Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

b'day syafiqah dah dekat dah....

ari ni Maulidur rasul cuti... aktiviti arini adalah gi brg2 dapur kat Care4 Alamanda... alang2 tu ku rembat beberapa goodies utk ku packing bg bday syafiqah yg tinggal seminggu je lagi ni... 8 Mac 2010 ni genaplah umor puteri ku yg comel ni 4 tahun....

macam tahun2 sebelumyer... aku mesti adakan bday party fiqah kat nursery dia... biar dia gembira smbut hari lahir dia tiap2 tahun kat sekolah dia... biar dia tahu mama n papa dia sayangkan dia sepenuhnyer... mama nak anak mama gembira n kenangkan saat2 hari kelahiran dia..... lgpun 1 thn skali je... majlis ringkas je...

insyaallah.. tahun ni aku berhajat nak buat b'day party ulangtahun pertama irfan kat rmh mcm aku wat utk syafiqah dulu.... n alang2 skali aku akan combine b'day syafiqah skali nnt... rancangannyer nak buat 1 Mei nnt sbb b'day irfan 30 April... nnt aku akan update kemudian ye.... 


inilah beberapa jajan utk kwn2 taska fiqah nnt... lom packing lagi... kek pun lom tempah lagi... hehehe... ok lah.. tu je.... dahhhh

irfan bercakap....

alhamdulillah... hari ni (26/2/2010)  sepenuhnyer aku dgr irfan membebel sepanjang2 hari menyebut perkataan PAPAPAPAPAPA.... rasa seronok sgt bila dia dah boleh menyebut perkataan pertama dia... rupanya... perkata yg aku dgr hari tu bkn la MMMMAA... tp PPPPPPAA... 

sebenarnyer jeles n frust ada jugak la... sbb dia sebut nama papa dia berbanding dgn mama dia... isyh..ish...ish....tp xpela... yg penting.. anak mama dah pandai ckp... kena praktis byk2 sbb nama mama pulak ye sayang.... 

p/s: oh ye.. nak tanya... skrg ni blog ni mmg xleh nak upload video ke ??? dulu ada icon video utk klik... skrg xde pun... kot ada sesape tau n boleh  ajar.... bg la tau yek... xsyok la xleh upload video... kalau x leh tgk video irfan ckp ni... ok.. tu je catitan kali ni.. byeee

Irfan 10 months

saje upload gmabr baru Irfan... dia dah 10 bln..... ari ahad aritu aku bw budak2 gi Alamanda... saje blkan baju baru Irfan.. semua dah pendek n sendat... pastu ada topi cantik sgt.... gantikan topi irfan yg lembu tu.... asyik pakai yg tu je... comey tak irfan... layanzzzzz




anak teruna ku ni skrg... dah pandai tepuk tgn sendiri tau.... tetiba je... suka sgt tgk.. lebih2 lagi bila nyanyi lagu pok amai2.... tp lambai tgn xpandai la pulak....hehehe

pastu irfan dah boleh ckp mmmmmma... syok nyer.... irfan dah boleh memapah... n merangkak tp xangkat bontot... laju sgt... n dia jugak mcm biasa .... sungguh manja n nak org pegang je... itu sungguh memenatkan... ok.. tu je...

Musim sakit

emmm dah hmpir 10 hari aku xlawat blog kesayangan ku ini..... sian dia.... dah berhabuk2 dah.... hehehe... fuh..fuh... buang sikit habuk2 ni ek... ekekeke.....


sbenarnyer.... mmg aku jarang2 jenguk blog nie.... since aku mskkan n3 cite gi mkn kat tupai2 yg lepas.... aku mmg agak bz... pastu dgn cuti raya cina yg panjang... syok sbb cuti lama tp xsyok sbb irfan demam lama sgt smpai 4 hari b4 raya cina (hari khamis) n sembuh hari ahad (ngam2 masa raya cina).... masa irfan ni demam aku lak kena sakit mata ...jadinyer tak kemana2..... ari ahad demam irfan dah kebah baru lah kami berjalan2 ke rmh sedara.....tu pun irfan still bad mood lagi....

harini... syafiqah pulak tiba2 demam... balik keje smlm.. fiqah mcm xde mood... aku suruh dia mkn.. dia xmo.. pastu mata nmpk ngantuk je... rupanyer demam...patutla xmoh mkn...sian fiqah..... ye lakan... skrg ni musin demam, selsema n batuk.... irfan lak masih batuk2... nak tido pun xselesa..... cuaca pulak... masyaalah.. panas terik.. bila hujan.. selebat-lebatnyer..


alang2 ... aku buat catitan sikit aktiviti sepanjang cuti CNY yg lepas:


11 - 14/2  (khamis - ahad) - irfan demam....


12 - 13/2 (jumaat - sabtu) - mama sakit mata - tp ari sabtu sempat gak la gi jln2 kat jusco tmn equin dgn anak2 while papa gi main badminton sbb boring dok rmh n aku malas masak tghari...mkn KFC je..


14/2 (ahad) - ke rmh Ayah Long kat Damansara ada majlis kesyukuran dan berkumpul whole family ibu mertua ku.... diadakan skali tadarus quran beramai2.... kami dtg tghari je n stay smpai ptg lepas tadarus n balik sbb xmoh penatkan irfan... rugi mlm tu xdpt join ceramah agama..huhuhu

 
irfan jumpa cousin kat rmh ayah long... tumpang naik walker fikri iskandar (anak abg nizar)


15/2 (isnin) - ke rmh mak kat Sentul... lepak dari kul 11 pagi sampai ptg... mkn tghari sama2... mlm mak, abah n Nurul dtg serdang lak sbb ingat nak amik desktop utk bg nuyun bwk gi kolej tp xjadi sbb USB port ada problem xleh detact...

16/2 (selasa) - ke rmh ayah cu kat Bangi...ayah cu buat mkn2 tghari ajak family mertua ku skali.. aku bwk ikan bawal masak taucu sbb kalau xmasak n bawak... entah bila la aku nak mask lauk pauk dlm peti sejuk tu sbb hubby dah bising2.... boleh kata dlm bln februari ni... baru 3 kali je aku masak... jadinyer...baik bawak lauk tu ke rmh ayah Cu n makn sama2... ekekeke.....


17/2 (rabu) - keje semula mcm biasa..... syok sbb jln clear xde jem n sampai awal kat opis

18/2 (khamis) - keje half day sbb ptg bwk irfan ke PK Seri Kembangan utk check up dia umor 10 bln - berat 8.2kg... panjang 66cm... barat naik sikit, tinggi pun naik sikit tp still xbape tinggi anak teruna ku.... pastu nurse suruh aku buat PAP Smear skali alang2 aku dah period 1Feb yg lepas selepas 10bln xperiod sbb full b/f irfan...

19/2 - 20/2 (jumaat & sabtu) - keje n sabtu aku ke PERNIM ikut ofis wat lawatan ke rumah anak2 pesakit HIV.. nnt aku wat n3 pasal lawatan ke PERNIM ni...



21/2 (ahad) - hubby xde sbb ada kelas dr pg sampai petang... kul 11 aku ke Alamanda ber3 dgn anak2... jln2, mkn2 & soping baju baru irfan... kul 3 balik...semua bergelimpangan keletihan...terutama aku lah kan sbb dok melayan kerenah budak ber2 ni...  

 
beli 2 helai bj kiko n 2 helai seluar panjang kat mothercare utk irfan


habis la cerita sepanjang last week aktiviti sepanjang cuti raya cina n minggu lepas.... tu je lah nak cite... daaaaaah

makan2 @ tupai2

n3 ni dah nak basi dah.... hehehe... mcm biasa.... bila kesibukan melanda.... pastu lupa plak kat mane letaknyer wayang USB kamera ni... jadi.... lambatlah update citer dlm blog ni...

kisahnyer cuma pasal gi mkn steamboat kat tupai2 dgn family in law.... my Father in law yg belanja.... lamadah bapak xbelanja mkn rasanya since raya thn lepas... mkn steamboat kat temerloh.... my Family IL ni mmg rajin mkn steamboat.... sedap n kenyang.... kami ke tupai2 pada hari sabtu lepas.... dlm jam 8.. semua org berkumpul kat tupai2 ni.... kalau xsalah harga steamboat ni rm29.90 per person... all u can eat... tp every 100g x abis kena byr rm10.... so... kena mkn smpai abis lah ye....

mcm biasa... malas nak cite.. layan gambar je hokeh!!!zasss

 
gambar ms kat rmh MIL b4 gerak...

 
baru sampai kat tupai2

 
aku cam biasa yg suka posing...

 

pemandangan sekitar tupai2

semua tgh berselera mkn.....

 
kak long syafiqah.... syok mkn ais krim n irfan yg dah kekenyangan mkn bubur..tertido 


me n hubby.... hubby berpeluh2 mkn..... 


semua dah kekenyangan..... borak2 dulu minum air green tea cina

and lastly 


berposing dpn tupai2 b4 balik... daaaa

Triple tahniah....

N3 ni kutuju utk opismate ku... Nora.... tahniah kak Ila ucapkan pd Nora yg selamat melahirkan baby boy nyer Mohamad Hafiy pada Disember 2009 yg lepas... sowey la... lambat wish... Nora skrg baru je masuk kerja hari isnin lepas... selepas 2 bln cuti bersalin....

tahniah kedua kutuju pada Nora jugak sbb berjaya menanam minat dan kesungguhan untuk menyusukan baby boy nyer Hafiy.... walaupun Nora adalah beberapa kali cuba mencampurkan susu tepung utk hafiy...berkat nasihat dan dorongan dari ku...akhirnya Nora xjd bg anak dia susu tepung dan ekarang berusaha mengumpul susu perahan utk anakkya...

dan tahniah ketiga.. kutujukan khas utk diriku..... kerana berjaya memujuk dan memberi dorongan kepada Nora utk menyusukan anaknyer dgn sepenuh hati.... ku berikan galakan dan kata2 semangat, tips2 dan menjual dan menghadiahkan stok botol2 susuku yg lebih (yg tak guna lagi) utk Nora buat stok utk Hafiy....dan utk makluman..... semalam.. aku tolong orderkan b/pump Spectra3 utk Nora di Fabulousmoms.com sbb tgh sale tinggal RM328 je dr harga sebenar RM388.... skrg ni Nora pakai Pureen b/pump bateri operated...

korang setuju tak kalau aku ckp... bukan senang nak pujuk org utk bf anak sepenuh nyer... sbb kebanyakan org ckp... susu xde la... risau susu xcukup la...xde masalah... betul tak????

kira sekarang ni aku dah ada kawan nak perah susu sama2 setiap pagi n tghari kat opis.. cuma ptg Nora perah kat rmh... aku perah kat opis b4 balik.....hehehe...smpai kakak2 kat opis ckp kami dok berlawan2 dgn bunyi pump masing...hehehe...

to Nora.... semoga dpt memb/f Hafiy selama mungkin dan teruskan think +ve ok... i know u can do it...!!! yang penting... kena rajin perah...!!! jangan malas2 tau....hehehe... dahhhhh

percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 3rd day

hi smua....... okeh..... kali ni nak cerita hari terakhir ku di Penang...... kejap je masa berlalu... tetiba dah 3 hari.... tp byk tempat yg kami xdpt nak lawati.... sbbnyer.... irfan demam n papa nak smpai awal kat KL b4 jam 7 mlm...

sediy pun ada nak tinggalkan Penang n hotel ni.... seronok sgt dok kat Bkt Jambul ni sbb tenang je... trafic jam pun xde... restoren Kayu kat bkt jambul ni pun daku xsinggah....huhuhu....

ok... catatan hari akhirku bermula dgn sarapan pagi di coffee house lagi... kali ni dtg awal.. jam 8.30pg..... mcm2 leh order kat chef dia.... pastu ada meekari pulak tu n roti jala.... best giler

pas srpan... b4 naik semula utk packing brg bwk turun... kami bergmbar dpn vistana ni kejap

 

pastu kat dlm bilik pun nak bergambar kenang-kenangan jugak

 

dlm jam 10 pagi.... kami pun memulakan operasi terakhir kami iaitu membeli jeruk di pasar chowrasta...... peta dah kena buang dek pengemas hotel smlm...puncanye papa tertinggal peta atas katil.... kami gunakan peta yg xbape lengkap... zaza ada ckp smlm bl jeruk kat pasar chowrasta dekat dgn line clear... tp aku betul2 xingat... berpandukan peta.... kami cari pasar ni....
nak tau ape jadi..... kami lalu dgn komlex komtar je dekat 6 kali.... jalan straight smpai ke jeti... jaln lg smpai ke fot convalis... jln lg... berpusing2.... last... aku surh hubby stop jap.... aku yg tlg bacakan peta.... akhirnya jumpa jugak..... 

kwn2 opis kirim mcm2... aku tulis tp semua aku tulis 1/2 kilo.... dah beli semua.. aku mskkan dlm bootketa.... pastu hbby tanya... yg utk family punyer mana.... looor... lupalak nak beli.... aku patah balik.. beli lagi rm30 jeruk... tp yg dah prepack punyer.... dgn 3 bungkus buah pala....hubby dok dlm kete sbb malas nak jln...

 
dah settle.... kami pun meneruskan perjalanan utk pulang... kalini balik naik feri dr bandar geogtown.....

 

dalam feri... kami turun kete n bergambar sikit....
dlm 15 minit... kami pun sampai di tanah besar n seterusnya meneruskan perjalanan mencari mee udang di Juru.... hubby xpuas hati slagi xmkn mee udang tu....dan akhirnya... kami pn jumpa

mee udang ni mmg mahal giler.... sepinggan rm10.. dgn 6ekor udang didalamnyer.... sedap mmg sedap la.... udang dia besor2 pulak tu.... so.. pada sesapa  nak pegi ke restoren ni... ini rupanya..

 

dah kenyang ...kami pun meneruskan perjalanan balik ke KL..... dlm kul 6 ptg kami tiba di serdang.. tp tempat dituju adalah ke Klinik UPM utk ambil ubat batuk n panadol syrup lg utk irfan.... doc. tambah lagi dgn antibiotik utk irfan.... aku pun amik ubat sikit sbb suara dah xde n tekak dah sakit... ni gara2 makn ABC lah ni... jam 7.45 mlm.. kami pun tiba di rmh.....

sungguh penat tp seronok perjalanan ke penang..... lepas ni kata hubby... kalau gi penang lagi dah xsesat kot sbb dah hafal dah selok belok kat situ.. n lepas ni nak dtg tunggu anak2 besar supaya dpt gi semua tmpat yg xdpt jejaki..... so...inilah cerita saya ke penang....dahhhh


Berjumpa & berkenalan dgn Zaza Yazid

N3 ni khas ku tuju utk zaza Yazid...... mcm yg telah ku mention dlm n3 ku yg lepas ns aku sekeluarga ke Penang... aku berkesempatan untk berjumpa dgn Zaza..... she is so kind n peramah.... jumpa xlama... tp dpt la berborak2...... zaza dok kat balik pulau... balik kerja n bersiap2 sanggup dtg jumpa daku yg xseberapa ni.... 
zaza... thanks... nice 2 know u.... lepas ni kalau ila berkesempatan ke penang lagi nnt ila ajak hubby ila singgah rmh zaza ye.... boleh jumpa dgn amy skali.... atau pun kalau zaza dtg ke KL or putrajaya.... jgn lupa contact k... bila2 masa je ila boleh dtg jumpa zaza ajak jln2..... nak dtg rmh pun boleh jugak... hehehe....

beberapa keping gmbr yg kami snap bersama....

 
both of us wif anak2
my hubby n zaza's hubby....


percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 2nd day

ok.... cerita ku setersnya utk 2nd day di penang.... mlm smlm nyer... tido mmg xtenang sbb irfan deman... dia terjaga tgh mlm beberapa kali n merengek2.... amatlah mengantuk ku rasa harini....

tp jam 9.30 pg.... kami b/fast di coffee house hotel.... ok la mkn nyer.. byk choice jgk tp kami turun lambt sgt.... hehehe...

 

lepas b/fast... kami pun menuju ke destinasi yg dirancang harini iaitu... gi naik keretapi bukit bendera..... ms on d way gi sana.... serious... aku tido.... qada' tido mlm td yg xckp n xlena... hehehe.... bukak mata je dah sampai...
cuma kat stesen bkt bendera tu xde tmpat parking.... xsesuai lansung... kami parking dpn rmh org... n byr rm3.... jam dah kul 10.30 pg... terus beli tiket... murah je...rm4 dewasa..n rm2 kanak2..


tren kami jam 11 pg.... jd sementara tuggu tren smpai kami dok berposing2 dulu... kul 10.45 tren smpai kami pun msk tren tp tmpat duduk dah penuh.. last2 kami berdiri... mula2 mmg xramai... posing2 amik gmbr dulu dlm train ni.....

 

pastu..... lg 5minit nak kul 11... lg ramai org... mostly pelancong asing la.... hari xcuti pun ramai org ek....
perjalanan ke puncak bkt bendera ni amik ms dlm 45minit... train ni amatlah perlahan perjalanan ye... n sekitar sparuh perjalnn mmg xmenarik sbb nmpak bumbung rmh org je.... papa pulak kesian kat dia sbb dukung irfan tido... berpeluh2 papa....




akhirnya.... dlm jam 11.55 camtu... kami pun tiba dipuncak bukit lepas tukar train di pertengahan jln td.... lenguh kaki pun ada... ekekeke.... 
posing2 amik gmbr jap..... pastu meneruskan perjalanan ke kwsn bkit bendera ni..... matahari terik tp udara nyaman n sejuk...mcm kat cameron la pulak



kat atas bukit ni ada kedai mkn n ada kedai jual brg cenderahati.... yg best.... aku gi order ABC semangkuk... gilor... dah la cuaca sejuk... hubby ckp.. nnt mesti awak sakit tekak nnt... n sambil2 duduk tu.... aku sediakan susu n nestum utk irfan sbb dah time lunch dia... sempat la jugak aku tapau sebungkus laksa utk mkn kat hotel balik nnt....

aku jugak sempat soping beberapa helai bj t-shirt, keychain n magnetic bar utk ole2 blk KL nnt....

 

dlm jam 1.30 kami blk bilik hotel semula.... lunch dgn laksa bkt bendera.... papa xmoh mkn... sukatila.... relex n solat n bg irfan rest sekejap sbb demam dia kejap panas, kejap sejuk...dlm jam 4ptg... kami bersiap semula utk jln2 kat area bawah pulak... destinasi yg dirancang utk dituju.... snake temple, war museum n aquaria...


kami singgah ke aquaria dulu... tp dah tutup la pulak.. sbb tiket last jam 4.30 ptg... sdgkan aku smapi ms tu dah 4.43ptg.... jadinyer... kami ke war musium pulak

tempat ini sungguh besar n nmpak sungguh horror.... jadinyer... kami decide amik gmbr kat dpn je.. xjd masuk sbb irfan still xsehat...lepas bergambar.. naik kete semula n terus ke snake temple....


di snake temple ni... xde yg menarik sgt sbb ular pun xbyk....nak bergmbar dgn ular... aku sungguhla geli... jadi.. snap gmbar sikit n kami pun beredar.... jam dah kul 6ptg.... balik hotel semula n papa bw fiqah gi mandi kolam hotel di tingkat 2 hotel ni... aku n irfan naik ke blik... kami bl pisang n keropok goreng utk minum ptg....
sayang sgt harini sbb xdpt jln jauh n kemana2... nak pegi tmpat lain semua xleh sbb irfan demam n xnak bg dia penat.... jdnyer... sikit je tmpat dpt lawat....

last ly..... mlm tu... aku dah berjanji dgn Zaza Yazid (mmbr blogger) untuk berjumpa dgn dia kat Bukit Jmbul Shopping Complex... zazajak jumpa di Quensbay Mall tp hubby malas nak pening2 kepala cari jln... 

ok.. nnt aku wat n3 lagi pasal pertemuan ku dgn zaza k..... n juga n3 hari lastday kitaorg di penang....babai


percutian di Penang......31 Jan to 2 Feb 2010 - 1st day

Hallo ha... semua,.... dah nak bersawang bolg kesayangan ku ini... minta mahap la ye.... ila mmg nak update tp xberkesempatan.... utk mkluman uoll.... 31 Jan hingga 2 Feb 2010 yg lepas ila ke Penang cuti-cuti malaysia dgn family.... then... 3hb tu ila smbg cuti lagi sbb clearkan brg2 bercuti yg lepas n relex... pastu... khamis keje blk... bertimbun2 keje.... hari smlam sabtu.... ila dah xsedap badan, batuk, sakit tekak n selsema.... nak demam pun ada... penangan gi penang.... hehehe

so... dikesempatan ni... ila dpt la upload n edit gambar2 ila gi penang temph hari.... 

malas nak cite panjang... meh layan gambar yek.... nnt ms kat gmbr tu ila cerita ek.....

 

kami bertolak dari serdang jam 9.30 pagi... gambar atas ...ms baru gerak.... hhehe...

dlm kul 11 gitu... papa stop jap kat tepi h/way... location sebelum terowong... sedut udara segar jap n snap picture


pastu kami teruskan perjalanan balik.... singgah kejap kat hentian utk ke toilet jap n ila sempat la beli buah duku..... xtahan tgk buah2an kat situ.... hubby ckp nnt masa balik nnt boleh singgah beli...

pastu dalam jam 1.30 tgh kami tiba di Juru... niat sbenar nak mkn Mee Udang.. tp salah jln n xjumpa tempat nye.... last2 kami decide..nnt masa balik 2hb nnt.. kami akan ke Juru semula cari kedai Mee Udang ni... sbbnye aku n anak2 dah btl2 kelaparan....jam 2 ptg...  kami meneruskan perjlnn ke goegtown... lalu jmbtn penang
 

jam 2.20 kami terus check in di vistana hotel....hotel ni dr awal jan aku dah book.... harga after govermt discount RM 184 semalam.....


  

oh ye.... kami mkn tgh... mee hoon goreng yg aku masak pagi td..memang saje bw bekal...konon nak b/fat kat tepi h/way td tp kenyang lagi.... sbbnyer... dah penat sgt.... xlarat nak explore penang ni....lepastu kami berehat sebentar.... solat.... dlm jam 4 ptg.... kami bersiap nak round sekitar bt feringgi n  teluk bahang.... papa dah kaji peta penang yg kami dpt dr hotel td...



 kami  drive ke bt feringgi..... naik smpai atas n ke teluk bahang.... papa xnak stop pulak.... aku nmpak batik factory.... butterfly park.. n mcm2... tp papa kata esok la baru pergi....jadinyer... kami patah balik n stop di tanjung bunga pekena laksa tanjung bunga.... best giler


cuma aku peliks... kat penang ni mmg laksa xletak telur ye... telur jual asing... rm1 sebiji... mahal giler... tp laksa rm2.50 je semangkuk.... gmbar kat atas ni... papa pujuk fiqah mkn dulu sbb fiqah dah xsabr2 nak turun ke tepi pantai.... dia mmg xleh jumpa air.... 

pas makan kenyang.... kami pun turun ke pesisir pantai bt. feringgi.... main air sikit.... 



 

lepas bersantai di sini... kami ke kota lama fort convalis pulak... jam dah 6.10 ptg.... niat nak jln2 je sambil ambil gambar.... ramai btl org kat sini... mostly psgn couple la...


masa jln.... nmpak pulak beca....beca ni pun nmpk menarik sgt.... aku pun tanya hrga... murah je rm10 satu beca.... sbb kmi berempat.... kami naik 2 beca...papa kalau ikutkan dia malu sgt nak naik beca.... tp last dia naik jugak... kami pusing 1 kota lama tu... 

 

sampai dpn menara jam.... beca ni stop tgh2 jln... n abg beca ni shoot gmbar utk kami...

gmbr ni cantik sgt.... n we love it.....!!!

lastly b4 balik... kami snap gmbar pndgn di waktu senja di fort cornvalis ni....jam dah tnjuk kul 7.20pm
 

ok... habis aktvt sepetang kami.... n dinner pulak kami bercdg nak mkn kat line clear....nak jd cerita.... 1jam 30min  kami pusing2 kat jln penang cr tmpat mkn line clear ni.... papa dah nak giveup.... irfan n fiqah dah keletihan... mama dah kelaparan.... kami bygkan line clear tu sebuah restoren...last2 kami jumpa gak.... rupanye.... satu kedai yg dibuka di antara 2 bangunan kat jln tu.... n kami tapau je nasi kandar line clear tu...

jam 9 mlm... smapi hotel... mandikan anak2... n barulah mkn... mmg sedap nasi kandar ni... tp aku xamik gmbar... lupa.... 

mlm tu... irfan xtido lena n badan dia agak panas.... aku bg dia panadol.... nmpknyer... aktivti esok mcm terbatas la sbb irfan xbape sihat....
 ok ... nnt ila cerita 2nd day punyer aktiviti lak ye.....ok... dahhhh

Related Posts with Thumbnails