Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dah pasang dah............. lega......

tajuk apekah aku nak ceritakan kalini.... ape yg ku dah pasang... ala.. korang mesti dah dpt agak kan??? hehehe... smalam kan aku dah gi tau nak gi Klinik Jameaton..... aku nak pasang bendalah tu lalah.... nama dia IUCD.... my protection.....hehehe...



mula2 aku cadang nak gi pas abis kerja jam 5.30 ptg gitu.... tp sib baik aku call klinik tu dulu... kul 6 - 8 mlm tutup jap.. doc balik umah... bukak balik jam 8 mlm.... so kul 8 mlm kami anak beranak gi Klinik Jameaton area rmh aku ni utk gi pasang alat tu....

ni la klinik tu ye....

Dah nak dekat 2 thn aku xpakai bendalah ni... last aku pasang bln 10 thn 2006 lepas 7 bln aku lahirkan syafiqah (itupun sbb 7bln xde period sbb b/f fiqah) .... n bln 9 thn 2008 aku dtg klinik ni balik utk cabut bendalah ni... pastu next month dah positif ngandungkan sikembar lak... huhuhu.. sungguh produktifkan aku nih.. hehehe

sekarang... irfan dah hampir 11 bln... dan ini adalah 2nd time period aku.. harini hari ke-5 period.. sungguh sesuai masa utk pasang.... prosedur pemasangan.. kejap je.. xsamapi 5 minit pun... tp senak sikit lah ye... sakit pun ada gak la.. tp kejap je.. masa ia masukkan benda tu... pastu ok..

last skali, b4 balik aku diberi 1 kad utk reminder pemasangan alat ni... ni rupanyer.. dulu xde la berkad2 ni...



b4 balik, masa bayar tu snap gmbar kami bertiga jap.. papa dah gi kat kete...


fiqah yg xleh dok diam



aku n ifran....

oh ye.. harga termasuk pemasangan alat ni cuma RM 100.00 je... pada kengkawan lain.. aku cadangkan... bagus pasang alat ni... xyah pikir byk n sibuk2 nak telan pil.. pada ku lah.. 99% selamat... aku mmg xberani mkn pil sebb leh jd gemoks.. almaklumlah.. daku ni mmg dah sediamaklum gemoks...... hehehe... ok sekian

7 comments:

~sall said...

wallaaa.....npk ngeri sgt2. wahhh... produktifnye awk. sampai pasang benda ala ni. asal la sall xjd mcm awk. Next bb susah sgat nak melekat hihihihi....
Nak tanye, tapi ni rahsia,,,masa main xsakit ke???....

nza said...

Lega + selamatttttt.....Mcm ngeri gak bunyinya tu....

Iela Fazielah said...

sall: kelakar la awak ni.... bunyi mmg ngeri masa pasang je... main xrasa pe pun... sbb benda ni kat dlm la... hehehehe...

Iela Fazielah said...

kak nza: mostly ramai org takut nak pasang sbb diaorg rasa ngeri...hahah... tp xde pe pun

lydzar said...

nk pasang ni kena tunggu time tengah period ke ek?

pastu kt klinik jameaton ni, boleh walk in je ke?

takdek side efek ke pakai benda ni

Iela Fazielah said...

lydzar... lg bagus tunggu waktu period hari ke 5 sbb kalau pasang xbape sakit sgt.. kalau xperiod pun boleh...

kat klinik ni boleh dtg terus je... bila2 masa boleh.. nak tipon dulu pun boleh...

MamaYatie said...

Iela..elok plak saya terjumpa n3 ni..tngh duk survey ni..skrg ni amik depo injection. badan naik tetiba..plannya nak try iucd nov ni..pakai ni tak effect badan kan?

Related Posts with Thumbnails