Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bila kerajinan melanda.....

aku ni kan... bkn senang nak dpt mood rajin ni tau
arini aku mmg jd tersangat rajin
rajin memasak pepagi.... bw sarapan ke opis...
nak tau ape aku kerjakan pg tadi?
hehe...tetiba segan lak nak bg tau...
wakaka!!!!

xde la... mknn simple je...
org bg smlm buah ni...
kwn opis ckp suruh msk cepat2..
kalau xmasak diaorg suruh potong siap2 n simpan dlm tupperware n simpan dlm peti sejuk
kalau tak nnt buah jd lembik...
disebbkan aku sgt2 lah rajin
aku siap masak pepagi buta...

nak tau buah ape...
buah SUKUN!

gmabr aku google je.. lupa nak snap smalam

kat opis aku ada la 2-3 btg pokok sukun ni
bila ada hasil... our garderner... cheeewah...
bkn la... tp lebih kurang la...
dia akan petik n bagi kat staf2.. sape yg nak la...
kata universiti putra... dulu universiti pertanian kan
byk la pokok buah-buahan kan...

aku mmg suka mkn buah sukun ni...
goreng dgn garam n kunyit je... enaf!!!
mkn panas2.. cicah cili kicap!
pergh!!! walla!!! meleleh beb!

so pg ni sarapan beramai2...
sukun goreng...

kata kakak opis aku..
bkn senang nak merasa air tgn ila semenjak beranak 2 ni..
malas je memanjang.. huhuh!!!
statement xleh blah!!!.
bkn malas... tp xsempat! boleh gitu???

6 comments:

Farra Dhelina said...

wah cicah dgn sambal tumis sedap tu kak!

mummy_ayu said...

pergh..cedap tu layan sukun panas2 tu...susah nak jumpa la sukun sekarang..

lydzar said...

alasan tu mmg wajib pakai pon kak ilah.. :D

pokok sukun belakang umah mak kt kg dh tebang..kalau tak dulu, mmg rajin dia buat kerepek bagai

Mama AminAzim said...

sedapnyeee.... antar la ke sini sebiji dua...hehehe

NzA said...

kalu kt sini sukun goreng cicah sambal kicap n ada yg dibuat kerepek.....mmg sedap....
anto ckit kt sini.....

ieda said...

celup tepung buat goreng macam keledek tu sedap sgt.
saya suka view kat UPM..sejuk mata memandang.

Related Posts with Thumbnails