Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

teringat dulu-dulu main kutu beli Acopal....

korang... pernah dgr org main kutu nak bl pinggan mangkuk Acopal / corelle??
kalau kat opis mmg biasa la org pompuan main kutu bl pinggan mangkuk ni...kan?

aku dulu ms muda2 masa baru2 kawin dulu...
masyaallah..mmg rajin gile main kutu beli brg ni
paling selalu bl tupperware la kan.. pasal brg tpperware xmahal sgt
dlm2 byk2 brg.. paling mahal brg aku bl ni ha...
pinggan mangkuk Acopal ni...
xsalah aku, set Acopal ni aku bl thn 2007/2008 kot
kebetulan... ada kwn ni dealer Acopal..
pastu kakak2 dia nak bl set Acopal ni..
memandangkan diaorg malas nak byr duit selonggok...
so dia ajak main kutu... dah alang2.. dia ajak la kwn opis sape yg nak join
main dlm 10 org... sebulan Rm50... so every month sorang dpt bl 1set acopal
harga set acopal RM 599 ke Rm799...
so.. harga lebih kena top up sendiri la kan..

mmg syiok kan main kutu ni...hehe

nak tgk set acopal yg aku bl tu???
xle cantik mana.. tp pd ku dah cantik bangat la tu!
n serius... 3-4 thn aku simpan set ni xpernah guna pun ye..
semua pasal nak pakai kat rmh baru..
tp samapai laaa ni.. masih simpan ok..sayang nak guna
ni rupanyer...
design secret garden xsalah nama dia
amacam???
cantek x??
korang bayangkan la.. dr thn 2007 ms aku bl pinggan ni
aku dah set dlm my mind aku nak rmh baru aku tema kaler merah+putih...
giler lama aku set kan..
n akhirnyer termakbul jugakkan??
heheheeeee

tp nape tetiba arini aku citer kisah kutu n pinggan acopal ni???
sbb nyer nak dijadikan cerita...
smlm aku giler babi punyer boring tahap gaban!
dah la syafiqah xsihat... so kami xkemana
disbbkan xde benda aku nak buat smlm...
kain bj semua settel, rmh dah kemas, mop n vacum...
masak pulak malas... so aku mengindahkan meja mkn aku ok..
hehe..
nak tau ape aku buat???
hehe
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
ha... mula2 aku basuh pinggan mangkuk acopal yg dah berhabuk xpernah bukak ok
pastu aku susun atas meja mcm kat atas tu...
pastu.... 
aku susun mangkuk dia pulak
last skali aku susun gelas kaki 
gelas kaki ni free gift bl set secret garden acopal
yg lain ada la dia punyer set teko n cawan kopi 
aku cuma xletak sudu, garfu dan napkin je..

hubby tanya: "awak ni apesal susun pinggan mangkuk atas meja pagi2 buta?"
aku: "saje.. xde keje... cari keje"
hubby: "ntah ape2 la pompuan ni.... G***!"
aku: "sukati la.... *ooo*!"
eeh..eh.. mamat ni... selamber je dia..
tp dia mmg pelik tgk bini dia yg ntah ape2 ntah ni..
then.. aku biarkan semua pinggan ni sehari semalam ok atas meja mkn tu
n kebetulan smlm mmg aku xmasak langsung..
sbb mkn prosperity burger McD je

then pg td b4 gi keje...
aku rasa... mcm org giler lak saje display pinggan mangkuk
lama2 kang berabuk pulak
last2.. aku kemas balik simpan dlm almari ku yg merah itew semula...
mmg ntahapeapentah aku ni kan?? hehehe 

12 comments:

mamalieyna said...

hahahha...biasalah pompuan, tmbh2 blogger ni kan..suka la ambik gambar sesaje..ngee..en suami kena la faham tu..ekeke..

cantik sesuai ngn kaler tema~

Iela Fazielah said...

mamlieyna: hehe.. betoi tu... sbb xde benda nak buat tu yg deco sana sini dan amik gamabr... hehe

SyaNa said...

hahaa
sabau je la laki ko kutuk ek
cun la ko susun gitu
mmg bleh jd deco
eric tgk ni sure syg gile kt ko
hhaaa
aku main kutu beli corningware

MamaYatie said...

hehee..memahami,sbb saya pun kdg2 suka jer buat keja giler ni..hahaha..en.suami kdg2 konpius,apsal kemaruk amik gambar sngt?agaknya one day bila dia teropong blog kita br dia akan paham...kui3x

ddlea said...

Ngah... nanti masa HW ko nanti, ko wat la cenggitu... Kompom tetamu selera giler nak makan...

Iela Fazielah said...

sYana: main kutu bl barang mmg berbaloi kan??? laki aku mmg ntahape2ntah sikit.. mulut lepas.. haha

Iela Fazielah said...

mamaYatie: kira blogger tegar ek....semua benda nak snap kan..hehe

Iela Fazielah said...

ddlea: kak dulia.... u r here... tq sbb skodeng me...haha... kak.. xlalu nak susun mcm ni... pakai pinggan plastik je...

ieda said...

wah2 cantik2 warna pinggan tuu .. simple jer ..
selama nie akak x pernah main kutu .. tapi sejak 2-3 tahun kebelakangan nie suke pulak joint kutu2 pinggan @ brg nie ..
terbau kutu duit utk bayar road tax ekekek

Iela Fazielah said...

kak ieda: kalau xmain rasa mcm xterbeli... mula2 mmg rasa mcm sayagnyer duit nak byr kutu tiap2 bln.. tp bila dah dpt brg... wah... bestnyer.. rasa berbaloi... ila pun ada main kutu utk byr duit roadtax kete

Farra Dhelina said...

eh ctk la..pndai akk susun mcm tu..mmg ada taste lah..

Iela Fazielah said...

farra: tqvm....*__*

Related Posts with Thumbnails