Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 2nd day

ok.... cerita ku setersnya utk 2nd day di penang.... mlm smlm nyer... tido mmg xtenang sbb irfan deman... dia terjaga tgh mlm beberapa kali n merengek2.... amatlah mengantuk ku rasa harini....

tp jam 9.30 pg.... kami b/fast di coffee house hotel.... ok la mkn nyer.. byk choice jgk tp kami turun lambt sgt.... hehehe...

 

lepas b/fast... kami pun menuju ke destinasi yg dirancang harini iaitu... gi naik keretapi bukit bendera..... ms on d way gi sana.... serious... aku tido.... qada' tido mlm td yg xckp n xlena... hehehe.... bukak mata je dah sampai...
cuma kat stesen bkt bendera tu xde tmpat parking.... xsesuai lansung... kami parking dpn rmh org... n byr rm3.... jam dah kul 10.30 pg... terus beli tiket... murah je...rm4 dewasa..n rm2 kanak2..


tren kami jam 11 pg.... jd sementara tuggu tren smpai kami dok berposing2 dulu... kul 10.45 tren smpai kami pun msk tren tp tmpat duduk dah penuh.. last2 kami berdiri... mula2 mmg xramai... posing2 amik gmbr dulu dlm train ni.....

 

pastu..... lg 5minit nak kul 11... lg ramai org... mostly pelancong asing la.... hari xcuti pun ramai org ek....
perjalanan ke puncak bkt bendera ni amik ms dlm 45minit... train ni amatlah perlahan perjalanan ye... n sekitar sparuh perjalnn mmg xmenarik sbb nmpak bumbung rmh org je.... papa pulak kesian kat dia sbb dukung irfan tido... berpeluh2 papa....




akhirnya.... dlm jam 11.55 camtu... kami pun tiba dipuncak bukit lepas tukar train di pertengahan jln td.... lenguh kaki pun ada... ekekeke.... 
posing2 amik gmbr jap..... pastu meneruskan perjalanan ke kwsn bkit bendera ni..... matahari terik tp udara nyaman n sejuk...mcm kat cameron la pulak



kat atas bukit ni ada kedai mkn n ada kedai jual brg cenderahati.... yg best.... aku gi order ABC semangkuk... gilor... dah la cuaca sejuk... hubby ckp.. nnt mesti awak sakit tekak nnt... n sambil2 duduk tu.... aku sediakan susu n nestum utk irfan sbb dah time lunch dia... sempat la jugak aku tapau sebungkus laksa utk mkn kat hotel balik nnt....

aku jugak sempat soping beberapa helai bj t-shirt, keychain n magnetic bar utk ole2 blk KL nnt....

 

dlm jam 1.30 kami blk bilik hotel semula.... lunch dgn laksa bkt bendera.... papa xmoh mkn... sukatila.... relex n solat n bg irfan rest sekejap sbb demam dia kejap panas, kejap sejuk...dlm jam 4ptg... kami bersiap semula utk jln2 kat area bawah pulak... destinasi yg dirancang utk dituju.... snake temple, war museum n aquaria...


kami singgah ke aquaria dulu... tp dah tutup la pulak.. sbb tiket last jam 4.30 ptg... sdgkan aku smapi ms tu dah 4.43ptg.... jadinyer... kami ke war musium pulak

tempat ini sungguh besar n nmpak sungguh horror.... jadinyer... kami decide amik gmbr kat dpn je.. xjd masuk sbb irfan still xsehat...lepas bergambar.. naik kete semula n terus ke snake temple....


di snake temple ni... xde yg menarik sgt sbb ular pun xbyk....nak bergmbar dgn ular... aku sungguhla geli... jadi.. snap gmbar sikit n kami pun beredar.... jam dah kul 6ptg.... balik hotel semula n papa bw fiqah gi mandi kolam hotel di tingkat 2 hotel ni... aku n irfan naik ke blik... kami bl pisang n keropok goreng utk minum ptg....
sayang sgt harini sbb xdpt jln jauh n kemana2... nak pegi tmpat lain semua xleh sbb irfan demam n xnak bg dia penat.... jdnyer... sikit je tmpat dpt lawat....

last ly..... mlm tu... aku dah berjanji dgn Zaza Yazid (mmbr blogger) untuk berjumpa dgn dia kat Bukit Jmbul Shopping Complex... zazajak jumpa di Quensbay Mall tp hubby malas nak pening2 kepala cari jln... 

ok.. nnt aku wat n3 lagi pasal pertemuan ku dgn zaza k..... n juga n3 hari lastday kitaorg di penang....babai


No comments:

Related Posts with Thumbnails