Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

yum3... sedapnyer mkn KR semalam!

semalam..... aku ada 2 cerita nak cerita..cerita xbest (1) & cerita best (2)
kita cerita berita best dulu lahkan...
cerita xbest 1 ni kita simpan kat next n3..hehe.. aci x?aci jelah....haha
cerita gi mkn KR sempena red healthy day ni...
so.. tghari aku blk rmh dulu utk tgk pasal 1 cerita ni...
lepas tu aku pun tukar lah bj serba merah gitu...
eceli smlm adalah hari bw irfan check up kat klinik seri kembangan
pastu siap skali bw dress utk syafiqah kaler merah n selai t-shirt merah utk irfan gak

so... balik dr check up pelagi...
jemput syafiqah dulu dr ABIM... suruh dia tukar dress merah dan dan tu jugak dlm kete
terus lah ke jusco equin kan.... dr tgahri mmg xdan nak mkn pasal cerita 1 ni..
mmg lapor sgt la..
dlm hati risau jugak la kalau2 KR ni penuh ke...
bila dah sampai... alhamdulillah...nasib mmg baik... KR br je kosong...
budak pelayan KR tu nampak aku dr jauh rombongan Mak Ngah ni pakai bj merah sedang jln ke arah mereka... senyum je dia...
siap ckp ape tau: "akak ni mmg pandai la timing.... kami br je lepas clear dr sesak2 td..."
wah.. aku pun tersenyum simpul la.... sbb lega xyah beratur...

see..see... clear je kan???

pelagikan.. terus la menuju ke sit paling last dekat dgn cermin luar...
n terus amik order....
xsamapi 5 minit order dah samapi ...weeeee
oh ye.. kalau nak tau ms ni jam menujkkan pukul 5.30 ptg...

ni dia muka budak gumbira mkn KR lg..

muka tuan tanah kena ada kan...
harus hepi2 kan.. sory gmbar gegar..
rasanyer snap kat 5kali.. tp sekeping ni je yg jd... peliks2...

gmabr mknn harus ada kan??
bak kata momma lydzar... menu side dishes dia dah state iaitu baked bean, coleslow & mashed potato...
tp aku dpt kelonggaran nak tukar menu yg 1 pinggan lg tu..
haruslah mcm biasa... 2portion tu ganti dgn cheze macaroni utk syfqah & 1 potion aromatic rice utk irfan
mama mkn ayam je...
papa.. harus 1 meal dia punyer sorang..
utk menambahkan menu .. order la chicken soup + garlic bread

dah dpt mknn... pelagikan... mamam la...
last but not least...
our hero pun dann tukar bj kaler merah ye...


wah.. jam 6.30.. abis mkn cepat2 beredar.. bg can org lain nak mkn jugakkan..
pastu kami blk rmh n settlekan kes xbest 1 ni tadi..nnt aku cite ek
nak gi meeting ni... babai...



9 comments:

lydzar said...

eh awal pulak hubby akak balik. dia pon berkejar balik sbb nk tengok kes no 1 ke?

Dilla Ady said...

wah..wah...tak penah lagi dilla ke KR...huhuhu..sian kan?

SyaNa said...

tggu next yr la aku
sbb tahun ni diet
hahhaa

Iela Fazielah said...

lydzar: dia blik awal sbb nak kena antar irfan check up..kali ni turn dia ena bw irfan pulak... kebetulan dpt call pasal kes no. 1 tu....

eRiNsZ said...

jua keciwa g.musang x de K.R.... so daku tak smpat berREDday huhuhu...

alyyani said...

wah kak, timing mmg cantik. kalau kitorg pegi time dinner, sure beratur panjang.huhuh

MamaYatie said...

sedap sekali sekala melayan KR..anak2 saya pun suka

Mama AminAzim said...

kita x dpt pegi KR.. proposal x approve... huhuhu

Iela Fazielah said...

MamaAminAzim: kelakar pulak bila proposal xlulus tu.... hehe

Related Posts with Thumbnails