Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

citer ari sabtu.... JM Beriani House mmg besh!!!!

salam isnin semua...
salam happy holiday.... dok bc blog kwn2....
smua syiok soping last minute... sib baik ai dah soping awal...
skrg dah hujung2 posa dok layan anak tekak pulaks..
hehehe
awal2 posa dah diet2 kan...
ujung2 ni badan dah ringan sikit.. boleh la rasa sikit2 menu berbuka yg besh2kan..
tp still kena control gak...

k la.. mcm dah mention kat last n3 ari jumaat lepas
ari sabtu adalah aktiviti pergi servis kete pagi dan ptg berbuka dgn lin my BFF
citer pagi gi servise kete
aku kena gi sensorang bw anak2...
hubby gi register utk next semester dia kat OUM...
jam 8.45 dah dok dlm kete gi cari sarapan utk anak2 dulu n konon2 nak kuar duit kat CIMB Petronas
skali... CIMB pg sabtu aritu buat hal la pulak...
sib baik ada duit spare...
jam 9pg dah tercongok dpn kedai servis kete...
ingatkan dpt jd 1st customer.. skali kedai tutup lg la pulak..
dah penat menunggu aku boring round2 kejap area jusco lak
pusing balik .. dah bukak... tp jd 2nd customer.. sib baik aku xbalik rmh
fyi, workshop ni is my paberet workshop..
servis tiptop... tokey pun baik...cuma dia still xcam muka aku lagi...
muka laki ku dia cam la pulak.. sedangkan sethn 3 kali dtg servis kat kedai dia tu..
k la..
jom tgk aksi2 ms gi servis kete ye

servis cam biasa siap tukar oil gear skali
eceli lg 2 ribu km utk next servis tp xpe.. servis awal...nnt nak balik kampung kan
prepare je awal2.. kang rosak time raya.. seksa lak

pastu ada pulak kete menan anak tokey nih kat sini
aku bagi le irfan naik.. muka dia dah naik boring.. br le dia hepi
kak long pulak dah boring main menan.. main payung pulak..
lantak le.. janji dia xmeragam...

pastu dia tolak adik irfan lak... menjerit2 aku..
takut jatuh kat minyak itam kat workshop tu

kat jam 11.30 pg baru settle... aku dah penat..
mau x penat.. dr jam 8.30 pg dah kuar... dekat 3 jam tu..
irfan pun dah lapor.. dia perlukan susu...
balik tu bg budak2 tu susu n aku suruh diaorg tido

tghari masak sup telur utk bebudak tu mkn..
ptg bersiap sbb lin dtg jam 5 ptg...
jgn tak tau.. aku kan kalau org nak dtg rmh aku berkemas bukan main..
skali tepat jam 5 tetiba letrik blackout le pulak...
5 minit pastu Lin pun samapi... dah tu...
aku xbg le dia naik ke rmh aku.. dah blackuout.. kang kepanasan lak
so.. terus la kami org naik kete lin terus gerak ke bangi..
b4 tu aku ajak dia tgk rmh ku syurga ku Mahligai Impiana yg xsiap2 lg tu..
jam 6 ptg dah terpacak dpn JM Briani House Bangi
lokasi dia betul2 belakang kedai baby Manjaku sederet dgn Az-Zahra..

ok.. nak citer sket.. nape aku mkn kat sini
ni opismate aku le.. en. Zamri le yg ckp.. JM Bariani House ni sedap sgt...
pastu buffet style n murah beb..RM 30 sorang utk dewasa..
 so biar aku cuba..meh tgk pamplet dia

sila klik utk large view

sambung cite balik... disbbkan dah dtg awal..
so.. papa2 malas nak jln n suka borak2 smbil jaga anak..
kami mama2 yg vogue ni gi kedai manja ku cuci mata tgk barg baby...
jam 6.45 kami masuk restoren balik....
borak2 n tunggu bila la restoren ni nak bg kami amik makanan ni.. malas la nak berebutkan
sib baik la meja mkn diaorg bagi  betul2 kat sebelah makanan



nak tau nape si papa2 ni tunduk je...
diaorg tgh syok layan wifi... patut le xheran mama2 gi memana pun... haish!!!
bertuah betul laki ku ini..

ini rupa tokey nak belanja pulak utk kalini

ni antara menu utama yg dihidangkan... nasi beriani, kurma daging, ayam, kambing, ayam belanda pun ada
 hujung dr deret nasi beriani tu ada mee rebus, tauhu sumbat, tomyam,
ada sate lg tu......masyaallah.. meriah ok

ni lak ada spegeti bologies dia, sayuran n ulaman, sotong tepung, ketam cili,
udang petai, sup ayam,,, kerabu... meleleh beb!!

x abis lg.. kat tgh2 ada cup cakes nyer, buah, kuih muih, kek coklat, bubur..
eh macam2 la.. sbb bila mknn habis dia top up dgn makanan yg lain pulak

jam 7 baru dia bg amik makanan..pelagi..
bertrip2 kitaorg penuhkan meja.. malas nak ulang alik nnt n berebut2 dgn org lain
aku mkn ketem n sotong je dah kenyang... mkn gak la sate n spegeti
syafiqah mkn ayam turki n nasi beriani..
irfan mkn ayam goreng
papa.... semua mknn dia balun



see... kalau lambat amik makanan.. berebut2 org amik makanan ko...

tp serius,...
mmg makanan dia sedap.... byk variety...harga pun murah
nak banding dgn mkn kat Felda ari tu...
kat sini lg sedap beb...
k la.... dah panjang lebar aku cite..
kalau ada yg teringin nak mkn kat JM beriani House ni..
klik je kat brosur dia tu.. kena booking dulu br dtg tau
sbb mmg penuh setiap hari..
nnt next n3 cite aktiviti ari ahad lak ye....

12 comments:

Fieza79 said...

bab2 nak menunggu keta servis mmg boring...anak2 apalagi mcm karenah dorang sbb boring menunggu....seb bek ada menan kat situ bagus ehh tmpat tu...

wow mkn2 tu part plng besh..byk nya mkanan..rambang mata...

lydzar said...

selalu lalu lalang je kt JM Beriani kt Giant Kota Damansara ni. Tak penah lagi duduk sambil makan2 dalam tu :)

lenkali boleh la try kot, tp bukan buffet ramadhan la..

Iela Fazielah said...

Fieza79: nasib baik kan... kalau tak mmg boring mati kutu...bab mkn lak.. mmg rambang mata.. tp serius.. smapai xlalu nak mkn.. byk sangat variety

Iela Fazielah said...

lydzar: cubalah rasa.. kat bangi ni mmg sedap.. tp kata kwn akak.. setiap kedai lain2 cara n rasa.. dia taka ada skali mkn kat tempat lain xde promosi hebat mcm kat bangi tu

zurazari said...

sedap nyer....
wawawaaaaa.... teraser lapaq la plak...

Iela Fazielah said...

zurazari: lapaq?? pi mkn.... hahaha...

MamaYatie said...

jm beriyani mmg best..mmg recomended la..

Iela Fazielah said...

MamaYatie: wah.. mama yatie mesti dah byk kali mkn ni... saya setuju!!!!! mmg best sgt!!

maslinamansor said...

terasa teringin nak pergi. Tapi nampak ramai orang kan...

Iela Fazielah said...

maslina: mmg ramai org.. kena tipon booking tempat dulu.. sbb ramai org... ila pun kira bernasib baik call je terus dpt booking dlm tempat aircond.. tu pun in advance 4 hari b4 datang

Farra Dhelina said...

alahai klu kita kak mmg tak sgup nak tgu servis ketee.rela suh dia anta kt blk rmh, dh siap baru amik hehe

Iela Fazielah said...

farra: akak bukan pe.. akak lg suka tgk ape yg cina mekanik tu buat.... kalau x.. dia main cincai je... bila kita perati dia buat keje.. baru lah dia buat keje sungguh2...

Related Posts with Thumbnails