Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jln2 naik train.....

al kisah..... hari smalam... ahad 7/03/2010.... seperti minggu2 sudah... papa xde... ada klas di OUM.. papa sambung belajar... dan daku n anak2... seperti minggu yg sudah jugak... bila papa xde.. kami pun memulakan operasi jln2... kali ni.... lokasi ku adalah ke KLCC.... pagi2 jam 8.30 daku dah tipon my sister ajak gi KLCC... sib baik kakak ku yg baik hati ni sudi nak teman.... mak pun follow skali..

nak jdkan cerita.... jam 10.30 daku dah tiba di Sentul, jemput mak n along... n terus drive ke KLCC.... jln2, cari sepasang baju syafiqah, beli baju ku di modernmums, stop perah susu di Isetan and lastly lunch di foodcourt.... daku mmg xsnap picture kat sini sbb terlupa....

next destination adalah naik train.... train ape.... 2 jenis train daku naik... tujuannyer.... saje je bwk fiqah naik train... dia teringin sgt.... daku pun teringin gak sbb mmg dah lama xnaik train ni... kami naik LRT n MONOREL.... huhhhh... syok sgt w/ penat gile....manela xpenat... dok kat KLCC je dekat 4 jam... pastu naik train pulak jam 3.30 ptg.....

disebbkan tajuk pun dah daku tulis pasal jln2 naik train kan.. jd ku nak cerita pengalaman naik train la yek... ala.,... tau korang dah biasa n boring... tp daku... rindu sgt nak naik... syafiqah lg lah.... sian anakku sorang tu... dah jd mama kan... bila anak sebut..." mama jom naik train... trutt truttt... chikichikichi... " alahai... luruh jantung... xsampai hati lak... tu yg bawa tu... dpt pulak kakak ku yg mmg rajin melayan anak ku... seronok dgt.... thanks ye long a.k.a bonda!!!!!

ok... mcm biasa gak... jom layan gambar smbil tu aku cerita yek....

 

bermula dar LRT sentul... daku parking kete kat area blok perumahan Bandar Baru Sentul situ je... kami naik LRT smpai ke stesen Titiwangsa.. then change to Monorel ....


 


 
lepas bl tiket.... destinasi dituju adalah ke Bkt Bintang... harga RM2.10 je sorang.... nak masuk train pun sempat posing lagik... jakun betul... ekekeke


 
syafiqah paling sonok... mula2 xmau duduk pun.. nak diri pandang luar... last dok jugak kat tepi nenek dia... daku lak sempat menyuapkan irfan bubur... td kat KLCC.. tido je madang dlm stroller... la ni baru dia lapar... tp susu dia balun 2 botol gak la dari td kat KLCC tu.... 


 
dah sampai kat bkt bintang....

jln 2 dlm bkt bintg jap... 


 

 pas jln2 dlm 15 min... kami pun patah balik naik train balik ke sentul....nak jln mmg xlarat sbb xbw stroller irfan... nak patah tulang blkg dukong mamat nih...


akhirnye.... dlm jam 5.30 ptg... kami tiba semula di stesen LRT sentul.... termakbul lah impian fiqah nak naik train.... daku antar mak n along balik ke rmh.. dan sterusnya daku meneruskan perjalanan blk ke serdang..... alhamdulillah... kul 6.10 smapai, b4 hubby balik rmh... smpat la mandikan anak n solat... badan mmg penat giler.... mlm tu papa bl mknn kat kedai je... irfan lak tido dr jam 8 mlm smpai pg esok n yer....itulah saje kisah hari ni.... dahhhh

No comments:

Related Posts with Thumbnails