Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

majlis doa selamat jiran depan rmh lagi...

ari ahad lepas...
wah.. cuti panjang kan.... aktiviti mkn2 je...
eceli bermula ari sabtu lepas lg...
hari sabtu ada majlis BBQ dgn jiran2 lorong rumah...tp itu cerita aku keluar n3 lain ek..
ni nak cerita kisah hari ahad..
jiran depan rumah aku.. betul2 depan rmh buat majlis doa selamat sempena masuk rmh baru..
sambil2 tu mcm biasa.. jom kita skodeng rmh dia ye..
hehe..aku kan kepoci...

b4 tu meh aku cerita tema warna rmh dia..
aku mmg sgt2 suka.. masa aku nak msk rmh dulu.. 
ini warna 2nd option aku nak lepas warna red, white n black
ok. wrna tema rmh jiran aku ni 
~ HITAM, PUTIH, KELABU dan OAK GELAP + WHITE FROSTED GLASS~
kelass gitew kan... aku mmg suka sgt2..

tp seblm pape.. meh kita citer pasal majlis doa selamat dulu ye
majlis ni buat tghari jam 12.30 mcm tu...
just bcaan yassin dgn family n jiran tetangga yg dekat2 je...
yg penting masuk rmh baru rs selesa dah buat bcan doa selmat ni,.. yedak??

pic kat atas ni...let me introduce the owner of this house..
tu yg pakai bj n tudung coklat tu..
umor... muda setahn dr aku je,,
skrg tgh mabuk2 preggie baby no. 2... alhamdulillah..
rezeki rmh baru org kata.. dpt keje gomen + ngandung...

bwh ni..
muka aku la... cik puan empunyer blog kan
harus ado..
with my emcem baby boy... Iman Irfan
gmabr.. cam biasa.. snap sendiri..hehe
xketinggalan jugak..
my lovely comot doter.. Adriana Syafiqah
org sibuk bc yasin..
dia sibuk ulang alik amik air nak minum kehausan..

skrg.. ms utk skodeng rmh jiran ye..hehe
eceli aku amik gmbar ni pun segan2.. sambil coverline..hehe

meh mulakan dr KC dia..
cun x???
FYI... kc dia ni material kaca 3G warna black + frosted glass
with white solid surface w/top utk dry KC dia
kalau nak tau... ini 2nd design KC dia..
design pertama KC dia aku dah cilok buat kat dapur aku skrg... 
sib baik la mmg baik jiran aku ni.. xkisah..
tu pasal dia tukar ke 2nd design ni...
n serius... design ni lg lawa beb! jeles aku!

n FYI jugak... jiran aku ni extend dapur dia..
dia pecahkan tingkap n pintu n smabung terus dapur 5kaki kat blkg tu
thats y korang nampak dapurdia sgt panjang...
so.. kat wet KC dia pakai laminate pintu wrna oak gelap dgn konkrit w/top..
paduan kaler yg sgt cantik
aku mmg xde budget la nak reno extend kichen ni
utk extend KC ni je kena spare rm14-16K wooo

 tak lupa jugak meja mkn dia kaler oak gelap dgn frosted glass table & lather chair..
mmg kelass la

ok.. habis bab dapur n dining dia..
kita tgk kat PC dia kat bwh ni
utk PC dia.. aku sgt2 berkenan kat lampu d/light yg ditanam dlm line belang2 depan pintu rmh ni
tp korang tgk lak kat PC bertingkat2 3 lapis tu...
mcm kenal kan>>>> mcm design PC aku
hehe
kat area rmh aku ni mmg kitaorg saling sama menyamai tau..hehe

lg skali...
cik puan blog nak interup lg..
bc Yassin la ila oi.. sibuk amik gmbar!
bkn aku amik ye.. ni fiqah yg snap!
xsenang mama dia nak bc yassin..

ok.. smbung lg..
kita jalan2 tgk living hall dia pulak
kelass kan??
tema blck n grey n white...
tp sila lihat kat sofa dia...
korang rasa2 pernah nampak x kaler itu sofa??
hehe

yessza... same material mcm my sofa
beza dia.. sofa aku jenis corner L-shape n sofa dia jenis 2+3 seater
tgk.. mmg taste dia dgn aku sama da...
dia bl kat tempat lain...
paling cun... dia punya wallpaper tu.. i like it!

the last one...
1 benda aku paling berkenan... 
dah lama aku nak beli.. tp xterbeli2..
ini dia
V
V
V
akuarium kecik ni...
comel giler weh!
dia letak atas meja console depan pintu masuk rmh.. cute sgt
jgn tak tau... sebijik akuarium ni rm300 ++ tau!
 to my hubby: "sayang.. bila u nak blkan ai akuarium ni???? bile2" (dgn nada merengek goda... ehehe)


ok.. habis la bab round2 rmh jiran aku ni
kang kena saman lak tunjuk lebih2...
keseluruhannyer.. serius.. cantik gilesss u!!!!
mmg kelas taste dia...

so.. lepas abis bc yassin n doa..time to eat la
spesel menu mak dia masak nasi putih + lauk pauk
mmg sedap..
tgk hubby... dah lapar giler tu

ada 2nd menu.... meehoon sup utara..
original made by mak mertua dia dtg dr kedah wei..
mmg best la... aku siap mkn 2 kali tau..
1 ms tghari ni n 1 kali lg ms dia nak tutup kadai petg tu.hehe

ok la... tu my neighbour...Iszham n wife norisah...
thanks 4 invited me sefamily..
mmg kelass la taste korang..
n mmg best la masakan mak korang..
kalau x.. msakan ila leh mkn 2 kali siap tapau bubur pulut hitam lg tu..

sekian.... kisah gi majlis doa selamat jiran depan rmh


12 comments:

Dilla Ady said...

lame tak jenguk blog akak..kebizian la..cantik ye umah jiran akak nih..akuarium kecik camtu rm300..wah..tapi berbaloi la cantik kan..

Iela Fazielah said...

dilla: itu le pasal.. mahal tp cantik berbaloi kan

♥MiZz-siHa♥ said...

suke tgk color cat grey cam tu..cantek je tgk..

lydzar said...

kt opis tu pon ada sorang staf letak aquarium mcm ni kt meja dia..saiz kecik jela..siap tolong belikan HR exec kitorang jugak. harga dlm 150 katanya..mmg nice

mamalieyna said...

suka kaler2 ni..nmpk simple n kemas kan...n moden~ pandai tuan rumah, janji ada budget,,hehe,,

Iela Fazielah said...

Mizz Siha: mmg cantik... warna grey mmg nice... tu yg nak buat kat wet kichen tu... rs rugi lak xamik kaler tu

Iela Fazielah said...

lydzar: iye ke??? nak suruh hubby akak tanya kwn dia la bl kat ner.... murah tu...

Iela Fazielah said...

mamalieyna: betul tu..janji ada budget... kalau x mampu tgk jelah

Nadra Farissa said...

manyak cantik la ilah..... suke2 pandai tuan rumah design

- dieyana - said...

cntik rumah jiran, lebih kurang sama dgn rumah ilah ya?

diana tgh 'ngintai2' wall paper yg simple-dimple nih...;-)

MamaYatie said...

waa..bab2 rumah ni mmg tak reti la..sok2 kalo ada budget nak deko umah saya nak carik ila la..mesti byk ideas..heee

Iela Fazielah said...

mamayatie: kelakar la... jgn cari ila.. cr eric leong.. haha.. xpe.. call je.. i'm ready to help.. FOC lg tu...

Related Posts with Thumbnails