Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

1 lg wishlist terlaksana for my Mahligai Impiana


last saturday....
seperti yg dijanjikan...
dtgla beberapa org pakerja dr company RIENZO utk kerja2 pemasangan autogate..
eceli my wishlist yg ni bknla termasuk dlm senarai utama pun
just senarai sampingan je..
tp setelah berbincang dgn hubby...
telah dicampur tolak bahagi darab kesan2 buruk dan baik..
kenapa mesti nak install jugak bendalah ni...
akhirnya kata sepakat telah dicapai...
hubby setuju gate dipasang autogate ni

tp the latest reason.... berkait dgn kisah one of my opismate...
nak gi keje pepagi kete dia kena masuk penyangak masa dilepas keluar dr pagar rmh dia...
kebetulan kete dia dia xlock dr dalam...habis dia kena gigit n cekik 
just pendekkan cerita... aku jd bertambah fobia...
tmbahan bila hubby selalu takde.. tinggal aku 3 beranak je..
pastu nak kawal budak 2org tu keluar kete bila smpai rmh sementelaah tunggu mama diaorg ni bukak pagar..
sgt2 lah bahaya... 
tu lom cmapur lg syafiqah pulak ditugaskan tlg pegang gate setiap kali aku nak masuk n reverse kete keluar dr porch... owh! sgt bahaya!!!
FYI.. gate aku kan jenis WI + aluminium... jd ianyer agak ringan
kalau xpegang nnt gate tu terbuai sendiri bila angin tiup...
jd susahla nak masuk or keluar kete  kalau xpegang

pastu reason kedua: aku selalu ckp kat hubby..
kalau org nak rompak aku xpe..
aku cuma risaukan anak2 je...
of coz bila kita keluar rmh.. sementara nak kunci balik gate anak2 dlm ketekan?
skali diaorg masuk bwk lari anak dlm kete tu..
walaupun tau kete aku xcanggih mana... still risau..
biar kita sakit tp anak jangan.. betul x???

lepas aku search mcm forum n beberapa company dlm internet..
akhirnyer aku call DAVID dr Autogate Malaysia utk mintak koatation
one week b4 last week.. dtg la sorang salesman ni ke rmh.,
tunjukla beberapa model autogate..
lepas bincang2... aku rs brand RIENZO ni mcm leh percaya...
harga ok... byk function n senang nak buat servis...
esok tu siap search lg dlm tenet.. 
hari rabu lepas aku compom... leh la amik autogate ni...
so ari sabtu lepas.. diaorg dtg... 

ni team pertama dt.g.. diaorg buat kerja2 wiring dulu....
oh ye..just nak share dgn korang2... 
yg mana bl rmh baru tu...
aku sgt2 la nak pesan kat korang.. 
mcm manapun spare sikit duit utk buat wiring siap2 utk autogate ni
mcm aku aritu mmg xterfikir lansung nak buat.. 
pastu budak yg buat wiring aku ni ada tanya ms tgh reno rmh ... 
tp aku ckp budget xde...
last.. rasa menyesal sgt....!!!
satu lagi... kos nak buat wiring bila rmh dah siap sgtla mahal...
pastu nnt rumah berhabuk n kotor... pastu biasanya org yg buat wiring ni hanya hack, install n tutup balik je..tp diaorg xbuat keje plaster n cat semula..kan problem di situ

jadinyer.. mcm kes aku.. terpaksa la aku buat waring kat luarje..
mmg la xlawa.. well nak wat camne.. nasi dah jadi bubur u....

  see..see.... kan tak cantik nampak ada wire lalu kat situ
tp buat xnampak pejam mata jelah ye....

gmabr atas ni masa pekerja 2nd team pulak dtg utk install autogate tu..
boleh tahan lama gak diaorg buat keje ni
dari jam 1.30 ptg samapi jam 7.30mlm baru siap
nak test autogate n set alarm ni pun amik masa

ni gmabr... baru lepas siap..
diaorg tgh set n test...

ok..sikit info pasal autogate yg aku install ni (kot ada sesape nak pasg jugak la..)
Jenis : Arm - hydrolic type
Jenama : Rienzo
Model : Gold Series (Heavy duty) - powdercoat 
Remote : 5 channels
with batery back up, alarm, bypass system (child lock) n key release 
dan lightning protection 
http://autogatemalaysia.blogspot.com 
harga : RM 2K++ 
warranty : 3 years for motor n 1 year for accesories 

ok...dlm byk benda yg aku berkenan kat autogate yg aku pasang ni adalah kat sistem Alarm dia dan bypass system
bukan sahaja berfungsi utk elak org bukak pagar kita..
sbb bila ada org cuba force pagar, alarm akan berbunyi..
1 lg.. katakanlah kita kat rmh..pastu nampak org mencurigakan lalulalang dpn rmh
or ada org pecah masuk rmh kita ke...
kita boleh tekan Panic Alarm ni n siren akan berbunyi..
so sgt2 bagus disitu di samping menjimatkan uang xyah nak install alarm lg da..
hehe..
ok utk bypass system tu... kita leh tekan utk elak anak main gate n satu lg nak elak maid  kelaur dr rmh kalau kita gi keje.. that means.. dia still xleh tekan utk bukak sbb kita dah lock 

ni brosure autogate aku..
sory dah lunyai tiap2 mlm tenung bwk tido sbb nak pikir
 klik kat gmbar kalau nak large view

ni rupa remote autogate - 5 channel

 harga.. alamak..xnampak..= Rm 1988.00 w/out installation

sekian.. thanks 4 reading ye uolls... 

35 comments:

alyyani said...

betul la kak, menarik sgt. auto gate tu satu. alarm system tu yg mcm penting jugak kan. sekarang ni mcm2. so harus la puas hati. apa lagi make over mahligai impiana yg k.iela dgn momok akan lakukan lak eh? suka tgk nye. yg penting bole jd reference. :D

nydia-mama akif said...

salam...
thx for the info...mmg tgh nak cari quotation pagar pagai ni...
tp mmg betul, mmg sgt bahaya sg ni nak keluar masuk pagar rumah....
dah byk kali dgr cerita2 camtu....

Nadra Farissa said...

betul2.. alhamdullilah ilah dah selamat pasang satu... lg2 menyenangkan kalo bab2 bukak gate time hujan lebat.. betul tak?

♥MiZz-siHa♥ said...

btl la..autogate nie skrng mmg keperluan klau dah pindah umah sndr..bahaya skrng nei..

mummy_ayu said...

ye la..sgt good infro..ayu take note jugak nie...tq dear...share2 kat sini..

Iela Fazielah said...

alyani: kami xterpikir pun pasal alarm system ni... tp pakej dia included skali.. bila dah pasang.. wah byk kelebihan disini... sgt jimat...
lepas ni aktiviti tukar pintu rmh ke pintu solid pulak.. tp ini pintu FOC ye..hehe

Iela Fazielah said...

nydia-mama akif: sama2... tula.. kita pun dpt info dr org2 yag dah pasang jugak... paling senang bc kat forum.... memula rs mcm xpenting.. bila dah rasai... owh penting tu nak pasang bendalah ni

Iela Fazielah said...

nadra farissa: betul tu... lebih2 bab hujan kan... satu keje lak bila nak kunci semula gate tu

Iela Fazielah said...

mizz-Siha: sbb fikirkan bahaya tu yg terpaksa pasang

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: u r welcome.. sharing is caring kan....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya rumah kita tak de tanah la...ha..ha..

MrS. F!zA said...

mmg jimat! tk yah bazir duit psg alarm plk kan..mau habis lg 3k kalo nk psg..

irmafittaputri said...

kak semua info & panduan cukup ..bab price je tak de ni...

NzA said...

tringin nk tempah pintu pagar camtu ttp kt tmpat akak ni xtau kt mana...cantik ila cz dr luar org xnmpk kita....

Iela Fazielah said...

anje: takpe.. ada rezki dpt jugak rmh bertanah.. mcm ila....3thn menunggu tau.. ila doakan

Iela Fazielah said...

kak nza: skrg stail skrg org tmpah gate mcm ni... ada tu tutup abis palang2 tu....

Dilla Ady said...

bagus sbb ade alarm sekali...skang nih mmg la kak ilah...nk jerit2 kalu perompak dtg pun tak sempat..kalu ade alarm nih...kite bunyi kan, satu taman leh dengar kan..

zana said...

thanx for the info. baru je td jumpa salesman..dan nak amek reinzo gak
nak tanyer: utk pagar ada contact tak :)

Iela Fazielah said...

zana: ada... leh kontact nama dia abg zali.. bengkel dia kat bangi seksyen 5.. nnt sebut je nama ila rmh paragon lestari putra dia kenal la..no fon dia 019-2755750

zana said...

tq ila...mmg bagus ke keja nyer..

NuRuL AiN said...

kak nk tny,,brape harga upah wiring utk pasang autogate? sy br bli umh...ngah pk2 nk pasang autogte tak.tp bila bc kisah akak,mseti pasang gak. sy ade tny2 kt kontrktor wiring.upah buat wiring autogate je rm650. tu nk tny akak punye harga akak lak. cam mhl je rm650 tu

NuRuL AiN said...

kak nk tny,,brape harga upah wiring utk pasang autogate? sy br bli umh...ngah pk2 nk pasang autogte tak.tp bila bc kisah akak,mseti pasang gak. sy ade tny2 kt kontrktor wiring.upah buat wiring autogate je rm650. tu nk tny akak punye harga akak lak. cam mhl je rm650 tu

Iela Fazielah said...

Nurul Ain: kalau org tu tgh buat wiring rmh..nak includekan skali wiring autogate tu harga rm650 tu mmg standart..... sbb kalau buat asing lg mahal.. kat RM800... so better amik je... er..sory lambat reply..br terbaca

fian jaafar said...

Saya ada buat kerja2 pasang autogate dan repair model yg dimaksudkn diatas pun ada. Sila call saya utk harga dan pemasangan.
Salfian 0102205747

pian said...

Baru ni rumah saya pun dh pasang auto gate...tp yg biasa2 je...takde lah hebat mcm puan lela kita ni...hihi...asal boleh tutup secara auto jadik le....siap pasang auto swing arm brand malaysia rm950.....wiring auto gate dari rumah buat lain....dgn wiring man lain...rm250...yg ada 9 wire dlm dia tu...siap tanam dlm punya....Nampak puan lela buat wiring tu guna piping....mungkin puan lela boleh sorok guna tiles....nampak kat dinding tu belum ada tiles bawah dia...cuba buat tiles sikit bawah tu....tutup sekali piping wire tu....

Fairuz said...

I'm using Rienzo Autogate from GSS gateway through autogatemalaysia.blogspot.com. Being using it nearly 2 month so I guess it's still too early to comment. Anyway, the installer was very nice and cute too :-). Upon completion, I was asked to fill in their customer's feedback form )0_0(.
Price is just RM1400 complete set only, Here for your refer 012-9201212

Fairuz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ema Rie said...

Call asri 0126520360 untuk pemasangan Autogate System.

Aqil Irfan said...

Camno..masih ok lagi ker autogate...kalau ada repair dh berapa kali...tq

Saiful Anuar said...

i ada supply dan install autogate..promosi rm 1480 termasuk wiring dan pemasangan.atau rm 1180 jika sudah tersedia wiring point.call saya saiful 012-6803288

Yan Kah Luke said...

Auto Gate Motor yang jenis tanam lantai, boleh tahan tak??

Susan Cheah said...

You can try Iwatchs Security Systems, if you need the advice.

Autogate Malaysia TTY Alarm said...

You can try call TTY Alarm And Automation S/B which has 20 years experience in autogate system.our price is reasonable. TEL: 03-61842388
H/P: 0123051048.(whatsapp)

Iela Fazielah said...

owh..... ada yg tanya pasal autogate saya ni skrg...... alhamdulillah....dah 4thn saya pakai since install...ada sekali kena petir yg maha hebat... dan sekali arm kiri rosak.. tp servis rienzo mmg tip top... lg pun warranty 3 thn.... semua dia tukar on the spot n xde caj dikenakan utk penggantian brg.. cuma servis caj sbb dia dtg dgn byran rm60 sahaja...

utk remote je byk msalah.... remote jenis yg saya amik ni ye... remote jenis lain xtau..sbb remote ni ada 5 channel...biasa org amik 3 channel...xleh jatuh teruk nnt dia punyer frequensi lari... skrg... sy xpakai remote 5 channel ni..sy buat duplicate kat kedai remote biasa rm50 sebijik...cuma panic alarm dah xleh pakai la..... yg lain....masih ok....tq...

Iela Fazielah said...

en pian: tq sbb bg advise...insyallah..ada rezeki mmg nak taman piping tu...thats y xkisah buat diluar.....

Related Posts with Thumbnails