Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Mcm-mcm terjadi lagi

Smlm adalah hari yg sgt penat pada ku...
ari ni aku mmg betul2 flat...
qada' tido je arini masa rehat lunch td...

Smalam punyer kisah bw ke arini...
kalau nak tau... since minggu lepas aku perasan aircond kete aku mcm kurang sejuk
tapi aku mcm sure xsure la...
last ari rabu bw kete balik keje...jem2 kat putrajaya tu...
mula2 aircond ok....er mcm ok...
lama2 aku rasa makin panas.. makin panas..
smapai satu tahap aku dah kepanasan.. last2 bukak tingkap

so.. smlm tengahari aku kena bw kete gi check aircond...
sbelum tu mlm tu aku dah la tido lambat...
tido 3 jam je... kes jahit manik smpai siap la nih...
pastu petang kena OT lak.. OT wajib ni... balik jam 9 mlm
balik tu terus gi solat terawih kat Masjid UPM
jam 10mlm br smpai rmh
mmg bengkok gak la badan ni.. ponat beb...!!!

ni gambr2 aku snap smlm sepanjang 2 jam tggu budak mekanik ni tukar kipas aircond dan masukkan semula gas aircond... kena Rm210..

pg tadi ms nak gi keje.. dah turun bawah.. dgn bw lappy nyer,
bw anaknmyer.. siap si irfan nak bw bola la..
dah smapai kat kete.. tgk2 beg irfan tertinggal lak kat rmh
kena baik atas balik amik beg..
pepagi dah naik turun tangga..

kisah si lappy lak
 
mlm smlm lak lappy buat hal...tu yg bw gi opis arini
so, ms lunch td aku call dell customer servis..
lappy aku dah abis warranty since 2009..
tp org dell tu ajar aku utk check dulu komputer..
dah check didapati lappy ada problem kat window...
kena antar reformat balik le pulak
tp td call budak IT si Fadzli mintak tolong reformatkan semula..
ari isnin ni br buat le sbb aku lupa bw CD semua..
jadinyer 2-3 harini aku xleh on9 la kat rmh...
boring beb!!!
nnt bagi la dia upah sbb tolong reformat

esok lak.. family in law ajak balik kampung kat Semerah,Batu Pahat...

aku mmg suka balik kampung...
tp serius.. bila dah beranak pinak ni...
tambahan dah 2org ni agak renyah jugak la...
tido semalam kalau xsalah..
aku dpt bayangkan keriangan balik kmpng... dan
kepenatan lepas balik kampung...
yelahkan.. bw budak kecik... dgn susu nyer.. bj nyer, pampersnyer
eee sgala bagai la...

k lah.. jam dah tnjuk kul 5...
arini aku batalkan hasrat nak buat tomyam ayam...
sbb tetiba aku malas masak..
td kirim kawan bl nasi ayam utk dinner anak2 nnt..
so pd kengkawan semua.. selamat berbuka puasa ye...

5 comments:

sall said...

Ni apa kes....habis la diet ko!!!

nza said...

hari malang sedunia....he..gitulh ilah, trkdg problem dtg brtimpa2...sedihkn..ttp tulh kt org ujian dr Allah...

Dilla Ady said...

hihihi..dilla pun kalu stress, abih diet!

eee...bace entri akak nih pun da terbayang keletihannya..huh..

Iela Fazielah said...

sall & dilla: ila diet still diet... nasi ayam tu bkn utk ila mkn.. tp utk anak2 la... mak dia mkn oat & ayam tu jek.. nasi n sup anak2 yg makan

Iela Fazielah said...

kak nza: tulah pasal.. ujian dr allah.... sabar n redha...sib baik semua byr tong2... xle terasa sgt

Related Posts with Thumbnails