Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

yeay..!!! esok cuti!!!

wah2.. berita gumbira utk semua rakyat Malaysia ye...
ESOK 31/12/2010 CUTI!!!

p/s: serius aku br tau pg ni bila samapi opis...
      serius jugak aku ckp aku xminat bola langsung..
      semalam semua org opis dok tgk kat screen besar sambil jerit2.. aku maintain je buat keje..
      kejap2 je jeling kat tibi.... sampai separuh masa pertama aku pun balik rmh
      boleh pulak smapi rmh laki aku boleh tgk bola sambil layan CSI..
      aku.... korang xyah tanya,... letak beg terus basuh pinggan bagai....
      pastu mandi, n terus layan CSI Miami sampai abis ok... pastu tido...

bkn tak sokong... sokong tp xbape minat je...

my hubby's office annual dinner *PBJV*

salam semua... n3 tertunggak yg dijanjikan...
program ari Jumaat lepas...
bertempat kat Holiday Inn Ballroom, Glenmary...
berlangsunglah PBJV Group Annual Dinner dgn tema
"Glam 'n Glitz Night"..
wah....mmg org2 swasta ni pandai bergaya ye...
salute..... !!!
dan akhirnya dpt jugak ketemu dgn momma lydzar...
nice to meet u lydzar... lupa snap gmabar je ek...
kat blog lydzar.. leh tgk lg byk pics dinner ni

malas nak story panjang2... jom layan gamabr yg sempat di snap ni ea...
oh ye.. tak lupa juga... ada video persembahan khas laki ku tersayang yg mmg aku suprise giler
sbb mmg tak tau yg dia akan buat aksi atas pentas tu.....
so alyyani.... utk tak menghampakan permintaan mu ye...
zasssssss

me n hubby..
abaikan rupaku yg mmg sembab..
xpandai pakai tudung lilit nak pakai jugak..
hambik aku.. mcm pompuan sudan ea...hehehe

syafiqah... pakai simple dimple... xde bling2 pun

the Irfan... xmoh pandang camera..

lepas ucapan MD PBJV.. persembahan bermula..
dimulai dgn santa clous...kata mlm Krismas Eve.. harus ada santa kan

the food!!! marvelisious...!! chinese course..
ada 5 course.. ni 1st course...
pastu xde sanp gmabr dah.. asal sampai je mknn terus ngap!!!!

yg kelakar... hubby xlalu mkn..
aku mmg peliks... sbbnyer mmg xtau yg hubby nak buat persembahan...
rugi betul dia.. huhu

tiba time cabutan bertuah...
guess ?... no dia dipanggil... seminit lepas aku sebut...
just main2... tp rupanyer.. masin mulut aku..

tu dia... budak bertuah amik hadiah
dia aim nak home teater..
tp dpt kipas kaki.. jadile... jenama De'Loghi...haha

tu dia budak irfan... mkn sup sirip ikan yu.. bermangkuk2!!!
kekenyangan dia... bagus anak mama!!1

ini dia floor performance by my hubby n frenz..
see... dia tgh nyanyi okeh!!
tu pasal dia xlalu mkn...rupanyer tgh gabra..
oh ye... persembahan ni dpt no. 2 ea.. (mmg ada 2 hadiah pun)
tahniah to hubby yg jd tuan directornyer... dpt rm600 kot..
wah... untung2.... org kata xsia2 la berjoget sakan
aku xleh tahan tgk persembahan ni adalah
1. bab dia miming menyanyi n joget
2. bila dia ckp kat tipon ckp "I Love U" tu... jeles2.. ayat tu utk aku sorang je... (tamak2) harus ape... hahaha

akhirnya yg ditunggu2..jom tgk video ea..
starting mmg gelap xde light ye..

video
sory ek.. video xleh view.. nnt aku upload balik kat rmh nnt ea..





last but not least...
picture kami berempat b4 balik...


bertukar ke astro beyond akhirnya...

tadi tgahari.... berkejar2 aku balik rmh...
org astro nak dtg pasang astro....
aritu aku wat n3 dok berpikir2 nak tukar ke tak kan...
dpt komen2 mengatakan skrg ni even astro biasapun mmg dah pakai piring hitam..
aku pun dah tak risau2 dah...
lg pun... promosi skrg... upgrade astro beyond dpt free installation...
rugi xgrab kan...
baik tukar je... pulang paling decoder n piring lama

piring n satelite disk lama yg nak di return kan semula
giler old school punyer decoder...thn 2001 aku pasang
samapi sekarang aku maintain pakai...
mmg patut tukar pun kan?? : P

so.. minggu lepas ari isnin aku call astro mohon nak tukar ke beyond
arini (selasa) org astro dah dtg pasang...
wah.. cepat gitu servis dia.... pada ku lah...
so tadi tghari... tgk la mamat2 cina astro 2 ekor ni dok pasang satelite disk tu

tgh pasang disk nyer

pastu panjat bumbung utk drill n pasang satellite disk tu

pastu pasang decoder n setting

tak sampai 10 minit pun.. sbb aku dah siap2 pasang astro point masa buat wiring rmh aritu
dia dtg betul2 drill pasang piring satelit tu je....
pastu pasang decoder n setting...
wah.. senang betul keje eh...

yg penting skarg... rmh dah ada astro balik...yeay!!
hubby la org paling hepi sbb leh tgk bola...
cuma xbeli lg tibi yg ada full HD tu je..
percaya tak kalau aku ckp kat korang kat rmh skrg aku pakai tv kecik 14"???
sila percaya ea....
bukti...?? sila lihat gmbar ok..... hehe

tgk je dah dpt agak dah....

n3 ni nak cite lepas2 yg aku xsempat nak story mory kat korang
malas nak cite panjang...
aku letak gmbar ni je korang mesti dpt agakkan??


tp kot xleh agak jugak... leh rujuk kat n3 ni dulu..
baca dulu kemudian baru tau kenapa aku tepek gmbar ni...hehe
tp xpe... kalau mlas baca... boleh view ke bawah lg...
>
.v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
dan lagi
v
v
v
v
v
v
vv
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
*     *
o
v
v
v
v
dan lagi
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
oo
o
o
o
o

ni ha...
dok oter langsir senteng ni...
silap sendiri... salah bg ukuran... tersenteng 3inci...

lepas dah outer...
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
v
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ha.. baru lah ok....
kalau x.. mcm masuk rmh br pas banjir lak...(kata kwn aku nih..)

eceli.. aku br ourter langsir sekeping ni
ada lg sekeping xusik lg...
dok la tergantung dgn cantik kat sebelah langsir yg dah outer..
sebelah ok.. sebelah senteng.. lontak le..
xde org dtg rmh pun lg...
kot dtg pun xpasan kot..sbb terselindung kat blkg sofa..
tp kot korg dah bc.. sure korang tau kan.. hehe..
sysyshhhhh.. diam2 tau!..hehe

Cerita hari jumaat, sabtu & ahad.....mcm2...

salam hari monday semua kengkawan ye....
alahai.... 3-4 hari xjenguk blog ni dan jugak blog korang2 semua
mintak mahap sgtla...bkn sengaja... tp mmg bizi tahap dewa..
one more thing...ila pun bercuti since ari jumaat lepas sampai la ke hari ni ari isnin
mcm2 berlaku since jumaat lepas...
meh tgk soroton kejadian yg berlaku ye....
kot sempat bila2 free... n3 kejadian berkenaan akan menyusul kemudian ek...
JumaaT:
off.... tujuan.. : di siang hari...packing barang2 rmh yg besar2 final punyer sbb hari sabtu lori nak angkat brg2 utk pindah ke rmh baru

di malam hari... menemani suami tersayang menghadiri Dinner tahunan PBJV di hotel apentah.. lupa nama smapai tghmalam... kat dinner ni 1st time aku tgk laki aku joget atas pentas n he got lucky draw...1st time ever.... atas kemasinan mulut ku.haha...

Sabtu

Pindah rumah..... jam 10 pagi lori dah dtg n angkat barang2 rmh yg besor2 utk dipindahkan... habis sehari kat rmh ni menyusun semula brg2 yg dah dipindahkan dan melayan keluarga yg dtg menolong... thks 2 my family in law n my neigbour Zaki yg bersusah payah tlg mengangkut brgn  n to my family yg blnja mkn rojak.... juga bermulalah episod bermlm n pindah terus ke rmh baru

Ahad

Pepagi bgn.... punyerlah penat smlm punyer aktiviti bw ke harini... memsk srpn pg dan pulang semula ke rmh lama utk mengambil barrang2 yg masih tertinggal.....tghari ke kenduri doa selmt ex-office hubby... ptg berehat.... n mlm... gi mkn steamboad kat Tupai2 lagi sempena b'day hubby..arini 26 Disember 2010

Isnin

masih bercuti lg..... pepagi pulang semula ke rmh lama utk mengemas rmh lama dan menguruskan saki baki brg2 yg masih belum dibw ke rmh baru... (byk betul barg )... juga antar Mr. Wira ke pomen utk dibaiki... cluch rosak.... kat sini tetiba selamat duit aku rm500 tanpa disangka2...

jadinyer kengkawan... mintk maaf la klau ila xleh BW ye.. ni pun dpt kesempatan on lappy pasal dah rindu sgt tak jenguk blog n emel ni....sedang menaip ni mata mmg dah kuyu dah.. rs nak tido je.. tp kerja xsiap lg... masih byk benda perlu diuruskan... nak jemput Mr. wira dr bngkel semula... nak bl mangga rmh.. nak kemas brg lg.... uwa... penat weh!!!!
esok dah keje balik dah.... mlm kang.. kot xpenat sgt aku hapdate lg ye.... 

p/s: mood gembira + lain mcm sikit sbb dah dok rmh baru... environtment sgt lain.. penat lebih sikit sbb kena naik trn tangga...hehe

her room n her stuff......

smlm... mlm.... w/pun blik lambat
masih lagi meneruskan kerja2 memindahkan barang ke rmh baru
so.. jam 10 mlm... ajak syafiqah ke rmh baru
smabil tu nak tunjukkan syafiqah mainan baru dia...
ala ape lagi... tu playtent Huggies tu la...
saje nak suprise kat syafiqah...

ok... dah smapai n pindah2 barg...
terusla ke bilik syafiqah...
korang pun xpernah tgk lgkan bilik syafiqah...??
mama dia deco ala kadar...
lg pun katil & almari xde lagi...
hari sabtu ni baru betul2 nak move in...
tu yg setiap mlm sepanjang minggu ni dok berangkut2 brg...

k la... malas nak cite panjang...
moh lihat aksi fiqah setiap kali dia dtg ke rmh baru ni
dia panggil rmh baru ni "rmh putih".. rmh lama "rumah hitam"

okes.... selamat datang ke bilik saya ye untie2 sekalian...
jemput masuk....
bilik saya sempoi je... mama sy xletak katil lagi...
tiap2 hari saya tanya kat mama.. mana katil kak long???
mama kata: katil kak long nnt mama letak ye...asyik nnt2 je mama ni

untie2 semua..inilah port kegemaran saya..
mama sy dah pindahkan semua brg2 mainan sy ke sini
tiap2 kali dtg.. sy main dgn barbie sy yg 2 ekor tu...
kadang2 sy main masak2...
sy ada kwn baru anak uncle jiran sebelah
nnt mama sy kenalkan ye...

oh ye... kerusi dan meja study saya warna warni sbb itu papa sy punyer kerja
dia kata nak kasi bilik sy meriah dgn kaler2.. mcm k*l**g pun ada...huahua..


yea...mama sy dah pasang 1 mainan utk sy n adik irfan main nnt
sy sgt excited dan gumbira xterkata...
sy dpat sebuah kepala gajah yg besor dan cumil..
paling sy suka sbb kepala gajah ni ada kaler pink!

tgkla untie2 sekalian..
sy muat masuk ikut hidung gajah yg panjang nie...
wah.. kalau ada adik irfan.. mesti kami berebut2 nak main kat sini...

jadinyer untie2... sekalian....sekian saja certia saya bg pihak mama sy utk harini ye..
terima kasih...nnt kalau bilik sy dah lawa... kita cerita lg ye.. babai..

so.. sekian kisah hari ni

dpt hadiah dr HUGGIES!

setelah 2 minggu menunggu hadiah redemption hasil kumpul kupon huggies selama 6 bln kot..
ye la kan.. sebulan pakai 2bungkus diapers je
dpt la 12points kalau warna merah bungkus dia..

kalau pakai yg kaler biru dpt 8points je
kalau lupa bw, gi bl yg paket 4keping tu dpt la 1 point...
kalau pakai pullout pants ke.. lg byk kot point dia..
hehe... kumpul2.. ada 100points.. terus antar keratan points tu ke huggies

td tghari... balik dr round2 kat carboot sales kat dewan besar UPM
kawan kat receptionist bg bungkusan...
aku dah agak dah.. tgk bulat je...
xyah nak teka2...
mesti kepala gajah yg aku tandakan aritu..hehe

ini bungkusannyer...

setelah dikoyakkan pembalutnyer...
wah.. pinky2 lg tu beg dia...
mesti syafiqah suka...

setelah dibuka...
tersembullah kepala gajah ni


siap ada tunnel dia... ala2 elephant trunk la..
tp malas lak nak buka...
ni rupa betul dia


kira ok la kan...
utk syafiqah main kat bilik dia nnt

so korang2... jom kumpul cepat2 ye...
mesti anak2 korang gumbira dpt main kat playtent ni...
nak info lebih leh boleh lah tgk2 kat web huggies ni
nak download borang leh klik kat sini

aku nak kumpul2 lg point nak redem kete n rmh lak...hehe

ke MACY home furnishing...

assallammualaikum semua...
good morning..... mood tgh hepi2 ni

korang bc tajuk aku mmg xleh blah kan...hehe
xde cite best pun nak cite..
so aku cerita la aktiviti ptg smlm eh..
aku gi MACY... ala dekatje.. kat bangunan Minlon tuje..
tujuan??... nak amik langsir sliding door yg aku tempah 3 minggu lepas ye
lama tu nak tempah...kalau bl kat nilai sejam je siap kan???
aku bkn demand ye nak bl kat tempat mahal
masalahnyer... hanya kat situ je aku jumpa langsir yg design dia betul2 aku berkenan
dan kena pulak dgn warna tema rmh....
dah puas cari kat tempat lain..
cuma xturun ke nilai je... tu yg tempah kat macy je..
skrg ni macy tgh sale tau


berbalik pada cerita gi MACY ni...
dah alang2 ke sana.. aku pun round2 la kat tingkat atas dia
tgk2 home deco n sofa2 dia...
mmg santek2... tp bila tgk rege.... nak nangis mak rasa
fuhhh semangat.. xdpt la harga below rm50 ke bwh...semua ratusan ringgit
dlm byk2 hiasan deco kat situ..
ada 1 benda yg aku betul2 berkenan.. tp tau.. xmampu nak beli..
tp aku mmg aim nak beli... er.. korang paham ke.. hehe
ni benda dia..


korang nampak tak benda merah tergantung belakang sofa putih tu...
ha.. yg tergantung tu la aku berkenan!!!
tp harga dia...mak ai... nak muntah aku baca..
RM499 utk 50 pcs benda merah tu
leh cabut2 tampal kat dinding ke..
buat devider ke... alahai.. kiut sgt!!!!!tp tu la... xmampu nak bl
xleh lak nak bl sikit2 lak tu.. frust aku.!!

so... dah abis pusing2 cuci mata...aku pun gi ler amik langsir yg dah berkurun aku tunggu siap tu
dgn bersemangatnyer.. aku pun terus drive blk rmh...
berkobar2 nak pasang langsir baru hokey!!!hehe

ini barang yg ditunggu2...
pastu pelagi.. aktiviti panjat memanjat la ye pasang langsir pun berlaku

gambar sliding door sebelum dipasang langsir


dan selepas langsir dipasang...

ok tak???
langsir simple je...
cuma aku tambah kaki kain warna hitam plain kat langsir sheer tu
utk nampak kelainan..lgpun stail langsir skrg kan
hehe...
langsir ni aku buat mmg dr siling hingga ke lantai....setinggi 9kaki 3inci
tp tula.. eceli ada cerita lg disebalik langsir ni
huhu..
kalau nak tau.. lepas pasang.. skali aku tgk senteng skit lak dlm 3inci
salah aku gak.. salah ukur ok
aku tempah 9kaki je... tu yg senteng tu
so.. mcm biasalah kan...
aktiviti plg xbest kena buat tp faverot aku gak
aktivit meng'outer" langsir..heheh.. akan berlangsung kemudian
yg penting.. langsir dah pasang...huhu

so.. sekian kisah nak cite utk n3 arini.. huhu..
daaa

she's going to preschool next year....

smalam tengahari..
aku ke Tadika Ho... bakal tadika baru syafiqah
gi register... byr yuran n beli buku bagai...
ni 1st time syafiqah akan bertukar sekolah n nursery...
syafiqah skrg sgt2 excited...
tiap2 hari ckp nak prgi Tadika Ho...
FYI.. syafiqah baru nak msk umor 5thn thn depan

pas gi situ tadi.. terus pulak ke ABIM
pun gi register n bayar yuran n buku jugak
nnt lepas balik dari Tadiko Ho.. syafiqah akan transit ke ABIM tu
ABIM ni sebenarnyer sekolah tahfiz...
so... abis kelas pg, dia akan naik van ke ABIM..
kat sana syafiqah akan relex n mkn tghari n tido
jam 3ptg syafiqah akan mandi n tukar baju sekolah (pakai bj kurung mcm sekolah agama tp kain warna purple dgn baju kurung n tudung putih)
kat situ dia akan belajar mengaji, fardu ain dan hafazan
kesian fiqah.. mcm pack je jadual dia thn depan
mcm opismate xhantar anak ke nursery tp ke rmh org
mcm aku bkn xmau.. tp mmg byk bezanyer
dok rmh org anak2 xbelajar ape..
dok tgk tv je.. mengaji ke.. ape ke.. lansung xde
baik dok kat nursery yg ada bljr fardu ain ni..dpt gak ilmu lebih

xtau le camne thn depan environment br syafiqah..
aku pun nampaknyer kena buat keje lebih la
kena keluar awal.... masak sarapan... n jemput anak..
wallahualam.. hopefully dpt cope semua dgn baik...
irfan akan stay kekal di nursery lama..
 tp tugas papa pulak yg uruskan irfan
sib baik anak br 2.. so.. leh split 2... sorang jaga sorang..hehe

ni masa testing bj seragam baru syafiqah mlm semalam
kata papa syafiqah dah mcm SAILORMOON (watak citer cartoon sailormoon tu)

pandangan depan
rambut mcm hantu!!! hehe

pandangan belakang
ni pun amik saiz "L"..tp rasa mcm ngam2 badan je..
n rasa kena tukar ke saiz "XL"...
anak aku ni xle gemok.. tp tinggi...
berat baru 18kg je.. tp pakai baju semua saiz beso2..
kasut skolah pun dah beli dah...
tiap2 mlm minah ni melaram pakai kasut dlm rmh ok
beg princess barbie je xbl lagi.. huhu
ahad ni nak ajak papa ke Parkson Alamanda bl brg sekolah syafiqah la...

Kisah astro dan pecah rumah...

korang... lately nikan....
byk betul aku dgr cite kes pecah rmh...
serius aku mmg risau...

kenapa aku kaitkan kisah astro dan isu pecah rmh...??
sbbnyer... rata2 aku dgr cerita...
si pencuri yg pecah rmh ni pun sgt2 pandai...
dia hanya masuk kat rmh2 yg pakai ASTRO B-YOND..
korang tau nape??
sbb dia nak angkat TV LCD or LED or PLASMA n set2 audio tu je
xlalunyer dia nak amik peti ais korang or wat so ever yg besor2 tu...
yg lain brg gadget IT la such a camera/ laptop...

 
modus operandi dia sprti yg diceritakan...
dia org akan tgk piring Astro rmh berkenaan..
FYI.. kalau astro biasa.... piring dia kaler kelabu

pic from: google

tp.. kalau pakai Astro B-Yond.. piring dia kaler Hitam

pic from: google


jadi... sesapa yg pakai astro b-yond.. 4surelah xpakai tv cikai kan
mesti la pakai Plasma @ LED @ LCD jenis Full HD... silap2 siap 3D lg tu
pandai gak sang pencuri ni ek
nak masuk rmh pun siap pilih2 ikut piring astro...
so..dia masuk ikut tingkap bilik belakang or bwh...

aku jadi risau sgt pasal bab2 ni
yela... aku pun bkn berduit sgt pun kan
dlm hati tu berbunga gak nak pakai tv jenis LCD ni
tp hubby lak lg berbunga... xmain pakai LCD.. dia nak LED..
tp tula.. serba salah.. dah pakai tv canggih
tp xkan nak view astro biasa je...
hehe... lom lg beli pun
aku still guna tv 29inci yg beso gedabak tu

td tgahri aku dah calling2 astro
nak removekan astro lama ke rmh baru kena caj Rm100
tp kalau tukar astro B-Yond,.. F.O.C
cuma kena return balik decoder n piring lama astro lama tu

still dlm pertimbangan... wat do u all think???
bak kata kwn opismate aku ni..
kalau pencuri tu dah berkenan...
rmh pondok pun dia masuk gak.... tul gak tu....

p/s: mood skrg.. dlm dilemma...
Related Posts with Thumbnails