Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

last day @ bandung.....

akhirnyer... n3 terakhir cite pasal gi bandung aritu....
dah karang separuh.... arini br sempat siapkan...

last cite aritu 3rd day balik lambat ke hotel..
 kat jam 10 mlm..... pas mandi n berkemas..... tunggu org urut lak...
mmg best... terus segar rasa badan..
mlm tu tido lambat sbb dok packing bag balik...
mcm aku bl brg xseberapa.... kain ela pun bl 3 pasang je...
cuma telekung 4 pasang... t-shirt 2 helai dan sehelai bj utk syafiqah...
yg lain tu makanan le... paling berat.. jem stoberi...
tp kakak ku jgn citer lah..
japanese cotton je dia borong 10 pasang...
t-shirt utk adik, bj dia, makanan, eh.. mcm 2 la...
penuh beg dia..

esok pg.. bgn dan berkemas.... jam 9 br turun...
kul 10 kami dah kena gerak sbb kena ada kat airport b4 jam 11pg
 lepas makan bergmabr jap depan hotel
irfan mmg dah sihat sepenuhnyer... xleh dok diam dia


pastu bergambar ramai2 dgn geng rombongan lak

ok.. jam 9.45 cam tu kami pun gerak... singgah di Kartikasari utk beli kek...
tempat ni mmg wajib kena singgah...
byk betul kek dia yg sedap dan menarik

ni rupa tempat Kartikasari tu...


gambar sendiri wajib ada... hehehe

mmg rambang mata tgk kek kat sini... sedap2...
tp problem nyer... aku rasa xcukup tgn nak bw ms kat flight nnt...
duit pun tinggal RP200ribu je... tp jgn kata nnt xmerasa...
kang kempunan lak.. aku bl gak la 1 kek ni
kek keju.. bawah dia ada pisang salai.. sedap gak.. along pun beli satu

yg paling best ada org jual buah salak kat situ.... 1kg rp25ribu.. duit kita dlm RM5... aku mesti beli sbb aku suka mkn..
tp mmg berat lah.. nak bl lebih mmg xleh bwk la

buah ni di'snap' ms kat rmh lepas bg mak 15bj.. kwn opis n dimkn sendiri...
tinggallah byk ni je
tp mmg puas hati sbb manis sgt n isi dia gebu2

pastu kami meneruskan perjalanan balik ke airport
ni gmbar kat airport ye
semua org sibuk uruskan bag2 nak masuk kabin


korang bayangkan lah... aku sorang je beg 2... jahat tul aku...
kami ada 20org.. jd utk group kami dapt 300kg utk cabin bag...
mana yg terlebih kena sumbat kat beg kwn2 yg ringan2 tu...
kakak aku je beg dia terlebih muatan smpai 18kg lbh...
so.. sumbat kat beg aku n selebihnyer kena carry hand luggage..

masa ada sejam lg b4 flight kul 12.50..
kami berehat2 di cafe ni.. bkn free tau.. kena byr rp35000 sorang..
 tp... all u can eat
aku kalau ikutkan xmoh masuk.. tp dah time irfan nak minum susu.. nak mkn tghari..
aku msk gak la

suasana dlm cafe airport ni.. xgah mana pun..
tp leh la lepaskan dahaga ni.. hehehe
org pk je msk.. abis makanan dlm cafe ni diaorg lantak... dah kata all u can eat


dlm sejam lepak kat sini.. pastu kami pun masuk ke boading room lak...


jam 12.30 kami pun masuk pesawat utk balik ke malaysia


alhamdulillah... 2jam 05 minit perjlnn...dgn sakit telinga bagai.. dgn irfan merengek jap dlm flight tu..
sempat gak mkn nasi goreng kat dlm fligt tu...
jam 3.15 kami pun tiba di LCCT.... lega sgt...
tp badan dam mmg penat sgt... tunggu bag jap.. pastu kelaur n  nak gi ke bas punyerlah jauh giler..
jam 4.30 ptg smpai ke pku..
jam 5.30 papa dtg jemput dgn syafiqah... melompat2 syfiqah nampak mama dia..
tp dia ckp xrindu pun kat mama...

mlm tu... dgn barang xkemas... dok bersantai n tgk tv dgn papa n syafiqah.. bercerita pengalaman di bandung.. jam 10.30 mlm dah tido...mmg penat sgt...

tp keseluruhan percutian di bandung mmg seronok cuma nikmat berjalan tu kureng sikit sbb irfan demam
tp kalau next time ada lg trip ke Bandung mmg aku nak gi lg..
patutlah kata kawn... xpuas gi Bandung.. mmg best pun..
tp special thanx a lot to Dr. Kamarul n family yg sangat baik hati n byk tlg aku serta
pakcik alifiah n isteri yg sudi tlg jagakan irfan spnjg 4 hari aku di Bandung...
sekian catitan ku dia bandung....

2 comments:

nza said...

kalu kak nza g mana2 tmpt confirm shopping gilerrr...hi.hi.hi..

Kak nza akn kemam gula2 kalu naik flight...kurg ckit sakit n bingit dlm telinga tu....

Iela Fazielah said...

tulah kak.... ila xterpikir pun... org ada ckp... mmg sakit sgt telinga..

Related Posts with Thumbnails