Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Tag Bag make-up dr lyzdar

dah petang ni smabil buat keje2 yg xsiap.. aku menjelajah la blog si lydzar ni...
dia kata dia buat 3 n3ari ni.. aku bac n3 1 & 3 je.. so aku bukak la n3 ke 2 dia... rupanyer citer pasal tag beg make up... sbb dia dah kata kalau baca kena buat... aku pun mmg suka bab2 jwb tag ni... so.. dgn xsabar2nyer.. terus ku letak ke tepi kerja2 ku jap n snap gmbar make-up aku...

kalau nak tau.. aku ni dulu mmg rajin bw beg makeup.. dah setahun dua ni dah xbw dah beg make-up... rasa byk sgt brg nak kena bw.. jd... aku sumbat semua make-up aku dlm handbag Bonia ku yg comey ni... kalau pegang mmg berat giler ye...



ok jom tgk rupa handbag aku yg bw semua make-up aku ni...



padat kan beg aku!!! hehehe

ok.. meh tgk ape makeup aku lak


yg korang nampak tu ada make up ku.. semua jenama The Body Shop... jenama lain xserasi dgn kulit.. lebih2 lagi gincu.. nnt bibir boleh kering.... so barang2nyer adalah All In One Base Compact Foundation, lipstic, eyeliner liquid (eyeliner ni kadang2 je pakai kalau rajin), eye liner pencil, blusher, concealer pencil (pakai utk menutup mataku bila ada eyebag) dan set mini brush The Body Shop (semua brush ada... utk blusher, utk lips, utk eyeshadow..)....

kalau nak tau... aku makeup 1 kali je sehari kat rmh pagi2... pakai sgala mcm krim kat muka ms make up pagi2 kat rmh tu...
bila tghari lepas solat... nak masuk keje balik... kalau aku rajin aku akan pakai compact foundation aku balik, sikit blusher n pakai gincu... tu je...klau xrajin.. pakai gincu je...hahahaha dah nak balik petg jgn citer la.... lepas solat asar mmg xpakai pape dah... sarung kasut terus punch out n gi ke kereta

ok.... so... aku pun nak buat cam lydzar gak... pade sesape yg dah baca ni... sile lah buat jugak ye.... xde paksa tp buat le dgn rela ek..hehehe

5 comments:

nza said...

xpndai makeup dr dulu smpai skrg...simple jer aka nie, jz pakai bedak baby n lipstik jerrr....

Iela Fazielah said...

kak nza: xpe... tu kita panggil natural beauty... hehe.. ila ni kalau xmakeup mmg mcm org br bgn tido kot.. hehehe

lydzar said...

hehe buat jgn tak buat..

~ Sall said...

hahahaha....taggg....

Iela Fazielah said...

sall.... dah baca.. sila buat ek... jgn ta buat... hehehe

Related Posts with Thumbnails