Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Soping kasut barunyer Syafiqah kat MV

Al-kisah aku gi soping kat MV smalm...... smalam... smalam??? yes.. smalam hari khamis (22/4/2010)... aku gi soping... aku cuti!!!!! tp bkn cuti sbb nak gi soping ye... tp cuti sbb bawa irfan gi check doctor kat Hopt. Putrajaya... balik dah jam 12 >.... pastu dah xbuat pe... alang2... aku ikut hubby gi opis dia (opis dia kat lembah pantai (dekat je ngan MV)... so... antar hubby gi keje, pastu aku drive kancil hubby ke MV bertemankan syafiqah..... almaklumlah.. smlm kan hari gaji.....hehehe.....

jam 1pm aku dah terpacak kat MV..... gi lunch dulu dgn syafiqah... kami mkn meehoon clypot....


tgk tu... suke giler.. sbb mkn meehoon kegemaran dia....

pastu fiqah request nak naik kete sport... aku pun bg greenlight... dia bw... masyaalahh.. penuh dgn sopan santun


siap posing lagi tu...

pastu ingat nak gi tgk wayang cite How to Train your Dragon... tp filem3D... tiket mahal giler RM18 utk dewasa n RM11 utk kanak2.... gilor punyer mahal... terus cancel tgk tgk wayang... pastu fiqah request nak popcorn lak... daku belikan la yg small punyer


tgk tu.. suker giler dpt mkn popcorn...

pastu kami pun memulakan operasi berjalan-jalan.... papa pesan keluar dari MV tu sebelum kol 4.30 ptg sbb nnt jem giler kat situ... jadinyer kami ada masa 3 jam utk jln2 smpai sakit kaki.... jadinyer kami pun jln2... aku bl beberapa helai baju utk irfan kat Metrojaya n hadiah utk b'day irfan aku bl kat Moms Care (kat Toy'r'us barg tu xde stok)...
last skali gi butik Crocs...
aku dah berkenan sgt dgn 1 kasut croc baru tu... tp rasa syg lak duit nak bl kasut tu.. harga dia RM219... baik aku beli je kasut Clarks.. harga lebih kurang.. jadi aku pendam hasrat.. tp aku belikan syafiqah 1 kasut baru...

bukan senang dia nak suke n try kasut ni.. punyerlah sproting dia smalam...
so.. inilah rupa kasut baru fiqah..



tapikan... lepas je aku bayar kasut tu... dan dan tu jugak fiqah cakap
"mama... kaki saya sakitla pakai kasut ni... (kasut lama dia (adidas))... "
"menyampah la mama tgk fiqah ni.." kata ku saje je...
"ala.. mama ni.... kesian kita tau mama" kata fiqah merayu n buat2 sakit kaki..
"okeylah.. pakai la kasut baru".....kata ku lagi..
"hehehe... tq mama" jawab fiqah.... n fiqah sambung lagi "cantek tak kasut baru kita???" sambil tersenyum2 n buat2 menari balet....
aku senyum jer tgk gelagat dia.. sales girl kat crocs tu pun ketawa tgk syafiqah...

pastu kami jln2 lagi gi WOC,Mothercare, n masuk Jusco gi pump susu jap... pastu siap masuk the garden lagi tu... pastu fiqah request nak mkn donat pulak la bagai belikan dunkin donut lak... jam 4.15 aku pun cepat2 blah dari MV.. tu pun dah nak stat jem da.. 4.30 aku dah terpacak kat opis hubby tunggu hubby abis keje jam 5.10ptg... n fiqah request lg nak dok kat sit belakang sbb dia dah ngantuk sgt nak tido... tak smpai 1 minit dia dah hilang....

panjang jele kan cite aku nak bl kasut fiqah je... hehehe...so inilah kisahku smlm yg x dirancang utk bl kasut fiqah...... tu je.. dah....

4 comments:

lydzar said...

staf gomen dh gaji ek?
boleh la mengepow din weken ni :D
diam-diam je dah gaji, tak citer pon kt bini dia..tp nk wat cemana, 5hari keje, 5hari tak dan nk bersembang..kesian sungguh kan

Iela Fazielah said...

ala.. xpe... biasala... akak pun dpt sembang dgn hubby pg2 ms bersiap2 nak gi keje... mlm hubby akak tido awal slalu sbb penat sgt.. boring gak

nza said...

oooooo...dh gaji ek????cantiknya kasut fiqah tu....patut la xsabar nk pakai...

Iela Fazielah said...

kak nza: tu la pasal... pandai pulak tu bagi alasan kata kaki dia sakit... kelakar

Related Posts with Thumbnails