Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

santai-santai hujung minggu

minggu ini adalah minggu beristirehat di rumah...lalalala
eceli.... xla jugak,... cuma hari ni ari ahad aku btl2 dok kat rmh
smlm aku ada kelas mengajar kursus 1st Aide utk student pendidikan UPM
dpt la income sikit....buat blnja n beli brg2 mandi lak...hehehe
tu yg smlm dok singgah poh kong usha2 gelang utk dilaburkan..ngeh2

pg td parent in law dtg rmh..... ambil barang tupperware MIL order..byk tu
jgn tak tau... dr ari jumaat aritu daku dah berkemas2 rmh ye
smpai la mlm smlm dok kemas itu ni jam 1pg
smbung mengelap lantai lak pg td...dgn cermin sliding door aku lap
huhu baru lah nmpak kemas sikit rmh..
sikit je ye.. xbyk pun
maklumlah.. semenjak dah beranak 2 ni....
bab kemas2 rmh ni aku dah kureng sikit...
bkn nyer malas or xkemas.... tp bila anak dah besor2 ni...
kena lak peringkat dah nak masuk ketegori lasak ni....
jenuh gak la mengemas rumh berulang2 kali...
aku kemas sini... diaorg kembur sana...
yg si kakak suka keluarkan mainan... main kejap tinggal
yg si adik suka mengemburkan mainan... habis disepah2kannyer
tu tak cmpur lg makanan yg bersepah2...
air susu dititik2kan satu rumah...
bedak dibaling dan dipakaikan kat patung
buku di koyak2...kasut diporak peranda...haru beb

aku ni bknnyer pe kemas rmh bersungguh2... segan pulak dgn MIL...
dah la dok rmh sewa MIL nih.... hehehe
tp aku suka sbenarnyer org dtg rmh...
sbb bila org dtg, rmh akan sentiasa bersihkan...betul tak..
nnt ibu dtg2 lah selalu ke rmh ila ye....nnt ila masak lg
oh ye... sori sbb msk mee goreng agak masin... 
xsengaja.... tp kata anak ibu sedap..huahuahua

k lah.. sedang aku menaip n3 ni.. 
ketiga2 hero n heroin ku tgh lena diulit intan
aku mmg xleh nak lelap mata....tomyam dlm perut ni xhadam lg..tu yg terbeliak je mata nih
kunun2 kata papa nak kuar tgk rmh kitaorg yg ntah bila ntah nak siap ni
tp anak2 membuta lak... papa pun tumpang join le jugak...
tu yg aku layan tenet ni..
so.. xde benda nak bebel lg.....
skrg nak skodeng2 blog2 jiran2 lak ye... daaahhhhh

5 comments:

sall said...

Rajinnye dia cari duit lebih. Bagus tu ada perluang segini, jgn dilepaskan. Duit tu dapat la membantu ila kan. So tahun ni ada chan la buat open house hihihihiiiii....

sall said...

Aku tag ko. Buat ye...muah 30x

Iela Fazielah said...

sall: kena rajin cari duit lebih sbb aku kuat berbelanja... hahahah!!! insyaallah ada kot... tp kalau dpt masuk rmh baru.. lg meriah open house thn ni... huhu...

nnt aku jenguk... ape nak kena buat tuuuuu

nza said...

wow....ada kerja part time ye.....xpelh sekurg2nya lepas utk makan2 dgn family.....

Iela Fazielah said...

kak nza: mmg ila slalu mengajar... ni mesti xperasan ni.. xpelah.. mmg duit ni buat belanja n simpan sikit

Related Posts with Thumbnails