Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Triple tahniah....

N3 ni kutuju utk opismate ku... Nora.... tahniah kak Ila ucapkan pd Nora yg selamat melahirkan baby boy nyer Mohamad Hafiy pada Disember 2009 yg lepas... sowey la... lambat wish... Nora skrg baru je masuk kerja hari isnin lepas... selepas 2 bln cuti bersalin....

tahniah kedua kutuju pada Nora jugak sbb berjaya menanam minat dan kesungguhan untuk menyusukan baby boy nyer Hafiy.... walaupun Nora adalah beberapa kali cuba mencampurkan susu tepung utk hafiy...berkat nasihat dan dorongan dari ku...akhirnya Nora xjd bg anak dia susu tepung dan ekarang berusaha mengumpul susu perahan utk anakkya...

dan tahniah ketiga.. kutujukan khas utk diriku..... kerana berjaya memujuk dan memberi dorongan kepada Nora utk menyusukan anaknyer dgn sepenuh hati.... ku berikan galakan dan kata2 semangat, tips2 dan menjual dan menghadiahkan stok botol2 susuku yg lebih (yg tak guna lagi) utk Nora buat stok utk Hafiy....dan utk makluman..... semalam.. aku tolong orderkan b/pump Spectra3 utk Nora di Fabulousmoms.com sbb tgh sale tinggal RM328 je dr harga sebenar RM388.... skrg ni Nora pakai Pureen b/pump bateri operated...

korang setuju tak kalau aku ckp... bukan senang nak pujuk org utk bf anak sepenuh nyer... sbb kebanyakan org ckp... susu xde la... risau susu xcukup la...xde masalah... betul tak????

kira sekarang ni aku dah ada kawan nak perah susu sama2 setiap pagi n tghari kat opis.. cuma ptg Nora perah kat rmh... aku perah kat opis b4 balik.....hehehe...smpai kakak2 kat opis ckp kami dok berlawan2 dgn bunyi pump masing...hehehe...

to Nora.... semoga dpt memb/f Hafiy selama mungkin dan teruskan think +ve ok... i know u can do it...!!! yang penting... kena rajin perah...!!! jangan malas2 tau....hehehe... dahhhhh

2 comments:

Dilla Ady said...

owhh..salute to you sbb berjaya perah susu...

mmg susah sbnrnye nk bagi fully BF kt anak terutama yg keje..mcm dilla nih,environment ofis sgt tak menggalakkan dilla tuk perah susu anytime..

so, tahniah kt kak ilah la, sbb berjaya buat benda yg tak sume perempuan mampu buat..

Iela Fazielah said...

tq dilla.... akak mmg setuju... kalau environment ofis xsupport...mmg xleh nak fully bf... sbb kita mmg kena rajin memerah...

Related Posts with Thumbnails