Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan mlm kami semalam

malam semalam... kami mkn hidangan spesel...
hasil masakan kedai..
hujung2 bulan ni..
malas pulak aku nak masak.. tp lauk dlm esbok byk..
terutamanyer ikan...
semua ikan2 tu adalah hasil tangkapan mr. hubby kat kolam ikan 2 minggu lepas...
oleh itu... mari mkn ikan
lg senang suruh kedai masak je kan..
 sbb aku mmg tak pandai masak ikan besor2 ni
lg pun memerlukan bahan yg byk...


meh lihat ye...

mula-mula lihat hasil tangkapan yg bakal jadi sajian
- ikan siakap..
yg telah disiang oleh ku...
berpeluh2 siang ikan ni.. sisik dia amat byk...
dah dibersihkan.. masukkan dlm plastik..

pastu... bw ke kedai..
dah smapai kat kedai...
order makanan
sementara order sampai
sesi bergambar ye
muka2 orang kelaparan

dlm 15 minit menu yg diorder tiba....


dan akhir skali.. menu spesel tiba...

amik ko.... ikan siakap masak masam manis..
upah masak rm10 je...

pelagi... bersantapla kami ber4 dgn seleranyer...
sekian

pelengkap kecantikan wanita...

hehehe... bukan cite panas pun...
cuma betul tak ape yg aku nyatakan kat sini...
pelengkap kecantikan wanita utk ditatap bila kala keluar dari rmh adalah
MAKE UP!!

aku ni kalau x makeup... agak hampeh gak la muka ku..
paling koman pakai gincu je...

bulan ni... bln paling xbest sikit...
sbb bln ni aku kewanganku agak tegang sikit...
sume brg mandiku dah abis....
brg make up ku pun dah tinggal kerak2 je...huhuhu
mau xmau....
kena gak spend duit beli brg2...
so brg yg kubeli paling utama sbb mmg barg ni dah habis giler adalah...
set make up ni ye...
tgh2 sale ni.. xgrab rugi la pulak...


tambahan.. ada pulak teringin nak pakai EDP.. selama ni pakai EDT je...
pakai sikit je.. bl bodyshop bau dia xle kuat sgt..
minyak wangi murah le katakan..
hehehe...

"Contest Mata Menawan"

hahaha... aku tlh ditag oleh sall utk menyertai "Contest Mata Menawan" ini..
contest ni anjuran Fatencumyl...


tarikh tutup contest ni pada 31 Julai 2010

ok.. ni gmabr ku dgn mata ku yg kunun2 menawan ye



amacam?? menawan x???
hehehe..
mata i kecik je..
so pada penganjur...
manale tau ada luck....tq...

sape i nak tag?
sila buat ye

1. DillaAdy
2. Adyshariz

contest ni tamat 31 Julai 2010... sila klik sini ye

Masih sakit lg...... cracked!!!!! adus... berdenyut2!!!

Ingat x aku citer pasal nipple ku yg telah dilanda kekeringan dan pecah2...
masuk harini dah 2 minggu....
masih lg crack dan berdarah...tp xseteruk dulu..
irfan lak dah 5 hari aku stopkan BF direct dr aku..
skrg ni kalau sua pd dia pun dia dah xmau...
huhu sedey aku...

mlm2 pulak aku terpaksa bersusah payah bgn buat susu..
xpernah2 seumor hidup aku dari syafiqah kecik smpai le distop BF dr aku
masa umor 3 tahun aku bangun malam buat susu..
dgn Irfan ni umor br setahun jagung dah minum susu botol malam2..
hua...hua..... sedey oooo...sian irfan

skrg ni masalah aku.. sbb aku still lg mengepam...so..
chances nak pulih sediakala amatlah tipis & lambat...
tp major problem ku adalah rasa berdenyut2 sakit yg xhilang2 ni...
sangat2 sakit smpai aku rasa nak tarik rambut n hentak kepala kat dinding...
kalau nak tau mlm pun xku xleh tido sbb sakit ini mengalahkan rasa mengantukku..
nak bersama jgn citelah.... xleh usik lansung ok!!!

td aku jumpa doctor lg...
kali ni aku amik ubat tahan sakit lak dgn krim antibiotik..

aku sapu bersama krim nipple crack yg aku beli
hopefully cepat2 sembuh..
aku xleh stop pumping.. sbb kalau stop...susu 4sure akan merudum punyer...
kang xpasal2 terus kering kang
dah la lg 2 minggu nak puasa ni...

tolonggggggg....kengkawan lain ada cadangan x.. ape patut aku buat??? plezzz

"Anniversary Contest by MaslinaMansor"

Ada contest menarik anjuran MaslinaMansor semperna Ulangtahun ke-2 Perkahwinan Maslina  dan hubbynya pada 9 Ogos 2010.....contestnyer bertajuk:
Apa yg nak kena buat?


  • Copy image kat atas tue dan buat tajuk seperti diatas. - dah siap
  • Uploadkan gambar korang dan pasangan korang. Yang dah kahwin, gambar isteri/suami. Yang bercouple. Girlfriend/boyfriend. Yang takdak pasangan, guna gambar parents korang... (Kalau boleh tue, yang dah kahwin dan bercouple, jangan la pertaruhkan gambar parent yer... :)

  • Ceritakan pasal pasangan korang/ parent.
Okeh nak story tentang kekasih hati ku ini..
nama dia Zul Irwandi... tp nama timangan dia Momok...family dia panggil Ngah
sebaya dgn ku.... org KL jugak... kira sekampg dgn kulah..
sgt jimat orgnyer tp kadangkala sgt kelakar dgn peel yg ntahape2ntah..
selalu buat ku hangin tp jenis suka buat hal sendiri...
xbape romantik tp sgt baik hati... 
aku kenal dia ms aku matrik UPM thn 1998...
padaku masatu dia budak paling berlagak aku kenal...
entah camne leh terbaik dan terkawan lak...
last2 aku couple pd tahun 2000 ms dah degree..
kawan 5thn... tahun 2005 kami disatukan sebagai suami isteri...
  • Hadiah yang pernah diberi kepada pasangan.
Hadiah yg pernah diberi pada hubby ku kalau nak kira mmg byk
Asal hari ulangtahun anniversary, b'day, valentine day,
even dr couple dulu xpernah lekang bg hadiah
so antara hadiah aku bg kat hubby masa anniversary (dah 5thn kawin)
  • anniversary 1: hadiah paling berharga - bg anak ~Adriana Syafiqah~
  • anniversary 2:Jam tangan Casio Ediface
  • anniversary 3: Perfume Polo & Kasut Adidas Superstar II
  • Anniversary 4: Jeans Levi's 2 helai
  • Anniversary 5: Jam G-Shock (Couple Set Limited Edition) 

  • Ayat paling " Jiwang Karat " korang pernah luahkan pada pasangan.  (Ayat  "I LOVE YOU " tak dikira, dah biasa sangat)
Ayat "jiwang karat" tu aku xtaule jiwang xjiwang...
tp setiap hari mesti cakap "Saya Sayang Awak
wajib sebut ayat nak b4 nak gi keje setiap hari n ms nak letak tipon..
dan setiap kali buat sesuatu mesti ckp lah.. 

  • Aku nak bagi hadiah kat hubby, cadangkan 3 hadiah apa yang sesuai...( Jangan murah mahal sangat )
3 hadiah yg terbaik aku cadangkan utk diberi hadiah...
  1. Jam tangan sepasang utk korang berdua (mcm hadiah annivsry aku dpt thn nilah) hehehe
  2. Speck mata RayBan Eviator.... fuhh.... mmg gempak!!
  3. Set PSP / Sony Playstation....mmg dia xkuar rmh lah
  • Tinggalkan URL entry korang disini - ok!!!

So.. pada sesapa nak join.. jom join sbb contest ni tamat pd 8 Ogos 2010...
 hadiah pulak... mmg menarik k!!! sila klik sini

Ramly Burger dah tukar packaging

korang... biasa mkn burger keluaran Ramly Burger???
aku mmg tiap2 bulan wajib beli ye...
makanan wajib makan kalau malas masak lauk..
bukan utk buat burger je , tp mkn dgn roti or dgn nasi or
paling rajin sikit aku buat nasi goreng burger...

ok lah.. bkn nak cite kisah aku masak burger
cuma nak bg tau Ramly Burger dah tukar packaging...
burger ayam or daging yg biasa dijual pd 10 keping dah jadi 6 keping je
harga lebih murah sikit sbb dah kuantiti sikit..
n lebih hygine n kemas

ni rupa packing lama

ni pulak rupa packing baru ek



patutlah since bulan lepas bekalan kat care4 xde...
rupanyer dah tukar packaging..
sib baik kat rmh ada kedai Ramly burger ni...
senang sikit nak beli
kalau sesapa tau butik MLO (Moms Little Ones)..
hah!! kedai ramly Burger ni sbelah dia je..
ok.. tu je nak cite... dahhh

Saya sudah dibanci.. anda pula???

cheeewah.. tajuk xboleh blah
eceli... ari ahad aritu.. dlm jam 1 tghari..
ada awe kelate dtg rmh ku nak banci..
tp.... kami sekeluarga xdgr daaaa.
sbbnyer semua tergolek atas katil sbb penat soping sakan kat alamanda pg tadi..

aku tau ada org dtg banci pun ptg smlm lepas balik keje
ada 1 surat terselit kat celah pagar rmh
rupanya pg td mamat banci tu dtg lagi....
sian dia.. dtg2 kita xde rmh...
sib baik tinggalkan surat.. bgtau

so pagi ni hubby suruh aku call budak banci tu...
budak kelantan org nyer...
so dia nak interview dlm tipon tp aku nak jwb soal selidik tu secara online je
so.. dia bg aku kata laluan....
kena masuk e-Census



so.. stat dgn register...
pastu dpt kata laluan yg diemel kan
pastu br log in
panjang rupanyer soal selidik ni ye




best jugak jwb soal selidik ni...
dah siap aku print 1 utk simpanan
pasal lepas dah hantar xleh view balik dah...
so..selesai lg 1 tanggungjawab sbg rakyat malaysia..
sekian, terima kasih

Hari Sabtu yg letih!!!

n3 dari siaran tertunda...
bukan saje nak peram cite.. tp mmg x sempat nak taip
sgt penat n bz...

kisah sabtu hujung minggu lepas...
papa ada karnival sukan opis dia Indah Water Konsortium...
eceli utk staf je.. sesape family yg nak join tgk boleh le dtg..
aku lak anak beranak xnak le lepaskan peluang bg sokongan moral kat papa tercenta
dah la pagi tu kami gerak lambt..
kul 8.30 papa dah kena berkumpul kat padang UNITEN..

jam 8.15 br gerak nak ke UNITEN..
smpai2 semua kontigen sdg berhimpun..
so.. papa tinggalkan mama n kiddo utk cr mkn n cr parking
mmg kelam kabut aku sbbnyer...
dah la naik kete kancil papa..
pastu papa x masukkan carseat dlm kete tu
aku kena drive cr mkn dgn anak2 tnpa carseat!!!
korang bayangkan lah camne aku nak bw kete???

mula2 irfan boleh la berdiri kat dashboard kete smbil syafiqah tlg tgkkan
aku bw selow melow k... 40-60km/j je
xsampi 5 minit budak irfan ni dah jerit2 buat hal..
last2 aku drive smbil pangku irfan ok!!!
dah la kete manual... aku lak kaki kontot..
nak tekan clucth pun bukan main susah giler...
perut irfan berlaga2 dgn stering kete
akhirnya gi bl mkn kat sri serdang...

ok.. abis part one cerita aku drive utk aku cr mkn...
patah balik ke UNITEN... sempat smpai b4 papa start tournament
tempat dah la bertangga2..
jenuh gak la nak turun tgga bw anak n stroller bagai
tmpt papa lawan pingpong dlm dewan main badminton..
sgt panas ok!!! berpeluh2 la aku anak beranak


aku dok tak lama.. sempat gak la gi kantin mkn srapan yg aku bl tapau td..
penat je jln2 jauh drive bersusah payah.. kt situ ada cafe rupanyer.. siot je...
jam 10.30 aku blah dr situ sbb dah penat layan anak n panas..
papa lak sibuk dgn kawan2 dia
aku gi opis aku yg sekangkang kera je kat upm..
dok relex2 n perah susu
jam 1 papa kata leh dtg jemput dia
skali dia tipon kata ada lunch n majlis penyampaian hadiah pulak
tension je aku.. last2 dia kata nnt dia balik sendiri..
buat penat  tunggu je...
so jam 1 aku blk rmh drive dr opis mcm kisah part one aku td tu...

siap berhenti tepi jalan sbb irfan tertido atas pangkuan...
syafiqah pun dah letih... tertido2..
last aku baringkan seat kete n kasi dua2 budak tu tido


sampai kat  bwh rmh.. diaorg still tido..
malas nak kejutkan diaorg takut menangis melalak2..
so aku pun join diaorg tido dlm kete smapai 1jam lbh la...
kat kul 3 br naik ke rmh bila irfan dah bgn...

ptg tu aku rebah xleh bgn tido giler2 smpai papa balik jam 5ptg
mlm tu aku masak utk mkn mlm sup ayam ngan nasik je..
jam 9 aku dah xleh bukak mata..
penat siang td masih terasa!!

tp serius... 4 those ada anak kecik..
don't leave ur house without CARSEAT ye!!!!

"Baby BIRU Contest"

Jalan2 pagi ahad....
blog walking tgk ada contest "Baby BIRU Contest" anjuran Mommy Zara Sofea...
search2 dlm My Pic adalah pic anak teruna ku berbaju biru....
leh join....hehehe



inilah gambar yg dipertaruhkan

Nama: Muhammad Iman Irfan
Umur: 1 tahun 2 bulan

Irfan dgn atuknyer..
ceria betul irfan bila atuknyer pegang..
ms ni nak gi Bandung...
kebetulan yg atuk yg dukung pun pakai baju biru, irfan pun pakai baju biru jugak...hehehe


sesape yg nak join leh klik kat sini ye
tarikh tutup lambat lg iaitu pada 8 Ogos 2010

"Contest Tudung Kesayangan ku"

Aku suker betul contest ni... anjuran aleeyahttp://aleeya01.blogspot.com/2010/07/contest-tudung-kesayanganku.html..... sbb aku mmg suka pakai tudung ariani....

ini syarat penyertaan nyer:

Syarat2 nye senang je...

1. Of coz mesti ada blog sendiri, terbuka pada follower blog aku sahaja dan bukan lah pemenang dalam contest aku yang terdahulu - yess i ada... n 1st time join nih
2. Amik satu pic korang dan begambo la ngan tudung yg plg korang ske pakai k. Then takyah wat entri panjang lebar..pas post satu gambo korang dan tudung cun korang tu...korang tag lak 2 kwn korang utk wat contest ni gak ..(pas siap semua link kan entri contest korang kat entri aku yg ni supaya aku senang nak check nanti)
 
~ ini gmbar ku bersama tudung kesayangan ku ye.... tudung ni smpai nak lunyai lah aku kerjakan... siap beli selai lg nih warna yg sama...
aku nak tag:

1, salldann
2. lydzar

sila buat ye...


3. Link kan kat sidebar u olz banner contest aku tur - okeh

4. Contest ni berjalan dari 1 Julai hingga 31 Julai 2010 dan pemenang2 akan dikontek thru blog masing2...
5. Hadiah pertama, kedua dan ketiga akan menerima hadiah masing2 sorang satu tudung ARIANI yg original dari harga2 yang berbeza. Means tu phm2 la yer, tempat pertama tudung Ariani dia mahal sikit la dari tempat yg ke 2 dan ke 3 huhuuu...

Kesemua tudung ini adalah yg baru okey ..bukan yg terpakai tauuu hehhehehe

jom join ramai... boleh klik kat sini ye

Serawa durian....

al kisah... smlam aku berbelanja buah-buahan sakan
ape idak nyer...
mcm dlm n3 aku ni smlm..
aku ckp aku bl buah rmbutan n duku..
pastu aku adalah berhajat nak beli dorian
mula2 pikir xnak lah beli lagi sbb dah ada byk buah

alih2.. masa balik on d way nak smpai rmh
aku mmg xleh tahan tgk gerai jual dorian kat tepi stesen minyak petronas upm tu
tiap2 hari kalau lalu aku mesti jeling kat dorian2 tu...
last2.. aku tekad....
aku stop tepi jalan...
aku amik purse...
aku pun gi beli dorian tu...
1 biji yg baek punyer.. rm11.50.. jenis ape aku pun lupa nak tanya..
pastu aku bl 2 biji durian yg harga dia RM10... dpt free lg sebijik
tujuan nak buat serawa

yahoo!!!! 4 biji dorian berjaya ku tawan...
dgn kos RM20 lepas diskaun
drive balik n jemput anak...
huh!! satu kete bau durian...

b4 smapai rmh msg hubby dulu suruh dia beli santan @ kelapa parut dan daun pandan
tak lupa sebuku roti Gardenia
so.. mlm td.. aku berdua dgn syafiqah mkn dorian...
ala.. bkn byk pun ..2 -3 ulas dah surrender...
just nak merasa je...
dorian mahal tu adalah dlm 6 ulas isi dia..
aku mkn cuma 2 ulas je.. lebih tu offer kat hubby..
tp hubby aku bkn penggemar dorian
juga makanan yg seangkatan dgn dorian (yg berbau ye..)
jd aku simpan dlm tupperware tutup rapat2..


ni rupa dorian mahal tu ye...


lg 3 biji durian td..
aku bukak n masukkan dlm periuk
masukkan santan, daun pandan, gula & garam
nah... jadi lah serawa ni



so harini ... sarapan pagi mkn serawa dorian
ramai2 dgn kakak opis..
ada yg cicah ngan roti..
ada yg cicah dgn biskut...
aku mmg xrajin nak masak pulut.. tu yg mkn dgn roti je.. hehehe
kalau bubuh gula merah @ gula melaka lg best kan..
tp gula merah dah abis.. ape2 je ada asal jadi serawa ni pun dah cukup kan...
ada sesapa nak....???
hihihi sila lah masak sendiri ye..kuikuikui

Keronsang Avon

aku suka sgt beli keronsang Avon ni...
tp bukan yg jenis besar2 tu...harga dia pun mmg BESOR2 gak la
hehehe
aku suka yg kecik2 nyer...
set 3@ 4 pin yg kecil2 dan comel2..


kalau nak tau.. tiap2 bulan...
asal ada je catalog baru Avon..
aku mesti tgk kat page belakang ni...
tgk keronsang2 yg cantik2 utk dibeli...
tu xcampur lg bl bra menyusu Avon utk buat pakai tido mlm
dan sarung tangan or payung.. mmg suka sgt...
korang lak????

ni baru soping avon ni...
xmasuk lg kalau dah bukak catalog cosway & leno... lg byk aku order..hehehe

musim buah-buahan tempatan...

wah.. bestnyer arini..
td dah booking gi sabah...
pastu arini masuk gaji..... (sdg gembira ye)
pastu ada pulak kwn opis aku ni dok niaga buah-buahan tempatan
hasil dari kebun dia...
buah Duku, buah rambutan & buah manggis
beli 1 kg RM6.00...
beli 2 kilo... RM10.... soooo nak beli yg mana???

adussss bestnyer.... aku beli buah rambutan & buah duku 1 kg = RM 10...
ptg td jam 2 dah dpt buahnyer..


yum..yum..yum....
bestnyer....
ingat ptg ni nak bl dorian...
tp dah ada buah duku & rambutan tu...
esok2 jelah beli dorian tu... jom mkn!!!

i pun nak gi jenjalan gak

pagi ni aku dok kelam kabut buat laporan unit aku....
ni kes suka buat keje last minit lah ni
petang ni ada meeting pembentangan laporan unit tu..
sukasuki hati ku je buat keje lambat2 kan
dah nak abis taip... sibuk pulak budak2 opis nak gi bercuti kat sabah
klik2 air asia.
murah giler.. sehala RM43..
pegi balik baru RM 130++ termasuk insurans seorang nye..
klik punyer klik.. punyer klik...

dari nak gi 8hb...jadi 9hb sbb lambat klik,klik..
nak buat payment pending lah... lupa password la..
hang la..last2..masa yg nak diambil dah sold out!!
 pastu jd mahal punyer harga..

 
tapi lepas buat arrangement semula..akhirnya
berjaya!!!!
tarikh pergi 9 April 2011 ye selama 3hari 2 mlm..

tp yg xleh tahan tu flight pergi jam 6.50 pagi ye... sabor jelah..
ni kes nak murah punyer pasal n kes flight dah penuh



yang penting kena pergi b4 30April sbb nnti irfan dah umor 2 thn kena byr la pulak.. hehehe
tp kalau nak tau.. bln Mac 2011 tu aku nak gi Beijing....
giler punyer jalan aku nih.. hahahah
best..best.. best..

kengkawan.. jom ke SABAH baaaaa

Yeayey!!! Daku menang GA

1st time ever lg... daku MENANG Giveaway anjuran erin The pink heart..
dia buat suka-suki Give away.... teka kat mana family dia nak gi bercuti...
so... daku adalah peneka tertepat dan tercepat... hahaha!!!


to erin... i dah emelkan my opis address... xsabar dpt hadiah dr org pulakkk...hehehe

demand nyer semakin tinggi...

demand si anak teruna ku dah makin memuncak....
pg td mcm biasa aku bg dia susu dlm botol avent kecik yg 4oz tu...
 aku buat penuh
abis je minum sebotol tu dia nangis2 lg...

sbenarnyer dah 2 - 3 hari aku tgk pattern dia minum mcm tu
lepas minum dah kering kontang botol tu dia cuba sedut lg...
bila xdpt dia nangis...
soo aku tau.. dia mmg nak minum dgn amaun yg lagi byk...
aku dah prepare botol dia yg besar yg 8oz tu...
masih belum pakai lg botol tu... dulu aku bl set starter set utk dia
  
so hari ni aku bekal kan dia ke taska
2 botol EBM aku 5 & 6oz setiap satu
pastu 2 bekas susu FM utk dia minum kat nursery nnt...
siap pesan kat cikgu.. irfan dah pakai botol baru yg besar yg 8oz tu..
siap handle lg tuh


cikgu kena buat susu irfan 5@ 6 oz...

mlm2 pun irfan merengek2 jugak..
asyik nak tergantung kat nenen mama je
nenen mama still xsembuh lg... masih crack....  sakit sgt2..
dah seminggu nih....
 baru nak pulih...
adik irfan hisap balik terus lelas balik luka tu... berdarah2...
kesian pun ada tgk irfan bila mlm smlm mmg aku xdpt nak bg dia hisap
dia mengamuk2 sepanjang mlm
aku bg dia air dlm botol mmg dia xmoh...
last2 tertido jugak bila papa peluk dia n tido kat dada papa

sory ek sayang... mama mmg tgh sakit ni...
hopefully ari ni irfan xnangis2 lg sbb irfan dah dpt minum byk...
cuma mama kena kuat lg mengepam kalau nak bg irfan minum susu mama byk2...
w/pun dah campur dgn FM.. tp mama akan tetap bg EBM mama selagi ada...

oldtown white coffie lg.....

wah..wah... minggu ni minggu bendera jepun sedang berkibar...
jd... ok off diet...
kalau x.. sah2 aku puasa 3-4 hari seminggu nih....
dan disbbkan xdiet..
aku balun sgala mcm benda aku rasa tekak ni nak telan..
sampai kakak opis aku ckp....
"ila ni.. time dia diet... bukan main.... tp bila dia xdiet... semua benda dia telan"
muahaahahaha... bak kata org..
slagi ada nafsu.. harus rasa nak makan je..
kang dah terbaring xelh makan... nyesal pulak..
hahahah (ketawa mcm org gila)

Ok.. cite sbenar nak cite..
nak balas dendam kat papa
tiap2 hari dia sibuk dgn aktiviti dia..
samada balik lambat sbb asyik bersukan (skrg ni kan musim sukan tahunan syarikat)..
main pingpong la... main badminton la...
tu xcampur pepagi dah menghilangkan diri 4-5 jam gi memancing pulak..

jadi.. smlm mama dera papa suruh bw kitaorg jalan2 n belanja mkn...
so... papa pun bw la kami gi jln2 kat jusco bkt mahkota cheras...
tujuan smpai ke cheras tu sbb dia nak gi rmh adik dia utk MEMANCING kat paya dpn rmh adik dia okeh!!!
otak asyik pikir nak memancing je... geram betul
so.....aku pulak protes xmasak pape selain cekodok ikan bilis utk mkn pg..
jd tengahari mau xmau papa kena bw kami gi mkn...
kalau x.. papa pun kebulur xmkn..

smapai kat jusco...
jusco ini sungguh comel ye.. br je bukak buln 4 haritu...
aku request nak mkn kat Old Town White Coffie ni lg..
teringat keowtiow sup dia yg cedap tu...hahaha
kali ni minum kopi lak... hahahha
padan muka papa

ni adegan kami dpt mkn ok...

*hazelnut coffie* & *dark coffie*


syafiqah pung minum kopi gak *cappuchino coffie*
pastu dia ckp "mama.. nape air ni pait!!! xcedapnyer mama"
cian fiqah... dia telan minum air tu kelat2 muka dia...
ni papa punyer keje la yg order.. mama suruh order air choclate...


aku muka heppy ye...dpt pow laki....


adik irfan tido time





yum..yum..yum... sedapnyer


meehoon tomyam.. papa punyer


balik tu.. terus gi rmh uda (adik hubby) utk memancing dan melawat....
jam 5 ptg... blk rmh n mlm tu tgk tv kat disney chanel cite Parent Trap...
habis la seharian ari ahad smlm

nak buat contest la

mlm smalm aku mimpi....
tetiba aku dpt wahyu nak buat contest la...
hehehe...
my 1st time ever contest giveaway anjuran mamailahfazilah..
hahaha...
tunggu yeeeee.....
harap2 ada smbutan nnt..... 
Related Posts with Thumbnails