Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

xtvt hujung bln bila dpt gaji.....

salam semua.....

skrg ni daku nak cerita xtvt ku bila hujung bulan bila dpt gaji.... skrg ni idea tgh mencurah-curah nie...w/pun sbenarnyer kain baju melambak2 x iron lg, rmh mcm tongkang pecah.... daku xpeduli... tgh syiok menaip ni....


ok la.... kisahnyer.... setiap ujung bln.... sbenarnyer xlah smpai hjg bln pun.. tp bila dpt gaji kami sekeluarga akan ke Carrefour Alamanda utk membeli brg keperluan rmh n anak2..... biasanye kalau gaji msk ari khamis, mlm khamis dah soping.... tp skrg kena tukar, soping ari sabtu atau ahad je sbb bila check2 balik, care4 ni pattern dia suka wat sale giler2 ari sabtu n ahad... jd nyer b4 soping kami akan check dulu iklan dlm akhbar The Star.....

barang keperluan rmh mcm biasala kami beli mcm dynamo, softlan, nescafe, milo, nugget, glo cuci pinggan, biskut, n mcm2 la... n utk anak2 lak... mcm syafiqah  kami blkan susu Dutch Lady 456 - 3 bungkus n utk irfan cuma diapers je 2 pek... yg lain brg mandi lah.... sbenarnyerkan... sejak bf irfan secara exclusive ni... mmg jimat giler... kalau x.... dulu fiqah minum susu promil @ progress gold sebulan 4tin x setin 900g RM 60++... korang kira lah sendiri.... tu xcampur pampers lg tuh... huh... sungguh jimatkan???....!!!!

jadinyer... utk bln ni kami soping ari sabtu lepas..... biasanyer kami keluar dlm jam 10pg sbb org xramai lg n parking pun xpenuh.... bl brg berdasarkan check list je.. jimat masa... pastu round2 jap n kul 11.30 0r 12 dah smpai rmh dah.... lg pun alamanda ke rmh kami cuma 12km je...

ni antara aktvt soping ari smalam.....

lepas penat berpusing2 dlm care4 td... relex jap smbil panaskan susu irfan kat rotiboy...while papa & fiqa......
lepak2 kat luar jap.... (sbenarnyer papa gi smoking.... tabiat yg sukar dihentikan)

lepas tu mama gi watson jap bl brg mandi mama yg daku rasa murah sikit banding kat care4 sbb kat watson ni ada sale...... n lastl y b4 balik.. mcm biasa.... budak pompuan kecik ni mesti nak naik bendalah ni...



tp kan 1 lg aku nak cite.... aku skrg ni sdg menyokong usaha kerajaan utk mengurangkan penggunaan plastik bag... jadinyer... aku dah awal2 lg prepare bw soping bag tupperware yg mmg daku bl utk tujuan soping kat sini..... hubby mula2 mcm xsetuju n segan2... daku wat selamba je.... 
amacam???? bagus tak aku...hehehe

jadi nyer korang semua.... kita kena la sama2 menyokong usaha kerajaan ye tak??? ok la tu je nak cite... sekian.....

4 comments:

~sall said...

ok la.... tu latih dari sekarang. Kurangkan penggunaan plastic bag. Cintai la bumi kita.

Iela Fazielah said...

hehehe.... harus... sayangi bumi kita yg dah makin uzur ni

nza said...

banyaknya shopping...

Iela Fazielah said...

stok makanan sebulan le katakan.... harus banyak!!!

Related Posts with Thumbnails