Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

trip ke bandung 2nd day

ptg ni dah xbape bz sgt... nak cite aktiviti 2nd day kat bandung ye... sila le baca.... hehehe..

sblm tu nak cite... mlm pertama di bandung smlm tu.. sungguh siksa sikit ku rasakan sbbnyer sepanjang mlm irfan xtido... ek sana.. ek sini.. nak tido atas dada je.. xpun kat bahu... mama irfan smpai sakit2 pinggang. sbb kena tido duduk n berjalan 1 bilik sepanjang mlm... ngan bonda dia xmoh... badan dia makin panas.. last2 jam 2 pg xleh tahan.. aku sumbat bontot irfan ngan supp.... pg tu.. baru lah dia ok skit....

dan pagitu... jam 6 dah bgn.. perah susu dan bersiap..... jam 8.30 kami turun utk b/fast di Naval cafe...
ni gambar baru pas b/fast ye... budak kecik tu ntah sape ntah...


sian irfan .... tgk la muka irfan yg monyok tu.. org lom baik demam lg...
masa ni irfan baru bermanja n berkenalan dgn atuk ni...
nama atuk ni atuk alifiah.. dia ayah kawan opis mama...
atuk ni pun mmg suka budak sbb dia mmg jaga cucu kat rmh...

pastu jam 9.30 pagi kami memulakan perjalanan utk hari kedua iaitu
bersoping sakan kat PASAR BARU....
irfan lak... tido balik sbb pagi td dah bgn jam 6.30 pg..
kali ni dia ditidorkan oleh papa angkat dia pulak
suami kak wan... sungguh baik dia ni.. dia ni male nurse tau.. wife dia staff nurse
see..... sbenarnyer irfan perlukan byk rehat..
tp mama dia kena jugak join gi jln pagi ni.. kalau x rugilah mama kan...???


bergambr dlm bas masa on d way nak gi pasar baru... leh relex kejap..
irfan org lain tolng jagakan..hehe

masa kat pasar baru... aku xsoping pe pun..
sbbnyer kat pasar baru ni sungguh crowded hokeh...
irfan lak perlukan tido n rehat... tp sbb asyik kena dukung...
badan dia bertambah panas
last2 sib baik atuk tlg jagakan..
dpt la mama irfan ni beli beberapa helai kain sulaman,
sarung bantal... lain tu tgk je...
japanese cotton semua cntik2 tp mata dah rambang..
last2 xbeli pe pun..
bonda dah hilang ntah kemana ntah dgn wife atuk alifiah tu..
dua2 sama naik...ligat bersoping

jam 1tgh kami kena kumpul balik kat dpn pasar baru utk gi lunch..
mmg aku xsnap 1 gmbar pun masa kat dlm pasar baru nih
tp adala gmbar rupa komplexs psar baru nih

ni rupanyer nyer.. kalau nak tau... mmg ramai sgt org..
org malaysia ada..
org indon pun leh tahan gak sbb ari hujung minggu mmg org jakarta turun ke bandung
masa ni baru pas ujan

pastu kami gi makan di Simpang raya restoren... masakan padang lagi

pas makan terus ke 2nd destinasi iaitu ke
kat sini jual barang kulit mcm purse, kasut dan beg..
tp aku xmasuk pun dlm tu... irfan dah merengek..
dia xmoh minum susu n mkn pun... aku bertambah risau..
tp sempat gak la rasa ice-cream durian (home made tau!!)

pastu kami ke TOKO TIGA pulak.. tempat jualan jeans2 original.
puas hati kat sini.. jeans levis ori dia baru RM 120 duit kita..
tp aku xdpt bl sbb saiz aku 31 dah abis...
rugi ooo.. last2 aku bl 2 helai t-shirt Raph Lauren ori beb!!!

last skali past singgah toko 3 tu aku terpaksa mintak diri dr geng rombongan aku utk balik hotel dulu sbb irfan dah betul2 penat n perlukan rest... lg pun aku dah ketakutan sbb irfan xmau minum n mkn since kul 10 pg.... aku balik hotel jam 5.30 ptg n geng rombongan lain meneruskan perjalanan ke factory outlet yg lain n gi dinner di restoren sunda...

mlm tu diaorg balik jam 9.30 mlm... n aku mcm mlm pertama.. mkn nasi bungkus lg...

2 comments:

nza said...

nasib baik ramai yg tolong jd irfan....boleh la iela brshopping....sronok tu....rasa nk g gak ke sana...hu.hu.hu...

Iela Fazielah said...

kak nza: bln 11 ni kakak ila nak gi lagi dgn rombongan cikgu2 sekolah dia pulak... dia kata xpuas nak soping lg kat bandung... mmg best kak

Related Posts with Thumbnails