Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Soping raya tahun ini....

tadi aku tgk2 balik n3 masa  raya n berpuasa tahun lepas...
seronok gak...thn ni sbb xkemana lg..blm ada n3 yg best
kecuali ari jumaat aritu gi berbuka kat Felda...
ok thn ni aku rasa meriah sikit soping raya
sebbnyer... dah prepare duit awal2..
kedua.. aku soping dgn hubby ku sendiri....thn lepas pun best jgk
sbb 1st time soping ngan mak mertua n kakak ipar...

ok... mcm yg dah aku mention ari jumat aritu..
ari sabtu aritu aku ke Jln TAR utk soping pakaian utk hubby n Irfan..
pepagi jam 8 dah kuar rmh...
hantar anak ke taska... pastu tukar kereta n terus pecut ke Jln TAR
parking di Campbell Shopping Complex.. jam 9.15 pg dah terpacak di Jln TAR
stall baru nak buka... so kami jln menyusuri blkg globe tu smpai ke Wisma Yakin
hubby kata dia nak bl baju di Wisma Yakin je...
kami masuk satu.. satu kedai... dr Omar Ali, Din Wahab, dan mcm2 la..
dah kat Omar Ali.. bj yg dicari ada tp saiz xde...
kat Din Wahab baju warna yg dicari xde...
last2 jumpa di KAS Tailor... hubby suka baju satin... mahal gak baju dia... tp dah berkenanan rembat la.. sib baik ada less..
pastu cari jugak sepasang baju Melayu Irfan yg hampir sama kaler mcm baju papa

ni masa aktiviti membeli, men'test' baju & memilih samping..
berpuluh2 samping keluar..
sian budak kedai tu...aku la byk kerenah...

dah puas hati, bayar n tinggalkan kedai jap sementara seluar diorter kasi pendek sikit..
kami jln2 kat stall depan wisma Yakin tu...
aku sudah berkenan kat kedai jual wall sticker.. murah je...
yg kecik 4 RM10.. yg besar 3 RM10.. aku bl 3 yg besor..
tup..tap.. tup..tap...
kat 2 jam lebih kat situ je..kasut xbeli lagi ni..
tu belum bl songkok n last skali gi cari samping irfan kat jln TAR...
murah lak tu.. utk baby nyer samping baru RM13..
last skali baru beli kasut hubby lak...
beli kat complex campbell je... dia beli 2 pasang kasut..
1 Kickers & 1 kasut Jonson... kasut mat rempit tu

tgk2 jam dah kul 1tegahari...
lorrrr... xdann nak gi Sogo...
aku rasa Sogo tu melambai2 je kat aku suruh masuk... tp xleh
aku dah janji dgn budak taska nak jemput anak2 jam 2ptg
sbb cikgu taska irfan & syafiqah nak balik kampung...
alahai... tp aku sempat gak la gi masuk kat Houz Decor kat depan Pertama Complex tu..
mcm2 ada dlm tu... mcm ala2 iKEA cuma kat sini jual barang2 keperluan rmh mcm kedai hardware lah jugak
jam 1.30 gerak drive balik ke serdang...
tepat jam 2 aku smpai kat taska n jemput anak balik...
sib baik diaorg dah siap mkn minum..
ptg tu aku tido smpai jam 5.. penat giler weh!!.
mlm tu pas berbuka baru lah buat aktiviti test baju n kasut

nilah hasil yg kami dpt sepanjang jln kat Jln TAR siang td
siap beli bj tido selai utk adik irfan .. murah tu.. selai Rm10

ni wall sticker yg masih lom ditampal... xtau nak tmpal kat ne..
tgh berkira2 dinding mana nak jd mangsa aku ni


ni lak rupa adik irfan bila suruh pakai songkok..
haram dia xmoh pakai
kepala dah la besor.. saiz 16 tu..

asal kita letak dia cabut


sampai kak long syafiqah tekan songkok kat kepala dia tu..

ok... ni baru sesi pertama soping ye..
ada 2nd n3 soping kedua kat alamanda lak...
smbung next n3..
tpkan.. aku rasa xpuas hati sbb xdpt jejak kaki kat Sogo tu..
dah dekat tu... aku pandang je.. sbb masa xcukup...
ari jumaat ni cuti nuzul Quran kan..
aku rasa mcm nak gi lagi lah... uhuhu..
SOGO... wait 4 me... here i come again!!!!

14 comments:

Fieza79 said...

wah raya sakan nmpknya..

Iela Fazielah said...

tu lah pasal.... semanagt beraya nih.... fieza dah soping raya???

nur said...

seronoknya boleh g shopping.. beraya sakanlah ye tahun ni

Farra Dhelina said...

wah theme kaler pepel ke? sama lah kita klu pepel..

kita kan kak klu shopping mesti time malam..bukak pose ala kadar slm kete, pastu shopping..

tal larat nk shpping siang hr..hauss ekekeke

ieda said...

amboi shopping sakan nampaknya...tapi shopping raya ni kena awal2..dah hujung puasa nanti terlebih sesak.nak memilih pun payah.

Iela Fazielah said...

nur: xle sakan... tapi terasa gak la semangat raya

Iela Fazielah said...

farra: eceli bln pepel tp pink... akak lupa bw contoh bj akak.. ni main agak2 je kalar.. susha betul nak jumpa warna betul2 pink ni.. yg ada pink cair je... hubby akak lak nak bl kat butik je.. tu yg payah tu.. kalau kat stall jln TAR tu melambak2 kaler pink

Iela Fazielah said...

ieda: mmg pun.. kena awal2 pergi soping.. 1. sesak, 2. saiz dah abis... payah ooo.. yg tinggal saiz utk oorg yg slim melim je

alyyani said...

tu la kak, masa ari jumaat kata yg akak nak terjah sogo tuh, tertanya gak, nursery anak2 akak hari sabtu sampai petang ke? kalau ye, nak gak tumpang. hehhe.. rushing la jugak kan. tp mujur dpt apa yg plan. dpt yg sedondon lak tu. akak 1st round lepas dah, saya belum start2 lagi ni.

Iela Fazielah said...

alyyani: nursery anak akak mmg sabtu open sampai jam 2.30 ptg.. nak extra boleh tp kena byr OT la.. tp depend kat cikgu jugak nak OT ke x... sib baik dpt kaler yg dihajati..gi ler soping cepat.. bak kata farra... jln malam lg best tp akak payah.. malam lg ramai org

nza said...

shopping sakan tu....

Iela Fazielah said...

ala kak.. bkn ila yg soping.. suami ila.. kita peneman je

lydzar said...

syoknya shopping..kitorang takdek kot g SOGO tahun ni..mcm tak larat je. lgpon baju and kasut HM papa dh beli masa dia pi outstation aritu. pakai je la mana ada :)

kasut mama, tak tau la kena beli ke tak. tak teringin lgsg nk melaram buat masa ni hikhik

Iela Fazielah said...

lydzar, tu kureng melaram tu mesti anak lelaki tu...hahaha.. kalau anak pompuan dia punyer nafsu len macm sikit.. haha.. tp xpe.. kalau dah ada xyah beli.. akak pun xbeli pape utk diri sendiri sbb dah beli awal2 thn aritu.... save budget.. tp anak2 kena bl...raya pun utk diaorg kan..hehe

Related Posts with Thumbnails