Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

xbergerak pun kena langgar..

selamat bersiaran kembali ye kengkwn...
aku nak smbung cerita pasal semalam...
kisah xbest yg berlaku...

mcm ni.... kan aku smlm tgh hepi2 nak mkn kenny kan....
dlm ms yg sama kena antr irfan gi check up kan...
tetiba tghari... hubby dpt call dr satu mamat ni bg tau..
dia dah terlanggar kete kancil hubby....
mmg la terkejut...
terus hubby call aku lak suruh balik rmh tgk keadaan kancil tu sementara dia smpai jam 3ptg nnt...

pelagikan... aku kan isteri mithali... dgr ckp laki..
terusla skip mkn tghari stat enjin mrs. wira n pecut balik rmh...
smapai2... mmg le tergejuz gilerrrrr...
ingatkan sikit je.. tersondol or tercium sikit ke...
rupanyer......
v
v
v
v
v
v
tgk la... abis pecah cermin belakang..

cerita punyer cerita...
mcm nilah lebih kurang kisahnyer

"al-kisah... jiran dpn rmh aku, rmh dia still in renovation lg...
di hari kejadian...contractor dia dtg naik lori nak pasang pintu dapur dia...
nak jdkan cerita... ms dia nak reverse lori nak blah...
pemandu lori dia sudah terlanggar Kancil aku yg dok diam2 kat dpn rmh aku tu
dia kata dia xperasan....abis... nak watcamne...
mcm di atas la akhirnya...
kalau Kancil tu  btl2 hidup agaknyer ...dia mesti dah tendang balik bontot lori tukan???
nak jdkan cerita lagi...
kebetulan jiran sblah kanan rmh aku ni mmg ada kat rmh..
kebetulan dia balik mkn tghari kat rmh...
dialah saksi kejadian... dia jugakla yg bg no fon laki ku utk dihubungi by mamat yg melanggar ni utk mengaku
agak2 nyer lah kan... kalau xde jiran aku nampak....
dia mengaku ke tak?? entah2 dia lari je kan???

jd nyer masa aku blk tghari tu...
dtg la si kontraktor ni mengaku kat aku...
aku ckp.... nak wat camne.. suruh la dia settle dgn lakiku...
n dia janji akan baiki..just mintak kami hntr ke bengkel company dia je

so ptg tu kami blk dr mkn2 kat KR..
si kancil tu telah pun ditutup bontot dia yg dah togel tu...
siap tokey dia dtg lagi...
xlupa jugak siap sapu cermin kete yg dah berderai tu..

ni rupa si kancil lepas di tutup n di park dlm rmh lak.....
sian kancil....

yg kelakar.. boleh pulak mamat ni call hubby ckp dia langgar kami punyer KELISA!
hubby ckp....kami xpakai KELISA.. tp pakai KANCIL..
mmg dia panik n kekonfiusan... haha

oooh.. mesti ada yg tertanya2 kan...?
naper aku xpark je Kancil tu dlm rmh...
tujuan: hubby saja xmoh... motip? aku pun xtau...
kedua.. supaya xcrowded dlm rmh sbb boleh la budak berdua tu main dlm area pagar
kalau ada kete terhad pulak pergerakan diaorg kan...
tp tu la... bkn aku parking kat tepi jln...
aku parking dlm kwsn rmh tau...
bengong betol mamat bw lori tu...
tp.. nak wat camne???? malang tak berbau kan.....
itulah kisah xbestnyer...

13 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wah, bukan sket punye langgar tu!
takpe la,dugaan...
hidup ni pun takde semedang jek bestnya..sure ada yg dukanya jugak spy kite lebih beringat.. sabar byk2 :)

Iela Fazielah said...

nad: itule... nak at camne kan....

alyyani said...

ye la kak, bukan sikit2 tu, bedentum betul tu. rasa nya lorong rumah akak tu luas jugak. tp tu la, malang tak berbau. tertekan minyak lebih kot lori tu tu yg berdentum. mujur jugak ada saksi kan. kalau tak, tak tau la... bertambah tak bestla cite ni. saba ek kak. benda nak jadi :)

Iela Fazielah said...

alyyani: betul tu.. sib baik ada saksi..akak ok je... tp en momok la yg kesian... kesian kena tmabah keje gi antar bengkel bagai...huhuhu

mamalieyna said...

dugaan..nasib la tak langgar then lari, seb baik bertggungjwb wlpun terpaksa atau whatever...huuhu..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: betul tu... klau dia xngaku n org lain dpt tau.. mmg malu beso kampeny dia... compom org terus cansel nak buat reno rmh dgn company ni..

nza said...

wah ganaz tu smpai pecah cermin..bagus gak mamat tu call n xlepas tngan..
kete suami akak pn slalu jd mangsa langgar lari kt dpt pagar rumah...padahal ada bumper kt situ...

Iela Fazielah said...

kak nza: kalau sikit je calar balar mungkin dia lari kot.. tp dah settle dah... smlm hantar bengkel..

MamaYatie said...

aduhai...cian ilah, takper la..ada hikmahnya tur..sabar ek! duit lagi tur..

Mama AminAzim said...

alahai sian nye kat kancil yg x bersalah tu... kesian lg kat tuannye sbb nak kena kuar RM tuk baiki sang kancil...

Dilla Ady said...

wahhh...dasatnye kak..

sib baik la budak bawak lori tu nk ngaku n nk tanggung kos...kot tak? lagi la naye kan..

Iela Fazielah said...

mamayatie & mama AminAzim: kos pembaikan ditanggung sepenuhnyer oleh company yg langgar kete ila tu... kalau kami kena keluar RM... xde buat n3 ckp baik2... menti n3 ckp hangin2 semua... haha

Iela Fazielah said...

dilla: kalau xngaku.. kami carik!! xsanggup nak repair cermin pecah.. mahal ooooooo

Related Posts with Thumbnails