Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

acident tergempar.. syafiqah terbang kepala terhantuk cermin kete n retak!

kalau sesapa ada bc status FB aku mlm smlm mmg ramai yg dah tau la...
ptg smlm ms jemput fiqah balik dr sekolah..
aku terlibat dlm kejadian panic..
bukanlah accident berlanggar pun..
tp disebbkan kejadian tu cermin depan kete retak ok!

 
aku xkisah bab cermin retak w/pun ada kisah sikit pasal nak kuar duit utk baiki n  tukar..
tp aku paling risau kat syafiqah...
bila dia dah terbang n terhantuk..
dia yg bagi tau cermin tu retak..
aku berhenti tepi jln n cek kepala dia
tp ok.. xde benjol or cedera...
tp aku masih risau! takut ada efek dalaman w/pun dah 1 mlm dia tido ok n xde muntah2

cuma pg td dia mcm kompius sikit
ms tu dia tgh mandi... aku kejutkan dia bgn tido n terus mandi
pastu dia ckp: mama, lepas ni kakak nak tido ye.. kakak ngantuk sgt..
mlm td kakak xtido pun..kakak tgk tv je...
aku: eh.. kakak br bgn tido la... smlm kakak tido dgn mama...
syafiqah: xla mama... kakak tgk tv td... kakak ngntuk ni.. kakak xtido lg...

wei.. aku risau weh.. dia mcm kompius pulak
harap2 dia ok...dia still demam tp dah dedar la xmcm smlm demam panas
batuk pun dah reda...

well... aku akui salah aku gak... skrg ni dah makin malas nak pakaikan syfiqah seat belt tu
kalau x... xmungkin jd mcm ni...

ni rupa cermin yg retak itew
ni ms aku berhenti tepi jln cek kepala syafiqah lepas kejadian..
sgt2 takut aku ms ni... risau jd pape kat fiqah

ni rupa dr luar.... syafiqah mmg dok atas carseat cuma xpakai seat belt je..
gerun aku bila ingatkan balik...

harap2 syafiqah ok la.. amin...

12 comments:

lydzar said...

uishh dasat gak tu sampai cermin boleh retak. takpon, akak bawak je la dia g check kt klinik. takut gak kot2 ada internal injury kan

harap2 takdek pape yg merisaukan laa

mama tisya said...

kena bw p doktor check la..hrp2 syafiqah ok

MamaYatie said...

aiikk...kenapa mcm tur?ke fiqah mamai lagi time tur..conpius jugak

alyyani said...

yaAllah kak. tp dialog syafiqah tu mungkin dia mamai tu kak. kat mana kena ni kak? hope syafiqah takde apa2 yg serious. kadang kita takde apa, nak mengelak dari terkena, kita yg kena..

Iela Fazielah said...

lydzar: sgt dasat.. tp ptg ni mmg nak bw jumpa doktor.. risau sgt2

Iela Fazielah said...

mamatisya:hopefully sgt fiqah ok

Iela Fazielah said...

mamaYatie: ila rasa la dia mamai... tp risau gak la

Iela Fazielah said...

allyani: kena kat traffic light balai polis serdang depan pasar sri serdang tu...bengong punyer kete.. dia nak u turn tp xbg signal.. bila dah smapai kat simpang tu tetiba dia amik side besar.. akak kalut la.. apsal dia tetiba tukar lane... sbb akak tgh laju gak dlm 40km/j.. terus la brake takut terlanggar dia or batang traffic light tu...

SyaNa said...

hope xde ape la
aku baca status ko tu mmg terkejut sgt
tgk gambar tu mmg kuat la kan dia terantuk
huhu...xpe la..benda nk jadi kan
pasni kena hati2 la..ni kire peringatan kt aku gak ni

Iela Fazielah said...

SyaNa: peringatan utk semua jugak.. BUKCLE UP ur SEAT BELT! kata little eistain!

Farra Dhelina said...

eh kuat tu kak.. tak pgi xtry ke kpla dia kak?? kena tu kak..

Iela Fazielah said...

farra: dah... tp kata doc takde simptom2 yg bahaya.. so ok la tu kot.. hopefully syafiqah sihat..

Related Posts with Thumbnails