Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aksesori kereta....

salam semua....

hari ni byk lak n3 aku masukkan.... xpe... skali skala update.... taruk banyak2 kan... hehehe...

ni nak cite... smalm ptg balik keje.... aku telah ke kedai aksesori kereta.... sbenarnmyerkan sejak thn 2006 aku beli kete wira AB aku yg comey ni... aku xpernah make up dia... kira smapai skrg ni dah nak msk 5thn aku guna dia... paling baru pun aku buat thn 2008 yg lepas aku tukar tayar n ganti sport rim terus... tu pun pasal bunga tayar dah haus... dan aku tukar bateri dan beberapa brg lain dlm enjin kete tu..... al maklumlah.. kete 2nd hand... aku bl dr owner pompuan gak... dia pakai kete tu dlm 2 thn....

balik pada cerita gi kedai eksesori... sbenarnyer aku tukar kaset player aku pada CD/MP3 player... tu jek.... dah xup to date dah pakai kaset lg w/pun hakikatnyer aku mmg byk koleksi kaset2 lagu artis pujaan ku mcm green day, ella, oag, dll... tp kan disebbkan skrg ni dah xjual kaset lagi... aku kena redha la kena dgr CD lak... bila album baru kuar je.. semua pakai CD.. kan... bila aku tanya ada jual kaset x... jurujual ckp dah xde jual kaset dah... malu aku.... ada hati nak bl dgn USB port tp mahal sgt la pulak.. jenis USB port tu harga rm400 lebih... lari lak budget.. tu yg bl CD/MP3 je.. ni pun dah kira mahal ni.... 

jadinyer dah alang2 tu aku tukar la skali stering kete ku.... stering tu dah uzur sgt... hon dah lama xberfungsi... bila2 emergency.... nak hon xleh... biasanyer aku guna lampu high beam je... aku ni kan bkn byk duit pun... tp sbb baru dpt kutu..hehehe jd... pokcik tgh kayo!!!! tu yg aku tekad nak tukar 2 bendalah tu... kete tu la yg bawak aku ke sana ke mari setiap hari.... kena la jaga dia jugakkan...

so... inilah rupa CP/MP3 player baru tu n stering baru.... murah je.. kos keseluruhan baru RM530 je....tp mengeletar gak la tgn nak hulur duit byk ni.... 




cuma 1 je xbesh aku kena buat.... hubby kata... sbb aku dah tukar pakai CD/MP3 player Sony Xplod!! original tau... hubby kata aku xleh tinggalkan kepala dia dlm kete... kena bw setiap kali tinggalkan kete.. nnt kete kena pecah.. payah jugak tu... sib baik ada kotak.. ni rupanyer


ada 1 benda lg aku nak buat menggunakan duit kutu ni... iaitu RENEW ROADTAX lak..... 29/4/2010 ni expired.... tu senang je.. just tipon je.. nnt roadtax tu dihanat terus kat aku... hehehe .. ok tu jek.... bye

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah...bestnyer...kiter tengah aim nak beli tv untuk kete...tapi maslahnyer kete tak kuar2 lagik...hu...hu...

Iela Fazielah said...

mama_aqish: wah.. besh nyer bl kete baru.... siap nak pakai tv lg tu.... tp ila dok kat flat... xleh pakai tv... sbb kete dok kat parking awam.. xselamat...hehehe

~sall said...

Apa kata awk belanja saya mkn. Duit kutu tu...

nza said...

amboi X3..brhabis sakan dok makeup kete ye....xpelh, masa tgh ada mood...

Iela Fazielah said...

sall: boleh aje.... boleh kita jumpa n berkenal-kenalan kan.... set masa & date... kat alamanda pun boleh...

Iela Fazielah said...

kak nza: skali skala.... kalau xpasal dah uzur n rosak... mungkin xtukar kot.... hehehe

lydzar said...

saya cume reti pakai dan isi minyak je kereta hubby tu..bab-bab mekap segala terserah pada tuan empunya la kan heheh..

Iela Fazielah said...

lydzar.... ala lbh kureng la.... ari tu ms pasang benda ni pun hubby pun ada sama... cuma bab byr tu pakai duit i ler.....huhu

Related Posts with Thumbnails