sidebar CikMin tu), letakkan di sidebar blog ANDA dan paksa lagik.. - dah copy pun

3)Linkkan blog ini didalam link list/bloglist ANDA. - dah Link dah....

4)Sila ambil gambar Belly ANDA dan buat Entry Khas di Blog ANDA menggunakan tajuk MERDEKA BELLY CONTEST dan JGN LUPA tinggalkan Link Entry ANDA di komen box CikMin dibawah entry ni..supaya senang CikMin dan CKjunior nak wat sport check nnt..disamping tu cite la sket kan..perasaan ANDA ketika itu..tak susah kan..hehehe... - Dah settle pun

- Ini gambarnye.....





Cerita tentang gambar ni.... inilah perut ku yg besar memboyot semasa aku mengandungkan anak-anak ku -si Kembar Iman (2nd pregnency)... masa ni aku sedang mengandung 6 bulan ++ (28 minggu) ... ke dua2 picture ni diambil masa pertengahan bulan 3 tahun ni.... perasaan aku amatlah gembira dan bersyukur kerana xsangka aku mengandungkan anak kembar..... tambahan pula aku mengandungkan sepasang kembar.... seronok bangat!!!!

walaupun perut besar aku tetap aktif sehingga aku terpaksa MC hampir 2 bln sebelm terpaksa melahirkan sikembar ni semasa usia kandungan ku 33 minggu....



5)Tarikh tutup pada 31 ogos 2009 ini..dan 1(SATU) pemenang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah..pemenang akan diumum pada tarikh yg akan diumumkan nanti..mungkinkah ada pemenang ke-2 ke-3..kita tgk dulu nnt wokey... - Wokeh!! Dah siap......


Semoga aku berjaya.....



Beautiful Baby Search Contest

Kali ni aku nak masuk contest ni organize by Mommy_Zara..... contest ni start dr 11 - 31 Ogos 2009..... dengan bangganya aku memperkenalkan puteri ku yg kiut.... Adriana Syafiqah....

syarat2 utk join contest ni:

1. jd follower Mommy_Zara - Done

2. sila add banner di atas pada sidebar.. - Done

3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah.. - Done

4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. - Done
tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri

5. sila nyatakan bila gambar diambil. - Done

6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k... - Also Done....

Okey... inilah maklumat nye.....


Nama : Adriana Syafiqah Binti Zul Irwandi

Umur masa picture taken: 2 tahun 3 bulan

suke sgt dgn picture ni sbb Syafiqah beraksi dgn gaya bersahaja ala-ala model gitu masa mama suruh Fiqah bergaya dgn goodies yg kami dpt dr Club Wyeth Mama b4 kami balik...


Ini pulak gambar Syafiqah n Mama dia Ilah Fazilah

gmbar ni diambil masa kami berkunjung ke KL Bird Park, Taman Tasik Perdana
pada 13.07.2008 anjuran Wyeth Mama Club



Wish me luck!!!!



Makan kek

Hari ni mcm biasa petang ahad kul 5 papa gi kelas guitar nye..... aku pesan kat hubby suruh beli 1 benda nih... tekak teringin pulak nak mkn..... aku nak mkn kek Secret Recipe ..... perisa Mango Delight... so papa pun kata ok.... aku nak 1 slice je.... x byk.... teringin le katakan...masa ni aku tgh syok jwb tag I yg aku cilok dr blog ibu zaaz...

Kul 6.30 papa pun balik..... syafiqah dgn hepi nye sambut papa dia pulang n berlari kat aku bg tau..."mama, mama, papa balik bw kek sedap...... besar nih...'" smbil depangkan tgn dia.... aku ???? sbenarnye aku dah nampak pun dr tingkap atas... papa bwk kek sekotak besar....

So aku pun tgk kek tu....




uih.... bestnye.... papa beli mcm2 jenis kek SR ni... ada classic cheese, chize choc, choc indulgence, mango delight, brownies (dlm kotak kecik), n ape lg ntah nama die.....

tapi korang ingat larat ke nak mkn sume kek tu skali gus.... 2 kali gus pun lom tentu abis... nampak nye.... seminggu ni mkn kek je la nampaknye kitaorg 1 rmh.... maklumlah.... nak puasa sabtu nie.... anyway... tq papa.... 7. 9.09 ni b'day mama.... nak beli kek lg ker??? hehehe



Tag III - cilok dari e-caR......

Tag ni aku cilok dr e-caR a.k.a ibu eiymann..... nampak cam senang je nak jwb..... jd aku try jwb ek..... sbenarnye aku dah giler jwb tag... best la pulak....heheh


Rules:

Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

*1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Channel 811, 812, 813

*2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
He doesn't like eat any salad at all..... so need laaa

*3. What’s one food he doesn’t like?
Ikan masin

*4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Ice Lemon tea

*5. Where did he go to high school?
from SM Cheras to SMS Muar to UPM Serdang

*6. What size shoes does he wear?
8 safety shoes / 9 adidas superstar / 10 crocs

*7. If he was to collect anything, what would it be?
nothing...

*8. What is his favorite type of sandwich?
sardine..

*9. What would this person eat every day if he could?
Oat cereal n bread..

*10. What is his favorite cereal?
Vital Quaker oats

*11. What would he never wear?
Swiming trunk..

*12. What is his favorite sports team?
LA LAkers

*13. Who did he vote for?
PKR

*14. Who is his best friend?
Khairul (since form 1)

*15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
for sure shopping.... expecially with credit card..

*16. What is his heritage?
Malay

*17. What is his favourite colour?
Blue

*18. What is his habit?
Being silence..

*19. What is he proud of?
Being good worker, good son, good husband & loving papa

*20. Lastly, do you think he will read this?
Already read..... dan dia ketawa guling2 lagi tuh.........

*Who you want to TAG : -
Anyone..who interested to be tagged..




Related Posts with Thumbnails