Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Contest Giveaway "Saya Sayang Adik" anjuran Mama IlahFazilah (Sticky Mode)

Bismillahhirrahmannirrahim....

Pertama kalinyer dlm sejarah...
daku nak menganjurkan contest giveaway bertajuk
"Saya Sayang Adik" anjuran Mama IlahFazilah


napelak tetiba nak wat contest ye??? hehehe 
mcm yg aku ckp.. aku dpt wahyu dlm tido... kuangkuang kuang..
xde lah... dah lama aku berhajat nak buat.. 
cuma cari masa je....

oklah.. tujuan utama...
nak tambah kenalan blogger 
dan nak bg sedekah bersempena bln syaaban dan coming Ramadhan..
boleh gitu.. boleh aje kan..
tujuan kedua..
aku sgt terharu bila lihat kasih sayang anak ku pd adiknyer..
satu pengalaman yg manis yg sgt menyentuh jiwa keibuan ku...

ok.... terus ke syarat penyertaan...ye:

Peserta ?
1. Peserta adalah samaada adik beradik (contoh abang/kakak dengan adik lelaki/perempuan) atau kalau xde adik (anak tunggal) boleh dgn adik sepupu ke, anak buah ke, anak kawan mak/ayah ke... yg penting syaratnyer mesti antara abg/kakak dengan adik lah...(cth: anak saya (umor 4thn) dgn sepupunyer (umor 2thn))

2. Tiada had umor utk penyertaan peserta.

3. Dibahagikan kpd 2 kategori : 
      a. Kategori kanak2(12 thn ke bawah)
     b. Kategori dewasa (13 thn ke atas) - so korang nak join pun boleh.. -ceritalah pengalaman kasih sayang korang dgn kakak/abang /adik korang..cth... sanggup berkorban xmkn kek demi adik nak mkn ke....

Ape perlu korang buat?

1.  Korang perlu (ala2 paksa rela lah ye) jadi follower blog Mama Ilah Fazilah ini...
2. Sila letak blog Mama Ilah Fazilah ni dlm senarai bloglist korang okeh.... (kalau xde.. nnt penyertaan kena reject ye)

3. Buat 1 n3 utk contest GA ni dan sila tepek banner di atas dgn tajuk "Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah" dan linkkan ke http://mamailahfazilah.blogspot.com/

4. Letak sekeping gambar yang menunjukkan kasih sayang abang/kakak pada pada adiknyer (sekeping udah le)... dan nama org dlam gmbar tu beserta  umor mereka...

5. Cerita pengalaman /kisah kasih sayang yang korang xboleh lupakan yang menyentuh jiwa....(xsemesti berdasarkan gambar tu... tp ape2 saja cerita tentang yg menunjukkan kasih sayang mereka.. owh...xsabar nak dgr kisah korang...)

6. Dah siap sila tinggalkan penyertaan korang dlm komen kat sini ye.. 

7. oh ye... sila tepek benner kat sidebar korang jugak ye...

8. Jgn lupa war-warkan pada kengkawan lain utk join contest ni...

rasanyer tak susahkan... tp xpaham leh tanyer...

Hadiahnyer???

Daku bercadang nak bg hadiah pada 5 org... 
so.. hadiah diberi berdasarkan cabutan bertuah kepada 4 org...  
maybe 2 dewasa n 2 kanak-kanak (depends pd penyertaan)kalau byk dr kanak2.. so semua pd mereka
1 lagi hadiah aku akan bagi berdasarkan pada cerita kasih sayang yg paling menyentuh jiwa...
kalau byk penyertaan hadiah aku akan tmbah....

dan hadiah nyer adalah TUPPERWARE....sah2 aku tokeh kan...
apa barang nyer... nnt aku bgtau kemudian ek...

contest GA ni bermula pada
21 Julai hingga 30 Ogos 2010 11 Ogos 2010
 
jadi... cepat2.... meh join... hadiah sgt menarik...

61 comments:

Farra Dhelina said...

weeee da naik banner dah!! contest yg menarik!!!

harus join nih ;) tgu yeaaa ;p

sall said...

Sruppppp..Tu dia GA sudah mari. Rasa nak masuk. Tungguuuu.....

sall said...

ok, aku join.

http://salldann.blogspot.com/2010/07/contest-giveaway-saya-sayang-adik.html

kalau ada kekurangan bagi tau ya..

lydzar said...

nnt saya join ok

nza said...

ha camni la br best....semua boleh join...biasa contest utk baby2 jerr...hi..nnti la nk cr pic naurah n farouk tu....

Dilla Ady said...

ala kak ila...tak leh join.....acha mane ade adik lagiiiiii...uwaaaa.....

Iela Fazielah said...

ok.... jom join cpt2.... terbuka pada semua... contest yg sungguh senang... hadiah sungguh menarik.... wakakaka

Iela Fazielah said...

sall.. cayalah... ko org pertama yg masuk.. pepagi dah ada... utk sall special frez n penyertaan pertama.. dpt adiah gak!!! cayang sall!!!

Iela Fazielah said...

kak nza: mmg saja buat open penyertaan sbb nak suruh akak pun join contest ni gak

Iela Fazielah said...

dilla: xpe.. acha leh masuk gak.. kot acha ada sepupu kecik yg dia sgt sayang ke...or dilla sendiri ada ada kesayangan ke... still boleh join

mama zharfan said...

nak join...tp nak kena cari pic yg best lah..lambat lg kan due datenya :)

Adyshariz said...

salam iela..

aisha dh join.. kalau x lengkap inform ye

http://adyshariz.blogspot.com/2010/07/saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

itu jer cetusan idea yg ade..he..he..hrp d terima

sall said...

hahaha....belum apa2 lagi aku dah dpt hadiah special frez lak tu. Sungguh pemurah hati dik ilahku ni. Sayang awak gak muah5.

Fieza79 said...

salam...sy dh join..
kalau tak lengkap infom k..?


http://fieza79.blogspot.com/2010/07/contest-giveaway-saya-sayang-adik.html

lydzar said...

ni dia penyertaan saya

http://mommalydzar.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

gewecun said...

salam kenal..

mama hiro join ya:

http://gewecun-myhiro.blogspot.com/2010/07/giveaway-saya-sayang-adik-by-mama-ilah.html


maceh2

Iela Fazielah said...

to lydzar, fieaza79 & gewecun.. thaks 4 penyertaan.. nnt i terjah

'NuReeN' said...

SALAM...
saya dah join...
http://nureenasir.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik.html
terjah yerr

Noridawati Nordin@Atie@ Atid said...

Salam Kak Ila..
saya nak join and dah join pon..hehe

http://atierulparents.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

enjoyss...salam perkenalan!

Iela Fazielah said...

nureen & Atie: akak dah jenguk... thanks 4 join

emma said...

salam kenal..

Saya baru join your contest.. sila tegok yer.. Kalau x ckp syarat please inform k..

ni link yer ----> http://sweetdreamsweetfamily.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

zue @ annaleeya said...

salam kenal iela..
akak nak tanya... klu akak nak htr 2 gambar penyertaan iaitu kakak & adik dan abang & adik dlm satu entry bulih???? atau kene htr salah satu jerk???

tenkiu..

Iela Fazielah said...

zue! annaleeya: boleh ajer... lg bagus buat 2 n3... sbb kalau nasib baik.. xkakak menang.. abg leh menangkan.. tp nnt cerita aksi diaorg tu lain2 lah ye... sbb dua2 tu mesti ada aksi yg lain2kan..

tp kalau dua2 menang.. dpt 1 hadiah je.. aci gitu/??? aciler sbb kasi can adiah kat org lain la pulak..hehe

Aleyn said...

Saya nak join gak

http://aiqhil.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

zurazari said...

sy pun cuber naseb gak=)
salam perkenalan....

http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/07/sy-syng-dik-contest-givewy.html

mamalieyna said...

salam mama Ilah ..saya join tau,

http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

if ada tak memenuhi syarat, inform k..tQ ^_^

Nad @ MamaZakwan said...

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

mamazakwan mengjoinkan diri! :)

adeQ said...

kalo gambar saye ngan abg saye boleh???

Iela Fazielah said...

adeQ... boleh... lg digalakkan

Iela Fazielah said...

adeQ... boleh... lg digalakkan

mummy_ayu said...

ok..dah join dah..kalu ada terkurang..inform ek..tq so much in advance..
http://mummyayucontest.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

nur said...

nur dah join.. harap bertuah ye...

follower 76...
terjahh sini

http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/07/contest-giveaway-saya-sayang-adik.html

jenguk2 dan folo2

maszmadi said...

nak join

check kat http://maszmadi-maszmadi.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik.html yerk

pape yg kurang bgtau erk..

MaMa aDaMaQiL said...

salam k.ila..

nat dh submit penyertaan..hope lengkap la..kalo x sile bgtau yer k.ila...

http://nattdonenonly.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

nur rabiatul adawiyyah said...

hai..salam perkenalan..saya nak join gak..

http://rabiatul84.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik.html

mamaqari said...

salam..sy pn dh join http://mamaqari.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

Iela Fazielah said...

tq nur, masmadi, natt, mamaqari, rabiatul & mummyayu coz join.. nnt ila jengah k

mamalieyna said...

salam mama Ilah..

saya dah tambahkan untuk kisah kasih sayang tu..nnti jengok semula k,

http://mamalieynaforcontest.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

tQ ^_^

kakyong said...

Salam kenal..

kakyong juga join.. beritau ya jika ada yg kurang..


http://www.kakyong.com/2010/07/contest-giveaway-saya-sayang-adik.html

MamaYatie said...

salam

saya dah join..
as follower (yatie79)
kat blog link ada dlm Lepak Zone

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

PUPUT said...

salam..saya dah join..rasanya dah cukup syarat..tp klu ada pape prob gtahu la ye..maceh..^_^
http://pesantokmoyok.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

secantikmanis said...

saya join the group

saya sayang adik

mama zharfan said...

salam

me dh join!

http://suzie284.blogspot.com/2010/08/saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

zue @ annaleeya said...

salam ilah...
akak pon join gak... klu x cukup syarat ker, bgtau erk... tenkiu..

http://zue-oklatu.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

Intan Inn said...

salam saya dah join n dah coment kat sini tapi tak ada..huhu...sosaya update lagi...

nielinknyer k..

http://inniqmal.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

da join jenguk ye..
kalau tak cukup komen ye

http://kokoadik.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik.html

Yan said...

salam kenal Mama IlahFazilah

yan dah join
insya Allah semua syarat sudah dipenuhi.. klu ade yg kurang.. harap dpt infom kite

ni entri yan
http://mayaqarmyla.blogspot.com/2010/08/contest-giveaway-saya-sayang-adik.html

Sitisifir10 said...

ikuti kisah asmaa' & usamah di sini ye ;)

http://sitisifir10.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

Momma Mia said...

me join. jemput jenguk telatah sayang adik anak2

http://alinalancontest.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

Thanks

M y M y said...

kalau pic yg suma siblings da umo 17thun ke ats bley join lg tak??

M y M y said...

nak join laa..

http://ilhamque.blogspot.com/2010/08/giveaway-contest-giveaway-saya-sayang.html

ibu amoi & raid said...

hai salam perkenalan

saya nak join yer

http://hadiahuntukku.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

Farra Contest & Giveaway Corner said...

salam kak ilah,

ni entry fra,

http://contest-giveaway.blogspot.com/2010/08/sayang-adik-anjuran-mama-ilah-fazilah.html

pasal follow tu, refer blog asal lah ye kak.tq

Iela Fazielah said...

ok farra...tq 4 join

M y M y said...

i made changed on ur contest..
dtg jenguk blog my balik yerr..
hehehe..
masih bley di amik kira tak??
hehehe

ieda said...

salam tuan rumah...
dah lama baca ttg contest ni tp baru sempat buat entry..boleh lagi kan??

KAKAK SAYANG ADIK

yanti isa said...

entry di saat - saat akhir ..harap masih belum terlewat .

http://yantimatisa.blogspot.com/2010/08/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

adianiez AIDA said...

adus. masih 11 ogos lagi ni. bleh kira ker? anyway, ni post aida :-

http://adianiez.blogspot.com/2010/07/contest-saya-sayang-adik-anjuran-mama.html

rasa nyer semua syarat telah dipenuhi. harap sempat la dikira masuk. last minit betul ni! tq...

alyyani said...

kak, closing dah ke? huhuhu.. baru nak anto ni. ingat closing 31. huhu,... takde rezeki nampaknye :(

Iela Fazielah said...

alyani: aah.. dah tutup dah... terlambat u.... len kali akak wat contest lg ek

~dYaHaHa~ said...

alaaaaa..baru perasan tarikh tutup dah tamat..ingatkan ujung ogos..alallaaaaa...

Related Posts with Thumbnails