Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

alhamdulillah...kerja2 mereno telah pun bermula

last monday.... kerja2 membuat pagar batu belakang rmh telah pun bermula...
nmpak progress kerja sgt pantas w/pun kontraktor asyik tak cukup bwk brg...
tp kira ok la...
ala budget ciput.... jgn la harap nampak mewah sgt..
yg penting.. niat aku n hubby sekurang2nyer  rs lebih secure sbb xpakai pagar kawat dawai dah..
lepas ni jugak.. leh la sidai bj kat blkg rmh je...
n mesin basuh yg besor gedabak tu pun leh dipindahkan kat luar..
1 lg insyaallah nak wat dapur masak2 kat luar..
tp kecik je.. 4kaki panjang je..
jadile buat main masak2 bila2 time nak wat kenduri kendara..
xyah serabutkan kat dlm rmh kan...
periuk belanga yg besor pun leh la gntung kat blkg kan??hehe

ni rupa utk 20% progress mereno ye..

progress ari selasa aku dtg tengahri tgk aritu....

ptg tu aku balik keje... inilah hasilnyer pulak

nnt...dah betul2 siap... aku hapdate ye...
arini ni nak hapload sikit gmbar tp internet sgt2 lombab

esok planning nak gi beli tiles pulak....

p/s: nak tanya: korang hadapi x masalah lambat nak hapload gmabr??? xtau la kot PC aku ke yg lombab.. tp 1 gmbr dpt upload lepas tunggu smapai 8jam... hangin je rasa



10 comments:

SyaNa said...

best nye mereno umah
hehee aku insya Allah x lama lg ade la umah sdiri utk di reno
b4 ni asyik reno umah org je

NzA said...

kiranya dapur basah la tu ilah...

ilah guna berukband ke streamyx??ttp skrg line streamyx pn dh problem

lydzar said...

mesti lapang je dapur lepas ni..

KizZ said...

Wah...luas la siket ek dapur tu nanti...um..

aa .. kiz setakat ni takde pulak masalah upload lambat...

eRiNsZ said...

erin gner picture resize so cpat siket... klo x mg berjanggut ler...

Nadra Farissa said...

wah wah wah... dah start ya renovate kat blakang tuh... jgn lupe hapdate ya!!

seraiputih said...

nak gak buat kat umah....beshnye.:D..nnti leh letak expandables hanger gantung baju....

♥MiZz-siHa♥ said...

bestnye reno rumah...klau ade dapo basah kat blkng xde la bersepah kat dlm kan..

Farra Dhelina said...

byk nya duit kak ila... murah rezeki akk!!

Iela Fazielah said...

tq semua... ala bkn extend pun.. just buat pagar je...

to farra;mudah2an murah rezki akak sekeluarga.. ni extend pun dpt duit jatuh terpijak dr langit haha.... kalau x... lg seploh thn kot br merasa...hehe

Related Posts with Thumbnails