Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

koleksi kaset lama... mengimbau kenangan zaman sekolah

ari isnin lepas...
di malam hari..... sambil2 borak dgn hubby n layan anak2 main...
aku pun dok mengemas kotak2 lama..
kata kan pindah ke rmh baru..
ada la beberapa khazanah lama xdann nak sentuh..
so... antaranyer kotak aku simpan kaset2 lama aku...
dulu time sekolah menengah... form 1 tahun 1993..
aku dah dikenalkan dgn stesen radio HITZ.FM..
masa ni jugak.... dah mula minat lagu2 omputih...
pastu pulak... form2 aku dah mula bercouple..
ingat pakwe lama aku budak senior sekolah La Salle Sentul..
dia pulak budak skateboard n layan lagu PUNK ROCK..
aku pun tumpang suka mendengar lagu tu..
mcm album Green Day n The Off Spring...paling best album SUBCULTURE

pastu aku pulak layan jadi budak PUNK not death konon..
giler teruk aku dulu ms sekolah...
siap boleh botakkan rambut aku kat kiri n kanan..org panggil ape eh?.. 
...tinggal rambut kat tgh je..pastu ikat la.. xla aku buat tercacak2 kan
keji kan... tp tu la.. budak2...
pakai skirt pendek dgn but.... lepak kat the mall @ yaohan...

tp tu ms sekolah la... 
masuk U thn 1998..dah insaf la...jd budak pompuan kontrol cun lg masatu..
tp..minat lama pada lagu punk rock masih setia...
smapi skrg umor dah masuk era 3series pun masih setia dgn lagu greenday n off spring
album xpernah miss beli

 see... my collection..

paling aku suka album No Doubt..lagu rock steady..sunday morning
skrg Gwen Steffani No Doubt dah buat single album pun aku xmiss gi beli tau...
gilernyer taksub kat artis ni

satu lagi.. aku bkn la suka pd artis barat je.. artis melayu pun xlupa ea..
paling aku suka satu band ni...
dr dia nyanyi lagu omputih smapai skrg dia dah nyanyi lagu melayu...
aku setia dgn dia..
org kata dr dia bujang.. smapai dah bercerai berai dgn bini dia.. aku tetap cinta kat dia..
nak tau sape...???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
inila la album group tu

sungguh memoriable ini kaset semua...



korang... ada x fav band korang ms sekolah dulu??
meh la citer lak..
 

8 comments:

Farra Dhelina said...

..byk tu koleksi akk..sy mmg takde lgsg pun hehe..

Iela Fazielah said...

farrah...sikit je...tp xpernah jemu dgr

alyyani said...

uish banyak gak koleksi saya kak. kalau dpt punggah balik mmg mengimbau memori lama kan? syok! apa eh fav artis sy? more to boy band la :p

Dilla Ady said...

dulu ade jgak dilla rajin beli kaset2 nih..tapi sume pun da buang...patut simpan gak cam akak nih..

dilla dulu ade kaset Siti, backstreet boys, exist, iklim..hai memacam lagi la...huhuhu

♥MiZz-siHa♥ said...

bnyk btl koleksi..kite mmg xde pon..

♥ Che NamNam ♥ said...

wahhh banyak tuh koleksinyer..masih simpan lagik yerkk..bagusnyer kagum sayer..!!me ado satu jer, kaset ella ratu rock tuh..hahaha...

Nana said...

aku xde fav band
tp aku plf minat tok ti
dulu ms skolah seme kaset dia aku bli original lagi
xmain cetak rompak hhehe

mamaqari said...

wah ganas jgk ilah zaman sek dulu yek..hehehe

Related Posts with Thumbnails