Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 1st day

Hallo ha... semua,.... dah nak bersawang bolg kesayangan ku ini... minta mahap la ye.... ila mmg nak update tp xberkesempatan.... utk mkluman uoll.... 31 Jan hingga 2 Feb 2010 yg lepas ila ke Penang cuti-cuti malaysia dgn family.... then... 3hb tu ila smbg cuti lagi sbb clearkan brg2 bercuti yg lepas n relex... pastu... khamis keje blk... bertimbun2 keje.... hari smlam sabtu.... ila dah xsedap badan, batuk, sakit tekak n selsema.... nak demam pun ada... penangan gi penang.... hehehe

so... dikesempatan ni... ila dpt la upload n edit gambar2 ila gi penang temph hari.... 

malas nak cite panjang... meh layan gambar yek.... nnt ms kat gmbr tu ila cerita ek.....

 

kami bertolak dari serdang jam 9.30 pagi... gambar atas ...ms baru gerak.... hhehe...

dlm kul 11 gitu... papa stop jap kat tepi h/way... location sebelum terowong... sedut udara segar jap n snap picture


pastu kami teruskan perjalanan balik.... singgah kejap kat hentian utk ke toilet jap n ila sempat la beli buah duku..... xtahan tgk buah2an kat situ.... hubby ckp nnt masa balik nnt boleh singgah beli...

pastu dalam jam 1.30 tgh kami tiba di Juru... niat sbenar nak mkn Mee Udang.. tp salah jln n xjumpa tempat nye.... last2 kami decide..nnt masa balik 2hb nnt.. kami akan ke Juru semula cari kedai Mee Udang ni... sbbnye aku n anak2 dah btl2 kelaparan....jam 2 ptg...  kami meneruskan perjlnn ke goegtown... lalu jmbtn penang
 

jam 2.20 kami terus check in di vistana hotel....hotel ni dr awal jan aku dah book.... harga after govermt discount RM 184 semalam.....


  

oh ye.... kami mkn tgh... mee hoon goreng yg aku masak pagi td..memang saje bw bekal...konon nak b/fat kat tepi h/way td tp kenyang lagi.... sbbnyer... dah penat sgt.... xlarat nak explore penang ni....lepastu kami berehat sebentar.... solat.... dlm jam 4 ptg.... kami bersiap nak round sekitar bt feringgi n  teluk bahang.... papa dah kaji peta penang yg kami dpt dr hotel td...



 kami  drive ke bt feringgi..... naik smpai atas n ke teluk bahang.... papa xnak stop pulak.... aku nmpak batik factory.... butterfly park.. n mcm2... tp papa kata esok la baru pergi....jadinyer... kami patah balik n stop di tanjung bunga pekena laksa tanjung bunga.... best giler


cuma aku peliks... kat penang ni mmg laksa xletak telur ye... telur jual asing... rm1 sebiji... mahal giler... tp laksa rm2.50 je semangkuk.... gmbar kat atas ni... papa pujuk fiqah mkn dulu sbb fiqah dah xsabr2 nak turun ke tepi pantai.... dia mmg xleh jumpa air.... 

pas makan kenyang.... kami pun turun ke pesisir pantai bt. feringgi.... main air sikit.... 



 

lepas bersantai di sini... kami ke kota lama fort convalis pulak... jam dah 6.10 ptg.... niat nak jln2 je sambil ambil gambar.... ramai btl org kat sini... mostly psgn couple la...


masa jln.... nmpak pulak beca....beca ni pun nmpk menarik sgt.... aku pun tanya hrga... murah je rm10 satu beca.... sbb kmi berempat.... kami naik 2 beca...papa kalau ikutkan dia malu sgt nak naik beca.... tp last dia naik jugak... kami pusing 1 kota lama tu... 

 

sampai dpn menara jam.... beca ni stop tgh2 jln... n abg beca ni shoot gmbar utk kami...

gmbr ni cantik sgt.... n we love it.....!!!

lastly b4 balik... kami snap gmbar pndgn di waktu senja di fort cornvalis ni....jam dah tnjuk kul 7.20pm
 

ok... habis aktvt sepetang kami.... n dinner pulak kami bercdg nak mkn kat line clear....nak jd cerita.... 1jam 30min  kami pusing2 kat jln penang cr tmpat mkn line clear ni.... papa dah nak giveup.... irfan n fiqah dah keletihan... mama dah kelaparan.... kami bygkan line clear tu sebuah restoren...last2 kami jumpa gak.... rupanye.... satu kedai yg dibuka di antara 2 bangunan kat jln tu.... n kami tapau je nasi kandar line clear tu...

jam 9 mlm... smapi hotel... mandikan anak2... n barulah mkn... mmg sedap nasi kandar ni... tp aku xamik gmbar... lupa.... 

mlm tu... irfan xtido lena n badan dia agak panas.... aku bg dia panadol.... nmpknyer... aktivti esok mcm terbatas la sbb irfan xbape sihat....
 ok ... nnt ila cerita 2nd day punyer aktiviti lak ye.....ok... dahhhh

No comments:

Related Posts with Thumbnails