Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

rambut baru gaya "POP"!

hehehe... tajuk xleh blah....
sbenarnyer nak citer... syafiqah gi potong rambut smlam..
mama fiqah ni dari 1 hari ke 1 hari... dari 1 minggu ke 1 minggu nak bw fiqah gi potong rambut
maklumlah.. w/pun serangan kutu masih melanda.. tp xbyk... mama tetap rasa risau gak
lgpun... dah 1 tahun fiqah xpotong rambut..
last mama bw fiqah gi gunting rambut 1 bln b4 mama deliver irfan dulu...
ni rupa fiqah masa 1st gunting rmbut thn lepas

ceritanya... smlm daku n hubby gi Jusco Equin..
tujuan utama nak gi Quick Cut utk gi potong rmbut Fiqah
dr kat rmh dah bg tau nak potong rmbut fiqah..
so byr duit n amik kad n kena tunggu Q..
punyerlah xsabar2 fiqah nak gunting rambut

bila samapi Q fiqah.. dia pun xsabar2 dok atas kerusi
tapi mama xleh gi mana2 ok.. kena dok sbelah fiqah je..
pastu cina tu tanya : "mau gunting rmbut macammana?
mama ckp: "gunting rmbut pendek mcm baby doll tp kat telinga panjang"
pastu cina tu sengih n angguk smbil ckp hokeh!!
papa lak menympuk tanya kat cina tu: "er.. apa nama ini gaya rambut?"
cina tu jwb: "kita panggil "POP"!!
terus kitaorg gelak..
kata papa lepas ni kalau mau gunting lg ini stail kita ckp gaya POP!!

ni aksi fiqah tgh gunting rambut

masa baru nak gunting... rabut dah panjang tu...


sedang trim rambut belakang...


lastly... hasilnyerrrr

cun x fiqah??? berbanding thn lepas ms mula2 potong dulu... kali ni lg lawa...
papa suka n mama setuju!!!!

tips elak anak derhaka - panduan keibubapaan..

Tips ni aku amik dr blog salldannrizz.... kak sall, ila copy ek.... info ni berguna utk kita semua... bila baca daku terus ingat2 balik... apakah aku ada miss semua tips yg sall catatkan ini... pd kengkawan lain... sila lah baca dan amalkan ye...

  • Jadi bagaimana sebaiknye kita megelakkan anak menjadi derhaka. Mulakan hidup anak dengan nama panggilan yang baik2. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri.
  • Berikan anak perlukkan setiap hari. Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yang lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk. Pandanglah anak dengan pandangan kasih sayang kerana itu membuatkan anak lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran.
  • Setiap kali anak buat perkara baik, berikan peneguhan seperti pujian dan kata2 menunjukkan kebanggaan kita sebagai ibu bapa. Peluk, cium, beri hadiah atau sekurang2nye senyum untuk setiap kebaikkan yang dia lakukan.
  • Janganlah mengharapkan anak yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak2 yang sedang berkembang. Perkembangan membuat mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap.
  • Apabila berhadapan dengan masalah kerja atau keluarga, pilihlah keluarga. Anak2 akan terus membesar, jika kita membiarkan masa berlalu tanpa memperdulikan anak, kelak kita akan menyesal kerana masa tidak akan kembali.
  • Anak2 memang ujian buat ibu bapa. Ujian daripada anak2 selalunye membuatkan ibu bapa hilang sabar. Dalam membesarkan dan mendidik anak2, janganlah sesekali kita mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak2 merasakan diri mereka beban. Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama berlajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.
  • Dengarlah cerita anak, cerita itu tak akan dapat kita dengari apabila mereka dewasa. Kadang2 anak mengalami mimpi ngeri dan dia ingin ibu bapa tahu. Dengarkan cerita anak kerana mimpi ngeri mereka adalah begitu nyata dalam dunia mereka.
  • Ibu bapa yang menjadi pendengar yang baik, biasanya dipercayai anak2. Mereka tidak perlu mencari orang lain untuk bercerita. Terimalah yang kadang kala kita bukanlah ibu bapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stres menjadi ibu bapa. Anak juga mempunyai perasaan sama seperti ibu bapa. Jangan kerana kita tidak tahu menghargai mereka dan membiarkan mereka membesar tanpa didikan yang elok, anak jadi derhaka dan seterusnya menyusahkan ibu bapa.

sedapnyer makanan kat kacang Pool Haji nih!!

ok.... lanjutan dari kisah gi JB tempoh hari.... aku gi mkn kat Kacang Pool Haji kat Larkin ni.. 

tp b4 tu nak tanya... ada x sape2 pernah tgk A.M. Max kat TV3 setiap ahad jam 8.30 pagi??? kalau ada yg pernah tgk pasal b/fast kat Kacang Pool Haji ni.... mmg best giler... tp dlm A.M. Max tu diaorg gi mkn kat restoren Kacang Pool Haji ni kat cawagan dia kat Damansara.... mmg best tau!!!! mmg superb!!! nak tau ape menu spesel dia????
meh lihat

ini lah rupa kacang pool tu... 
tgk dekat sikit


kuah kacang pool + daging + telur mata + sikit bawang dan limau.... 
perghhhh mmg superb!!! dimakan bersama......
roti bakar yg tebal ini yg disapu dgn margerin....

so pada kengkawan yg nak rasa roti bakar kacang pool ni.. leh la gi kat Larkin sebelah balai bomba Larkin atau kat KL kat Damansara... actually aku ni baru 1st time mkn tp hubby dah byk kali mkn... kata hubby kat Damansara harga set kacang pool ni RM6.00 and harga set ni kat Larkin RM4.00... 

ms mkn kat gerai Kacang Pool ni aku mkn gak nasi lemak dia... nak tau apa spesel yg ada kat dlm nasi lemak ni??? zasss

yg spesel kat nasi lemak ni adalah ikan selar goreng tu.....lain dari yg lain okeh...

kesedapan yg xterhingga hingga adik irfan pun mkn dgn syahdunye

coretan ke JB 4hari 3 mlm....berkursus n bercuti...

coretan yg ringkas.... tujuan ke senai utk berkursus kat NIOSH... saja gi jauh2 teringin nak jln tmpat org sambil mkn angin.... kursus bertiga... cuma aku sorg gi bw family ke sana...gerak petang selasa lepas hubby abis kerja kam 6ptg... berhenti rehat n dinner kat Hentian Air Keroh 1/2 jam dan teruskan perjalanan balik ke Senai... tepat jam 10.30 mlm aku smpai kat hotel n check in...keseluruhan.. perjalanan lancar...harga bilik lak RM70 semalam.. kira ok dlm budget..



Mlm pertama tido ok.. anak xmeragam pun... pg bersiap, prepare susu utk irfan, mandikan anak baru aku gerak ke NIOSH.. b/fast pg tu kat lobby hotel mkn keow tiow goreng... sedap gak.. jam 9 pg dah terpacak kat NIOSH.. perjalanan naik teksi je...kursus pg kul 9 - 6.15ptg... lama tu...kat training tu sempat gak la aku tanya tmpat mana mkn best utk aku n kawan2 gi mkn mlm ni... partner aku abg Wan ni suggest kitaorg mkn kat Stulang ada mee rebus sedap kat situ.... so plan mlm pertama nak gi mkn kat stulang...

mlm tu jam 8 lepas solat aku bw kwn2 ku En. Ramli n Nazari menaiki kereta ku ramai2 round bandar JB cari jalan ke Stulang.... pusing punyer pusing... xjumpa2 pun... aku amik direction xpenuh kot... last2 kitaorg mkn kat Danau Bay je.. nama tmpat mkn tu Restoren Singgah Selalu (nama xleh blah..kahkahkah)



 antara menu yg di order...


 kami sekeluarga

rupa peserta kursus- dari kiri En. Ramli, Nazari n aku!!!


kesian kat Nazari n en. Ramli.. dah la diaorg dok semlm je kat senai ni.. ingat nak bw diaorg round2 kat Stulang tu tp dah xjumpa jln nak wat camne.. dpt round bandar JB dah kira ok lah tu ek??? hehehe.. pas mkn tu kami bergmabr jap dpn restoren tu n kami pun balik hotel balik




ari ke2 disenai.. sama mcm mlm pertama... anak2 still ok xmeragam... bgn pagi siapkan ank mcm smlm gak.. then b4 ke niosh b/fast mkn mee goreng lak kat hotel... arini kat tempt kursus ada exam.... cuak gak... lama xexam.... slalu bg org je exam...

masa praktikal CPR n tercekik... nak exam petang nnt tu..

dgn teman sekelas.. lg 2 org xde gmbar sbb sdg buat praktikal exam...

abis kursus jam 5.30ptg.. kwn2 ku terus gerak balik Serdang semula sementara aku mghabiskan lg 1 mlm di JB ni... mlm ni nak round gi Stulang jugak n esok nak gi round JB n nak mkn Hj Kacang Pool kat Larkin ...hehe

mlm 2nd day.. kami ber4 sefamily round cari jln ke Stulang.. konon nak pekena mee rebus kat OUM tu... akhirnya jumpa Stulang tp kedai mee rebus tu xwujud pun.. sedih aaa... last2 mkn kat gerai tomyam sbelah bgunan The Zone n soping coklat kat The Zon..




b4 balik konon nak snap gmbr berlatar belkangkan pulau singa tp xnampak daa....
camera xcukup power...hehehe
tgkla gmbar pulau singa ni... xnampak pape pun ..heheh...

mlm terakhiir tu.. blk hotel btl2 ngntuk sbb jln2 kat the zon walau xbeli pape just coklat 3 bar tp penat.. dah la parking jauh...
esok tu pg2 kami ke larkin sarapan pg kat kacang pool haji..mmg best giler 

n pastu kami jln2 ke senibong 


n ambil gmbar di tepi laut kat stulang waktu siang 

n lastly di Danga Bay... sempat jugak lah singgah jap kat Plaza Angsana jln2 cuci mata.. aku ni kan xsah kalau xdpt gi mall w/pun skejap hehehe...jam 12.30 kami check out meneruskan perjalanan balik ke Serdang semula tp singgah di muar utk pekena mee bandung muar.. 


jam 6ptg kami tiba di Serdang... 

sekianlah kisah seminggu kat Johor... exceli  xpuas la gi JB.. tp next time gi JB dah tau jln n dah tau nak tuju kemana... JB... next time i dtg lagi.... babai JB


i'm back!!!!

wah... aku rasa lama betul xjenguk internet ni... since hari rabu lepas aku update aku kat senai... mlm2 yg tenang ni dgn perut yg kekenyangan.. aku on kejap internet ku ini... nak tido xleh sbb perut full sgt....td baru balik dr mkn2 dgn family ku kat kedai mkn kat sentul sempena B'day abah ke 57 thn dan Anniversary perkahwinan ku ke 5 thn... thanx 2 along yg organize n kutip duit sorang sikit buat blnja mkn2 td..

4hari 3 mlm aku dok senai mcm2 aku nak coretkan.. tp nntlah ye... akan kuceritakan kemudian.. yg penting kursus dah pergi.. byk benda yg aku belajar utk tmbhkan ilmu tntg 1st aide smbil2 refresh otak ni... pastu menjelajah keseluruh JB dan merasai masakan org JB... fuh.... mmg besh!!!! ari jumaat balik siap singgah muar lg mkn mee bandung yg superb!!! sbenarnyer nak mkn murtabak singapore tp kedai tutup la pulak.... heheh

w/bagaimanapun... kursus, tetap kursus, cuti tetap cutikan... 1 hari kerja isnin lepas pastu cuti smapi 6hari... pening gak kepala ni... biasalahkan.. lg lama cuti, lg menimbun keje kat opis tu.... pastu lg jauh kita jln.. lg byk kita mkn... skrg ni status diet ku masih xde makna lg.... bertambah naik berat badan ada lah... huhu....
neway... i'm back to blogging again!!!!!daaaaah

sedang berkursus @ senai, johor...

skrg statusku sdg bersiaran dari Senai, Johor... aku gerak petang smlm jam 6 ptg, kul 10.30 smpai di Rose Cottage Hotel ni... kursus 2 hari di NIOSH stat 26 - 27 Mei 2010 ni... ok lah rose cottage ni, w/pun budget hotel tp selesa n menarik.....

skrg tgh b/fast kat lobi hotel, kul 8 ni nak gerak ke Niosh... sian tgk hubby kena jaga anak bertiga..... kalau diaorg boring pandai2 le dia kuar jln2 kan.. hehehe...

alahai anak mama.....

kisah pasal kak long syafiqah...
sungguh pandai anak mama sorang ni
syafiqah ni bukan je pandai tapi dia mmg sorang yg mendengar kata...

ceritanyer...
syafiqah dgn papa dia suka main ejek2...
dulu masa fiqah kecik.. dia chubby n agak gempal...
so papa suka ckp fiqah gemuk n fiqah cakap balik kat papa - papa gemok..hehe
tp kan.. satu hari fiqah ssudah ckp kat cikgu dia "cikgu gemok"
kebetulan cikgu fiqah mmg agak gempal.. tp bukan nak ejek.. tp dia tercakap
cikgu fiqah pulak sudah complain pada mama...

jadi.. mama pesan kat fiqah...
mama xsuka fiqah ckp org gemok lg... xbaik ckp mcm tu n nnt org marah
kalau org marah nnt Allah xsuka... berdosa
jadinyer fiqah pun ckp " baik mama.. saya xckp lagi"

nak jadikan cerita.... smalm papa xde
jadi mama masak sarapan pagi spegeti -Angel hair + alfredo cream jenama prego...
syafiqah mmg suka mkn spegeti..
mama dah bg 1 mangkuk kat syafiqah utk dia mkn
dah abis fiqah mintak tambah lg 1 mangkuk... n mama bg lagi...
sedap sgt la tu smpai mkn bertambah2
bila dah abis... fiqah mintak lg...
mama ckp la kat fiqah..:
"eh.. !! mana boleh makan byk2.. nnt fiqah GEMOK!! fiqah dah mkn 2 mangkuk tau"

nak tau ape fiqah jawab??
"mama.... xbaik tau!!! berdosa.. nnt Allah marah!"
mama jawab "la... nape pulak"
fiqah jwb lg: : "tadi mama cakap GEMOK... mana boleh ckp org GEMOK"
mama balas balik: " la... mama bukan ckp fiqah gemok.. mama ckp... fiqah xleh mkn byk2 nnt fiqah jadi GEMOK"
pastu fiqah jwb balik: " oooo ..... mama ni.... kita xboleh ckp org gemok... nnt Allah marah... xbaik tau ckp org gemok"...dia ulang balik
mama pun ckp balik perkara yg sama...2 kali
last skali baru lah dia faham....

wah.. sungguh pandai n baik anak mama...
dia mmg mendengar kata...
sayang anak mama!!!

cuci gambar...

rasa lama x bukak blog.. 2 hari cuti.. 2 hari aku tinggalkan.. maklumlah... hari minggu penuh dgn aktiviti.. aku kan mmg xkeletah dok rmh.... mesti nak gi jalan...

alkisah tentang cuci gambar ni... kalau nak tau dah hampir 2 thn aku xcuci gmbar2 dlm kamera ku.. since aku pregnentkan si kembar tu dulu tahun 2009.. aku xpernah cuci gambar.. asyik snap je.. gambar irfan dari dia lahir smpai umor dia dah setahun... gamabr b'day syafiqah dr umor dia 3 thn sampai la bday dia 4 thn tahun 2010 ni.. huh!!! mmg byk giler gmbar.. adalah dlm 790 keping.. video lg kat 25 video...

so ari jumaat lepas masa lunch aku lari kejap ke mines.. gi cuci gmbar kat 1 kedai ni.. murah sgt... Rm0.29 per pc dgn cucian lebih 100 pcs... so aku ingat nak cuci dlm 400 keping...  last2 cuci dlm 300 keping gmbar je.... kedai tu punye komputer lombab giler.. dah la aku xpilih gmbar.. kat sana baru nak view & pilih... kena pulak gmbar dlm memory kad aku tu ada 790 keping... lg lah lombab nak view... nak jd cerita 2 jam aku abis kat kedai gmbar je...aku siap surh dia burn kan video dlm cd lagi..

hasil nyer.... esok aku amik gmbar yg dah siap dgn upah RM87 je utk 300 keping gmbar....
tada...!!!

amik ko... sejengkal lebih gmbar...

album utk iman Irfan dah lama aku beli since thn lepas
tp cukup utk simpan gmbar dia 80 keping je...

n smalm aku ke jusco gi beli album lg utk masukkan gmabr2 bday syafiqah n gmbar2 yg lain
sepetang smlm aku syiok susun gmbar dlm album.. anak2 semua tdo sbb dah kekenyangan... papa diaorg xde.. gi kelas... naik lenguh gak la leher n berpinar mata dok mengasingkan gmbar2 tu...

sila abaikan kaki assistant ku yg mmg suka menyebok tu...
ini gmbar aktiviti aku br abis menyusun ek.. masa ni syafiqah br bgn tido n sibuk nak snap gmbr

Tag Bag make-up dr lyzdar

dah petang ni smabil buat keje2 yg xsiap.. aku menjelajah la blog si lydzar ni...
dia kata dia buat 3 n3ari ni.. aku bac n3 1 & 3 je.. so aku bukak la n3 ke 2 dia... rupanyer citer pasal tag beg make up... sbb dia dah kata kalau baca kena buat... aku pun mmg suka bab2 jwb tag ni... so.. dgn xsabar2nyer.. terus ku letak ke tepi kerja2 ku jap n snap gmbar make-up aku...

kalau nak tau.. aku ni dulu mmg rajin bw beg makeup.. dah setahun dua ni dah xbw dah beg make-up... rasa byk sgt brg nak kena bw.. jd... aku sumbat semua make-up aku dlm handbag Bonia ku yg comey ni... kalau pegang mmg berat giler ye...



ok jom tgk rupa handbag aku yg bw semua make-up aku ni...



padat kan beg aku!!! hehehe

ok.. meh tgk ape makeup aku lak


yg korang nampak tu ada make up ku.. semua jenama The Body Shop... jenama lain xserasi dgn kulit.. lebih2 lagi gincu.. nnt bibir boleh kering.... so barang2nyer adalah All In One Base Compact Foundation, lipstic, eyeliner liquid (eyeliner ni kadang2 je pakai kalau rajin), eye liner pencil, blusher, concealer pencil (pakai utk menutup mataku bila ada eyebag) dan set mini brush The Body Shop (semua brush ada... utk blusher, utk lips, utk eyeshadow..)....

kalau nak tau... aku makeup 1 kali je sehari kat rmh pagi2... pakai sgala mcm krim kat muka ms make up pagi2 kat rmh tu...
bila tghari lepas solat... nak masuk keje balik... kalau aku rajin aku akan pakai compact foundation aku balik, sikit blusher n pakai gincu... tu je...klau xrajin.. pakai gincu je...hahahaha dah nak balik petg jgn citer la.... lepas solat asar mmg xpakai pape dah... sarung kasut terus punch out n gi ke kereta

ok.... so... aku pun nak buat cam lydzar gak... pade sesape yg dah baca ni... sile lah buat jugak ye.... xde paksa tp buat le dgn rela ek..hehehe

mari kita diet!!!!!


hehehe.... tajuk bukan main lagi aku nih...
nak diet konon!!!
tp mmg aku kena kuruskan badan!!!
pakai baju semua dah ketat...
pakai seluar semua dah xleh button...

skrg ni tgh cuba skip mkn mlm....
siang mkn mcm biasa lg.....
tp dah kurangkan kuantiti...
harap adalah sinar2 harapan....hehehe...
hubby dah mula jeling2 mata....  aku pun rasa xbest....

harap2 berjaya....daaaaaaaah...






5th Anniversary Pressie.....

Our 5th anniversary dah dekat......
28th May 2005 tarikh kami diijabkabulkan..
tarikh keramat yg setiap tahun akan disambut oleh kami berdua...
dan setiap tahun juga kami akan bertukar2 hadiah sebagai tanda ingatan kami suami isteri.....
 tapi tiada yang lebih berharga dari perasaan cinta yang tulus ikhlas dan kasih sayang yang tak berbelah bahagi....
hadiah hanya sekadar ingatan dan bukti cinta..
ye tak???

berbalik pada cerita pressie 4 our anniversary this year.....
aku dah meng"ushar" mcm2 benda yg hubby suker...
tp mmg susah nak suruh dia amik n pilih.....
byk no kerenah..

hadiah utk akulak...
dah 3 tahun aku mintak brg kemas...
thn ni nak gelang kaki emas pulak...
tp harga emas mahal sgt la pulak... hehe..
tukar beli brg lain jelah...

so... setelah bermacam2 ku pikirkan...
aku nak JAM TANGAN baru!!!!
BABY G kaler HITAM....

akhirnyer aku dpt.....
tp hubby pun dapat gak utk dirinyer yg mmg xplan pun nak bg dia jam gak....

tara.......



G presents Lover's 2009 Collection



target aku nak warna hitam tp design jam ni sebijik cam yg aku dah ushar tu...
so w/pun kaler putih.. tp sbb nak sepasang dgn hubby...
aku terima dgn gumbiranyer!!!!

hubby pun sungguh gumbira sbb dia xpernah ada koleksi jam G-Shock!! selain jam CASIO Ediface Cronografh dia yg sah2 lebih mahal dr jam G-Shock ni...kui--kui..

so.... thn ni kami ada jam yang sepandan....
yang konon2 nyer melambangkan
 SEHATI SEJIWA dan SETULUS warna PUTIH
(walau hakikatnyer tiap-hari perang mulut  yang sentiasa menceriakan suasana family kami.. uhuhuhu)
kalau nak tau.. jam ni kami dah rasmikan masa gi Dinner Opis aku ari sabtu lepas...
ni dia!!!

tgklah tgn hubby yg kiut miut tu n tgn ku yg tembam mengenakan jam ini..
to hubby Zul Irwandi..... tq very much!!! I love u!!!!

hehe.... aku sedang tersenyum je kini....

errr.... hadiah dah pakai dulu... tp wish belum lagi..... nnt 28hb Mei ni br ada n3 khas utk Our Anniversary...

Reunion Ex-SMKBBS.... bestnyer jumpa kawan2 lama

ari smlam (AHAD)... ada reunion Ex-Sek. Men. Bandar baru Sentul.. skolah lama ku..
buat kat dewan skolah jugak.... pakaian warna putih... aktiviti ni since bln 3 dah rancang nak buat.. perjumpaan julung2 kali diadakan utk semua batch dr thn 1995 hingga 2009... dgr mcm ramai betul yg datangkan.. tp xde la ramai sgt.. tp boleh la

aku gi ke reunion ni bertemankan syafiqah n irfan je..peneman ku yg paling setia...huhu.. hubby aku xbw sbb mmg leceh bw hubby gi aktiviti kita sendiri ni..lg pun bukan dia kenal pun kwn2 skolah aku... nnt jd pak pacak n tukang jg anak je... hehehe..last2 buat muka muncung nak balik cepat! ye tak??? hehehe... lg pun mati2 aku ingat hubby dah stat kelas dia minggu ni.. rupanyer bln depan... jd biorla hubby beriadah sorang2 buat aktiviti dia kat rmh tu....

jam 11 pagi aku dah terpacak kat sekolah ku yg kurindui dan cintai.....
terbayang2 kisah2 lalu...huhu...

sementara tunggu org ramai.. adalah beberapa kwn2 lain yg dah sampai.... borak2...
jam 12 aktiviti pun stat dgn ketibaan mantan2 pengetua dan guru SMKBBS..
nyanyian lagu negara ku n sekolah... tgk video la bagi... last skali br lah aktiviti mkn2... dewan skolah ni pulak open... dgn matahari ceracak di luar sana.... t
erasa gak la bahang panas nyer....

xde pe nak citer sgt... tp layan gambar jelah yer.... yg penting best sgt dpt jumpa kawan2 lama... yg pompuan dulu cekeding2 sume dah tombam2... ada gak yg maintain lg slim river gitu... hehe... tp yang laki jgn citer la.... mmg besau2 bagai di pam2.. tp ada gak yg maintain lagi mcm si din (hubby lydzar) n lukman mata batu (selamba je aku ckp dia mata batu...tp mmg pun)...hehe

lanyan gmbar jelah ye..zassss






kami baru sampai...



gambar ni fiqah yg snap ok!!!hehe

the gugurlszzzz
dr kiri - aku, mira, sharmiza, afzan, xingat nama & shima




syoknyer diaorg bercerita..  bj itam tu  bob (zulkarnain) n lukman mata batu

wif fadzli hamzah


wif shuhaidah


wif shukri n isa


 wif badli (kiri skali), din (tgh2), aku n depan tu jeffri 
yg pakai spek tu aku pun xtau sape..

 
wif shuhada n kiddo


isa n wife fadzilah sahran (couple since form 1 tu)


last skali bergambr beramai2 bersama batch aku yg hadir smlm...


masa ucapan dr pengerusi alumni SMKBBS

jam 2 petang... aku dah betul2 flat... anak2 pun dah letih
aku mintak diri beredar dulu balik rmh mak relex2...
snap gmabr b4 balik cam biasa








ok... dah... tp kan ... mmg aku kepenatan lah.. giler2 punyer.. balik rmh mak aku n anak2 tido smapai jam 5.. fiqah langsung xleh bgn...sbb kat majlis tu dia berlari2 sana sini... amik makanan sendiri la... main sana sini... kul 6 br gerak dr rmh mak n sampai serdang jam 7 mlm.... huhu... tu lah kisahnyer....

Related Posts with Thumbnails