Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

camne aku leh bawa kete roadtax expired dah 2 hari????



n3 tertunggak.....dah taip separuh tp xabis cerita..... kisahnyer.... aku bwk kete xde roadtax selama 2 hari... roadtax tamat 26 April lepas (ari Isnin) .... aku mati2 ingat roadtax aku tamat 29 April (hari khamis)... roadtax baru aku dapat ari selasa..... kalau nak tau... every year... aku renew roadtax tru calling je kat alianz insurance centre kat HQ dia kat KL... sume urusan renew diaorg buat termasuk amik geran kat bank... aku cume perlu tunggu je sume dokumen n roadtax smpai.... senang kan... xyah beratur kat pej pos utk renew insurans n pegi bank utk amik geran....

 road tax yg br tiba dr abg courier!!!



thn ni aku agak leka sikit... aku comfirm dgn insurans nak buat payment lambt sgt sedangkan 1 April aritu diaorg dah call aku n fax maklumat utk renew.... last2.... dpt lambat.... thn ni aku claim NCV dah maximum 45%... so insurans murah giler xsmpai rm500 pun.... jimatttt..... 

tpkan mmg berderau darah aku bila aku tgk roadtax dah 2 hari mati tp aku lanjan gak gi opis... sib baik skrg ni aku balik ikut h/way putrajaya... kalau x selalu nyer aku ikit jln sri serdang... kalau ikut jln sri serdang mmg slalu ada roadblock polis....

now dah pasang raodtax baru.. baru lah lega... hahaha..... tu jek... daaa

TAG dari SallDannRizz

Harini aku sgt sibuk... tgh meeting leh tertido... tukang jaga lappy lak tu.. ape kes??? hehehe... tp aku tetap setia menjengah blog ku ini sbb kepala runsing byk sgt keje kena buat... jadi nyer daku nak jwb tag yg diberi oleh kak Sall ni.... sila lah bace yer......

[1] 3 Names in your inbox cellphone
      1. my lovely hubby....
      2. adik ku (nUYUNE)
      3. my sister (AloNG)


[2] Your main ringtone/ nada deringan utama anda?
 Lagu Offspring tajuk dia "Stuff Is Messed Up" dr album baru The Offspring... kalau dgr je henpon ni menjerit... cpt2 opismate aku panggil suruh jwb sbb bunyi dia memekak giler pd pendengaran mereka.. tp aku SUKER!!!!!!hahaha


[3] What U did at 12 last night
waktu aku bekerja sbb anak2 sume dah lena - basuh n stim botol susu... perah susu n kemas rmh!!!!


[4] Who was the last person [S] U went out with? Where
wit my lovely kids n hubby ler ari ahad lepas gi Mines beli kain utk wat baju raye (kene wat cepat2 sbb takut xde org nak jahit!!! haru beb) n amik gmbar pssport utk little irfan....


[5] The color of T-shirt you're wearing now
xpakai baju T-shirt tp baju kurung sutera kaler biru Teqoise......


[6] The last thing you did?
sattlekan permohonan renew staf kontrak PKU nih... dah lama tertunggak.... lemas aku tgk...!!!


[7] 3 of your everyday favourite items?
       1. MY "cutie" Lappy / My "hangging" desktop
       2. my Spectra B/PUMP
       3. my "messy" CAR


 [8] The color of your bedroom.
my pebret kaler...... HIJAU PUCUK PISANG!!!! warna yg sungguh menenangkan fikiran sebelum aku tido!!


[9] How much money in your wallet now?
banyak...... hahaha... maklumle baru 4-5 hari gaji kan.... tp kebanyakannyer duit org ler (duit nak byr taska irfan...  nak byr hutang tudung... avon... mcm2 leeeer)


[11] Your favourite song
Lagu yang sedap tp bunyi yg membingitkan telinga.....!!!! The Offspring ~ Let's Hear It For Rock Bottom" aku akan ulang2 byk kali bila dgr lagu ni.....


 [12] What will you do next weekend?
xtau lagi nak gi mana.. tp minggu ni ada Bday party Irfan!!! semua dijemput hadir yerrrr


 [13] When was the last time U saw Ur Mum?
emmm... last week ari ISNIN.... mak dtg ke opis aku utk appoinment dia dgn doctor...


[14] Where is she now?
@ my hometown @ SENTUL!!!!!!


15] When was the last time you talked to your parents?
last week.... aku ni mmg jenis xrajin tipon sesape kecuali ada hal... termasuk hubby ku... biasanyer dia je yg tipon aku.....hahaha


[16] Who is the last person that texted U?
sorang budak student bulan Sabit sbb nak dtg jumpa aku utk antar borang keahlian BSM...



[17] Where did U have your dinner lastnight?
Kat umah je....

[18] The last suprise you got?
xde suprise2 dlm idup aku... jadi xde le.....
 
[19] Last thing U borrowed from ur friends?
gunting sebb nak gunting kertas.. gunting aku dah lama dah hilang.... TQ kak ANN!!!


[20] Who is ur BF/GF or husband/wife?
my hubby adalah org  yg paling berlagak aku jumpa ms kami sama2 dikenalkan dlm minggu orientasi Matrik UPM 1998....ntah camne leh rapat lak....


[21] What do you feel now?
penat... ngantuk... serabut!!!


[22] Wanna share with who?
pada kengkawan opisku yg sungguh setia mendengar bebelanku....


[23] Who knows ur secret?
no one...... simpan sendiri jee.....


[24] They keep ur secret?
hopefully....


[25] Are you angry with someone?
ada kot......marah kat dia tp sayang....


[26] What do you order at McD?
BIG MAC!!!!!


[27] The last time you felt so sad?
malas nak pikir....


[28] What is your wish for tomorrow?
wish 4 lucky n nice day 4 2moro.... happy...ceria....


29] Who will U tag next?
cam biasa.... malas nak dera org.... sesape suka jawb.. jwb ler...

ok sall... daku dah jwb... tq... next time bg lagi yer..... i luv it!

Selamat Hari Ibu..... mama.....

Oh... daku sungguh sedih dan terharu smalam bila balik dari keje... lepas mandi n duduk2 dgn anak2.... aku tanya fiqah dia ada keje skolah x? pastu fiqah amik beg skolah dia, dia tersenyum2 nak ckp sesuatu.... sambil tu tgn aku dok mengemas mainan yg disepahkan si irfan ni.... pastu.... tetiba aku ternampak sepit rambut yg br je aku bl smlm kat MV dah tercabut ribennyer... terus aku mengamuk kat fiqah sbb dia bw sepit rmbt tu ke sekolah n rosak....dah la sepit tu mahal!!!

Fiqah lak... dari dia nak ckp sesuatu kat aku dia terus terkedu n menangis sbb aku marah2 kat dia... sambil tu dia keluarkan sekeping kad dari beg dia... dia tenung kad tu n letak kat dada dia smbil menangis sbb aku still xstop membebel.... 

Dekat 5 minit gak la aku dok tanya dia nape bw sepit tu gi skolah..... pastu bila aku perasan dia pegang kad tu aku pun terus tanya dia.... " apa kat tgn fiqah tu..?" dengan nada teresak-esak dia tunjuk kat aku kad tu n ckp.. " cik..cik..cik...gu suruh ba...ba..bagi mama....." sob sob sob.. dia nangis.... aku pun amik... 

terus aku terdiam n sedih... oh.. kad ucapan Selamat Hari Ibu.... 
fiqah buat sendiri utk bg kat aku.... aku terus peluk fiqah n mintak maaf sbb aku marahkan dia... baru dia tenang.... pastu dia ckp" mama.... kita sayang mama".... alahai..... lg sedih aku..... pastu aku pun ckp... "mama syg kak long jugak.... terima kasih ye..fiqah buat sendiri ye??" dgn muka still sediy.... dia angguk.....aku sambung lagi "pandai fiqah buat.... cantik...mama suke sgt"



aperlah aku ni.... tak pasal2 aku marah dia...
tp aku betul2 terharu bila dia bg kad Selamat Hari Ibu tu... 
1st time aku dpt.... aku suke sgt.... pandai cikgu taska syafiqah..... 
slalu aku tgk kak Ann kwn sbleh aku kat opis tu je dpt kad hari ibu dr anak dia... 
kali ni aku dpt sendiri... aku betul2 terharu.... 
sayang anak2 mama!!! mama always love u!!!

Tag Barang2 lepas Berkahwin - amik dr Lydzar..

Tag ni aku amik dr blog lydzar.... suke dgn tag ni sbb simple... lg pun teringat benda2 yg pertama kami bl lepas kawin dulu...

1. Barang kahwin pertama yang dipakai?
barang pertama yang daku pakai adalah set barang kemas yg hubby pakaikan ms batalkan air sembahyang.... dah ingat2 lupa.. rasanyer cincin berlian dulu kot pastu baru rantai dan gelang emas...

ni lle bukti nyer ye...hubby sarungkan cincin... tp gmbr sebenar kena scan kat albun kawin.. tunggu.. hehehe

2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?

Masa kita org baru kawin.. kami terus pindah masuk rmh yg kami dok sekarang ni (rmh sewa ibu mertuaku).. rmh ni dah lengkap dgn segala barang... tp utk lebih selesa... kami bl 2 barang letrik kongsi bersama byr bulan2 kat en. mamont.. its a aircond & peti ais dpt free vacum....

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?

Errr... aku beli ape yek???? Rasanyer sumer duit hantaran aku wat belanja hangus utk kenduri kawin... tp aku amik Rm1K utk buat muka beli katil kawin kat MACY.. baki tu byr bulan2... boleh gitu??? hehehe... tp itulah kenyataannyer...

ni le katilnyer... lani dah xpakai dah... bagi kat kakak katil ni sbb xmesra pengguna


4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?
set baju dalam yang paling seksi gitu.... hahaha... opsssss... segan lak
 
5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?
barang mahal pertama ye.... kalau nak ikutkan masa lepas kawin.... jawapannyer adalah Kete WIRA A/B..... tu pun kete 2nd hand sbb tu je mampu kami bl utk gantikan kete Ford Laser sediaada .... yg aku sayangi hingga kini... kalau paling mahal 4sure la rmh Mahligai Impiana aku tu... hehehe


itulah saja... tp kan bila pikir balik masa mula2 kawin dulu tu mmg la xberduit sgt... maklumlah baru keje... sibuk lak nak kawin... nak kumpul harta sumer kena hutang.. tp alhamdulillah.. dah 5 thn kawin... rasa rezeki tu dtg mencurah2.. lebih2 lagi ada 3org (1 sudah simpan k) zuriat yg comey2.... alhamdulillah  ....

so... mcm lydzar gak... pada sesape yg nak jwb tag ni... sila la jwb ye....


Soping kasut barunyer Syafiqah kat MV

Al-kisah aku gi soping kat MV smalm...... smalam... smalam??? yes.. smalam hari khamis (22/4/2010)... aku gi soping... aku cuti!!!!! tp bkn cuti sbb nak gi soping ye... tp cuti sbb bawa irfan gi check doctor kat Hopt. Putrajaya... balik dah jam 12 >.... pastu dah xbuat pe... alang2... aku ikut hubby gi opis dia (opis dia kat lembah pantai (dekat je ngan MV)... so... antar hubby gi keje, pastu aku drive kancil hubby ke MV bertemankan syafiqah..... almaklumlah.. smlm kan hari gaji.....hehehe.....

jam 1pm aku dah terpacak kat MV..... gi lunch dulu dgn syafiqah... kami mkn meehoon clypot....


tgk tu... suke giler.. sbb mkn meehoon kegemaran dia....

pastu fiqah request nak naik kete sport... aku pun bg greenlight... dia bw... masyaalahh.. penuh dgn sopan santun


siap posing lagi tu...

pastu ingat nak gi tgk wayang cite How to Train your Dragon... tp filem3D... tiket mahal giler RM18 utk dewasa n RM11 utk kanak2.... gilor punyer mahal... terus cancel tgk tgk wayang... pastu fiqah request nak popcorn lak... daku belikan la yg small punyer


tgk tu.. suker giler dpt mkn popcorn...

pastu kami pun memulakan operasi berjalan-jalan.... papa pesan keluar dari MV tu sebelum kol 4.30 ptg sbb nnt jem giler kat situ... jadinyer kami ada masa 3 jam utk jln2 smpai sakit kaki.... jadinyer kami pun jln2... aku bl beberapa helai baju utk irfan kat Metrojaya n hadiah utk b'day irfan aku bl kat Moms Care (kat Toy'r'us barg tu xde stok)...
last skali gi butik Crocs...
aku dah berkenan sgt dgn 1 kasut croc baru tu... tp rasa syg lak duit nak bl kasut tu.. harga dia RM219... baik aku beli je kasut Clarks.. harga lebih kurang.. jadi aku pendam hasrat.. tp aku belikan syafiqah 1 kasut baru...

bukan senang dia nak suke n try kasut ni.. punyerlah sproting dia smalam...
so.. inilah rupa kasut baru fiqah..



tapikan... lepas je aku bayar kasut tu... dan dan tu jugak fiqah cakap
"mama... kaki saya sakitla pakai kasut ni... (kasut lama dia (adidas))... "
"menyampah la mama tgk fiqah ni.." kata ku saje je...
"ala.. mama ni.... kesian kita tau mama" kata fiqah merayu n buat2 sakit kaki..
"okeylah.. pakai la kasut baru".....kata ku lagi..
"hehehe... tq mama" jawab fiqah.... n fiqah sambung lagi "cantek tak kasut baru kita???" sambil tersenyum2 n buat2 menari balet....
aku senyum jer tgk gelagat dia.. sales girl kat crocs tu pun ketawa tgk syafiqah...

pastu kami jln2 lagi gi WOC,Mothercare, n masuk Jusco gi pump susu jap... pastu siap masuk the garden lagi tu... pastu fiqah request nak mkn donat pulak la bagai belikan dunkin donut lak... jam 4.15 aku pun cepat2 blah dari MV.. tu pun dah nak stat jem da.. 4.30 aku dah terpacak kat opis hubby tunggu hubby abis keje jam 5.10ptg... n fiqah request lg nak dok kat sit belakang sbb dia dah ngantuk sgt nak tido... tak smpai 1 minit dia dah hilang....

panjang jele kan cite aku nak bl kasut fiqah je... hehehe...so inilah kisahku smlm yg x dirancang utk bl kasut fiqah...... tu je.. dah....

Majalah Aulad... bagus utk anak2 prasekolah

 Salam semua....


nak kongsi 1 benda... tentang satu majalah... namanyer majalah Aulad... majalah ni utk kanak-kanak prasekolah (umor 4-6 thn)...tp daku dah langgan majalah ni since umor syafiqah 3 thn... masa ni fiqah baru belajar menulis n mewarna...tp pada ku majalah ni amat bagus skali... aku jumpa mjlh ni ms round kat kedai buku kat Alamanda... aku bl sebuah... ms tu harganyer RM2 senaskah.... disebbkan byk aktiviti menarik dlm majalah ni... pastu colouful n majalah islamic.... so..aku n hubby terus decide utk melanggan majalah aulad ni 1 thn... sekarang dah hmpir 7 bln aku langgan mjlh ni.... tp kalau xsalah aku harga mjlh Aulad ni dah naik ke RM 3 senaskah sekrg... xkisahlah... tp mjlh ni mmg bagus.. ada doa... ada ruangan jawi, matematik, sains, BI, BM, mengeja, menulis, mcm2 la...


ok.. let me show uoll rupa dia ok...

antara kandungan dlm majalah Aulad ni.... ada doa....

yang gmbar bawah ni ada matematik.....boleh kira2...

gmbar atas ni gerak kerja.... aktiviti mewarna


yang ni pulak belajar jawi....

yang last skali ni... 4surelah Syafiqah kan... sedang ralit menulis dlm buku aulad ni.... syafiqah ni boleh dikatakan ulat buku n ulat TV.... smbil tgk tv boleh menulis... mewarna... sib baik otak tu cepat mencerap... ke mana2 je dia pergi mesti bawa satu buku utk tulis atau mewarna... tu xcmpur b4 tido mesti bawa 1 buku nih (buku word,word, word grolier).. nnt aku wat n3 pasal 1 peel fiqah ni eh..

hehehe.. ok tu je nak cite.... tp aku nak sarankan la.. pada perent yg ada anak2 kecil yg tercari2 majalah utk bacaan anak2..
 MAJALAH AULAD ini adalah yg TERBAIK!!!

Dah ganti semula dah....

Salam semua....

saje je nak tunjuk... hehehe.. ala xde benda pe pun... ingat tak ari tu daku cite tutup bekas minum tupperware ku kena geget dek mak nenti tu... aku dah pun beli yang baru... sbb kena geget tikus xleh tukar kan,... so kena beli spare part baru.... aku order la tutup thirstquake tumbler tu... dpt kaler hitam... lantak le... comey jugak bila di matchingkan sbb badan bekasni kaler putih...

tara.........

comey kan... hehehe... aku suker...

tp kali ni aku lebih hati2... xleh letak tupperware suka suki disana sini... nnt kena geget lg....

dan dah alang2 aku gi rmh manager tupperware ku aritu... amik lak catalog baru utk bln Mei ni... mlm tu aku baring2 atas katil smbil belek2 buku tupperware tu... belek punyer belek punyer belek.... tetiba aku berkenan lak dgn 1 offer bulan ni.... n.. daku dah order pun... hehehe..

nak tau pe benda nyer.... nnt dah dpt barang tu... aku bagitau ek!!! tunggu.....okeh.. tu jek... daaaaaaah

lama xdpt newsletter ni.....

al kisah.... smalm balik keje... buka pintu rmh... tgk atas meja ada surat utk mama.... surat dari Wyeth mama Club... lama betul xdpt newsletter dr Wyeth Mama ni.... bukan pe.. dah nak hampir 1 thn syafiqah x minum susu wyeth ni... so.. dah x hantar batang scoop wyeth ni ke wyeth club.. so.. kekadang je dpt newsletter dr Wyeth.... adalah skali tu org dr wyeth ni call daku tanya perkembangan anak... sbb w/pun xminum susu ni lagi.. aku still daftar nama Irfan dlm Wyeth mama club...


niu rupa suratnyer....


ape isi surat ni ye>?????

hemmmmm

jeng... jeng... jeng....


ala... kad b'day untuk Iman Irfan..... YOU ARE 1 NOW!!!... comey sgt....

tu nak promote la tuh.... nnt dah besar jgn lupa beli pruduk susu Wyeth Progress Gold tu.... hehehe...

plus ada 1 kupon music classes.... xminat la nak join wat masa ni...

so.. gmbar lion Lex ni.. aku tak tau nak gamtung kat ne... kat tgh2 tu leh letak gmbar irfan.....

so aku decide letak jelah atas TV ni ....



comey...comey... heheheh

"TEKA-TEKI GIVEAWAY"



wassup.. wassup...wassup.... !!!

contest lagik.... kalini anjuran Salldanrizz.... kwn blogger ku yg paling baik hati n best cuma lom jumpa lagi je.... sall tlh menganjurkan teka-teki giveaway .... dia nak kita tlg tekakan apakah hadiah yg dibelikan utk anak e-Car sempena bday eiymann ke 3 thn yg lepas.... so... biar daku teka ye.....

disebbkan kotak hadiah dia bersaiz besor...


jadi.... jawapanyer mungkin .....
SET EDUCATIONAL TOYS MCM BLOK INI



so.. pada kengkawan yang nak join.... leh tgk syarat2 seperti dibawah:

1. Add blog Sall /http://salldann.blogspot.com/2010/04/ponponpon.html di bloglist anda & wajib menjadi Follower k.
~daah lama dahhhhh~
2. Tepekkan banner Contest @ Giveaway di n3 & disidebar blog anda, pastikan ianya di link back ke blog berkenaan.
~done~

3. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog & bermula dari 19 April - 29 April 2010,(10 hari je)
~ penyertaan awal nih!!!~
4. Hanya tajuk diatas je yang diterima " TEKA-TEKI GIVEAWAY "
~hokey~

5. Story skit ttg Blog haku boleh!!!!...
- Payah gak ni nak storry-morry ni... okey lah daku cube ye cik sall....
citer tetang blog kan... blog sall ni pada ku sungguh lawa (serius xtipu bkn mengmpu yek)....simple tp padat.... dgn design templet baru yg cik sall letak ni.. lagi lah naik berseri2 blog cik sall.... dgn bunga2 yg ceria... dah la daku sekarg ni mmg suka banget kaler hitam, merah n putih!! pastu cik sall suka juga masukkan story2 yg berunsur pengajaran untuk ditatapi... saya sgt suka... dan jugak kalau nak tgk jam ke, tarikh ke.. sume ada...siap lagu lg tuh.... so..tu je...
6. Dan jgn lupa tinggalkan link/komen di entri ni.
~hokeh~

7. Hadiah ?? Ada....Tapi tak la mahal. Kipas meja, ok ke???....hihihihi...
~ BOLEH AJE~ ASALKAN HADIAH KAN.... BUKAN SENANG ORNG NAK BAGI FREE EK???~

So apa tunggu lagi , jom terjah la beramai2 join Giveaway yg sall anjurkan nie .....

Irfan 1st Bday Bash Invitation





assalammualaikum semua....

sempena b'day my lil emsem boy Irfan yang pertama...
ila dgn sukerciternyer nak menjemput semua kawan2, kenalan blogger, sahabat handai, sedara mara, kawan2 sekolah, member2 opis.. hadir ke majlis hari lahir Irfan di teratak kami..

semoga dgn kehadiran kawan semua.. dpt memeriahkan majlis ini.....

Luv,
Mama Ilah Fazilah

Menghadiri B'day party.....

Al kesah.... ari ahad yag lepas 11hb April...... daku mmg rasa sungguh senak perut.... kekenyangan mcm nak pecah sbb menghadiri 3 undangan..... 2 undangan ke B'day party & 1 undangan ke kenduri kahwin... tp daku pergi undangan ke B'day Prty je, while hubby terpaksa berpisah gi undangan perkahwinan kwn sekolah dia...

nak tau b'day party sape??? Yang pertama adalah bday party anakanda e-Car a.ka. ibuieymann sempena b'day Izz Eiymann Nazrin yang ke 3 tahun kat Bandar Seri Putra... nak dijadikan cerita.. aku lah org pertama sampai jam 11.00 pagi... boleh gitu... tergejuz tuan rmh.... dia pun xtukar bj lagi.... n hubby dia tgh susun meja kerusi kat khemah while family dia yg lain tgh siapkan goodies bags.... sowey ye e-Car sbb ila dtg awal sgt... xdpt rasa kek b'day eiymann yg ada patung bear tu.... tp nasi ayam mak e-Car mmg marvelous!!! adalah 2-3 keping gmbar aku sempat snap.... alhamdulillah... sampai jugak aku ke rmh e-Car nie.... dia mmg baik hati.... dpt goody bag tu.. bukan main suke syafiqah....



gambar ni ayah e-Car yg tlg snap kan.... tq ye pakcik....

dlm jam 11.30 camtu aku pun terpaksa minta diri dari rmh e-Car...... tak sempat pun jumpa e-Car ms nak balik ni sbb dia tgh bersiap2.... daku lak nak mengejarkan ke rmh kenduri kawin kwn hubby lak kat Bndar Tun Razak...

dari bandar seri putra kami memecut balik ke KL hantar hubby ke rmh mak dia di Bandar tasik Selatan... nnt dia gi kenduri kawin kwn dia sensorang naik kereta bapak dia....dan daku lak dgn anak2 terus memecut ke Rumah Anak Yatin Darul Shifa di Setapak untuk menghadiri bday party  anak cousin ku Ejam.... anakandenyer Najla Damia juga yg ke 3 tahun....budak Najla ni atau Lala comey je... lahir "prem" dgn berat 1.3kg je dulu tuh... kecik macam tumbelina... tahun lepas Lala ni koma 1bln sbb kena hempap dgn tv 29 inci kat rmh dia... retak jugak la tengkorak dia... sggh menakutkan...
berbalik kisah ku mencari rmh anak yatim tu,... berpusing2 aku kat area kawasan tu sbb susah nak jumpa.... penat n lenguh kaki ku ini...huhuhu 

ada lah bebarapa keping gmbar aku snap... yg lain gmbar ikhsan dr FB ekin wife ijam..




wif my mom's family...... @ lala bday....

sungguh seronok ms b'day lala ni... mknn byk tp masyaalah.. sungguh panas giler... berpeluh2 mcm dok kat sauna... irfan n fiqah smpai dah merah padam muka... tapi tgk anak2 yatim tu.. aku sungguh sedih... yelahkan... kecik2 dah xde mak ayah..... aku doa biarlah anak2 ku dpt ku besarkan dgn kasih sayangku suami isteri sehingga meraka besar nnt....

so.. inilah kisah ku menghadiri bday party... jam 3 ptg aku gerak balik ke rmh mak kat sentul jap... mandikan anak2 n rehat... jam 5 ptg aku balik semula ke sg besi jemput hubby dr rmh mak mertua dlm hujan yg lebat giler n terus gerak balik serdang semula.... 

Anugerah Top Blogger 2010


Wah... aku dpt award lg tahun ni.... award Top Blogger 2010 ni SalldannRizz yg bagi....
Tekiu...tekiu.... very much yeah kak Sall.....

aku nak pass pada semua pembaca blog aku ni ....
sudi2lah amik n tampal kat blog korang pulak yer.....

BP Set - Freegift dari Anmum!!!!

Aku sedang bersuka hati hari ni..... pagi jam 10 ... sedang buat kerja... tiba2 kwn opis kat front kaunter kat bwh tipon... nama dia Shikin... berlaku lah sesi borak seperti berikut:

Shikin : Kak Ila.... akak ada order barang lagi ye??
Aku : Eh mana de.... apsal???
Shikin: Ni ada courier dari Skynet ni.... akak dah lupa kot??
Aku : Errr yeke... mana de akak order pape... tak pe la.. Shikin accpet je.. nnt akak turun tgk pebendanyer
Shikin: Okeh!!!

Aku pun turun ke kaunter depan dgn laju nyer sbb excited nak tau pe benda lak aku terima.. rasanyer tak de order pape pun dari online....

Sampai depan kaunter aku pun amik la bungkusan ini.... suprise!!!!


Shikin ni pun excited nak tau pebenda nyer... dia mintak aku bukak bungkusan la tu jugak...
aku pun bukak... sungguh teruja...
rupanyer....

BP Set dari ANMUM CLUB...!!!
Horei!!! aku bertambah gumbira



aku pun hampir lupa pasal benda nie...

pastu shikin tanya lagi:

Shikin: kak, camne ko leh dpt BP set ni kak
Aku: Aritu akak antar 7 keping pencedok susu anmum kat Anmum Club ni.. skrg tgh promotion....
Shikin: oooo... ko minum susu pe kak??
Aku: Akak minum Susu Anmum LACTA
Shikin: oooo.... bagus la ko kak
Aku: .....senyum.... (pastu sambung borak mcm2 lagi....)

pastu aku pun bw la bendalah ni naik kat opis aku... pastu aku cuba test bendalah ni...
comey je BP Set ni... xyah beli kan.. dapat free je.... kalau beli mahal tuh!!!

 


sedang mencuba.... tgk BP aku tu.... normal... okla tuh... sihat

Contest "Tidur Paling Comel" by InfantiaHouse


hmmm.... contest lagik.... nak join gak.... anjuran InfantiaHouse....... Sempena Pembukaan "Online Shop" InfantiaHouse (i tolong promotekan) yang dilancarkan pada 14.02.2010, cik puan penganjur ini dgn murah hatinyer nak bagi Free kat siapa2 yang berminat nak mencuba nasib untuk mendapatkan Bantal yang empuk, Gemuk lagi Montok dari InfantiaHouse ni....mmg berbaloi-baloi kalau dapat tilam utk baby kesayangan ku...

..Syarat2  nye:

Jadi follower blog InfantiaHouse ... ~done~

Letakkan banner di atas di ruang sidebar blog anda... ~done~

Copy & paste tajuk entry anda seperti diatas dan pastikan buat link ke..
terus ke blog InfantiaHouse...  ~done~

Letakkan Gambar anak yang yang berumur 0 - 4 tahun ~done~

Gambar tu mesti gambar bayi yg tengah tidur nyenyak bersama bantal. ~harusssss!!~

( tak kisah la nak aksi mcm mana..yg penting dia sedang enak tidur dan aksinya mencuit hati...)
~ini rupa peserta nyer.....ekekeke....



close up sikit.......
 untuk makluman puan penganjur..... aksi ini adalah spontan..... encik Irfan tido dgn syahdu skali... bila mamanyer ni masuk bilik... kelihatan en. Irfan tgh syok tido gaya superman sedang terbang... kiut sgt n tergelak pun ade.... so... pilih lah En. Irfan jadi pemenangnyeryer!!hehehe

Baby tu tak semestinya anak anda..letak anak sape2 pun boleh, yang penting baby tu mesti ada pertalian darah dengan anda.
- ini adalah anak teruna ku ye...heheheh-

 Nama : Muhammad Iman Irfan
Umur : 11 bulan tahun
Tarikh lahir : 29.04.2009
Warna kesukaan : Biru

Letakkan juga nama, umur, tarikh lahir dan warna kesukaan dia (untuk hadiah nanti)

Dan jgn lupa, tinggalkan link utk penyertaan anda dalam comment box dlm entry ni...
~ okey~

CoNtest ini telah dilanjutkan sehingga 31 Mei 2010... lama lagi tuh... meh la ramai2 join ek!!!

Hadiah untuk contest ni...

Hadiah 1 -
Set Tilam Bayi Bersarung

Hadiah 2 -
Golek Kanak2 Beserta Sarung
- Bantal Kanak2 Beserta Sarung

Hadiah 3 -
 Bantal Bayi Beserta sarung
- Golek Bayi
Hadiah Saguhati ( untuk 3 orang )
Produk Bayi ( antaranya Tungku Bayi, Minyak Bayi, Barut Bayi, selimut bayi )

so kepada cik puan penganjur... inilah penyertaan dari saya ye.. tq.....

Seksanyer!!!!

Tulun!!!!..... daku sedang terseksa sekarang ni.... sbb nyer... daku dah tertinggal corong spectra pam ku kat opis.... kedua2nyer plak tu...... oh tidak......nak wat camne???? badan dah penat... mmg xlarat nak drive ke opis... lg pun daku sedar breastshield tu tak de ms daku nak mulakan sesi pam-mengepam ni jam 7mlm td..... bayangkan la... daku tak pam since jam 11.30 pagi... smpai la jam 7 mlm... sbb terlalu bz gi jln n melayan irfan... kalau gi opis pun sape la yg ada.... mlm2 lak tu... eeeeiiiii..... xpe la.... daku sanggup dtg esok pagi jek gi amik bendalah tu...

disebabkan breastshield tu xde.... terpaksa la ku beralih pada Avent manual pump ku... tp serius mmg rasa xpuas... n hasilnyer mmg xmemuaskan jugak..... tp  stil dpt dlm 4oz utk skali perahan ms perah ptg smlam....tp aku budget kalau dpt perah mcm biasa ptg smlm...mesti dekat 8oz aku leh dpt sbb xperah since jam 2ptg td.... now ms n3 ni ditaip jam 5.30 pg... daku sedang mengepam lg... tp hasil utk perahan pagi ni dpt 3 oz je setelah hampir sejam aku memerah....huhuhu sedey n ponat!! kalau x.... 15 minit dah leh dpt 4oz....huh!


tensi2....
sabar jelah ... sendiri yg cuai....hhuhuhuhuh....

GIVEAWAY FROM DAMIA


1st of all... ila nak wish to damia.... hepi b'day yang ke2 tahun... semoga damia jadi anak yang soleh & cerdik dan pandai .. dan diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki.... amin....

ok... HEPPI BDAY 2 U...

oh ye... sesape yg nak join leh klik kat sini ek!!!contestnyer mudah saja

aksesori kereta....

salam semua....

hari ni byk lak n3 aku masukkan.... xpe... skali skala update.... taruk banyak2 kan... hehehe...

ni nak cite... smalm ptg balik keje.... aku telah ke kedai aksesori kereta.... sbenarnmyerkan sejak thn 2006 aku beli kete wira AB aku yg comey ni... aku xpernah make up dia... kira smapai skrg ni dah nak msk 5thn aku guna dia... paling baru pun aku buat thn 2008 yg lepas aku tukar tayar n ganti sport rim terus... tu pun pasal bunga tayar dah haus... dan aku tukar bateri dan beberapa brg lain dlm enjin kete tu..... al maklumlah.. kete 2nd hand... aku bl dr owner pompuan gak... dia pakai kete tu dlm 2 thn....

balik pada cerita gi kedai eksesori... sbenarnyer aku tukar kaset player aku pada CD/MP3 player... tu jek.... dah xup to date dah pakai kaset lg w/pun hakikatnyer aku mmg byk koleksi kaset2 lagu artis pujaan ku mcm green day, ella, oag, dll... tp kan disebbkan skrg ni dah xjual kaset lagi... aku kena redha la kena dgr CD lak... bila album baru kuar je.. semua pakai CD.. kan... bila aku tanya ada jual kaset x... jurujual ckp dah xde jual kaset dah... malu aku.... ada hati nak bl dgn USB port tp mahal sgt la pulak.. jenis USB port tu harga rm400 lebih... lari lak budget.. tu yg bl CD/MP3 je.. ni pun dah kira mahal ni.... 

jadinyer dah alang2 tu aku tukar la skali stering kete ku.... stering tu dah uzur sgt... hon dah lama xberfungsi... bila2 emergency.... nak hon xleh... biasanyer aku guna lampu high beam je... aku ni kan bkn byk duit pun... tp sbb baru dpt kutu..hehehe jd... pokcik tgh kayo!!!! tu yg aku tekad nak tukar 2 bendalah tu... kete tu la yg bawak aku ke sana ke mari setiap hari.... kena la jaga dia jugakkan...

so... inilah rupa CP/MP3 player baru tu n stering baru.... murah je.. kos keseluruhan baru RM530 je....tp mengeletar gak la tgn nak hulur duit byk ni.... 




cuma 1 je xbesh aku kena buat.... hubby kata... sbb aku dah tukar pakai CD/MP3 player Sony Xplod!! original tau... hubby kata aku xleh tinggalkan kepala dia dlm kete... kena bw setiap kali tinggalkan kete.. nnt kete kena pecah.. payah jugak tu... sib baik ada kotak.. ni rupanyer


ada 1 benda lg aku nak buat menggunakan duit kutu ni... iaitu RENEW ROADTAX lak..... 29/4/2010 ni expired.... tu senang je.. just tipon je.. nnt roadtax tu dihanat terus kat aku... hehehe .. ok tu jek.... bye

Related Posts with Thumbnails