Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sup ikan tenggiri ball... home made...

meh sini adik2, kakak2... mama2..makcik2....
arini chef ila fazilah nak tunjuk hasil kerajinan...
berkat usaha laki chef bwk hasil fresh dari laut cina selatan ari ahad lepas...

aktiviti masak2 ni pun berlansung keesokan harinyer..
semangat aku nak masak ikan tenggiri ball home made..
cara nak buat fishball ini amik resepi dr MIL...
tp bab masak sup...terlupa lak step..
hamtam sajalah labu..
ending dia..
kata fiqah sedap..
(ele.. budak2 kan.. semua sedap...)
mak budak lak kata....pun sedap gak..
(kata chef..kena la puji masakan sendri ek haha)

tp kata en hubby....."apsal lain macam rasa sup awak?""
heheheheh.... aku malas nak tumis bunga lawang semua tu...
aku leh campak sebijik chicken stok dlm sup tu ok
mana xlari rasa,,,eceli aku lupa step la...
tp..bising2 kata xsedap.. dia hirup smapai abis gak..haha






see.... 
menu utama.. sup tenggiri ball letak sayur carot n daun sup + soon..
pastu mcm biasa...telur dadar mayonis..
lg... rendang daging jiran depan rmh bg...
aku panaskan je..
ha...kan senang menu aku every day..

p/s: dasar pemalas aku ni kan?? hehe...

13 comments:

lydzar said...

ok sgt dah lauk2 tu utk hari weekdays kak

Iela Fazielah said...

lydzar: hehe... ni hari rajin memasak... mcm smlm.. bwk blk asam pedas ikan bari n ayam goreng 2 ketul lebih dr meeting kat opis.. just masak nasik je kat rmh.. hari2 camni lah....

Nana said...

sup menu plg senang kan
aku klw kwn2 amrul dtg nk makan umah
sup je la modal aku haha

SyaNa said...

ok pe lauk tu
wey kalo lauk gitu ade sup ade telur kan aku suke up ngan sambal sardin
terangkat
hahaaa

eh camne ko buat ball2 tu?

Iela Fazielah said...

nana: aah..sup menu plg senang nak masak... n menu kesukaan syafiqah n irfan...

Iela Fazielah said...

syana:aah... pekena ngan smabal sardin lg bestkan... tp aku gnti dgn rendang.. kira pedas gak mcm sardin...mmg terangkat

alyyani said...

wow kak mmg marvelous! kalau sy bagi sup ari2 mmg on. tp tu la, en wan tak suka soup. boring jek. huhu..

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Farra Dhelina said...

mn malas..kira rajin jugak lah ni kak!

MamaYatie said...

hari2 keja lauk sempoi juga kami ilah..tak larat! (ceh..alasan sbnrnya..hehe)

Iela Fazielah said...

allyani: masak utk anak2 je.... kalau harap momok.. dia pun xsuka mkn sup ni... tp isteri dia kan "rajin" so.. kalau dia nak mkn sedap.. dia lebih suka masak sendiri.... mmg suami mithali itu momok..haha

Iela Fazielah said...

farra: utk minggu ni isnin -khamis.. hanya ari isnin airtu je akak msk.. ari lain semua lauk segera... nasi je msk kat rmh..haha

Iela Fazielah said...

mamaYatie: betul... xlarat kan.. hehe.. bkn alasan tu.. ila sokong sgt..

Related Posts with Thumbnails