Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

potong rambut tp serba xjadi

ni kisah ari ahad mlm.... kisah gi potong rambut
aku mmg dah lama nak potong rmbut syafiqah yg dah panjang n serabut
si syafiqah ni... jenis xsuka ikat rambut
kalau xpotong rmbut dia... mmg le korang tgk pun serabut
jdnyer ari ahad aritu balik mengerjakan rmh baru
aku dan anak2 dah kelaparan giler....
kami pun ke jusco ekuin makan pizza hut yg baru tu lg

pastu.... sajela jenguk kat Quick Cut
cantek sgt la xde org...
kena pulak ada 3 org barber kat situ... wah mesti cepat ni
aku pun nak potong rambut gak
last aku potong rambut 6 bln lepas, syafiqah pulak sbln raya aritu
jadinyer kami berdua pun duduk la potong rmbut..sebelah menyebelah...

kes 1: potong rmbt syafiqah

amoi kedai rambut tu dah pesan kat aku awal2 yg rmbut syafiqah bengkok
aku suruh potong rumbut gaya pop mcm dulu..
aku pesan gak, rmbut dia mesti bwh terlinga kat area dagu
so.. cina tu kata ok n tp takut rmbut tu xjd sbb rmbut fiqah xstraight
ni salah aku gak.. rmbut dia xleh ikat kuat2 nnt bengkang bengkok mcm rmbt aku
so.. aku biarla dia potong sementara aku dok sblh potong rmbut aku lak

smbil tu aku dgr2 la bunyi gunting n mesin gunting rmbt berbunyi kat telinga ni
nak pandang xleh... sbb rmbut aku pun kena trim
skali syafiqah dah abis dia dtg kat aku....mak aiiii rambut syafiqah
kelakar giler...
buruk nak mapuih lak tu... kesian pika...nyesal aku suruh amoi tu potong

pandangan belakang..
rambut senget sebelah ok

pandangan depan...
nnt aku snap.. lupa lak nak snap

kes 2: potong rambut aku

aku lak... dok kat kerusi sblh syafiqah n suruh la budak pompuan melayu ni potong stail fav aku...
potongan layer.. sbb rmbut aku sgt lebat...jd potong layer boleh kasi rmbt aku nipis
aku pesan, rmbut paling panjang setakat bahu tp lebihkan 2 inci lg..
n paling pendek kat dagu dan boleh diikat
skali masa dia potong kat belakang....
smbil lihat kat cermin ..sesedap hati di potong ngam2 kat paras tengkuk aku
gilor... terkedu aku... xleh ckp pe
sure rmbut aku pendek ni.... diam jelah...
lebih 10 minit ok dia potong...
abis je... nak nangis pun ada aku rasa
rmbt pendek giler... huaaaaa... xbest...
aku xpernah berambut pendek ok
tp ringan jelah kepala aku rasa... tp mmg xbest

ni rupa rmbut aku.... xsuka weh!



rambut aku mmg jenis xstrait n berombak2...

kesimpulan potong rmbut semalam mmg serba xjadi
menyampah aku
hubby pun kata xcantik... uwa... menci!!!!!

6 comments:

Dilla Ady said...

stail rambut akak cam rambut dilla..

tak straight tak curly..wavy omputeh kate..hihi..

rambut camni tak leh pendek sgt..nnti die kembang cam singa..dilla pun tak suke pendek sgt..kalu nk pendek biar pendek trus..

tp dilla rebonding jek kak..lagi senang nk jaga..takde la kembang setaman..hihi..

Iela Fazielah said...

dilla: akak dah 2-3 kalki rebonding.. tp xmaintain... lepas tu beralun balik... buat abis duit je..huhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek.. rebonding r lop..
sure shantekk!

Farra Dhelina said...

potong rmbut ni..klu dh tepotong, mmg tak leh buat ape kan?? adeiii sabar je la sis..sianya pikaa..

Iela Fazielah said...

Leily: rebonding.. malas dah... hehe

Iela Fazielah said...

farra: itu le pasal... kalau dah terpotng... diam je lah

Related Posts with Thumbnails