Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Peraduan "Aku Terima Nikahnya"

Pot...pot.. pin..pin....kepada semua kengkawan...
ada 1 peraduan best utk di join....
tajuknyer:
"AKU TERIMA NIKAHNYA"

marilah kita join ramai2... sila klik kat sini ye


Syarat-syarat peraduan ini. Senang je.


1.Jadi follower Nidza (tak perlu letak banner. Senang kan?)

Sonang2

2.Letak gambar nikah anda, atau gambar nikah mak ayah ke, kakak ke, tapi pastikan gambar ketika nikah (upacara batalkan air sembahyang ke, sedang di akad nikahkan ke).

gmbar yg dipertaruhkan.. (sbb penganjur xckp bape keping.. I letak 3 ye)
sewaktu hubby sedang dinikahkan

hubby bg mas kahwin

salam batal air sembahyang dari sang isteri...

 

Dan jangan lupa buat special entry mengenai gambar tersebut.

ok... cerita tentang kisah waktu nikah...
sangat kelakar dan berdebar...tp majlis sungguh ringkas dan cepat..
sbbnyer... kalau nak tau.. rombongan pengantin lelaki telah tiba hampir sejam lewat..
kalau nak tau tok kadi lak ada lg 2 couple sedang tunggu utk dinikahi..
majlis pernikahan ku spatutnya dilaksanakan sebelum asar dlm jam 3ptg...
tok kadi dah xsenang duduk...
akulah dah gabra takut tok kadi balik...

jadi... sebelum bakal suami ku tiba.. aku dah sain borang setuju dulu
xyah tanya byk2 kan... sah2 aku setuju nnt
rombongan tiba je... tok kadi xbyk cite..
suruh hubby test lafaz akad nikah...
pastu terus stat nikah... skali lafaz dah sah!!!
pastu terus baca doa n taklik...
xde soalan2 power pun utk ditanya @ ditest kat hubby
(cuba tgk jam kat gambar tu kalau xcaya...
xsampai 10 minit dr stat lafaz sampai bg mas kawin)
hah cepat x????

xke seronok suami ku????
dia mmg seronok sgt...hokeh!!
tp kalau nak tau jugak.. b4 majlis nikah tu.. kat luar awan dah gelap..
guruh berdentum dentam tp xhujan lg...
pas je majlis.. terus xde guruh..
kata hubby.. mcm tulah perasaan dia ms nak nikah tu...
rasa kelakar pun ada ms tu...
itulah kisah nyer

 

3.Sila letakkan link berkenaan cerita anda di blog Nidza. (Bhgn "comment")
ok sudah

4.Sila sebarkan tentang peraduan ini. ;-p
okeh!!!

5.Pemenang akan diumumkan selepas diadili oleh juri profesional berdasarkan gambar dan cerita yang menarik.
hofefully.. i le tu....


Tarikh tutup: 31 Julai 2010

4 comments:

Nidza said...

wah...awak bg 3 yer...kelakar lah suami awak tu...resultnya saya akan umumkan 31 julai 2010...tq sbb join....

nza said...

gud luck....sweet memory....

Iela Fazielah said...

tq nidza...dia mmg klakar smpai skrg...

Iela Fazielah said...

tq kak nza

Related Posts with Thumbnails