Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beg hilang telah ditemui...di LABUAN!! apacer???

As'salam....jom smabung citer gi sabah lg ea....

ok.... lepas bebdk tu mencelopkan diri dlm air laut masin tu...
terus aku fenin kejap...
sbbnyer... harus gi berbelanja selai towel n selai bj t-shirt utk syafiqah..
sib baik sabun mandi diaorg mmg ada aku bwk..
tp korang bygkan lah... korang kat pulau ni ye..
bkn kat tanah besar.. bkn kat pasar tamu apatah lg pasar mlm...
selai t-shirt  rm38 n selai towel nipis bodo rm20 ye...
tgk syafiqah.. kelakar giler kan??
ms nak bl bj kedai souvenier tutup...
so papa bl bj org dewasa saiz XXXS..
dah rupa cam gonjeng je fiqah ni..haha

xke rs rugi kat situ duit??? mkn kenny gojes pun leh kenyang tau!hehe
so...kasi diaorg mandi dlm 40minit... pastu terpaksa angkat irfan bw gi bilas
menangis2 dia xmoh keluar dr laut tu...
kat pulau manukan ni kami dok dlm 2 jam je..
so... lepas siap mandi...jam 2 bergmabr n terus ke next pulau ~PULAU MAMUTIK~



ok....next... naik bot lg ke pulau MAMUTIK...
nampak towel pink yg aku tutup kepala irfan tu..
tulah towel mahal tu..huhu
serius... kat pulau mamutik lg cantik..
memang kebanyakan pelancong asing la
semua pakai bikini lg tu...seksa uuuu

ms kitaorg sampai.. hujan gerimis....tp angin bertiup..fuhhh...sgt syiok!
kami betul2 dok tepi pantai... n relex...irfan mmg tido lena dibuai agin laut

kat sini kitaorg dok kejap je dlm sejam setengah...
ms ni lah hubby call airport n tanya status beg
Statusnyer: BEG ENCIK DAH DIJUMPAI.. KINI BERADA DI LABUAN
kami punyerla terkejut beruk ok!!! camne la leh smapai sana??
kami buat andaian mungkin beg tu jatuh ms nak msuk kapal kot..
pastu pekerja tu xtgk tag.. terus campak masuk kabin ke labuan kot..

so.. kitaorg tanya.... bila leh dapat beg tu..
jwapan: "flight ke labuan hanya 2 kali je sehari...
jadi, beg encik akan dihantar  ke KL pd petang ini dan dihantar semula ke KK pada keesokan harinyer
jadi, yg pasti encik akan dpt beg encik mungkin tengahari atau petang ye.."

wat the ****...sabau jelah....
 mmg alamatnyer kena soping baju budak2 la gamaknyer...
so..... balik dr pulau...pelagi...
terus soping kat Metrojaya Suria Sabah...
menghabiskan duit bl baju je RM250.... tu pun ckp kat hubby...
dah alang2... bj ni terus jd baju raya la...


hasil soping kat metrojaya....
xpasal menanmbah berat beg bl baju br anak
n nasib baik bebudak tu xgatal badan...

mlm tu kami dinner mkn ikan bakar ..
wah.. leh thn mahal harga sekor ikan..
ms ni br la dpt jumpa dgn geng2 opis lain...
tu pun kami terpaksa turun awal jam 7mlm utk cari supermarket utk bl pampers n susu irfan...

irfan dgn baju baru.... encem dah...

jalan kaki je gi mkn ikan bakar

leh tahan harga mknn...
sekor ikan, sotong n udang, nasi 2 pinggan..kuah kicap buat sendiri... air 2 gelas kat rm40
mmg makanan mahal kat sabah ni...

malm tu kami balik kekenyangan....
xbape letih... tp fun..
cuma kesian kat anak2..
fiqah tido pakai bj papa n irfan tido pakai sweter je...

nest n3 kisah naik gunung.. kami drive sendiri ke sana


15 comments:

MrS. F!zA said...

alahai sedih pulak tk psl anak2 jd mgsa kan..sbb tk ckup baju..dah tu mak plk kena kuar duit beli baju..dhla kita gi jauh2 nak holiday.

trgingin nk p pulau manukan!! tp kita takut laut..

Iela Fazielah said...

mrs Fiza: mula2 mmg mcm gayat.. tp ok rupanyer.... sbb perjalanan nak ke pulau dlm 10minit je

mama tisya said...

nasibaik shoppingmall dkt..hehehe tp sian la kn kt bdk2..

mummy_ayu said...

ala siannya...ye la..dah yg ilang tu beg baju anak2..takpe la..dpt baju baru kan...
best tu jenjalan ..

Nadra Farissa said...

at least ada alasan nk shopping!!!! :D

lydzar said...

beg melancong lg jauh dari tuan beg..tak mintak ganti rugi ke?

mcm kawan din, luggage problem mcm ni gak masa dia outstation ke US tu, dia siap dapat USD300 sebagai ganti rugi..

MiSzy DiaN said...

labuan?
dlu kwan sya smpai taipei lagi...
mkanan kt sbah nda la mhal sgt pn.. kalu rajin cari tmpt best, ada yg murah taw.. :)

Nana said...

YALLAH KESIAN BTOL ..
TAK PASAL2 KENA BELI BAJU SUSU, PAMPES SEME EK..
KLW AKU LA..KENA MCM NI MMG LARI BAJET LA

eRiNsZ said...

amek ko... jauh nyer shupping bju rayer.. smpai k sbrang laut.. hihihi...

NzA said...

2 yg geram kalu naik airasia ni..slalu sgt jd kes camtu..beg hilang la, penerbangan trtunda la gara2 bagasi trtukar n pernah penumpang nk g langkawi trsesat ke dlm flight kami yg nk ke srwk..xharu....hu.hu.hu..

apa pnpercutian tu ttp seronokkan...

Farra Dhelina said...

kak ila..kt baru bc entry akk gi sbh ni..

pasal beg tu..kesian nya kak...sabar je lah kan..nsb dpt blk..

ada brg behrga tak selain baju?

Iela Fazielah said...

farah: ada.... eceli ada selai tudung akak.. kat situ ada kerongsang emas tau.. akak mmg pakai kerongsang emas kat leher.. tp xberani nak ckp... sbb beg tu xkunci... harga kerongsang emas tu kat rm600 gak la sebijik sbb ada diamond...

Iela Fazielah said...

kak NZA: bila dah tmbag murah kan... servis hampeh... tp nak wat camne...cuma ila xtau nak claim camne.. ila dah tanya.. tp jwpn yg mendukacitakan

Iela Fazielah said...

eRInX: itu le pasal... soping bj raya smapai sabah tu...

Dilla Ady said...

da membazir pulak nk kena beli baju budak2 ni kan kak..sib baik ade duit lebih, kot tak?

sabo jek la leh cuai camtu kan..da nyusahkan org..

biase la kak makan kt pulau2 ni mmg mahal..diorang ckp susah nk dapat bekalan..

sebenarnye sonot caj pelancong asing mahal2, tak memasal kite pun terlibat kena bayar mahal gak..

Related Posts with Thumbnails