Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

nak hilangkan parut c-sec..... Bio Oil or maderma

wah.. lama aku xhapdate cite2 pasal aku soping moping ni
hasyik2 pasal rmh ek...
mlm smlm aku sempat singgah Jusco
bkn sbb nak shopping sakan
tp sbb susu irfan dah habis...kalau xaku rs mmg xterpegi la kat jusco ni
nak tunggu ari sabtu nak soping brg dapur mmg xdann la
aku skrg mmg dah xperah susu dah...
mmg bergantung harap kat susu lembu je..
harap malam je la budak kudut tu isap nenen..cian irfan
so dah alang2 ke sini aku singgahla ke Watson utk bl brg personal care aku yg mmg mostly dah abispun

antaranya yg aku bl adalah krim Maderma ni..

b4 ni aku pakai Bio Oil

meh aku cite dulu sejarah aku pakai Bio Oil ok.. cite dia lbh kurang camni la
aku mmg dah lama nak hilangkan parut bedah aritu..
aku boleh bilang la bape botol aku pakai Bio Oil...
kat 20 botol ada kot sbb aku pakai since mengandungkan irfan & arwah kembarnye
smapailah irfan dah setahun setengah sekarang

keberkesanan Bio Oil pada ku hanya terbukti menghilangkan kesan selulit & pecah2 je
n masa mengandung aritu mmg berkesan la... walaupun perut membesar sebesar2nyer..
kulit pecah giler2... tp xde rasa gatal pun sbb letak Bio Oil ni

pastu lepas bersalin aku masih continue pakai Bio Oil ni
dgn harapan kesan pecah2 akan pudar n kesan parut C-zer ni beransur hilang
 yg ketara cuma kesan selulit n pecah2 je
tp bab parut c-zer tu mcm xde kesan pun

terbaca kat blog farra delina yg dia pakai krim Maderma ni
mcm power je krim ni
so... smlm aku pun berjaya membeli krim ni
selalu tu asyik lupa nama je.. lg pun Bio Oil tu mmg dah abis pun
masyaallah.. kecik giler ye krim ni
harga dia RM32.00

sib baik ada free gift shopping bag ni
aku harap ada lah sinar2 harapan kesan ni makin pudar
aku ni dah la jenis kulit kalau cedera je terus jadi parut n kiloid
kiloid ni adalah sejenis parut tumbuh mcm ketulan daging tu
sgt la xbest aku rasa

korang ada ape2 krim lain tak kot mana la tau
leh kongsi2... aku mmg nak sgt hilangkan kesan parut c-zer ni

14 comments:

Fieza79 said...

penah pakai mederma tp utk ilang kan parut di kaki...

leh ke ilang parut c.zer..kan ke parut tu tebal..? mcm kfieza kesan parut tu berbonjol..

Iela Fazielah said...

fieza79: mcm ila jugak la parut tu berbonjol... harap2 boleh kot

lydzar said...

kalau susah gak nk ilang, terpaksa la anggap parut tu kenangan melahirkan irfan n kembar dia kan kak

mummy_ayu said...

ayu punya kesan c tu tak nampak sgt..sbb tu tak pakai krim apa pun..

SyaNa said...

oo parut aku xbonjol
dia rata jek kaler itam
tapi aku xpakai ape pn
aku ngeri sebenarnye nak sapu situ
hehee terasa2 ngeri lagi

Iela Fazielah said...

lydzar: itu le pasal... kalau xleh hilang gak... mmg parut kenangan la..

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: untungnyer...

Iela Fazielah said...

SyaNa: mmg rasa ngilu2 lg .. ko pun baru je bersalin.. biasala.. tp kira untung la ngko ye.... just nampak garisan je

MamaYatie said...

iela,boleh ilang yer..kena try ni..saya nya parut c-sec ni dah 4 thn..boley ker ek? bio oil tu mmg takes time kan..unless parut baru,berkesan ler..saya apply kat pipi si angah..org lasak byk parut!

baru hari ni tau irfan ada twin..if u dont mind nak tau juga kenapa meninggal..(busy body plak!)

Iela Fazielah said...

MamaYatie: iye ke... tp lama tu.. nak tunggu 4 thn.. ok2.. kena la bersabarkan...

kembar irfan nama Afrina Batrisyia Iman.. lahir sihat, meninggal hari ke 7 sbb sepsisemia (jgktn kuman dlm darah) lahir sama berat dgn irfan (1.86kg/33weeks) ,2 minit lebih awal.. a-fatihah buat Arwah.. amin

Dilla Ady said...

setau dilla mederma nih pun amik mase gak tuk ilangkan parut..tp tak tau la kan kot bergantung pada kedegilan parut tuh..

dilla punye parut tiroid nih alhamdulilah takde kesan yg scary sgt..kebetulan, mmg takde pakai pape krim..so, nk kongsi produk ape yg bagus mmg tak leh la kak ilah..soriii...

Iela Fazielah said...

dilla: untung nyer... xyah pakai pape produk tp hilang.... jeles dgn kulit mu

Lyn Harris said...

Ilah, takziah utk arwah.. anyway, nanti tlg recommend eh klu ok.. Iyzzat hr tu operation kat dada.. Tak cantik sgt sbb ada parut kiloid..

Iela Fazielah said...

insyaallah lin... nnt ila bgtau kesan.. tp lama la pulak nak tunggu nampak kesan... hehe

Related Posts with Thumbnails