Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kempen turunkan berat badan beramai2...

Ari ni aku rasa kelakar pun ada...
sbbnyer.... opis aku sedang membuat kempen menurunkan berat badan beramai2...
sbenarnyer idea ni tercetus saje2 je..
aku baca di blog momma Lydzar tntg opis dia yg buat program Biggest Loser

nak jadikan citer...
ms nak lunch td aku dok citer kat boss aku tntg aktiviti opis kwn ku ini
tetiba boss aku setuju lak dgn idea ni
yg kelakar tu aku ckp opis kwn ku ni bg adiah berupa RM berjmlah RM500..
dia pun setuju tp nak bg RM50...
kelakar betul!!!! ingatkan boss main2..
tp rupanya dia btl2 setuju dgn program ni...
pelagi.. ptg ni jugak dia suruh aku buat pengumuman pd semua staf
dgn kerjasama Unit Kesihatan Umum PKU untuk Kempen Gerak Sihat,
program ini diumumkan dan dilancarkan..
paling best.. kami mencari sponsor dari Doctor2 perubatan lain dan kini jumlah kutipan mencecah RM250..
mungkin kami akan bodek boss suruh tmbah lg wang hadiah tu....

so far sehingga jam 5 ptg ni penyertaan sudah mencapai hampir 50 org...
hahahaha
aku xterkecuali nak masuk ok
bukan sbb nak kejar hadiah tp.. mmg nak kurus pun...
sooooooo... esok aku akan stat diet!!!! yeay!!!
cayok....cayok....!!!

18 comments:

Yan said...

hamboi siap ade program biggest losers pulaknye

salam ramadhan..

sall said...

Amboiiii...cadangan yg bagus tu. Semoge ko kurus ya. Chayok2.

Jika hati sejernih air....Jangan biarkan ia keruh...
Jika hati seputih awan....Jangan biarkan ia mendung...
Jika hati seindah bulan...Bingkailah ia dengan iman...
Mohon Kemaafan agar Ramadhan ini penuh Keikhlasan...

lydzar said...

hahaha..jadi pencetus idea la pulak ek?


ok lah tu, kalau memang dapat rm500..byk tuuuuuuu

Iela Fazielah said...

tq yan.. salam ramadhan jugak

Iela Fazielah said...

sall... : tq.. siap berpantun lg tu..
selamat berpuasa... salam ramadhan

Iela Fazielah said...

lydzar: idak la smapai RM500 leh dpt... opis nak buat tmpat pertama kedua & ketiga... kalau byk sponsor mungkin leh bahagikan hadiah 1st place rm150, 2nd Rm100 & 3rd RM50..... tp bagus sbgi pembakar semangat

Iela Fazielah said...
This comment has been removed by the author.
Dilla Ady said...

waaa...beznye camni..bersemangat la kan kalu ramai2 diet camni..

pasni ramping la kak ila kite ni..

salam ramadhan tuk kak ila sekeluarga..

Iela Fazielah said...

dilla: selamat berpuasa.... mudah2an jadi ramping... masin mulut dilla... lepas raya terus pakai kebaya.. hahaha

maslinamansor said...

Nak join gak... boleh tak?

Iela Fazielah said...

maslinamansor: nak join.. jomlah... hehehe tp xde adiah.. huahua

Farra Dhelina said...

wa best nya ofc akk..

dulu ofc sy pon buat gak, tp setiap pserta ktorg kutip duit sbg fee, so sape yg menang akn dpt duit kutipan tu..

* slmt bpuasa kak..thnx ye 4 ur coment.

Iela Fazielah said...

farra: selamat berpuasa jugak...

nza said...

gud idea tu....
kena lak bln puasa so senang la ckit nk turunkan berat bdn tu....gud luck.

memorisusuanku said...

wahhhh seronoknyaaaaaa....:)

alyyani said...

wah, bila beserta dgn habuan sure ramai yg gigih menurut kan berat badan ni. tp syok la. nmpk fun kan? tp jgn smpi memudaratkan kesihatan kan? selamat berpuasa kak!

kakyong said...

bulan posa ni sah2 senang nak turun berat badan...

Iela Fazielah said...

mmg boleh turunkan berat tp masalah ye nak menang kena la paling bayak turunkan berat... er.. boleh berjaya ke??? hahahah...

Related Posts with Thumbnails