Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

camne aku leh bawa kete roadtax expired dah 2 hari????



n3 tertunggak.....dah taip separuh tp xabis cerita..... kisahnyer.... aku bwk kete xde roadtax selama 2 hari... roadtax tamat 26 April lepas (ari Isnin) .... aku mati2 ingat roadtax aku tamat 29 April (hari khamis)... roadtax baru aku dapat ari selasa..... kalau nak tau... every year... aku renew roadtax tru calling je kat alianz insurance centre kat HQ dia kat KL... sume urusan renew diaorg buat termasuk amik geran kat bank... aku cume perlu tunggu je sume dokumen n roadtax smpai.... senang kan... xyah beratur kat pej pos utk renew insurans n pegi bank utk amik geran....

 road tax yg br tiba dr abg courier!!!



thn ni aku agak leka sikit... aku comfirm dgn insurans nak buat payment lambt sgt sedangkan 1 April aritu diaorg dah call aku n fax maklumat utk renew.... last2.... dpt lambat.... thn ni aku claim NCV dah maximum 45%... so insurans murah giler xsmpai rm500 pun.... jimatttt..... 

tpkan mmg berderau darah aku bila aku tgk roadtax dah 2 hari mati tp aku lanjan gak gi opis... sib baik skrg ni aku balik ikut h/way putrajaya... kalau x selalu nyer aku ikit jln sri serdang... kalau ikut jln sri serdang mmg slalu ada roadblock polis....

now dah pasang raodtax baru.. baru lah lega... hahaha..... tu jek... daaa

4 comments:

nza said...

mmg trkdg kita boleh lupa bnde2 camni...nk wat camnekn, cz bkn bnde rutin...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

ha ha...akak penah bawak sampai 3 bulan lebeh tak ber road tax. selamba je bila tak hingat. bila teringat gabra kejap. he he.

bulan ni pun sempat la bawak kete dlm seminggu tak ber cukai jalan. ha ha. kalau encik abang tak proses, tak selesai la..kui kui kui

Iela Fazielah said...

betul tu kak..... benda tak selalu...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

sib baik tak de ape2 kan..

Related Posts with Thumbnails