Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

fenugreek pils - utk bykkan susu

dah lama x cerita tntg penyusuan susu ibu nih.... sbenarnye... dah sebulan 2 ni penghasilan susu ku kurang memberangsangkan... dulu kalau pam - pagi 6oz, tghari 8oz, ptg 6oz, mlm 4oz.... sekarang ni kalau pam, pagi 4oz je, tgh 5-6oz, ptg 5oz, mlm 1oz.... huh.... frust giler.... frozen EBM pun tinggal 12 botol je.... asyik curik pakai je... nak menggantikan nye punyelah susah sbb susu pun cukup2 makan je....

Irfan sekarang dah minum 3oz @ 4oz every meal setiap 2.5jam..... fenin aku.... susu anmum still aku minum lagi, diet mmg dah lama xde.... semua aku belasah.... cuma kurma aku ganti dgn kordial kurma power root je... tp tiap2hari aku minum air longan... aku masak sendiri, dptlah 2 jug tahan 1 minggu.... kalau ikutkan hati nak je bagi Irfan makan cepat2.....

tadi aku ajak hubby gi Mines lagi.... gi butik GNC.. aku baca dlm blog SuPer DooPer KaWaii MoMMy & LiL' One antara milkbooster yg berkesan pil fenugreek dari GNC... aku malas nak bl online tp sesape nak boleh beli kat sini.. online store ni
SuPer DooPer KaWaii MoMMy & LiL' One yg punyer.... so, aku gi beli kat butik GNC terus sbb hubby ahli GNC... jadi dpt harga murah - 100 tabs lepas less 20% dpt harga RM47.80.... murah tu... ni rupa pil tu



aku harap suppliment ni dpt bantu aku membanyakkan susu.... "Ya Allah... Engkau banyakkanlah susu ku untuk diminum oleh anakku Iman Irfan... semoga Irfan menjadi anak yg pintar dan soleh berkat dari susu ku..." Amin.....

update tentang Irfan, dia dah umor 6 bln harini.... dah boleh golek2 sendiri dan suka membebel sorang... dah pandai pegang n main mainan... sume nak masuk dlm mulut dia... tp aku boleh bagi Irfan mkan ms umir dia 6bln setengah atau 7 bln nnt... doc xbg bg skrg sbb kalau ikut umor sebenar dia br 4bln 1/2....

aku harap susu aku cukup nak bekalkan kat Irfan sblm dia stat mkn nnt... Amin


baju baru syafiqah

dah lama aku xbeli baju baru utk anak dara ku Syafiqah... kesian aku tgk dia asyik pakai jeans n t-shirt yg sama je... jeans dia dah 2 thn xtukar..... cawat dah jadi pendek dah.. nak angkat kaki pun susah..... harini aku cuti sbb gi rikki nursery yg sesuai utk Irfan... akhirnye aku decide antar kat nursery fiqah jugak... baby xramai n dah besor2....

berbalik pd cerita aku cuti td, tghari td dah settle urusan aku gi mines jenjalan... niat sbenar nak bl kain ela utk buat bj kurung br aku utk gi keje.... dah beli 2 pasang kat tewah.... pastu jenjalan lg gi masuk butik poney... act. lama jugak aku xgi mines ni... xde ms...
terpandang pulak new fall colection ni sume lawa2... belek2 n teringat aku dah lama nak bl jeans br utk syafiqah... alang2 aku borong 2 helai... cuma t-shirt je beli yg 50%less.... aku bl skali sehelai t-shirt utk Irfan... nak lengkapkan collection poney fishing utk irfan... jom tgk pedia baju baru fiqah tu.... zassss




baju t-shirt irfan


kesiannnn Irfan... kesian lagi mama Irfan nih.. pening2

Sesi nak luah perasan lagi.... smlm... baby sitter Irfan tipon... dia cakap dia xnak jaga irfan lagi... terkejut jugak aku dgr pengakuan Ikhlas kak Ina.... kesiannnn Irfan...

Kata kak Ina, Irfan asyik nangis je dok kat rmh dia... tp bila irfan balik rmh, dia ok je... takde pun nangis2.... lg pun, kak Ina ada jaga 4 org budak lain yg umor dia 2 - 4 thn... sume budak pompuan tp masyaallah... lasak giler n kuat gaduh....

inilah rupa bebudaknye... ni br 2 org... mmg kuat gaduh sbb sebaya

rupa irfan tido masa 1st time dok kat rmh kak Ina

Kesian aku tgk kak ina.... aku dah agak dah.... larat ke kak ina jaga anak aku n 4 budak2 yang lain tu.... akhirnye... kak ina bgtau dia xlarat.... sbenarnye Irfan ni perangai dia agak manja sikit dan dia nak ada org sentiasa ada kat sbleh dia... agaknye sbb dia kembar... dari dlm perut ada arwah kakak dia... bila dah lahir... dia mesti nak ada org kat sblh dia... pastu kata kak ina, bila dia marahkan budak2 tu kalau buat bising, nnt irfan pulak terasa mcm org marahkan dia.. pastu nangis sekuat hati pulak... nak tido nangis, nak mandi nangis, pakai baju nangis... boleh kata semua nangis2 lah


jadinyer.. dlm kes ni... yg paling kesian n susah 4sure lah aku kan.. sbb dia bgtau smalam ptg kul 3 lebih.. (28hb 10)... aku ada ms 4 hari je nak cari babysitter baru utk jaga Irfan... mana nak cekau??? nak antar nursery aku xyakin sbb Irfan Ex-prem baby... senang kena jangkitan... nanti lagi satu hal lah pulak... hr ni gi keje aku mmg xsenang hati... nasib baik esok aku mmg apply cuti, jadinyer esok aku kena round kat area rmh utk tgk iklan babysitter dan nak gi round nursery tgk mana yg sesuai (in case still xdpt babysitter gak)... huhuhu.... org buat lawak, aku senyum pun dengan dahi berkerut sbb hati tgh susah selagi irfan xpdt pengasuh baru....


tolong lah aku.... ada saper2 nak bg cdgn ke kot tau ada org nak asuh anak kat area seri kembangan ni??? tulunnnnnnn....


PD trip - Hari Kualiti Pej. Pendaftar

Last saturday.... we went to Corus paradise Resort, P.D.... act. ni program Hari Kualiti utk semua staf Pejabat Pendaftar... PKU adalah antara 5 entiti bwh Pej. Pendaftar.... program ni mcm hari keluarga lah... tp saje jer tukar nama... nak dpt kelulusan Dato' VC....

kalau nak tau... actvt ni FOC.... bilik n mkn ditanggung terhad utk suami/isteri + anak sorang.... best giler... free lah katakan...sedia duit minyak ketevn tol je... jd nye aku join lah... lgpun thn ni aku xgi cuti-cuti mlaysia langsung sbb ngndung....

ha ni beberapa pic sepnjg aku gi sana.... yg paling best fiqah la sbb dpt mndi kolam.... alhamdulillah.. irfan xmeragam pun ms gi sana... jon layanz gmbar




Farmtown - Facebook

Aku ada kebun ke 2.... skrg tgh gigih berusaha nak bykkan duit n besarkan ladang... nnt baru boleh beli taman menan, rmh beso n macam2 lagi.... ni le rupe farmtown ku...


pandangan keseluruhan FarmTown



Mandi manda di Sunway lagoon

hmmmm..... ni beberapa pics yg aku snap masa gi Sunway lagoon 19/10 yg lepas... aku gi ber3 je ngan hubby n syafiqah... irfan xleh bwk sbb kecik lg...... act. ni 1st time aku gi Sunway lagoon... (cian aku kan)... mcm org ketinggalan zaman laks.... ape leh buat... hubby ckp... dia akan bwk aku gi mandi manda lepas di kurus.... jenuh aku tunggu dia jd kurus... dah 8 thn aku tunggu... makin kembang ade ler.... (4thn couple + 4thn married).. huhuhu... last2 berjaya aku pujuk dia pegi.....

sbenarnye... aku gi sini bahana dpt tiket sunway laggon free.... ala yg n3 aku cerita soping kat sunway pyramid dpt tiket free tu... xingat??? klik sini... jadinyer... aku paksa hubby pegi... expired date 31 Okt. ni... rugi lak xguna kan.. aku add 1 tiket utk hubby n 1 tiket utk fiqah je.... fiqah kena byr w/pun dia br 3 thn tp tinggi fiqah 101 cm.. tu yg kena byr tu...


xbyk mainan aku naik.. ada le 2 jenis... pastu main air je... jom layanz gambar ye.... zassss!!!

baru sampai....






ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL


wah..... dah lama x masuk contest ni.... tp contest ni memang best kalau masuk..... aku pun nak pertaruhkan gambar2 Irfan dan Syafiqah yang tersenyum dengan comey ye untuk tatapan juri-juri.....

Gambar Pertama


Nama: Adriana Syafiqah Binti Zul Irwandi
Umor: 3 tahun 7 bulan


Gambar Kedua

Nama: Muhammad Iman Irfan Bin Zul Irwandi

Umor: 5 bulan

amacam juri??? comey tak anak-anak saya????

jadi kengkawan..... jom reramai masuk contest ni.... sila klik sini.... cepat carik gambar2 baby yang senyum comey2 tuh... meh lihat hadiahnyer dan syarat-syaratnyer:::: zassssss.........

Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:
Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50


Online contest ini di buka dari tarikh:
15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.
Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?
  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:


  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

Aksi Syafiqah....

Aduhai anak mama.... Adriana Syafiqah... ada sikit peel xbest syafiqah ni... bila org dtg rmh dia suka keluarkan menan dia... tp bila org lain main ... dia marah... tp xreti nak gaduh.. cuma dia akan bercekak pinggang atau merajuk la....
ni aksi fiqah masa aku buat makan2 hari sabtu lepas... zahirul jiran depan rumah dtg.... dia main menan fiqah...fiqah xkasi main tp budak zahirul ni buat bodo je... main.... pelagi... syafiqah pun marah la... jom tgk aksi fiqah....

video

My Farmville - Facebook

Inilah rupa kebun ku...... masyaalah... aku terlalu taksub dgn kebun ku ini.... sehari x bukak.... risau takut tanaman mati..... skrg aku baru kat level 28..... xtau nak beli ape lagi.... nak beli tanah je kot nak besarkan kebun huhuhu.... sesapa nak join jd neighbour aku add aku ye.... ilahfazilah@gmail.com





Ni x campur lagi Farmtown..... nnt aku wat n3 pasal kebun Farmtown pulak..... ahaks!!!!


baru beli.....


binatang ternakan



barn



workshop n jentera


cottage





farm house




Pic Glamer Amik Scroll....

Ha.... saje je nak tunjuk pic glamer aku masa amik scroll kat Dewan Besar UPM hari Isnin ari tu sempena anugerah Cemerlang ku... jangan la buat muka.... ni mmg adegan sengaja..... hahaha.... sebenarnye tak glamer mana pun.... kah kah kah....


sbenarnye aku suker sgt dgn baju yang aku pakai tuh.....baju baru tau.... beli khas utk majlis ni.... dah dpt duit kan... gunakan lah dgn sewajarnye.... siap beli tudung kat Ariani lagi tuh.... taknak kalah... hahaha... nak sedondon dengan hubby la katakan....


serba Oren lagi tuh....




hubby n wifey


ni aksi2 ku masa amik sijil... yang paling kelakar, aku suruh amik gmbar aku dalam TV besar kat dewan sbb sure gambar aku amik sijil dr Dato' VC mmg tak nampak punyer dari jauh...


ni masa berdiri tunggu turn nak naik pentas


Gambar amik sijil.... cuma aku peliks sbb tetiba aku nampak mcm aku slim la pulak...

gambar sebenar masa amik sijil dari Dato' Vice Canselor UPM


Baru turun pentas.... jalan cover cun gitu...


lepas habis majlis ni ada jamuan raya UPM kat luar dewan... pastu kami ke Sunway Lagoon... nnt aku wat n3 pasal aku gi Sunway lagoon ye...


untuk makluman hari Isnin ari tu aku cuti sbb nak gi sunway pas majlis anugerah ni... cuti sajor2 sbb hubby dah cuti fullday

makan-makan Last Raya

Last raya lepas, hari sabtu aku buat makan-makan utk family je... tahun ni xbuat open house besar-besaran mcm tahun2 sblmnye.... thn ni sbb aku xkeje lama (xde duit daa).. lg pun dgn ada si Irfan... aku pun agak xterurus sgt... jd aku buat mkn2 utk close family jer (4sure family aku n mertua je lah).... menu aku hari tu cuma mee kari..... tp parent in law aku sponsur menu tambahan - sate kajang haji samuri....

mkn2 ni sempena aku dpt APC... kira aku blnja sume org la kan.... nak gi mkn kat luar xmampu.... jdnyer... mkn kat rmh aku je la.... ni foto2 yg aku dpt snap....






Irfan 5 month old





Ini lah koleksi gambar terbaru Irfan... masa ni umor Irfan dah 5 bulan
tarikh gambar di ambil pada 27hb September 2009 kat rmh uncle BUM masa adik uncle BUM bertunang... berat Irfan masa ni 6.5kg





Related Posts with Thumbnails