Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

camne nak aktifkan nuffnang??


hi semua.... aku skrg still kat opis lg....
n3 ni aku taip ms aku keje OT...
kesian pulak kat anak2 aku.. dah le xde bapak..
mama pulak keje OT.. dok la mereka berdua kat taska...
smapai jam 9.30 mlm..huhuhu..kesian...

ni..sambil buat2 ot ni aku dok surf pasal nuffnang ni....
nak cari masa membaca weh.. bukan senang..hehe
korang smua dpt cash out duit byk2..
tp aku xpernah tau camne nak pakai nuffnang ni
dah lama register
so.. aku pun wujudkan lah e-poll bagai...smpat aku create.. hehe.. yg sempoi2 je
tp bila aku check bape byk duit yg aku dpt kumpul...
non- ado.... sedih kejap

sbenarnyer aku xtau camne korang earn duit melaui iklan tu..
korang klik ape??
apa kaitan kalau korang blogwalking blog org leh dpt duit?
ms blogwalking tu kena klik iklan jugak ke????
aku xpaham..

tulun le ajar yer... aku rasa tiap2hari ami mmg xpernah miss bukak blog
jarang skali miss bc blog korang2...
korang cerita kat aku ye.. tolong ye..
tqvm yea...
sayaang korang2 semua

15 comments:

mama tisya said...

kena letak code iklan kt blog so nanti akn kuar iklan so kalo org dtg blogwalking die berminat iklan tu die akan klik la..jgn main klik2 je nanti nuffnang bole detect...

bkn bila blogwalking bole dpt duit..maksudnye bila kita pegi kt blog org so bila tgal jejak die akn dtg blog kita and if die tgk ada iklan nuff die akn klik..lg 1 ia bole menaikkn traffic blog kita la bila org dtg blogwalking..phm ke?

SyaNa said...

btol ape erryn kabo tu.janji ko rajin update sbb kalo ko jarang update nnt nuffnang tarik iklan tu

pastu ko pegi kt blog org tu tinggal jejak.so nnt dia dtg blk blog ko
bile trafic naik, nuffnang lg minat letak iklan.lagi 1 ade jenis iklan yg ko dpt earn dr jumlah yg msk blog ko.even org tu xklik

paham ke?

mama zharfan said...

and rajin2 baac mcm2 tips kat blog yg otai2 punya org ;) byk info

Farra Dhelina said...

akk kena letak iklan tu. ada koding dia.

kt tgok takde pon kat sini.patut lah nan ado kakkk...

blogwalking, tgal komen, & rajin blog itu la kunci nya

mamalieyna said...

tu ada yg dh ajar tu..hehe..kalau terjah blog yg otai2 sure ada tips pasal nuff ni..^_^..

Iela Fazielah said...

ok2.. tq semua.. nnt ila cari camne nak letak iklan besar2 kat blog... hehe.. tq again semua.. baru lah i tau...
blog walking, tinggalkan jejak, nnt org masuk blog kita n klik2 nuffnang kita ye.... yg penting kena ada iklan tu.. ok paham2

maslinamansor said...

baca kat blog eyriqazz, sharingifoz... banyak tips boleh dapat kat blog mereka.

lydzar said...

kak ila, tengok kt dashboard nuffnang akak, kt situ ada menu Add Ad (Tambah Iklan), klik kt menu tu, nnt ada la cara-cara dan coding yg sepatutnya nk letak kt blog e.g how to put on header, how to put between contents

dan ni dia link tutorial utk blogger nk letak iklan kt blog

http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogspot/

Fieza79 said...

ha tu dh ada penerangan tu...fieza pon phm mcm tu la jgk...ok moga bjaya..!

Iela Fazielah said...

td dah try nak add tp bab nak mskkan coding kat dlm html page tu sgt tak phm... takut hilang semua benda2 kat dlm blog.. xreti nak backup2 file ni.. camne ni... try letak kat side bar tp xkuar pape pun...alaaaa camne ni???

Zezebel said...

Salam kenal.
Saya pun baru nak tengok-tengok pasal nuffnang ni.

Dilla Ady said...

kalu bab2 nuffnang ni akak tak yah le tanye dilla..dilla punye earning pun sedih giler..hihihi

da la malas update, BW pun jarang2 kan..takkan la nk dapat earning ribu riban lak kan..tak seswai okeh..hihih..

Iela Fazielah said...

DILLA: at least ada gak earning nyer.. akak lansung xde.. sbb tatau nak guna.. hehe

MamaYatie said...

haa..dah ada tur..meh kita sama2 blajar..saya walaupun dah ada cket earning tp byk lagi tak reti ni....jom kita usaha lagi

mamalieyna said...

Iela..add html code nuff ni tak ganggu coding lain2 tau...g kat DESIGN, then click kt ADD NEW GADGET..then paste la code tu..Menjadilah nnti..try eh...!

Related Posts with Thumbnails