Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

trip ke Bandung 1st day

ok... kengkawn.. seperti yg dijanjikan.. inilah catitan dan beberapa keping foto sepnjang hari pertama aku ke bandung...

bermula pada pagi hari pertama (jumaat 11 Jun 2010)
bertolak dari opis ku jam 7.00 pagi

atuk n nenek irfan antar bonda ke opis aku... (atuk mmg sayang sgt dgn irfan ni)



tgk irfan bukan main seronok dia....
susah nak tgk irfan senyum tau!!

mama, bonda &irfan.... sedang tunggu bas dtg nak ke LCCT

irfan di LCCT.... dok dlm stroller


sedang tunggu tiket boarding pass...
ketua deligasi sedang register
ramai tu org nak gi bandung n bali masa ni
kitaorg punye flight kul 9.40 pagi



nak naik pesawat ni... sempat posing lagi.. masa ni group kami adalah org terakhir yg dipanggil sbb dah terlambat....

suasana dlm flight...
kami dok tepi tingkap...tapi kan... sit dia sungguh sempit..
dah la mama irfan ni chubby... kenalak dok sebelah bonda yg gebu...
sabor.. jelah
flight ni terbang betul2 jam 10 pagi



nak merasa sandwish air asia... rm7 ye...


setelah 2 jam terbang ke indon...
akhirnya kami tiba di lapangan bandung.....
telinga sangat sakit ok....

sampai2.. lepas check up imegresen..
dalam 1/2 jam gak la...
terus gi ke bas coster yg dah sedia menanti..
jam dah tunjuk kul 1.15 tghari waktu malaysia
 perut dah keroncong sgt dah ni...

aksi dlm bas...
pemandu pelancong kami Pak Ismail mengenalkan diri dan menunjuk arah serta membaca program hari itu setiba kami di Bandung..
program pertama adalah gi mkn tengahari di restoren makanan padang


sekitar pemandangan di kota bandung

yahooo..
akhirnya lunch pertama pada hari pertama di restoren masakan padang..
masakan padang banyak gulai


kalau nak tau.. masa turun flight ni... irfan dah lain macam.. bdan dia tetiba rasa panas je..
mungkin sbb tekanan udara ms naik n turun flight td...
pastu.. udara di bandung pun agak sejuk dan nyaman berbanding malaysia yg agak panas..
ms waktu mkn ni irfan dah mula merengek2...


suasana ms makan nasi padang.... kena mkn smpai habis sbb dah bayar... rugi ooo

pas mkn posing2 skit depan restoren

ya allah..
 ms ni dah ramai dah org2 indon dtg nak jual barang2 dia..
pening kepala aku sbb diaorg kejar sampai dlm bas pun diaorg naik..

lepas mkn destinasi pertama di tuju adalah ke Factory Outlet ..
nama dia CARGO tp ak xamik gmbar pun n xbeli pape pun ms ni..


n masa kat sini gak badan irfan dah bertambah panas..
maybe dia letih sgt kot..
kwn2 opis sume surah aku bw irfan rehat je kat bilik
sbb lepas gi Cargo ni kami akan check in di bilik hotel sebelum memulakan operasi shopping yg seterusnya...

hotel tmpat kami menginap namanya NAVAL Hotel.. hotel ni baru dan 4 star.. 
standart mcm Hotel Vistana kat Malaysia
 
ni bilk nyer..

dan kalau nak tau.. ptg tu jam 4.30 semua org keluar meneruskan operasi jln2 n soping di hari pertama tp aku....huhuhu
xkeluar n dok bilik je.. mandikan irfan dan stat bg irfan ubat deman sbb badan irfan mmg dah betul2 panas..
aku dok tgk tv je kat bilik..
ada 70 channel mcm Astro kat M'sia gak...
agak boring.. tp nak wat camne.. demi anak terchinta...

mlm tu along n kwn2 balik bgn hasil2 tangkapan di beberapa factory outlet iaitu Sicret n mcm2 la.. jeles je aku
aku dpt mkn nasi tapau makanan sunda jam 9.30 mlm hokeh...

so.. abisla ari pertama aku kat bandung.... nnt sambung next n3 hari kedua pulak ye...daaah

8 comments:

mama zharfan said...

ala cian ur boy demam yer..tak leh mommy nya nak shopping2 dgn jayanya :)

Iela Fazielah said...

mama zharfan: tu lah pasal... sedey i... ni br ari pertama.. lom cerita 3 hari selebihnyer tau.. huhu

SyaNa said...

da nak demam kt sana nk wat camne kan..
sian irfan. sian gak mama irfan sbb tak dpt soping

Dilla Ady said...

sampai demam irfan ye kak ilah..sian die..n sian kt akak la pasal tak leh nk hepi sgt, anak tak sihat..

Iela Fazielah said...

syana: tulah pasal.. dia tetiba nak demam lak... xleh wat pe... mamanyer terpaksa berkorban...

Iela Fazielah said...

dilla: penangan perubahan cuaca bandung kot.. xpun kesan sbb naik flight.. xpun rindu kat papa dia.. tp dah namapun baby kan... pasni tobat xnak bw baby gi jln lg...huhuhu

lydzar said...

cian irfan..perubahan angin kot kan..

tp rasanya kak ilah mesti dapat shopping sakan jugak sebab ada belen hari kt sana irfan dh sihat kan :)

Iela Fazielah said...

ala belen hari ketiga br irfan sihat.. tp nnt akak cerita ek...

Related Posts with Thumbnails