Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Tag Barang2 lepas Berkahwin - amik dr Lydzar..

Tag ni aku amik dr blog lydzar.... suke dgn tag ni sbb simple... lg pun teringat benda2 yg pertama kami bl lepas kawin dulu...

1. Barang kahwin pertama yang dipakai?
barang pertama yang daku pakai adalah set barang kemas yg hubby pakaikan ms batalkan air sembahyang.... dah ingat2 lupa.. rasanyer cincin berlian dulu kot pastu baru rantai dan gelang emas...

ni lle bukti nyer ye...hubby sarungkan cincin... tp gmbr sebenar kena scan kat albun kawin.. tunggu.. hehehe

2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?

Masa kita org baru kawin.. kami terus pindah masuk rmh yg kami dok sekarang ni (rmh sewa ibu mertuaku).. rmh ni dah lengkap dgn segala barang... tp utk lebih selesa... kami bl 2 barang letrik kongsi bersama byr bulan2 kat en. mamont.. its a aircond & peti ais dpt free vacum....

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?

Errr... aku beli ape yek???? Rasanyer sumer duit hantaran aku wat belanja hangus utk kenduri kawin... tp aku amik Rm1K utk buat muka beli katil kawin kat MACY.. baki tu byr bulan2... boleh gitu??? hehehe... tp itulah kenyataannyer...

ni le katilnyer... lani dah xpakai dah... bagi kat kakak katil ni sbb xmesra pengguna


4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?
set baju dalam yang paling seksi gitu.... hahaha... opsssss... segan lak

5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?
barang mahal pertama ye.... kalau nak ikutkan masa lepas kawin.... jawapannyer adalah Kete WIRA A/B..... tu pun kete 2nd hand sbb tu je mampu kami bl utk gantikan kete Ford Laser sediaada .... yg aku sayangi hingga kini... kalau paling mahal 4sure la rmh Mahligai Impiana aku tu... hehehe


itulah saja... tp kan bila pikir balik masa mula2 kawin dulu tu mmg la xberduit sgt... maklumlah baru keje... sibuk lak nak kawin... nak kumpul harta sumer kena hutang.. tp alhamdulillah.. dah 5 thn kawin... rasa rezeki tu dtg mencurah2.. lebih2 lagi ada 3org (1 sudah simpan k) zuriat yg comey2.... alhamdulillah  ....

so... mcm lydzar gak... pada sesape yg nak jwb tag ni... sila la jwb ye....


Related Posts with Thumbnails