Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Jamuan hari raya

mmm.... jamuan hari raya...
aku rasa.. tahun ni aku still xbuat jamuan hari Rayalah kengkawan...
masa tidak mengizinkan...
nampaknyer dah 2 tahun berturut2 rmh ku sepi tanpa kehadiran tetamu2
sepi tanpa gelak ketawa tetamu dan sanak sedara yg hadir...
aku rindu weh...
tahun lepas alasan sbb Irfan masih kecil... xsesuai buat open house..
thn ni pun xbuat gak... alasan: xsempat
alasan yg paling utama sebenar2 nyer adalah: nak buat ms raya haji kat rmh baru nnt...
hehe...

lg pun mmg aku rasa tempoh raya thn 2010 ni singkat sgt....
dgn hubby lak yg kena outstation...
xbest nyer!!pastu dah la jatuh hari jumaat kan..
so.. this weekend adalah last raya.. betul tak???
mesti ramai org berlumba2 nak buat open house kan??


 ni gambar suasana raya thn 2008 yg lepas..


ni pulak suasana open house tahun 2007 yg lepas

nampaknyer aku kena ganti dgn kemeriahan berhari raya kepada hari esok..
esok ada sambutan majlis hari raya opis aku..
thn ni xde menu laksa mcm thn2 sebelum ni
kalau korang nak tau.. LAKSA tu aku yg masak sendiri ye..amik tender masak laksa..
cari duit poket lebih... haha
so.. menu tahun ni adalah MEE SIAM....
esok kami2 geng Admin akan bergotong royong memasak Mee Siam
hehe
ni adalah menu utk geng budak admin...
setiap unit/bahagian menu mskn adalah lain2...
semua bahagian/unit kena sumbgkan makanan utk jamuan raya esok

korang pernah dengar n rasa mee siam??
nnt dah siap aku tunjuk ye...

k.. ni nak balik awal... nak gi singgah kedai stationary..
nak bl brg utk decorate gerai kami esok... nnt aku siarkan ye.. babai semua

cute baby in baju raya contest


contest lagi... kali ni dianjurkan by malinasiam.com & suzie.com
Season 5 - Cute Baby in Baju Raya

jom tgk syarat2  UTAMA..:

2) buat 1 n3 berkenaan contest ni dan pastikan ade link back..  ~okeys~

3) letak banner contest tu di tepi side bar blog korang & di dalam n3 contest korang ... ~dahhh~

4) letakkan SEKEPING shj gbr anak anda yg paling comel berbaju raya (baju melayu, baju kurung, jubah / baju yg kebiasaan dipakai di pagi 1 syawal..JEANS/SKIRT TIDAK DITERIMA) then nyatakan nama & umur anak anda..  ~ok~

ini gambar yg dipertaruhkan ye

nama: Muhammad Iman Irfan
Umor: 1 tahun 5 bulan


5) jgn lupe..n3 contest hendaklah diakhiri dgn " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM " ~okey~

6) submit link n3 pd comment box n3 ini shja sebelum 17 October 2010 @ 11.59pm ~ i submit b4 due date~
7) kelayakan umur peserta adalah 1 bulan - 4 tahun shj ~ noted~


**hadiah2 ditaja oleh Ayu aka Sidratul Muntaha & Anje aka Mama Balqis ....gbr hadiah will be upload soon..mmg BESAR hadiahnya..

yang penting.....
 GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM

camne nak aktifkan nuffnang??


hi semua.... aku skrg still kat opis lg....
n3 ni aku taip ms aku keje OT...
kesian pulak kat anak2 aku.. dah le xde bapak..
mama pulak keje OT.. dok la mereka berdua kat taska...
smapai jam 9.30 mlm..huhuhu..kesian...

ni..sambil buat2 ot ni aku dok surf pasal nuffnang ni....
nak cari masa membaca weh.. bukan senang..hehe
korang smua dpt cash out duit byk2..
tp aku xpernah tau camne nak pakai nuffnang ni
dah lama register
so.. aku pun wujudkan lah e-poll bagai...smpat aku create.. hehe.. yg sempoi2 je
tp bila aku check bape byk duit yg aku dpt kumpul...
non- ado.... sedih kejap

sbenarnyer aku xtau camne korang earn duit melaui iklan tu..
korang klik ape??
apa kaitan kalau korang blogwalking blog org leh dpt duit?
ms blogwalking tu kena klik iklan jugak ke????
aku xpaham..

tulun le ajar yer... aku rasa tiap2hari ami mmg xpernah miss bukak blog
jarang skali miss bc blog korang2...
korang cerita kat aku ye.. tolong ye..
tqvm yea...
sayaang korang2 semua

Hadiah Pencen Dari Ibu Mertuaku...

Ingat tak N3 aku buat pd 1hb September yg lepas...
sempena b'day Ibu mertua ku yg dah genap umor 55 thn...
ia juga adalah Hari Persaraan ibu mertua ku yg sebelum ini bertugas sebagai
Guru Penolong Kanan HEM di Sekolah Kebangsaan Desa Tasik Sg. Besi(err kalau xsilap aku le)
lama gak la ibu bertugas sebagai cikgu... berapa lama xpulak aku tau...

skrg ni ibu hanya dok di rmh dan menghadiri kelas2 agama di surau berdekatan rmh
alhamdulillah.. at least ada gak aktiviti yg ibu dpt buat kan... yelah.. 
org dah lama berkeje.. kalau dok rmh je mesti bosan kan bu...
kalau aku tua nnt pun aku buat benda yg sama gak.... 
mendekatkan diri pada ilmu2 Allah...
yg mana kita ter"miss" masa kita muda2 ni kan
kalau duit aku byk ms tu aku plus gi melancong sana sini + gi umrah tiap2 thn
(ehehehe.. ni aku le... impian aku kunun2.. kot kesampaian.. aku kan kaki jln2)

k lah. berbalik pada tajuk...
rupanyer ibu mertua ku ada hajat...
dia belikan untuk menantu2 perempuan nyer satu set pinggan mangkuk
jenama CORELLE...
utk makluman menantu perempuan ibu buat masa ni ada 2 je.. aku & wana
insyaallah thn depan tambah le lg 1 kot...
untung ibu... b4 pencen dah ada 3 menantu
daku mmg suprise la... mmg tegejuz dan gembira sgt...
kata ibu saja dia lekatkan duit pencen dia dpt...
alhamdulillah... terima kasih ibu...
boleh le Ila pakai ms kat rmh baru nnt berselangseli dgn set ACOPAL ila yg still xrasmi2 lg tu..
ahaks!!!!

okey.. nak tgk set dia..???
gigih mlm tadi daku ambik gmbar smbil check balik pinggan2 tu kot ada yg sompek ke..
nnt ibu leh tukarkan semula



aku display ni xsemua ye...
ada lg dlm kotak tu...


cantik tak???
pada ku cantik sgt... ada bunga lily kaler merah...
sesuai sgt le tu dgn tema rmh baru aku nnt..
ibu...
thanks again!!!!


nota kaki: kesian aku tgk kat irfan n syafiqah... smlm irfan tido dibantal berbalut dgn kain pelekat papa yg mmg saje simpan utk dia..
pg td pulak, bgn tido syafiqah dok termenung... pastu dia tnya.. "mama, bila papa nak blik?"
alahai.. sian anak2 mama.. br 2 hari papa xde.. rindu betul kat dia..nak tunggu lg 3 hari baru papa balik
paling kesian kat syafiqah sbb dia xpernah berpisah dgn papa even ms mama gi bandung aritu..

syafiqah pemalas???

arini sbnr nyer pepagi mood agak agak tercalar...
bkn pe... korang bc tajuk kat atas pun korang yg jadi mak ni pun mesti rasa xbest gak kan???
eceli cite dia mcm ni...
mcm biasa pepagi hantar dak Irfan n syafiqah gi nursery..
mula2 antar Irfan dulu... w/pun 1 nursery yg sama tp rmh nursery tu lain2..
irfan dok dgn kwn dia yg berumor 2bln hingga 2 thn sahaja...

pastu belok kereta ke rmh lain pulak antar syafiqah..
syafiqah dok kat taska budak umor 4thn ke atas yg mana dah stat belajar ni
kalau nak tau since thn lepas umor syafiqah 3 thn dia dah join kelas..
dia dah stat belajar mengeja dan membaca...
termasuk belajar mengaji dan solat...

alhamdulilah skrg ni stakat mengeja tu dah terror la...
tp ada lemah gak bab nak cantumkan ayat2 yg dieja..
tulis mmg excelent le... sebut je huruf /nombor ape.. semua dia tau....
cuma kekadang still terbalik mcm nombor 5 dan 7...

nak jd cerita pg tadi... ms hantar syafiqah sempat gak la borak dgn cikgu syafiqah
cikgu fiqah panggil fiqah "nana"
tadi.. cikgu dia komplen kat aku ckp fiqah skrg dah semakin malas
waktu belajar dia xnak belajar...
dia xbg tumpuan dan suka tidor....
menyirap darah aku kejap.... segan tu...
anak pemalas... !!
kata cikgu syafiqah lg... keje dia asyik nak main n asah pensil je...
pastu cikgu dia tanya.. fiqah suka tido lambat ke???

xdpt aku nak jwb.. tp aku tau masalah utama syafiqah..
budak ni kuat tgk tv....
skrg dah xmain tgk channel 613... channel fav dia skrg 612 & 615
suka tgk cite Ben 10 & pink panther...
Playhouse Disney dah xmoh tgk dah....
tv pun dah pandai pasang sendiri...
kalau kami tido dia boleh tgk tv sorang2..
suruh belajar mmg dia malas... baca kejap pastu tutup buku n tgk tv balik

aku rasa tensi kejap
tp yg utama.. next year syafiqah mmg kena tukar taska
dia xboleh bljr kat situ lg... dia terlalu manja dgn cikgu dia
sbb kalau cikgu marah kata cikgu nnt syafiqah nangis ngada2...
thn depan mmg aku kena mskkan syafiqah skolah yg cikgu garang

dah ushar dah skolah baru tu..
nama di Tadika Ho kat Sri Serdang..

cuma aku kena cari rmh transit utk syafiqah sbb tadika tu just belajar utk 3 jam je
ni kakak2 opis aku yg rekomen ni... tadika ni bagus...
even en. Zamri partner aku ni hantar anak dia thn ni kat tadika tu terus pandai mengeja...
cikgu pun garang...

suka dgn environtment tadika ho ni..
mcm sekolah pun ada... pakaian pun cantik...

 
emm entah la... 1 lagi kami laki bini kena lebih bg tumpuan kat syafiqah ni
n kena kurangkan dia tgk tv n kena bg dia vitamin kot..
biar dia cergas sikit...
nmpaknyer Report Card syafiqah hujung thn ni mesti xcantik...
sbb awal thn cikgu ckp syafiqah belajar sgt bersemangt..
lepas raya ni dah makin kureng pulak...
terus tadi report kat papa fiqah kat Miri..
papa pun jd runsing nxsedap hati... huhu

Kisah perabot rumah...

salam petang semua...

kalau korang nak tau skrg ni mood aku nak mengemas rmh agak kureng ditahap gaban
kalau ada pun dlm 30% je.. tp rmh still le kemas lg lerr..
cuma aku rasa skrg semakin semak mata aku tgk rmh aku..
xtau le mungkin sbb demam nak msk rmh baru kot...
jadi bila aku tgk rmh skrg... aku asyik dok pikir...
barang mana la yg aku xmau pakai dah..
brg mana lah yg aku nak lempar je
brg mana lah yg aku nak bwk...

pastu.. dlm ati ni dah berkira2 nak beli perabot baru je....
dah bohsan dgn perabot lama...
korang tgk la sendiri sejarah2 perabot kat rmh aku ni
eceli since kawin (tahun 2005) aku menetap kat rmh ni...
org kata masuk cuci kaki le... brg perabot semua dah siap mak mertua yg sponsor pakai..
kecuali katil kawin ye.. itu ai beli sendiri
ni le keadaan rmh aku masa mula2 kawin dulu..
pakai semua perabot jati & meranti...
semua ni brg mertua ku punyer...
kat setahun lebih le pakai perabot ni

samapi 1 tahap aku rasa xsesuai nak pakai perabot jati ni
sbb bila duduk agak xbest n rasa sakit badan
yg meja mkn pulak aku rasa sgt2 berat..
pastu sbb dia byk kerawang..
agak bahaya pd syfiqah yg selalu terlanggar kerawang tu

so.. hujung tahun 2006 aku decided nak tukar perabot baru
awal tahun 2007 ada rezki lebih...
kami upgrade brg2 dlm rmh..
kami pakai set sofa baru...
dgn warna tema coklat & hitam


tgk la syafiqah dlm gamabr kat atas tu.. comey je..
umor dia dlm 1 thn lebih camtu

masa ni aku rasa sungguh nyaman...
brg pun sikit...
maklum le anak sorang.. kecik lg masa ni..
brg menan pun boleh kira dgn jari...
kami cat rmh dgn warna kuning cair + coklat

thn 2008 camne ntah aku leh pikir nak tukar kaler rmh aku pada kaler unggu
ms tu rasa cam kaler tu cantek sgt...

ni gambar masa aku buat open house thn 2008
aku baru je tukar cat kaler unggu
dan masa ni jugak brg rmh dah byk bertambah..
dgn meja kopi nyer...
brg menan syafiqah pun dah bertambah masa ni

pastu... thn 2009 tetiba aku rasa bosan lak dgn sofa L-shape tu
masa tu aku tgh ngandungkan si irfan & kembarnyer
aku request kat hubby nak tukar sofa lak
1 sebb lagi sofa L-shape tu jenis xleh cabut cover dia
aku rasa busuk sgt.. maklumle org ngandung.. deria bau sgt le peka
sbb mana air tumpah nyer,
mknn yg kotor nyer.. muntah syafiqah nyer..

ha.. nampak tak sofa kaler hitam coklat tu...
ni gmabr masa b'day Irfan 1 thn aritu (bln 5 yg lepas)
bersama sofa baru..
sofa ni sbenarnyer ada set 3 + 2.. tp aku bl yg set 3 seater je
maklum le rmh kecik

lepas tu terus aku rasa rmh aku bertambah gelap
bertambah sesak..
apsal ntah..
mungkin mainan warna kot..
kena pulak dgn anak yg meningkat besor...
dgn brg mainan yg maha byk pulak...
aku rimas weh!!!

kali ni aku berazam...nnt masuk rmh baru aku nak warna2 perabot yg cerah2 je
harap2.. impian jadi kenyataan..
 kalau ada rezki lebih.. nak bl perabot baru kot....
kalau xcukup.. mungkin aku cat balik ke...
tp serius.. aku bosan nak pakai kaler oak gelap tu..
hubby kata jgn membazir..
emmmmmm ntah la...

korang jgn boring lak baca ye...
just sekadar nak luahkan perasaan...
hakikatnyer aku ni tgh berangan nak msk rmh baru je..hehe
tp tulah.. byk benda xbuat lg..
semua koatation utk brg2 pun xcari lg
aduai... haiiiiiiii..
(mengeluh jelah aku ni nampknyer)

goodbye Mr. Ford!

sapelah mr ford yg ku maksudkan itu ye...
mr.ford.. byk berjasa pada ku dan kami sekeluarga..

sejarah kehadiran Mr. Ford dalm hidupku

daku berkenalan dgn mr. Ford pd thn 2003...
seawal ku mendapat lesen...
daku dibenarkan membawa Mr. Ford oleh bakal bapa mertua ku..
sgt baik bapa mertua ku...
daku lah yg tolong menjagakan Mr. Ford sepanjang family bakal mertua ku dulu di Sabah...
Mr. Ford lah ku kerjakan setiap hari berselang seli dgn Mr. Honda...

bila aku berkahwin je dgn Mr. Hubby...
Mr. Ford diberikan sbg hadiah kepada Mr. Hubby...
kami bawa ke hulu ke hilir....kenderaan tunggangan kami diawal perkahwinan kami
sehinggalah awal tahun 2006.. Mr. Ford dihantikan dgn Mrs. Wira....

tapi jasa Mr. Ford tidak dilupakan...
dia masih digunakan sbg 2nd car bg kami berdua bila hubby perlu membawa Mr. Wira outstation..
aku sayang sama Mr. Ford...

masih ku ingat kali terakhir kami menggunakan Mr. Ford adalah pada hari kelahiran si kembar Iman..
1 Mei 2009... Mr. Ford dibawa ke hospital putrajaya...
selepas itu dia duduk terperap di parkir hampir 5 bulan...
kemudian.. ku bw dia skali utk gi keje sbb Mrs. Wira digunakan oleh En. Hubby..
Bulan Disember 2009.. tiba pulak ahli keluarga baru kami Mr. Kancil...
terus Mr. Ford dilupakan terus....

ari Jumaat lepas... sah Mr. Ford sudah jatuh ketangan Mr. Chin seorg mekanik yg membeli kereta2 buruk utk dijadikan brg spare part.... kami sedih nak lepaskan... tp..
apakan daya.. nak renew roadtax pun xleh sbb dah 1thn > Mr. Ford xjln dan keadaan dia sudah sgt usang

kepada Mr. Ford Laser 1.6 (1989)... kami amat terhutang budi pada mu...
jasa mu membawa kami ke sana ke mari amatlah kami hargai...sungguh besar pengorbanan mu utk keluarga kami
budimu kepada keluarga Musbahudin (bapa mertuaku) juga amatlah besar...
aku... xdpt nak ucapkan lebih.. aku sgt sedih...
sedih sgt2... !!!
bye..bye.. Mr Ford!


gambar2 terakhir kereta Ford Laser ku

CAD 564 yg bayak berjasa...
bontot dia kemek aku yg buat..
kena langgar 2 minggu sebelum kelahiran syafiqah..

bye Ford...
badan mu rosak sbb ditinggalkan berpanas & berhujan...

cerita hari cuti...

salam isnin semua
ari ni.. mood ku agak kureng sbb perut ku meragam...
kena cirit birit le pulak...
bermula dgn irfan kena cirit birit ari jumaat aritu...
smlm... aku lak kena...
sampai sekarg masih lg merana keluar msuk tandas...

k la... xde pe nak cite sgt...
mcm dah state ari jumaat lepas... aktiviti yg nak dibuat..
cuma dr check list yg ku dah nyatakan... 1 je aku xbuat
bab yg pergi home dec tu je yg ku tak buat..
bukan pe.. dah si dak irfan cirit birit.. aku nak antar taska pun rasa kesian..
jadi terpaksalah dibatalkan hasrat nak jalan2 ke Home Dec10 tu

jadi nyer.. ari sabtu aritu pepagi lg kami dah ke Mahligai Impiana kami utk amik kunci dan check defect..
just amik temporary je kunci tu....
tp mmg ramai2 gile jiran2 dtg check rmh...
ada yg dah siap bwk penyapu & mop bagai nak bersihkan rmh
aku dtg lenggang lenggok bw nasi lemak je...
sempat lak kami anak beranak berkelah mkn nasi lemak kat dlm rmh yg bersepah tu..
ni beberapa piccas yg sempat aku snap aritu

laman rmh yg luas... xsabar nak masuk rmh ni..


papa & syafiqah sedang bersarapan di kaki tangga rmh...
ni view dr dapur ke hall...
rmh ku ni comey je...

kami dok round2 dlm rmh.. check defect...
adalah 2 -3 problem..
ada fungus sikit kat bilik atas...tu pun sib baik brother depan rmh tu bgtau...
kalau tak.. haram xperasan
sempat gak la bertegus sapa dgn brother jiran depan & sebelah rmh yg kebetulan dtg jenguk rmh gak
sib baik dah kenal dlm FB... so.. seronok la sikit berborak bila dah jumpa face 2 face

tapi tulah...bila si bapa2 berborak..
mak n anak mesti boring tahap gaban..lama giler!
last2 kami dok dlm kete je sbb nak dok dlm rmh mmg le panas

ptg tu kami gi open house rmh kwn kat cheras..
ahamdulillah.. irfan pun dah bertambah sihat.. xcirit2 lg.. dah boleh mkn mee kari lg..
kebetulan lak tetiba kak Sall msg kata nak dtg rmh
kesian kak Sall.. dia nak dtg beraya..
tp daku pun keluar beraya gak.. lain kali lah ye kak Sall...
ila pun teringin nak gi rmh akak gak.. cuma masa xmengizinkan

hari ahad...
aku rasa sgt sibuk n penat..
mcm xbyk bnda kena buat.. tp bila dah cuti... hubby lak xde..
mcm2 nak buat kat rmh... rmh dah la bersepah cam tongkang pecah
nak kemur baju lg..nak sediakan sarapan anak2 lg..
pastu kena lak gi meeting utk pemilihan parking apartment kat rmh ni
jam 11 lebih barulah daku tiba kat rmh mak mertua..
dptla tlg sikit ape2 yg patut sbb ibu buat mkn2 arini
pastu melayan kerenah si Irfan..
jam 1.30 camtu tetamu2 jemputan ibu pun smapai termasukla besan ibu (mak aku le tu)
melayan mereka n anak2...

abis le sehari ari Ahad smlm...
mlm lak dah balik rmh... smabil kemas rmh..
aku tlg hubby kemas n iron bj dia yg nak ke Miri ari ni...selama 5hari

si anak dara sorang ni pun tlg papa dia mengemas gak...
sibuk pakai helmet papa

byk betul brg dia kena bwk..
sian hubby.. xpela.. 1st time le katakan...
jadi sekian lah cerita hari cuti ku smlm....

Nak buat ape esok ye??

korang... esok watper??
hah.. mesti byk jemputan Open House kan??
daku???
buat ms ni ada 1 je jemputan OH...
tp aku rasa esok masa ku rasa mcm sgt padat!!!!

planning nyer.. esok nak buat benda2 ni:

  • pagi nak byr bil maintenance & gi ke Paragon 202 amik kunci rmh
  • pastu nak antar anak2 gi taska
  • jam 10pg merempit nak ke KLCC nak gi HomeDec 2010.. (wajib kena gi ni)
  • mungkin dlm jam 1-2 dah smapai serdang semua n jemput anak balik taska
  • kul 3 gerak ke OH rmh kwn kat cheras
  • kul 5 hubby gi main Badminton.. daku dok lepak rmh mak mertua je....
  • pastu balik rmh la kot mlm tu...
ahad:
  • hubby xde seharian sbb ada class kat OUM
  • jam 9/10pg camtu gerak gi rmh mak mertua sbb mak mertua buat mkn2 hari raya.. (bkn OH besar2.. just jemput sedara mara)
kesimpulan.. hari ahad nnt mmg xleh buat pe.. kena tlg MIL sbb dia buat mkn2....
harap esok je dpt buat benda2 ni....

ada lagi ni perkara yg agak runsing ku rasa...
kira 1st time berlaku dlm hidup ku
dan aku akan tempuhi nyer utk masa2 akan dtg....
isnin - jumaat next week hubby outstation ke MIRI...
gabra nyer aku..sedang bayangkan kena uruskan rmh n anak2 sorang2...
camnelah nnt ye..... ???xdpt bygkan lg....

Contest Gaya Si Comel Berbaju Raya

lama dah xjoin contest..

k.. contest best ni... anjuran BabyIbu & Azzamoro...
 dan sponsor2nyer adalah:


view syarat2 dulu ye:

Tempoh

25 September 2010 - 31 Oktober 2010


Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik


Syarat Penyertaan

1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini ~dahhh~
2. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda ~dahh~
3.Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya  (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) ~ok~
4. Jika anda mempunyai beberapa orang anak, boleh upload satu (1) gambar untuk setiap anak. ~ 1 je yg layak pung~
5. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya ~ok~
6.Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan. ~noted~
7. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu, Azzamoro dan semua sponsor (no link back will be disqualified) ~okes~
8. Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.~ orait!!!~

meh lihat gambrnyer ye....

Nama: Muhammad Iman Irfan
Umur : 1 tahun 5 bulan


sesape nak join leh klik kat sini ye

Jln2 ke IKEA

xwat pape ptg2 ni... saje je belek2 gamabr dlm henpon....
aku skrg sgt suka ambik gambar tru hp je...
w/pun 2MP je.. tp piccas dia nampak ok...
my cybershoot dah jarang2 bwk...
tak tau nape.. mungkin sbb bateri semenjak 2 ni dah nak kong...
br shoot 10 keping dah tinggal 1 bar bateri dia...

k la... saje nak kongsi gmabr2 masa gi IKEA ms raya ke4 aritu...
alkisahnyer.... hubby dah keje blk ari isnin raya ke 4 tu
almaklumle... dah tukar opis baru...
environment br... dah jd opismate momma lydzar la pulak
aku lak... boring dok rmh...
so... agenda sbenrnyer nak gi rmh mak kat Sentul raya ke 4 tu...
tp tetiba aku rasa terpanggil nak tgk opis br hubby kat Damansara tu...
pastu aku singgah le ke IKEA...
tujuan lain nyer.. nak tgk perabot n Idea Deko utk rmh baru kami nnt
paling utama nak tgk harga perabot utk bilik syafiqah n almari PAX Ikea..

so.. sambil jln2.. sambil snap gambar... layanz piccas je lah ye...

kami bertiga jln2 di IKEA....

starting dgn tgk2 living area...
idea2 utk ditiru

cantikkan???? i love this type of living room


yg ni pun cantik gak


set kat atas,, ni harga dia...


tgk tu.. adik irfan pun nak check cabinet gak...
i suka perabot kaler putih skrg ni


ni idea utk letak buku ni... cantek2





tgkla syafiqah.. sume gmabar dia ada... semua benda dia nak usik


ni utk letak lcd tv....harga boleh tahan gak


ni kat area almari2 td... simple this billy bookcase


sampai kat area dapur.. ada pulak dapur mainan..
punyerlah ralit syafiqah main.. siap ada pinggan mangkuk lagi...
harga set dapur menan ni Rm359... mahal tu...


syafiqah suka sgt dgn set katil ni


akhirnya kat area PAX wardrobe

dah tgk semua brg....
jln2 smapai ending...
yg dibeli cuma penyangkut baju & beg baju je....

tghari tu lunch kat McD dgn papa..
jam 2 jln2 kat Ikano kejap....papa balik opis balik
pastu terus gi rmh mak kat Sentul....

b4 balik dr rmh mak mlm tu...
syafiqah berprojek dgn Bonda nyer...
inilah hasilnyer


cantik tak???

sekian kisah gi ke IKEA...
Related Posts with Thumbnails