Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

2nd trip soping Raya @ Alamanda

ok.. ni nak cite 2nd trip aku soping bj anak2 kat alamanda
tp tujuan sebenar smlm gi alamanda nak soping barang dapur
pastu nak survey harga oven..
pastu baru lah nak bl baju jalan anak2 lak
baju kurung syafiqah n bj melayu irfan dan ready..
bj aku pun dah ready...
jadi.. pas jln2 dlm carrefour.. kami pun memulakan operasi meninjau2..
mula2 masuk butik poney...
aku dah berkenan sgt latest collection poney tu...
syafiqah pulak buat hal...
smlm mood soping dia mmg teruk..
asyik marah2.. merajuk dan nangis2...
sume baju dia kata xlawa.... pastu nangis!!! tension aku..
ni pasal kes aku bw dia gi careefour tu dia dah ternampak  tricycle skateboard yg mcm ala2 gmbar kat bwh ni

aku mmg xde hati nak beli..
so bila dia merayu.. aku bg mcm2 alasan
hangin lah dia... siap tipon papa tu...
papa lg lah tak layan...
terus dia nangis2 n xmoh jln.. adik kena dukung.. dia nak dok stroller lak

aduai... last2 aku tinggalkan part dia xmoh bl baju...
aku msk mothercare lak...
aku bl bj irfan... hah senang..
skali bl 3 helai terus.. dgn selai seluar jeans..
new arrival jugak..sib baik aku member.. dpt 10% less
 utk syafiqah.. xde yg menarik...
dia sibuk pegang bj tidor princess barbie.. aku buat bodo gak xmau bl..
lg dia hangin.. nangis2 lagi..

ok... ni bj raya irfan.... settle!!
dapat la 20 keping sampul raya mothercare... cantik2 tau!!

last2 aku ajak dia gi butik kasut clarks.. xterpikir pun nak bl kasut dia.. tp papa yg masuk
tetiba terpandang new collection.. cantik la pulak
thn lepas xbeli clarks pun sbb xde design yg cantik..
terus aku amik..
dia nak kaler putih gak.. layan jelah...dah berminggu2 dia mengidam nak kasut kaler putih
ini rupanyer
tu pun ms nak balik dia membebel2 marah kat aku
sbbnyer... aku suruh dia cabut kasut tu nak byr n masuk kotak..
punyerlah marah dia.. dia ckp sume kasut dia asyik simpn dlm box je..
bila dia nak pakai..?? aku ckp ms raya nnt.. lg dia hangin...hahaha
ni lah melayan anak dara yg pandai sgt cakap...
sampai budak kedai tu tergelak2 tgk aku lawan cakap dgn syafiqah...
irfan gak cool je...

so settle bj irfan n kasut raya fiqah.. kasut irfan dah bl aritu
skrg tinggal baju fiqah je xbl lg... nnt la kot jumpa ms gi sogo nnt...
last skali...
aku gatai beli 1 alat gym ni
aku beli stepper kat fitness conceps
giler... nak kurus nye pasal...
xtau la aku kalau xkurus gak...patutnyer beli oven dulu..haha

so balik dari alamanda sgt seronok dgn beberapa brg lg yg dah berjaya dirembat
dah selesai 3/4 misi aku bersoping utk anak2..
lg 1/4 adalah bj syfiqah yg xbeli lg..
smlm ptg jemput anak dr taska..siap tanya taska bukak tak jumaat ni
pasal papa fiqah keje KL kira patutnye bukak le kan
(aku keje selangor mmg le cuti kan)
tp budak taska ckp diaorg tutup sbb diaorg nak gi soping raya gak
hampeh tul la... camne program aku nak soping jumaat ni ye??
nak cuba antar kat rmh mak la si irfan tu..
haha

oh ye.. ada 1 lg.. Alamanda ada buat promotion
dgn pembelian RM150 ke atas dpt free sampul raya
RM300 ke atas dpt voucher RM50 an so on
smpai ke RM1000 xsalah  dpt voucher barang kemas RM200
aku blnja kat RM500>
tp aku mmg bengang gak la
sbbnyer ms nak tukar vocher RM50 tu.. tinggal 2 keping je voucher
korang tgk jelah ape yg aku dpt.. hangin tul aku
buat la open voucher.. leh guna kat mana2 participating outlet...
ni voucher ikut outlet.. dah habis voucher outlet yg best2.. tinggal xbest utk aku pilih
aku pun bising2 la kat mamat customer servis tu
last2 dia bg aku selai t-shirt alamanda
skali blk rmh tgk2 saiz M la.. mana le muat. aku pakai L
kelakor pun ada
ni yg aku dpt dr alamanda ye

voucher salinaz beauty.. nak beli ape kat situ ek???

k lah.. sekian citer soping raya part 2.. kot jadi gi Sogo..
nnt aku update  lak soping raya part 3 ye.. ngeh2...

6 comments:

alyyani said...

dah 2 round ni kak. comel kasut syafiqah tu. design clarks cantik2 eh? bole la terjah. syafiqah skang kalau shopping pilih sendiri ye? senang la dah tau apa yg dia nak. tp kalau time moody susah gak tu eh.

Iela Fazielah said...

boleh tahan la design clarks thn ni.. gi la terjah.. syafiqah sgt fussy sekarg ni.. jgn kata nak bl bj.. nak pakai bj kat rmh pun pilih sendiri.. mmg payah kalau dia moody..

Dilla Ady said...

tak aci la camni kak..sian la kat syfiqah nk skateboard tu ha..acha pun da pandai naik benda tu tau..

so, dilla pikir pun cam nk belikan die gak..tp yg biase2 jek la tak la cantik n meriah camni..

sebb ape tak aci? ye la..kak ilah beli stepper tu ha..tu kan tak on the list kan..hahhaha...bela anak pulak dilla nih..


tp okeh la kan, dapat kasut clarks yg cantik giler tu..itu lagi penting tuk hari raye nih kan..

errr...kak, ovennye mane?huhuhuhu..

Iela Fazielah said...

itule pasal dilla.. oven xbeli tp stepper lak akak beli... pastu bab bl skete tu.. akak rasa sgt bahaya utk dia bawak.. baik bl basikal je.. dia nak yg jenama barbie tau..selain dr barbie sume xlawa kata dia...tu yg xkuasa akak nak layan tu..

nza said...

amboi2 shopping sakan tu....kelakar jerr fiqah...saja2 la tu nk manja2 dgn mama...hi...

Iela Fazielah said...

kak nza: mmg kelakar kalau lain peel si syafiqah.. byk no kerenah.. bak kata akak saje nak bermanja lah tu.. xcukup belaian kot...haha

Related Posts with Thumbnails