Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 3rd day

hi smua....... okeh..... kali ni nak cerita hari terakhir ku di Penang...... kejap je masa berlalu... tetiba dah 3 hari.... tp byk tempat yg kami xdpt nak lawati.... sbbnyer.... irfan demam n papa nak smpai awal kat KL b4 jam 7 mlm...

sediy pun ada nak tinggalkan Penang n hotel ni.... seronok sgt dok kat Bkt Jambul ni sbb tenang je... trafic jam pun xde... restoren Kayu kat bkt jambul ni pun daku xsinggah....huhuhu....

ok... catatan hari akhirku bermula dgn sarapan pagi di coffee house lagi... kali ni dtg awal.. jam 8.30pg..... mcm2 leh order kat chef dia.... pastu ada meekari pulak tu n roti jala.... best giler

pas srpan... b4 naik semula utk packing brg bwk turun... kami bergmbar dpn vistana ni kejap

 

pastu kat dlm bilik pun nak bergambar kenang-kenangan jugak

 

dlm jam 10 pagi.... kami pun memulakan operasi terakhir kami iaitu membeli jeruk di pasar chowrasta...... peta dah kena buang dek pengemas hotel smlm...puncanye papa tertinggal peta atas katil.... kami gunakan peta yg xbape lengkap... zaza ada ckp smlm bl jeruk kat pasar chowrasta dekat dgn line clear... tp aku betul2 xingat... berpandukan peta.... kami cari pasar ni....
nak tau ape jadi..... kami lalu dgn komlex komtar je dekat 6 kali.... jalan straight smpai ke jeti... jaln lg smpai ke fot convalis... jln lg... berpusing2.... last... aku surh hubby stop jap.... aku yg tlg bacakan peta.... akhirnya jumpa jugak..... 

kwn2 opis kirim mcm2... aku tulis tp semua aku tulis 1/2 kilo.... dah beli semua.. aku mskkan dlm bootketa.... pastu hbby tanya... yg utk family punyer mana.... looor... lupalak nak beli.... aku patah balik.. beli lagi rm30 jeruk... tp yg dah prepack punyer.... dgn 3 bungkus buah pala....hubby dok dlm kete sbb malas nak jln...

 
dah settle.... kami pun meneruskan perjalanan utk pulang... kalini balik naik feri dr bandar geogtown.....

 

dalam feri... kami turun kete n bergambar sikit....
dlm 15 minit... kami pun sampai di tanah besar n seterusnya meneruskan perjalanan mencari mee udang di Juru.... hubby xpuas hati slagi xmkn mee udang tu....dan akhirnya... kami pn jumpa

mee udang ni mmg mahal giler.... sepinggan rm10.. dgn 6ekor udang didalamnyer.... sedap mmg sedap la.... udang dia besor2 pulak tu.... so.. pada sesapa  nak pegi ke restoren ni... ini rupanya..

 

dah kenyang ...kami pun meneruskan perjalanan balik ke KL..... dlm kul 6 ptg kami tiba di serdang.. tp tempat dituju adalah ke Klinik UPM utk ambil ubat batuk n panadol syrup lg utk irfan.... doc. tambah lagi dgn antibiotik utk irfan.... aku pun amik ubat sikit sbb suara dah xde n tekak dah sakit... ni gara2 makn ABC lah ni... jam 7.45 mlm.. kami pun tiba di rmh.....

sungguh penat tp seronok perjalanan ke penang..... lepas ni kata hubby... kalau gi penang lagi dah xsesat kot sbb dah hafal dah selok belok kat situ.. n lepas ni nak dtg tunggu anak2 besar supaya dpt gi semua tmpat yg xdpt jejaki..... so...inilah cerita saya ke penang....dahhhh


6 comments:

Nadra Farissa said...

lamanye tak pi PP!! tgk akak sekeluarga ke sane.. syiokknyaa...

Iela Fazielah said...

hah nadra.... gi la cuti2 malaysia kat penang.... syok....

nza said...

amboi g brcuti ye...sronok tu....

Dilla Ady said...

lame tak singgah blog kak ilah..seronotnye bercuti2 malaysia..mesti byk bawak ole2 dari penang nih..

jelesnye dapat bercutiiii....huhuhuhu

Iela Fazielah said...

kak nza: mmg sonok bercuti.... lama dah xbercuti tau...hehehe

Iela Fazielah said...

dilla: xpe... akak pun xberkesempatan nak jengah blog dilla... bizi le... pegi la bercuti2 malaysia.... tenang2kan fikiran... syiok tau!hehe

Related Posts with Thumbnails